Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj

Zeptám se znalých. Mám gramec Pro-Ject RPM3 s MM přenoskou 2M blue, lampový předzesik Pro-Ject Tube box S2 a zesik Rotel A11 Tribute. Kabeláž mám rozumnou. Bedny vintage MB Quart QL T60 se subwooferem (tj 2+1). 

Takto za vás, co dává smysl vylepšit? Zvuk je v pohodě jak z vinylu, tak z Cd (cd přehrávač mám kultovní 90s Pioneer s stable platter mechanism). Trochu se bojím, že buď zesik a bedny pryč a nebo nedělat nic. Ale rád si nechám poradit od znalejších.

Děkuju předem

Adam

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
32 minutes ago, RobertPlant said:

Ahoj

Zeptám se znalých. Mám gramec Pro-Ject RPM3 s MM přenoskou 2M blue, lampový předzesik Pro-Ject Tube box S2 a zesik Rotel A11 Tribute. Kabeláž mám rozumnou. Bedny vintage MB Quart QL T60 se subwooferem (tj 2+1). 

Takto za vás, co dává smysl vylepšit? Zvuk je v pohodě jak z vinylu, tak z Cd (cd přehrávač mám kultovní 90s Pioneer s stable platter mechanism). Trochu se bojím, že buď zesik a bedny pryč a nebo nedělat nic. Ale rád si nechám poradit od znalejších.

Děkuju předem

Adam

Vždycky lze všechno zlepšit, ale pokuď jsi spokojený tak proč vlastně :guitar: Každopádně já bych se zbavil toho CD přehravače, jelikož mě jednou jeden takový bezvadný kultovní vypaloval něco do cédéček, které mě pak přeskakovali a než jsem na to přišel, tak mi zničil několik nosičů 🙈 Je to mezi nebem a zemí, ale jde to. Klidně jedenáctku od Rotelu ať ti to jde pěkně do sestavy :punk:

https://www.rodel-audio.cz/produkty-rotel-cd11mkii-detail-314434?variant=10933&gad_source=1&gad_campaignid=19794104865&gclid=Cj0KCQjwmunNBhDbARIsAOndKpmwojzkhkUOUjkgeure-8HjpMYCsbx6bcC36ppe7gham34H46MbFB8aAiY5EALw_wcB

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)
před 46 minutami, RobertPlant napsal:

Ahoj

Děkuju předem

Adam

Nejslabší články týhle aparatury jsou bedny a hned potom CD přehrávač, takže ty vyměnit. Zbytek je v pohodě, jen na gramofon je bezpodmínečně nutný doplnit kryt.

Upraveno uživatelem HPQ
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Adaptér od gramce začal nějak podezřele bzučet, tak potřebuji pomalu novej. Nemusím dávat asi originál, navíc když vydržel sotva něco málo přes dva roky, že? 🙈 Našel jsem nějákou alternativu...

https://www.mediaoutlet.cz/Dum-a-zahrada/Vysavace/Nabijecky-pro-vysavace/Nabijecka-pro-Rega-Planar-1-Planar-2-Planar-3-2-4W-24V-0-1A-p52162c92c84c101?srsltid=AfmBOooTNpnRPwmZEglilaMGetdfP_QMRYBeuGBviaJcHHU4CUWwb6sQ

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
On 4/1/2026 at 3:42 PM, zceyee said:

Umřely mi nenávratně Adam Audio A5X, ani servis si s tim neporadí. Nějaká lepší náhrada?

KEF LSX II 

Upraveno uživatelem bluman
  • Like 1
Odesláno
V 1. 4. 2026 v 15:42, zceyee napsal:

Umřely mi nenávratně Adam Audio A5X, ani servis si s tim neporadí. Nějaká lepší náhrada?

Jakože obě naráz? Co se s nimi stalo a co na to řekl servis?

Jinak slušná náhrada a za dobrou cenu by mohli být Kali Audio LP6-V2 nebopokud cena nehraje roli tak pak nějaké Genelec.

Odesláno

Je těžké poradit s málo vstupními daty😅. Velikost místnosti, zatlumení, podlaha, styl hudby atd…. Mě se osvědčily Monitor audio Silver aspoň. Jsou hodně detailní ostřejší ve výškách na poslech fajn, jako kulisa asi unaví, nic neodpustí. 

Odesláno
V 1. 4. 2026 v 13:47, African napsal:

Adaptér od gramce začal nějak podezřele bzučet, tak potřebuji pomalu novej. Nemusím dávat asi originál, navíc když vydržel sotva něco málo přes dva roky, že? 🙈 Našel jsem nějákou alternativu...

https://www.mediaoutlet.cz/Dum-a-zahrada/Vysavace/Nabijecky-pro-vysavace/Nabijecka-pro-Rega-Planar-1-Planar-2-Planar-3-2-4W-24V-0-1A-p52162c92c84c101?srsltid=AfmBOooTNpnRPwmZEglilaMGetdfP_QMRYBeuGBviaJcHHU4CUWwb6sQ

Spínaný vs lineární zdroj. Dle vkusu každého soudruha. Pro gramofon ale asi lineární...

Odesláno (upraveno)
před 20 minutami, elloco napsal:

Spínaný vs lineární zdroj. Dle vkusu každého soudruha. Pro gramofon ale asi lineární...

Vadný adaptér je 24 V AC, nabíječka v odkazu to nemá uvedeno, ale píšou, že je to nabíječka pro vysavače, ta bude asi DC. Takže pro gramofon asi nepoužitelná.

AC (střídavý) zdroj obsahuje jen trafo, není spínaný. 

Upraveno uživatelem VS
Odesláno
15 hours ago, elloco said:

Aha, už mi to je jasný 😆 Díky za radu, ale já jsem jantar, takže moc jsem z odpovědí nepochytil 😅 Lepší odkaz přímo na tu správnou....

Odesláno
13 hours ago, VS said:

Děkuji za odpověď, týpek v mém odkazu píše že je to je přímo na Planary 1,2,3 tak jsem myslel že by mohla být. Ale to je jedno, když takhle tápeme, objednal jsem radši originál, nerad bych něco podělal....

Odesláno
před 3 hodinami, African napsal:

Aha, už mi to je jasný 😆 Díky za radu, ale já jsem jantar, takže moc jsem z odpovědí nepochytil 😅 Lepší odkaz přímo na tu správnou....

Bylo to ve zkratce.. Měl jsem napsat, že záleží, jestli je vnitřek gramofonu AC, nebo DC. Pokud AC, tak zdroj AC-AC je v 99% lineární (má trafo, je větší, hřeje a filtruje nepořádek ze sítě. Pokud DC, tak zdroj AC-DC může být lineární, nebo spínaný a doporučil bych lineární. Ale vlastně jsem chtěl říct něco jiného. Když původní zdroj po dvou letech odešel, asi bych ho znovu nekupoval a zkusil něco lepšího...

• Díky 1
Odesláno (upraveno)
V 4. 4. 2026 v 14:01, baracuda napsal:

Jakože obě naráz? Co se s nimi stalo a co na to řekl servis?

Po case zacaly brucet, vymeneny kondenzatory. Pak zacal jeden brucet ale fakt brutalne, odneseno do servisu, tam rekli ze odesel nejaky obvod ze ho zkusi objednat. Po trech mesicich volali ze je to neopravitelne a co s tim. Jeden mi zbyl no. :D

edit .. musim rict ze je mam doma zaple 24/7 a to uz asi 10 let ... takze maji narok ...

edit2 ... asi to bude vic jak 10 let, mozna tak 13-14 uz ... 

Upraveno uživatelem zceyee
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...