African Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna 1 hour ago, HPQ said: Jo, plstěná podložka pod desku je vysloveně nesmysl, nechápu kterej génius tohle vymyslel. Plstěná podložka je jak generátor statický elektřiny a to nemá na gramofonu co dělat. Statická elektřina je pro gramofon a přehrávání LP doslova čirý zlo a nic jinýho. Děláme co můžeme abychom se statický elektřiny zbavili, pereme desky, používáme věci jako Milty Zerostat atd. a oni vymyslí, že na gramofony budou dávat plstěný podložky. Vyhodit a zaomenout. Náhrada jedině kůže, z korkový podložky se v podstatě okamžitě začnou uvolňovat takový drobný kousky korku a to je samozřejmě taky špatně. jakýkoli nečistoty, prach apod. nemají na gramofonu co dělat. Koženou podložku kldině přejedeš vysvačem a je to, vydrží sakra dlouho. Doporučuju tuhle: https://www.graled.cz/p/354/kozena-cerna-podlozka-analogis-na-talir-gramofonu Super, děkuji moc za radu...jdu objednat co jsi doporučil
HPQ Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna (upraveno) před 48 minutami, Vir napsal: Ten korek tam mám léta a nic se mi z něj neuvolňuje Tak to jsi první. Já měl s korkovejma podložkama čest už mnohokrát (u ostatních, u sebe jsem jí odpískal ihned po prvním pokusu), jsou bohužel dost rozšířený. Za ty dlouhý roky jsem nenarazil na žádnou ze který by se nic neuvolňovalo. Upraveno 5. srpna uživatelem HPQ 1
Poya Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna před 3 hodinami, HPQ napsal: Jo, plstěná podložka pod desku je vysloveně nesmysl, nechápu kterej génius tohle vymyslel. Plstěná podložka je jak generátor statický elektřiny a to nemá na gramofonu co dělat. Statická elektřina je pro gramofon a přehrávání LP doslova čirý zlo a nic jinýho. Děláme co můžeme abychom se statický elektřiny zbavili, pereme desky, používáme věci jako Milty Zerostat atd. a oni vymyslí, že na gramofony budou dávat plstěný podložky. Vyhodit a zaomenout. Náhrada jedině kůže, z korkový podložky se v podstatě okamžitě začnou uvolňovat takový drobný kousky korku a to je samozřejmě taky špatně. jakýkoli nečistoty, prach apod. nemají na gramofonu co dělat. Koženou podložku kldině přejedeš vysvačem a je to, vydrží sakra dlouho. Doporučuju tuhle: https://www.graled.cz/p/354/kozena-cerna-podlozka-analogis-na-talir-gramofonu Přesně. Nejlepší slipmat (podložka) je žádný slipmat.
HPQ Odesláno 5. srpna Nahlásit Odesláno 5. srpna To vůbec. Bez slipmatu se dají prvozovat jen některý gramofony. Hodně záleží na materiálu talíře. Často se bez slipmatu musí používat nějakej clamp, protože u některých gramofonů/talířů se stává, že LP bez slipmatu prokluzuje, obzvlášt pokud není ideláně rovná a je i jen trošku zvlněná. Už jen stírání prachu z desky je bez clampu nezřídka až nemožný, pokud pod LP není nějakej slipmat. Vyzkoušel jsem slipmaty snad ze všech materiálů, který se běžně používají a dokonce i kovový "slipmaty," neboli podložky z mědi či nerezu (ty na gramofonech s kovovým talířem jen umocnili problémy se statikou a navíc jsou velmi těžký, takže ložisko na to musí být připravený) a kožená podložka se nakonec ukázala jako nejlepší volba. Snadno se udržuje čistá, vydrží, deska po ní neprokluzuje, statika je u ní asi nejmenší problém ze všech podložek, dobře tlumí vibrace....... 1 1
Poya Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna před 8 hodinami, HPQ napsal: To vůbec. Bez slipmatu se dají prvozovat jen některý gramofony. Hodně záleží na materiálu talíře. Určitě záleží na materiálu talíře. Pokud to gramofon umožňuje, resp. talíř umožňuje, je vynechání slipmatu přínos. Taky jsem pár podložek vyzkoušel a nakonec mi nejlíp vychází provoz bez slipmatu (i výrobce to tak pro konkrétní typy gramofonu doporučuje). Ale to asi není případ Afriho, který má myslím nějakou Regu.
African Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna 2 hours ago, Poya said: Určitě záleží na materiálu talíře. Pokud to gramofon umožňuje, resp. talíř umožňuje, je vynechání slipmatu přínos. Taky jsem pár podložek vyzkoušel a nakonec mi nejlíp vychází provoz bez slipmatu (i výrobce to tak pro konkrétní typy gramofonu doporučuje). Ale to asi není případ Afriho, který má myslím nějakou Regu. Jop, mám Regu Plannar 2 se skleněným talířem. Nezkoušel jsem napřímo bez podložky....
Andrew Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna Já mám Electrocompaniet také se sklem (je jako mléčné, na straně, kam pokládám desku), bez závaží a rozhodně nemám pocit, že bych potřeboval dávat podložku.
Poya Odesláno 6. srpna Nahlásit Odesláno 6. srpna Bez podložky lepší. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
African Odesláno 7. srpna Nahlásit Odesláno 7. srpna Vyřešeno, děkuji Všem za postřehy...jdeme se točit Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Ondraj Odesláno 30. srpna Nahlásit Odesláno 30. srpna Už má někdo Kef Luxe? Zajímala by mě výměna LS50W2 a nechal bych stávající KC62, jaká by to byla sestava.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se