Jump to content

NEW BREITLING

PhoeniX

Recommended Posts

Taky mam par vyhrad a nerikam, ze jsou to dream watch, ale rozhodne si nemyslim, ze jsou tyto hodinky pobrbeny.

Jasne, psal jsem to ciste jako osobni nazor. Ale mne se od B libi stejne jenom Superocean Heritage a jeste bez chrona (38 i 46 mm verze), takze mam na ne dost vyhraneny nazor.

:cheers:

Jasne, psal jsem to ciste jako osobni nazor. Ale mne se od B libi stejne jenom Superocean Heritage a jeste bez chrona (38 i 46 mm verze), takze mam na ne dost vyhraneny nazor.

Ale jo v pohode, vsak vedeme jen planou diskuzi. Taky jsem napsal pouze sve pocity.

:cheers:

...čekal jsem spíše něco ve stylu Super Ocean Heritage, ale tento model je pro mě velké zklamání...

Hmmm, to je možná ten problém. Super Ocean Heritage totiž rozhodně není typickým modelem Breitlingu. Pro někoho bohužel...Pravda je taková, že Breitling si na naleštěnejch cingrlátkách postavil byznys. SOH je tady mockrát probíranej model, ale spíš ve smyslu "konečně něco, co bych si od Breitlingu koupil". Což ovšem nejsou slova kmenovejch breitlingářů. A tyhle Breitlingy jsou holt prostě pro kmenový fandy, kteří mají rádi "svůj starej dobrej Breitling" se všema jeho neřestma. :) Já neříkám, že se mně tento model líbí bez výhrad, ale protože znám minimálně svou vlastní genezi (od dob, kdy bych si snad mimo Navitimeru ani ve snu nedokázal představit cokoli od B naruce až po současnost, kdy se mně líbí dobrá polovina modelů), tak jsem v soudech opatrnější. Některé modely od Breitlingu jsou divný ve výloze a na ruce je to paráda, jiný jsou divný i 5 minut na ruce, ale po týdnu je to paráda........ Prostě Breitling je Breitling a já jsem rád, že je takovej jakej je...

Edited by Kalifx

Kalifx - pekne napsano, sam si pamatuju na doby kdy jsem prosel kolem regalu becek a nemel jsem ani duvod se zastavit natoz o nich uvazovat, ze bych si je koupil, dneska kdyz jdu kolem tak bych si nejradeji vetsi polovinu vyzkousel a na ten zbytek se alespon se zajmem podival ;) A navic treba Navitimery drive patrily mezi ty nejvic zapovezeny modely a ted citim, ze v nejake brzke budoucnosti je budu nutne potrebovat, jeste musim rozmyslet jakou verzi a pockat na zajimavou nabidku, ale citim, ze me lakaji mnohem vic nez vetsina ostatnich modelu ruznych znacek o kterych premyslim ;) Tahle limitka to nebude, to vim jiste i kdyz jsem je jeste ani nevidel, ale budou to bud ty co mas ty a nebo klasicke s jednoduchymi indexy a nebo pokud by se zadarilo, coz mi ted uniklo uplne za hubicku tak Navitimery Spatiographe.. ale je jich malo.. :(

Kalifx - pekne napsano, sam si pamatuju na doby kdy jsem prosel kolem regalu becek a nemel jsem ani duvod se zastavit natoz o nich uvazovat, ze bych si je koupil, dneska kdyz jdu kolem tak bych si nejradeji vetsi polovinu vyzkousel a na ten zbytek se alespon se zajmem podival ;) A navic treba Navitimery drive patrily mezi ty nejvic zapovezeny modely a ted citim, ze v nejake brzke budoucnosti je budu nutne potrebovat, jeste musim rozmyslet jakou verzi a pockat na zajimavou nabidku, ale citim, ze me lakaji mnohem vic nez vetsina ostatnich modelu ruznych znacek o kterych premyslim ;) Tahle limitka to nebude, to vim jiste i kdyz jsem je jeste ani nevidel, ale budou to bud ty co mas ty a nebo klasicke s jednoduchymi indexy a nebo pokud by se zadarilo, coz mi ted uniklo uplne za hubicku tak Navitimery Spatiographe.. ale je jich malo.. :(

Spatia jsou hezký, včetně neužitečnýho chrona, ale celkově roztomilý. Bacha na minerál. Safír se do nich nedával.

Takže každý šrám bude na skle hned vidět.

Spatia jsou hezký, včetně neužitečnýho chrona, ale celkově roztomilý. Bacha na minerál. Safír se do nich nedával.

Takže každý šrám bude na skle hned vidět.

Spatia by byly svatecni a k tem by casem pribyly klasicky, ale realne to asi pujde kdyz uz tak naopak, klasicky a pak vyckavat nez budou Spatia.. laka me na nich to, ze jsou jiny a ne tak casto k videni ;)

U mě to takhle proběhlo i u Steelfish. Paradoxně jsem si od Breitlingu dokázal představit právě ty Navitimery, ale myšlenka, že bych si koupil nějakej jejich potápkovej model mě nechávala naprosto klidným. Pak sis je koupil ty, já se na ně šel kouknout naživo... a bylo rozhodnuto. Nevím jak to dělaj, ale ještě bych někde tady v Omega fóru našel můj post, že jsem děsně unešenej z černejch bondovek a ryby mě nejvíc potěšily akorát při vybalování z krabice. Jenže uběhl nějakej čas a Omegy jsem prodal (ale na tom, že to byly fantastický hodinky neměním nic) a momentálně jsou SF prakticky moje nejoblíbenější hodinky. Připadaj mně s odstupem času takový kompaktní a v kombinaci s kaučukem je zvýrazněná preciznost a elegance pouzdra nebo co. :) Navíc je považuju za ideální hodinky pro denní nošení... A poslední hřebíček do rakve mému odporu k ostatním modelům od B zlomily Chronomaty. Jak ty nový, tak klasický EVO. Ty bych dokonce chtěl zrovna v tý barevný kombinaci, jak jsou na instruktážním videu o servisu v B :)

No a můj velký sen jsou Twinsixty:

post-1975-1247313016.jpg

Zdroj/source: timezone.com

Tak u mě to na fotce naživo vypadá hůř než na studiových fotkách. Jak se mi to líbilo, nějak mi teď k sobě moderní luneta a klasicky střižený ciferník nepasuje.

Take se mi na živo zprvu nelíbily, ale na při dalším pozorováni si na ně člověk zvykne a pak se neokoukají...

• 3 weeks later...

Měl jsem je na ruce, dokonce jsem je i vyfotil mobilem, kdyby jste měli zájem, můžu upload. Celkem mně zaujaly na obrázku, ale na ruce mi nesedí a v reálu se mi ani tolik nelíbí. Ale proti gustu..:)

Mluvím o nových B01

Edited by michca

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
tie nove B01 su krasne. cim viac si ich prezeram tym viac sa mi pacia. vie niekto pribliznu cenu?

fazer je ma, zeptej se ho.

EDIT: Vidis Spiderer uz po nich taky kouka :P

Edited by Dantechno

Dneska sem si je zkousel a v Details 167 000,- bílá varianta na kovu. Musim ale priznat, ze jsem byl zklamanej, jsou to fakt metrosexualni hodinky, nablejskany jako psí koule. Fakt nic moc.

Zajimalo by me ale, jestli se na ne taky bude vztahovat sleva na Dnech Marianne - pri 20 nebo 25 % dolu, uz by to asi byla zajimava cena (pro pripadne zajemce)