McStinger Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 před 26 minutami, instant napsal: ano, ano instagramove prispevky.. tak to iste vyzera v kazdom datacentre ale ok, keby som to robil pre niekoho ineho alebo komercne, pekne povyvazujem do suchacov a nakupim farebne kable. atd. na to som OCD dost Ale zas vacsina z toho je sym XLR tak to zas nutne az taky pruser nie je, aj ked to vyzera ako z Votrelca: Povyväzuješ a aj tak to časom vyzerá ako na tej fotke. Entrópia sa tomu hovorí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Tady se to zvrhlo, co jsem byl pryč. Oslovuji s otázkou majitele a znalce jezvčíků Teac AH500, jestli zesík vypínají vždy hlavním vypínačem vzadu (nebo na boku 500i) nebo nachávaji v pohotovostním režimu? Nevím, která varianta je lepší resp. menší zlo. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 20. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2023 Chtěl bych požádat zkušené o radu. Můj vývoj posluchače hudby miří ke streamu a přes desítky hodin na webu mi některé věci nejsou jasné. Moje pozornost se zaměřila na Tidal: - pochází všechny verze (flac, CD, Mqa) ze stejného zdroje, nebo pro Mqa jsou vyhrazeny podařenější verze nahrávky? - jaká je ideální rychlost připojení pro Mqa? (bohužel jsem limitován umístěním...) - je nutné pořídit streamer, nebo je možnost vyzkoušet na PC + ext. zvukovka (s ohledem na Mqa)? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 20. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2023 MQA je marketingový bullshit, nelámej si s ním hlavu. Tidal mám, přehrávám čtyřmi způsoby (mobil + Android auto v autě, DAP s wifi a appkou, streamer Teac k bednám Kef a PC k externímu převodníku/sluchátkovému zesilovači) a MQA je fakt to poslední, co bych při poslechu řešil. Není to lossless, vyvíjelo se to v době, kdy byly běžné přenosové rychlosti nižší než dnes, kdy se běžně streamuje 4K video, a Meridian si z licencování udělal dojnou krávu, což ale překvapivě nestačilo a jsou před krachem https://www.whathifi.com/features/mqa-has-gone-into-administration-what-does-this-mean-for-tidal-and-supported-products Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 21. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. dubna 2023 Děkuji, tvá odpověď vše řeší, hlavně ten odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 28. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2023 Nesmí chybět ve sbírce žádného a****fila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2023 Je to už doba, co tady někdo řešil přepínač reprobeden (nebo zesilovačů, už nevím) narazil jsem na toto, třeba se někomu může hodit https://doukaudio.com/products/dual-analog-vu-meter-2-way-amplifier-speaker-audio-switcher-box-db-panel-display Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2023 Dnes trocha nostalgie .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZJ Odesláno 7. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2023 tangenciální REVOX,parádní kousek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 8. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2023 V 6. 5. 2023 v 15:10, Bert napsal: Dnes trocha nostalgie .... Jsi fajnšmekr koukám. Pokud je deska rovná, nemá chybu. Budeš ho normálně používat? Jakou máš přenosku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2023 Bude trochu upraven, aby se přenoska správně hýbala. Pak se rozhodnu podle přítlaku. Kdybych měl volit na první dobrou, tak třeba Revox P20 MDR, nebo Denon Dl 110. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasa_H Odesláno 14. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. května 2023 Ahoj, pri uklidu jsem nasel ve skrini 2 youngtimery od Sony: https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/str-db930.shtml https://www.backoffice.be/prod_uk/Sony/sa-ve705_sony_sa_ve705_home_theatre_speaker_system_470_w.asp ma smysl je nabizet v inzerci nebo je mam rovnou vyhodit? (foto ilustrativni, ale vzhledem k stari bych rekl stav dobry) IMG_1542.webp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 3. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2023 Chtěl bych požádat o radu. Roky doma schovávám minidisc, kdysi jsem na něj nahrával, pak jsem koupil SSR Tascam a už nebyla cesta zpět. Dneska jsem minidisc vyhrabal, nabil, vše v pohodě, a tak si říkám-je dnes ta věc ještě k něčemu? Respektive, umí něco, co ještě třeba nebylo překonáno, nebo to už mám dát děckám na hraní? Sorry za možná hloupý dotaz, ale v hi-fi jsem zaspal někdy před 20 lety Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ezzmark Odesláno 14. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 V 3. 6. 2023 v 23:55, dykmore napsal: Chtěl bych požádat o radu. Roky doma schovávám minidisc, kdysi jsem na něj nahrával, pak jsem koupil SSR Tascam a už nebyla cesta zpět. Dneska jsem minidisc vyhrabal, nabil, vše v pohodě, a tak si říkám-je dnes ta věc ještě k něčemu? Respektive, umí něco, co ještě třeba nebylo překonáno, nebo to už mám dát děckám na hraní? Sorry za možná hloupý dotaz, ale v hi-fi jsem zaspal někdy před 20 lety Pěkný kousek!!! MD byl překonán… Sám jsem ho v minulosti používal - v době koupě už existovaly první MP3 přehrávače, ale kapacita byla někde kolem 128 MB a jelikož jsem v té době studoval a cestoval, chtěl jsem s sebou mít vic než jedno album. fajn feature bylo nahrávání… některé kousky se daly poměrně dobře používat jako diktafony. pokud si to plánuješ nechat tak v mém případě z nostalgie, fascinace technologii a zpracováním. třeba se tomu dostane jednou fame jako jsou dnes Vinyly nebo kazety (které jsou Btw na silném vzestupu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 V 8. 5. 2023 v 19:23, Jiří Sedlák napsal: Jsi fajnšmekr koukám. Pokud je deska rovná, nemá chybu. Budeš ho normálně používat? Jakou máš přenosku? Já mám Revoxe 790 s původní origo přenoskou AKG /NOS/ a zvládne i mírně zvlněné desky a to zcela bez problémů. Pravda je, že naše největší vlnobití /1.press AC/DC HH/ jsem do toho neměl odvahu nacpat, s tím mělo co dělat i Micro Seiky s klasickou přenoskou. Nicméně už testuji způsob rovnání desek, počasí tomu celkem přeje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 před 5 hodinami, Tikal napsal: Nicméně už testuji způsob rovnání desek, počasí tomu celkem přeje Musíš ale nejdřív tu desku pořádně prohřát horkovzdušnou pistolí. Pak to bude tutovka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 Zvažoval jsem mikrovlnku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 Černou mezi dvě skla, slunce udělá svoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 11. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2023 Audiofilovo peklo, jeden by mohl říct. Tohle antiaudiofilské retro, které zároveň slouží jako módní billboard křičící do světa:"Jsem cool, copak to nikdo nevidí!", bude ještě hodně lidí stát hodně peněz a hodně nervů. Marketingový Meisterstuck, o tom žádná . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 12. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2023 Nevím co je momentálně módní, mám to už to dlouho, z doby, kdy to určitě nebylo módní, ale lepší soudobé hifi, takže z mého pohledu vintage audio, protože retro je dle mého to, co si na staré hraje... Jediné, co jsem pořídil nové je zesilovač. Původní Technics SU-C800U+A900S který jsem kupoval koncem devadesátek jako zánovní dostal synek do své sestavy, protože se mu tam lépe hodil. Jasně, že to není žádný High-end, ale jelikož to provozuji v normálním obývacím pokoji, tak mi to na to moje hraní bohatě stačí. Nechtěl jsem nic křičet, nedej bože být cool, řešil se tu tangenciální gramofon a zvlněná deska, tak jsem jen přispěl osobní zkušeností a přidal fotku jako důkaz, že vím o čem mluvím. Pokud jsem tě svým přestárlým werkem urazil, hluboce se ti omlouvám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se