Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Právě teď, Corvus corone corone napsal:

Muhehe, ty misky 😹. To měly ty naše mrchy taky, ale manželce se podařilo obě rozbít 😸, tak maj jiný 😎

Jo a vedle má ten blb novou dřevěnou boudičku...a byl tam jednou. Náš kocour je totiž všude doma a vypadá to, že patří všem 😁

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Gustaf napsal:

Vyřešeno....

IMG_20250108_152724.jpg

Elanky jsem měl kdysik asi před 35 lety, byly to 165 cm dlouhé speciály na trikové lyžování. Dokonce se tak i jmenovaly - Elan Ballet. Měly takovou useknutou špičku a nevím, jak tyhle lyže byly poskládané, ale vydržely ohnutí přes 50°, aniž by se zlomily. Ta konstrukce byla úžasně pružná, právě pomocí odrazu od špiček takhle ohnutých lyží se daly ještě za pomoci hůlek dělat otočky o 360° a všelijaké přeskoky a figury. Ségra měla ty samé, akorát o 5 cm kratší. Děsně jsme se na tom vyblbnuli. 

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Gustaf napsal:

Jo a vedle má ten blb novou dřevěnou boudičku...a byl tam jednou. Náš kocour je totiž všude doma a vypadá to, že patří všem 😁

Hlavně tam, kde mu daj něco dobrého 😸. Takového lotra máme taky! 😾

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Gustaf napsal:

Letos Čechy... jako každý rok chalupa v Černém dole. Pak nějaké víkendy. Cizinu vidim tak za dva roky, až holky budou na lyžích jistější....

Když jsem viděl ty podrápané lyže, co jsi chtěl koupit, tak jsem si říkal, že musí být snad z Černého Dolu, protože tam jezdí experti ze svahu rovnou k autu na parkoviště posypané drtí...a jedeš tam na chalupu, tak mi ještě řekni, že jsou z půjčovny na náměstí a přestanu věřit na náhody..:-)))

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, Gustaf napsal:

Letos Čechy... jako každý rok chalupa v Černém dole. Pak nějaké víkendy. Cizinu vidim tak za dva roky, až holky budou na lyžích jistější....

Černý důl? Tak to určitě znáš Böhnischovy boudy, že? 

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Micey napsal:

Gustafe naopak, takhle breznova Italie, mensi stredisko.. pro deti uplnej ideal, uplne prazdny, spis se s nima bojim po CR. A ty si tam taky zalyzujes:)

IMG_0521.jpeg

Ahoj, máš prosím tip na ubytování a zároveň středisko, stačí mi něco menšího, lyžuju pořádně jen já a dcera, žena dá tak 1-2 dny a stačí jí. díky 

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, Micey napsal:

Gustafe naopak, takhle breznova Italie, mensi stredisko.. pro deti uplnej ideal, uplne prazdny, spis se s nima bojim po CR. A ty si tam taky zalyzujes:)

IMG_0521.jpeg

S tím souhlasím na 100% 👍 Na těch našich sjezdovkách ty naše děcka furt takové nejisté a v Rakousku kde je prostor, méně lidí, delší sjezdovky, tak létají jak sám Alberto Tomba :guitar: 

Upraveno uživatelem African
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, TomTomTom napsal:

Když jsem viděl ty podrápané lyže, co jsi chtěl koupit, tak jsem si říkal, že musí být snad z Černého Dolu, protože tam jezdí experti ze svahu rovnou k autu na parkoviště posypané drtí...a jedeš tam na chalupu, tak mi ještě řekni, že jsou z půjčovny na náměstí a přestanu věřit na náhody..:-)))

Já tam nemám nic.... jezdíme tam širší rodina a máme pronajatou super chalupu. Takže lyže odtud nemám 🙂 ty prodával pán z Plzně.

@Corvus corone corone znám... jen jako pojem a vrchní stanice jedné z lanovek.

@Micey já vím, že Alpy jsou super.. několikrát jsem tam lyžoval...ale teď právě jezdíme s tchanojc a manželky ségry rodinou do toho dolu. Tak snad za ty dva roky se trhneme a pojedeme sólo. 2 dovolený za zimu nedám bohužel. Btw, klidně do SZ tip na to středisko 🤣 díky 

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Ne, když pominu, že je to dobrá základna pro výlety na běžkách - třeba do pivovaru na Friesovkách. Já jen, jestli ta tvá chalupa nejni tam nahoře, že bys znal jednoho kamaráda... 

Apropos, jezdí tu ve skupině taky někdo na běžkách? Já ještě občas jo, ale buď nejni sníh nebo nejni čas (nebo oboje dohromady). A co si budem, to první běžkování v sezóně je vždycky trochu boj, než si člověk zvykne na ty vachrlatý lyžičky 😎

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Gustaf napsal:

Btw, klidně do SZ tip na to středisko 🤣 díky 

My teď pravidelně na West Dachstein, není to daleko a hlavně pro děcka jsou tam úplně super sjezdovky. Chrápeme v městečku Abtenau což je asi deset minut jízdy od sjezdovek, hafo restaurací, pizérka, Billa a Eurospar, kluziště... ale jedná se o malé městečko, defakto vesnici, takže opravdu fajnový tam. Po lyžování dáváme občas i termální lázně Amadé půl hodinky od Abtenau, pecka, mají tam i tobogány. Kluka tam minulý rok chytlo prkno tak jestli bude držet sníh, tak letos znovu vyrazíme. Dopředu už neplánuji, protože počasí je nevypočitatelné.

https://www.dachstein.at/en/winter

DSC_6168.JPG

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Micey napsal:

IMG_0521.jpeg

Kam konkrétně, prosím, jezdíte? Přes nějakou cestovní kancelář? Děkuji

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, African napsal:

... Dopředu už neplánuji, protože počasí je nevypočitatelné.

Taky to tak děláme. A taky se nám stalo, že jsme nejeli kvůli nemocným dětem. Já obecně nesnáším plánování. A když neseženem na jarňáky nebo má bejt blbě vemem děti ze školy jinej tejden před nebo po.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...