Přejít na obsah

Koloběžky

Gilius

Doporučené příspěvky

svezl jsem se v plzni na dragstrovi (20/20) od yedoo..a jako - jo!!

kdyby mi před pár dny někdo řekl, že budu uvažovat o yedoo, tak ho budu mít za blázna.

nicméně - téměř rozhodnutý pro express od miba jsem počkal na tuto hliníkovou novinku a projel jsem ji tak, abych si o ní udělal obrázek.

- tuhá jako prase (jako mibo), rozměry obdobné

- ale: je o 3 kila lehčí (!) - 7,5 vs. 10,5 kg je sakra znát

- moc pěkně tvarovaný rám

- je za desítku, stejně jako mibo

nenapadá mě nic, co bych ji vytknul, tak se ještě rozhodnout pro barvu a hurá do ní :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

myslis, ze by se na ni vesel i jezdec s vyskou 196cm? Koukam po necem do mesta a tohle se mi docela libi.

myslím, že jo, rozměry jsou standardní  = větší kolobka. otázka spíš je, kolik vážíš.. kolobka je lehká a obratná, do města super..

..v týdnu jsem se stavil na Chodově ve Světě koloběžek abych měl přímé srovnání se všemi ostatními modely 20/20 co připadají do úvahy - tedy kostka twenty, mibo express, dragstr..

no, jak jsem jsem byl nadšený z dragstra, tak po srovnávačce a diskuzi s kámošem a klukama z prodejny přišlo vystřízlivění a pokorně se vracím k myšlence na mibo express.

abych to nějak popsal:

- hliníkovej dragstr - lehká, obratná (nebál bych se přirovnání třeba ke kábajku K7), geometrie rámu vyhovující,

ALE: můj (nejen můj) osobní pocit je z toho hliníku dost rozpačitej. mám prostě pocit, že tenhle materiál na rozdíl od oceli absolutně netlumí malé rychlé vibrace - jízdu po dlaždě nebo nezpevněném povrchu, přišlo mi to téměř jako na mikrokolobce. navíc ta pevnost není až taková jak jsem psal, ale to záleží na hmotnosti jezdce. mám skoro metrák a cítil jsem průhyb v místě napojení nášlapu na zadní vidlici.

(nevím, zda jste v porovnání ocel a hliník nepoznali taky něco takového, ani jsem to nikde nehledal a nestudoval, ale i třeba u jízdních kol mám ten stejný pocit - rám starého favoritu dobře tlumil přenos vibrací do řidítek a sedla, proti tomu se současného neodpruženého trekového kola s hliníkovým rámem jsem daleko víc vyklepanej)

otázka je taky odolnost spodní strany nášlapu - na testovacím kousku už byly nehezké hlubší vrypy od drbnutí o terén a nedovedu si představit, jak by to vypadalo po pár letech.

- express - tam je to jasný. kolobka těžší, takovej důvěryhodnej tank. ale jakmile na ni vlezu tak jsem doma, Michálek prostí ví, jak udělat dobrou kolobku. ten pocit ze skvěle navrženýho stroje tam prostě je. včetně geniálně řešeného stojánku, bez kterého bych se ale obešel.

-kostka - nepatrně lehčí než mibo, ale v přímém potěžkání nepostřehnutelný rozdíl. jinak nic proti ní, jen se mi nelíbí použité kulaté trubky nášlapu a jeho tvarování a navíc mi není po chuti jejich masivní marketing a rozšíření.

na závěr jsem vyzkoušel kolobku crussis 26/20, tam asi není nic doporučeníhodného - je hodně těžká, divná geometrie, sám prodavač jí nebyl moc nakloněn.. je to nová značka a tak mi přijde nepochopitelný, že když někdo nemálo investuje do výroby, že nenavrhne správnou geometrii rámu, vzorce a pravidla na to jsou (nebo že neproměří nějakou stávající..)

tolik subjetivní postřehy. pokud to někdo vůbec četl, tak děkuji za pozornost :)

Odkaz ke komentáři

myslím, že jo ....

Moc hezká recenze kolego. Jsem rád, že sis s tím dal tolik práce. V zásadě se shodneme, protože na hliníkové kolobky mám podobný názor, je to něco za něco a pro nás těžší kluky, to není. Já mám nějakých 122kg/2M a musím říct, že postoj za řídítky je super, naprosto bez výhrad, ale průhyby mi zcela zásadně vadí, protože pokud člověk nejede jen po stezce, tak mě unavuje to seskakování z koloběžky. Čili pro lehčí postavy proč ne, já jsem po zkušenostech z několika značek a modelů, zůstal věrný Mezeqovi Disc, ocel je pevná a výše uvedené nemusím řešit. 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

lub: hezky napsaný.....

Taky jsem teď začal pokukovat po koloběžce, protože mám problémy se zádama a byla mi doporučena. Jelikož jsem celý život hodně sportoval a teď mě ty záda omezujou, tak hledám alternativu, abych se moh fyzicky zrušit, ale neodnesla to záda.

Podle toho, co jsem načetl mám taky ve výběru Mibo Express a Kostka Twenty Max, vůbec nevím, kterou (k žádný značce averzi nemám) asi budu muset zajít do nějaký prodejny. Jinak výška 182 cm a váha 94 kg. Ještě mi jde o to, jestli třeba nekoupit na vyzkoušení něco levnějšího, kdyby mě to náhodou nechytlo, ale zase abych si to nějakým krámem neznechutil nebo pak něco z bazaru, ale tyhle jsem tam moc neviděl. Ještě mám teď možnost mít za cca 6t. Yedoo Mezeq Disc, co ho chválí Sphinxx....

V tomhle odvětví jsem úplný laik, budu rád za každou radu. díky

Odkaz ke komentáři

Odkud jsi? 

Fyzicky zrušit tě nechám, potřebuju výhledově rozvozit cca 8 tun oblázků (počkám si až se uzdravíš) :)

Mám také dotaz, má někdo zkušenost s koloběžkou na mushing ?

Mám doma Mezeqa od Yedoo s úpravou pro mushing, co by Tě zajímalo Dave?

Odkaz ke komentáři

lub: hezky napsaný.....

Taky jsem teď začal pokukovat po koloběžce, protože mám problémy se zádama a byla mi doporučena. Jelikož jsem celý život hodně sportoval a teď mě ty záda omezujou, tak hledám alternativu, abych se moh fyzicky zrušit, ale neodnesla to záda.

Podle toho, co jsem načetl mám taky ve výběru Mibo Express a Kostka Twenty Max, vůbec nevím, kterou (k žádný značce averzi nemám) asi budu muset zajít do nějaký prodejny. Jinak výška 182 cm a váha 94 kg. Ještě mi jde o to, jestli třeba nekoupit na vyzkoušení něco levnějšího, kdyby mě to náhodou nechytlo, ale zase abych si to nějakým krámem neznechutil nebo pak něco z bazaru, ale tyhle jsem tam moc neviděl. Ještě mám teď možnost mít za cca 6t. Yedoo Mezeq Disc, co ho chválí Sphinxx....

A já zrovna jednu zakázkově vyrobenou Twenty prodávám..... ;-)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po 2 týdnech...

Zdar, je tu někdo z Brna, kdo má k-bike a byl by ochoten půjčit na "ošahání". Na obrázcích je super, ale potřebuji ji vzít domu a V SUCHU předvést rodině. Odvezu v autě, doma předvedou, druhy den vrátím.... pak možná pár koupim

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Osvěžím téma. Skoro rok pokukujeme po kolobrndách do naší obytné Důry. S tím, že bychom přivítali možnost pozdější elektrifikace. Na podzim jsme to už vypustili z hlavy, ale teď to je zase aktuální. Nemáme to na sport ani velkou turistiku, prostě jen na "procházky" na našich cestách autem a chceme využít i alternativní pohon ve formě naší borderky. Vloni jsme se svezli na Mibo Master s 16" koly, ale už na trávě v kempu bylo jasné, že tak malá kola nechceme. Dostal jsem tady i pár rad i nabídek, kterých si vážím, i když jsme je nevyužili. Koloběžky musí být skládací a nakonec se výběr zúžil na 2 favority, Kostka Tour Fold (kola 26/20) a Mibo Royal (20/20). Obě lze dodatečně elektrifikovat, i když jsem si vědom nedostatků které tato konstrukce přináší, pro nás by to ale stejně byl doplňkový pohon, třeba do kopce, jinak bychom rádi i tak trhali asfalt keckou, půjde to hůř, ale co, nikm nespěcháme. A třeba nakonec ani na elektriku nedojde, když nás to bude bavit bez ní. Ani na jedné jsem zatím nestál, resp. nejel, ale už jsme zjistili, že i větší Kostka se do kufru naší Vandury v pohodě vejde a vejdou se i dvě. Tím spíš Mibo Royal. Obě ale budou přinášet nutnost jisté manipulace večer před spaním - z lavice (viz. foto) se stane postel, ale předtím musíme kolobrndy vyndat a dát pod postel, pokud se tam vejdou, nebo dát jinam, takže musíme ještě vyzkoušet, která bude vyžadovat menší manipulaci a zda se vyplatí kvůli tomu oželet velké přední kolo. Mám už domluvené vyzkoušení u jednoho prodejce v HK, ale ptám se i tady, aby řeč nestála - máte osobní srovnání s koloběžkami 26/20 a 20/20 a jakou velikost byste doporučili pro projížďky cca do 20 km dlouhé, po asfaltu, dlažbě, polňačkách i lesních cestách, občas na cestu z kempu do města, na večeři nebo malý nákup a jaká by mohla být vhodnější pro zápřah našeho psa?  

PS: No a aby to nebylo tak jednoduché, prý by měly být na jaře nové skládací modely, od Kostky ve velikosti 20/20 a od Miba 26/20..,:-). 

post-3283-0-16661100-1490028005_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

xbenny - to se asi dá, jen by mne zajímalo, jestli se to na 26" nedá odjet v ještě větší pohodě:-). Proto mne zajímají zkušenosti lidí, kteří mají srovnání.

No, Mibo prý fakt skládačky umí. Ale tady je fotka předprodejního kusu s koly 26/20 a že by mi to přišlo jako nějaký zázrak.. To ta Kostka sedí pevně na zemi a když odmyslím řídítka, která u Kostky trčí, tak by byla složená menší než Mibo (aspoň podle vzájemné polohy kol). Ale to je jen takový pocit. No, musíme se svézt na 26/20 i 20/20, zkusit to poskládat do auta a pak uvidíme. 

post-3283-0-53634800-1490038106_thumb.jpg

post-3283-0-70036800-1490038119_thumb.jpg

post-3283-0-37822600-1490038139_thumb.jpg

post-3283-0-64628500-1490038155_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Urcite, ale hodne zalezi jaky tam das plaste a jakou to ma svetlou vejsku. Delsi kolobka (s vetsima kolama) musi byt v terenu vejs, aby si nesedala na kazdy vlne. Ale o to vic se pak nadres.

Pokud ale nebudes jezdit s cyklistama XC zavody tak si vem to, na cem mas nejlepsi pocit a bude ti v aute nejmin prekazet. Dobry a pri beznym najezdu neznicitelny jsou vsechny.

Zakladni rozdil mezi Kostou a Mibem je v estetice a pojeti vyroby. Kostka je presna strojova velkovyroba. Hezka a elegantni.
Mibo je manufaktura. Tezsi ale poctiva. Asi jako to, co tam vsude pijou :-)

K tomu, jak umi Mibo klouby bych mel tohle: 

Pokud bych si ja musel vybrat jednu kolobezku "na vsechno" sel bych do 20x20 a dvou paru kol. Silnicnich a univerzalnich.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...