Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

před 21 minutami, Oplt napsal:

Neboj ty hrát budou. Potíral jsem je mastnotou z uheráku a prolejval poličským otakárkem 😋

A povedeš je doufám přes mrazák jak mi tady někdo radil 😂 Ještě snad naposledy k těm repro, já tedy nevidím jediné marketingové pozitivum v tom že sdělíš zákazníkovi, že se jeho repro bude 20 až 100h rozehrávat, osobně to vidím jako velké negativum, které spíš potenciální zákazníky odradí. BW uvádí různé run in časy u nižších modelů, ale třeba u Nautilusu už nic. Stejně tak to má třeba Focal. A pak mě to hlava tak nějak bere, nebudu si přeci kupovat bedny za milión, které se mě budou rozehrávat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celé to je o tom, že si hejl koupí něco za sto litrů, přiveze to domů a je nasr...ej že to hraje jak od vietnamce za pětikilo. Tak mu prodejce trpělivě vysvětlí, že to je hájend věc a ta potřebuje poctivý záběh "páč vaše sedmičkové báwo během prvních tisíc km přece taky netočíte do červeného žejo" no a pak spolehlivě zafunguje psychoakustika, borec si za dva týdny zvykne na to jak to hraje a už nebude prudit

Odkaz ke komentáři

Zahořování kabelů a rozehrávání beden je samozřejmě závislé i na frekvencích, které k tomu použijete. Pokud nebudete mít speciální zvukový zdroj, který v sobě nese pečlivě vybrané a seřazené sekvence, nikdy se vám to nepodaří .... 🙂

Odkaz ke komentáři

A povedeš je doufám přes mrazák jak mi tady někdo radil  Ještě snad naposledy k těm repro, já tedy nevidím jediné marketingové pozitivum v tom že sdělíš zákazníkovi, že se jeho repro bude 20 až 100h rozehrávat, osobně to vidím jako velké negativum, které spíš potenciální zákazníky odradí. BW uvádí různé run in časy u nižších modelů, ale třeba u Nautilusu už nic. Stejně tak to má třeba Focal. A pak mě to hlava tak nějak bere, nebudu si přeci kupovat bedny za milión, které se mě budou rozehrávat. 
To je prave ten bonus za ty prachy, mas privigelium si je zahoret sam. Chapes?
Odkaz ke komentáři

Rozohratie bední pochopiteľne význam má. Určite je všetkým jasné, že reprák je elektromechanický komponent. Ako taký z výroby príde "tvrdý" a postupne sa mu pri prevádzke rozhýbu závesy do stavu, v ktorom zostane po väčšinu svojej životnosti, až kým zase nezačne mechanika degradovať.

Ako sa k tomu stavajú jednotlivé firmy riešiť nechcem, lebo mi to je fuk. Každopádne, repráky by mali trochu dostať na prdel, aj ak budú následne používané viacmenej potichu, resp. možno tým skôr. Takže otočiť ich basákmi proti sebe a pustiť im nahlas nejaké klasické disko, kde sa hýbu basáky, im uškodiť určite nemôže.

Druhá vec, kde by som akceptoval "rozohratie", sú koncáky klasickej konštrukcie s veľkými kondenzátormi v zdroji. Kondíky môžu dlhším skladovaním stratiť kapacitu a po štarte prevádzky sa postupne naformátujú naspäť. Takže je reálne možné, že výkonový zosík sa po pár hodinách rozohrá, ak beží povedzme aspoň na 50% maximálneho výkonu.

Asi ma už poznáte, že nie som lovec duchov a z hifistov a ich praktík mám viacmenej prdel, ale to vyššie napísané má reálne technické opodstatnenie.

Odkaz ke komentáři

Na tom se shodneme...

Závěsy repráků se určitě chovají jinak po vybalení beden z kartonu a po xxx hodinách. Zda je po xxx hodinách skutzečně slyšet rozdíl, to je pak závislé na XX dalších věcech

A zesilovač po zapnutí taky potřebuje nějakou dobu, než se po zahřátí na pracovní teplotu stabilizují pracovní body součástek.

Akorát nemám rád, když si výrobci / prodejci / recenzenti dělají z laické veřejnosti tak nějak prdel a hlásají rozdíly typu "nebe a dudy" po 500 hodinách

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, McStinger napsal:

Rozohratie bední pochopiteľne význam má. Určite je všetkým jasné, že reprák je elektromechanický komponent. Ako taký z výroby príde "tvrdý" a postupne sa mu pri prevádzke rozhýbu závesy do stavu, v ktorom zostane po väčšinu svojej životnosti, až kým zase nezačne mechanika degradovať.

Ako sa k tomu stavajú jednotlivé firmy riešiť nechcem, lebo mi to je fuk. Každopádne, repráky by mali trochu dostať na prdel, aj ak budú následne používané viacmenej potichu, resp. možno tým skôr. Takže otočiť ich basákmi proti sebe a pustiť im nahlas nejaké klasické disko, kde sa hýbu basáky, im uškodiť určite nemôže.

Napsal jsi to pěkně bez jakýchkoliv konspirací a myslím, že stejně tak to podává většina výrobců v manuálech, taky bych zatím nic víc nehledal. Uvádějí různé časy plného zaběhnutí, samozřejmě dle použitých materiálů většinou od 20h až po 100h, což dává smysl....

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Duke650 napsal:

Celé to je o tom, že si hejl koupí něco za sto litrů, přiveze to domů a je nasr...ej že to hraje jak od vietnamce za pětikilo. Tak mu prodejce trpělivě vysvětlí, že to je hájend věc a ta potřebuje poctivý záběh "páč vaše sedmičkové báwo během prvních tisíc km přece taky netočíte do červeného žejo" no a pak spolehlivě zafunguje psychoakustika, borec si za dva týdny zvykne na to jak to hraje a už nebude prudit

😄

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Duke650 napsal:

Tak to je aspoň ta pozitivní psychoakustika, která ti ušetří hafo peněz :D Taková ta negativní, která udělá pravý opak a tvá luxusní audio sestava po necelém roce najednou tak nějak nehraje a potřebuješ lepší, je mnohem horší 😂 Stejně je ale vždy nejdůležitější ať to děláš tak, nebo úplně obráceně, být na konci se sebou vnitřně spokojený :cheers:

Odkaz ke komentáři

Jak se řekne zahořováni reproduktorů, tak si vždy vzpomenu na tento povedený aprílový článek https://www.hifi-voice.com/teorie-a-praxe/868-jak-spravne-na-zahoreni-reproduktoru#

nejlepší je ten fígl s vysavačem 😀

Ale divil bych se kdybyste to neznali a možná to tu už bylo.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Oplt
před 2 minutami, milhauszn napsal:

Ze tu skacu do diskuze. Kdyz jste u toho okecavani, tak myslim ze level jako v odkazu nize uz snad nelze prekonat:

https://www.avitsmart.cz/produkt/audioquest-diamond-usb-audio/

Jo to je pěkně napsaný a věř tomu, že si to někdo i koupí.

Myslíte, že bude dobrý lákadlo když napíšu, že mé kabely jsou už zahořelé když na ně běžela 2 roky míchačka na stavbě luxusní vily. 🙊

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Oplt napsal:

Asi tak, ale 100 hodin je fakt dost. Jde o to jestli jsi netopejr a poznáš rozdíl.😁

Snáď serióznejší výrobcovia vedia, čo robia. Neviem, ako dospejú k určitému času, ale v podstate z fleku mi napadajú tri objektívne a vlastne veľmi jednoduché metódy, ako zistiť, či je bedňa "rozohratá". Možno by som ešte rozlišoval, či výrobca robí iba zahorenie, alebo naozaj sa snaží box rozohrať.

Keď už filozofujem, ak by som vyrábal reprosústavy vo vyššej cenovej, tak by som ich predával párované a párovanie by som robil až po rozohratí. Možno to tak niekto robí, neviem.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, milhauszn napsal:

Ty VOLEEEEEE! Tak takto by som si chcel zarabat. Vyrabat digitalny kabel s kokotinami za 40k Kc. @Duke650 nenapisal by si mi k tomu nejake dobrodruzstva hakura-sana? Ja nakupim pekne strieborne kable z Aliexpresu po 3.50 a strelime to po 2k Eur /ks. 

Dpc. Idem si naliat. To som nechcel vidiet.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...