cdale Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Máte tady někdo zkušenost se Sonos beam? Stojí to za ty prachy? Mám ho a jsem spokojený. Úplně jiný zvuk než z plasťáků na LG TV. Mám k Beam ještě Sub, ale ten jen vice prohlubuje a dokresluje basy, které pěkně umí i Beam. K Beamu mám ještě zadní repro taktéž od Sonosu. Celkově je Beam hodně povedený soundbar, který má kvalitní zvuk a podání prostorových efektů. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března před 9 minutami, cdale napsal: Mám ho a jsem spokojený. Úplně jiný zvuk než z plasťáků na LG TV. Mám k Beam ještě Sub, ale ten jen vice prohlubuje a dokresluje basy, které pěkně umí i Beam. K Beamu mám ještě zadní repro taktéž od Sonosu. Celkově je Beam hodně povedený soundbar, který má kvalitní zvuk a podání prostorových efektů. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Díky za reakci! Máš beam 1 nebo 2? K tomu propojení potřebuješ ještě nějakou chytrou krabičku? Ještě co mi není jasné je to propojení, protože žena by ho chtěla využívat i na přehrávání hudby. Chápu tedy dobře, že když bude na stejné wifi síti, tak může přehrávat hudbu ze spotifi ze svého mobilu? Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cdale Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Díky za reakci! Máš beam 1 nebo 2? K tomu propojení potřebuješ ještě nějakou chytrou krabičku? Ještě co mi není jasné je to propojení, protože žena by ho chtěla využívat i na přehrávání hudby. Chápu tedy dobře, že když bude na stejné wifi síti, tak může přehrávat hudbu ze spotifi ze svého mobilu? Díky mocMám 2-ku. Propojení s TV pomocí HDMI ARC a jinak apka na mobilu a nastavení přes ni. Beam má WIFI takže lze použít i na Spotify ke streamovani hudby. Funguje ok, sám to takto používám. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března před 12 minutami, cdale napsal: Mám 2-ku. Propojení s TV pomocí HDMI ARC a jinak apka na mobilu a nastavení přes ni. Beam má WIFI takže lze použít i na Spotify ke streamovani hudby. Funguje ok, sám to takto používám. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Super děkuji. Jde mi ale o to, že na spotify nemám již volný slot, takže bych musel platit další službu, proto mě zajímá, jestli mohu streamovat hudbu ze zařízení (v tomto případě mobilu) kde mám službu zaplacenou a nemusím přihlásit soundbar samostatně k volné pozici v rámci rodinného účtu. Jestli mě chápeš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Sice o uvedeném Soundbaru nevím nic, ale Spotify můžeš používat ve vícero zařízeních pod jedním účtem, jen nesmíš přehrávat na 2 zařízeních v jeden moment. Navíc nedegraduješ zvuk BT přenosem (pokud to neumí nějaký Lossless) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cdale Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března Super děkuji. Jde mi ale o to, že na spotify nemám již volný slot, takže bych musel platit další službu, proto mě zajímá, jestli mohu streamovat hudbu ze zařízení (v tomto případě mobilu) kde mám službu zaplacenou a nemusím přihlásit soundbar samostatně k volné pozici v rámci rodinného účtu. Jestli mě chápeš?Ano. Na mobilu uvidíš Sonos jako zařízení pro přehrávání hudby. Takže vybereš Beam pro přehrávání hudby a je to. Jestli máš omezený počet zařízení, na kterých máš instalované Spotify, to by dle mého nemělo ovlivnit vlastní přehrávání na konkrétním zvukovém zařízení. Tam je to spárovane pomocí Spotify Connect. Tj. Repro je kompatibilní se Spotify a umí přehrát stream, který do něj posílá Spotify klient (pc, mobil).Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března @cdale díky moc, tohle jsou právě ty detaily co jsem nikde nedohledal. Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 18. března Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března (upraveno) 8 hours ago, cdale said: Repro je kompatibilní se Spotify a umí přehrát stream, který do něj posílá Spotify klient (pc, mobil). Myslim, ze to nie celkom tak. Stream pri Spotify connect nejde cez mobil (zo Spotify klienta) ale ide priamo z netu zo Spotify serveru do repra. Ale Sonos, alebo akekolvek ine kompatibilne repro sa neregistruje do Spotify, je to len zariadenie, ktore vyberies ako vystupne vo svojom Spotify klientovi (na mobile/tablete/pc). Takych vystupnych zariadeni mozes mat neobmedzeny pocet a je jedno, ci tam pustas stream cez BT, chromecast ci airplay z mobilu alebo cez Spotify connect priamo z netu. V Spotify klientovi (apke) si vies vybrat, akym sposobom tam ten stream chces pustit, ak repro podporuje viac moznosti. Upraveno 18. března uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cdale Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Myslim, ze to nie celkom tak. Stream pri Spotify connect nejde cez mobil (zo Spotify klienta) ale ide priamo z netu zo Spotify serveru do repra. Ale Sonos, alebo akekolvek ine kompatibilne repro sa neregistruje do Spotify, je to len zariadenie, ktore vyberies ako vystupne vo svojom Spotify klientovi (na mobile/tablete/pc). Takych vystupnych zariadeni mozes mat neobmedzeny pocet a je jedno, ci tam pustas stream cez BT, chromecast ci airplay z mobilu alebo cez Spotify connect priamo z netu. V Spotify klientovi (apke) si vies vybrat, akym sposobom tam ten stream chces pustit, ak repro podporuje viac moznosti.Ano. Díky za opravu. Je to tak. Špatně jsem to formuloval. Jen je potřeba ještě rozlišit Bluetooth a Wifi připojení audio zařízení. Pokud mám repro Bluetooth, tak mi stream logicky musí procházet skrz klienta Spotify odkud je pak směrován do zařízení přes BT audio. Na Wifi je stream, jak píšeš, směrován přímo do audio zařízení. V rámci tohoto způsobu pak klient Spotify funguje jako dálkový ovladač. Vždy je lepší mít audio připojené skrz Wifi (pokud to samozřejmě jde) díky lepší šířce pásma, lepší kvalitě, odolnosti proti rušení i dosahu signálu. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Díky pánové! Dnes jsem zjistil, že kolega v práci má také soundbar Sonos beam, tak jsme o tom pokecali a nakonec z něj vypadlo, že bude objednávat Sonos ARC a že kdybych chtěl, nechá mi Sonos beam 1 za 6000Kč ještě v záruce. To mi přijde celkem lákavé, máte někdo srovnání beam 1 vs. beam2? Je to velký rozdíl? V hlavě už jsem byl smířený s tou cenou za nový Beam 2, ale teď začala hlodat moje lakomost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) @shewcza So Sonos nemam ziadnu skusenost, takze s tym moc nepotadim. Snad len vseobecne: u tych 2-jok casto nejde ani moc o zlepsenie zvuku, ale skor o interfejs, UI a funkcie.. To si skus porovnat, ci nahodou ta 2-ka nema nieco, co by ti chybalo. @cdale ano, BT ide samozrejme priamo z mobilu a ma najmensiu sirku pasma, t.j. najnizsiu kvalitu. To som zas ja napisal trochu nejasne. Skor by ma ale zaujimalo, aky je rozdiel medzi chromecast a spotify connect. Teda ked mam na mobile spotify klienta, v nom nastavim vystupne zariadenie repro cez chromecast a pritom ovladam spotify hlasom cez google nest mini. Ide ten chromecast stream z mobilu, z toho nest mini, ci tiez z netu z nejakeho google servera? A tiez ci to chromcast transkoduje alebo nie. Upraveno 19. března uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cdale Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Díky pánové! Dnes jsem zjistil, že kolega v práci má také soundbar Sonos beam, tak jsme o tom pokecali a nakonec z něj vypadlo, že bude objednávat Sonos ARC a že kdybych chtěl, nechá mi Sonos beam 1 za 6000Kč ještě v záruce. To mi přijde celkem lákavé, máte někdo srovnání beam 1 vs. beam2? Je to velký rozdíl? V hlavě už jsem byl smířený s tou cenou za nový Beam 2, ale teď začala hlodat moje lakomost.U Beam 2 je podpora Dolby Atmos. To je hlavní rozdíl proti jedničce, kde toto není. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března Jo to jsem se dočetl, ale jestli je to skutečně znát na poslechu protože je to pořád ta stejná "skříňka". Já si dolby atmos představuji jako sestavu reproduktorů 5+1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cdale Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března [mention=21215]shewcza[/mention] So Sonos nemam ziadnu skusenost, takze s tym moc nepotadim. Snad len vseobecne: u tych 2-jok casto nejde ani moc o zlepsenie zvuku, ale skor o interfejs, UI a funkcie.. To si skus porovnat, ci nahodou ta 2-ka nema nieco, co by ti chybalo. [mention=63063]cdale[/mention] ano, BT ide samozrejme priamo z mobilu a ma najmensiu sirku pasma, t.j. najnizsiu kvalitu. To som zas ja napisal trochu nejasne. Skor by ma ale zaujimalo, aky je rozdiel medzi chromecast a spotify connect. Teda ked mam na mobile spotify klienta, v nom nastavim vystupne zariadenie repro cez chromecast a pritom ovladam spotify hlasom cez google nest mini. Ide ten chromecast stream z mobilu, z toho nest mini, ci tiez z netu z nejakeho google servera? A tiez ci to chromcast transkoduje alebo nie.Podle komunity na Spotify fóru je jediný rozdíl v kvalitě a formátu enkodovaného audia. Pro Chromecast zařízení je použít kodek AAC 256kbps a pro Connect zařízení je to OGG Vorbis 320kbps. S tím NEST hlasovým ovládáním nemám zkušenosti. Ale myslím si, že hlasový povel od Google zpracuje Spotify apka, která pak následně spusti stream ze Spotify serveru na chromecast. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 19. března Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března (upraveno) Tak to šlo rychleji než jsem myslel a mám ho doma. Nakonec jsem se rozhodl, že vezmu od kolegy "jedničku" za super prachy a nelituji. Oproti TV je to fakt jinde. Takže ještě jednou děkuji za rady. Každý člen domácnosti tam může mít svoje spotify což je super a v něco takového jsem ani nedoufal. Upraveno 19. března uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Tak přátelé, už i zde v inzerci: .... "Zvuk tohoto kabelu je charakteristický vynikajícím podáním prostoru, reálným podáním basového pásma a velmi dobrou dynamikou ..... " A co na to objektivista @Duke650 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Nic ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Já bych to teda rád zkusil, jestli to hraje líp jak ta křížová čtyřka, ale bůra se mi vyhazovat nechce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna Nic ... Na chujoviny netřeba reagovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna před 7 hodinami, Duke650 napsal: Nic ... Tady se člověk snaží, a ani pořádnej flejm nenastartuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se