Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Ještě jsem se chtěl zeptat na brýle, máte nějaký tip?

Jo, jezdí tady někdo v přilbě? Trochu ji začínám zvažovat...

Já za sebe můžu určitě doporučit i helmy od RED (Burton), Anon, Smith, brýle pak opět od Anon, Smith, ale nejraději mám SPY, jsou sice trošku dražší, tuplem vyšší modely s výměnnými skly, ale té ceny jsem nikdy nelitoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, doba se mění. Raška třeba skákal na olympiádě jen v čepici... Nerozum? Šílenství? Asi otázka pohledu...

Bez helmy a páteřáku ani náhodou, chce to zajít do sportu s širokou nabídkou a zkoušet a zkoušet, vyhraď si na helmu a brýle klidně 2 hodiny

Doporučí mi někdo lyžáky? Mám asi osm let atomic s flexi 100, připadají mi už takové vymackane a nepohodlné. Mám 190cm,90kg jezdím na volkl slalomkach. Klidně něco s vyšší flexi. Diky

Stejěn jak s helmou, jdi do sportu, kde budou odborníci a ne prdejci a zkoušej, ty co se Ti budou líbit si nech na noze klidně 30 minut a uvidíš, kupoval jsme takhle přeskáče, na netu jsem si jasně vybral, v krámě vyzkoušel dalších asi 10 typů a nakonec odešel s úplně něčím jiným, prní víkend to bylo na vyhození, jezdíl sem s otevřenej,a botama, ale sedly si a jsou to nejlepší lyžáky coi sme kd yměl
Odkaz ke komentáři

Doporučí mi někdo lyžáky? Mám asi osm let atomic s flexi 100, připadají mi už takové vymackane a nepohodlné. Mám 190cm,90kg jezdím na volkl slalomkach. Klidně něco s vyšší flexi. Diky

Lyžáky jsou individuální záležitost. Flexe 100 bude vypadat u každýho výrobce malinko jinak. Vyber si nějakou dobrou prodejnu, vem si kvalitní lyžařský ponožky, nech si změřit nohu, klenbu atd. A pak vybírej. Nech si dát do bot i anatomický vložky. Ty origo většinou stojí za houby. Nikam nespěchej, chybu uděláš jen jednou.

Já jezdím jen Nordicy. Doposud jsem jezdil jejich Dobrmanny s flexí nějakých 140 - 150, ale lehce jsem zpohodlněl tak jsem koupil Energy Pro 3, 110 flexe. Bota je to ještě relativně pevná a po těch Dobrmannech, taková papučkoidní. :-)

Určitě zkus kouknout i na Head, jejich boty chválí dost známých.

Odkaz ke komentáři

K těm helmám - Snow tu zmiňoval nějakou konkrétní helmu s bezpečnostní fičurou, kterou jiné helmy nemají...už nevím teď, jak se to jmenovalo samozřejmě, ale vím, že mě to dost zaujalo...bude to pár stránek zpět.

To možná myslel MIPS (Multi-directional Impact Protection System)

Odkaz ke komentáři

Tak mi CK mi zrušila pro nedostatek zájemců již zaplacený zájezd sad.gif a nabízí v daném termínu tyto 2 alternativy:

1.) 4 dny Skiarea Campiglio ? ubytko v Pinzolu, cca 1km od sjezdovek (doprava skibusem hotelu).

http://www.ck-vikend.cz/lyzarske-zajezdy/madonna-di-campiglio-pinzolo.php?karta=detail&kodzajezdu=P-21

2.) 1 den Alta Badia/Sella Ronda + 3 dny Civetta ? ubytko Pescul, cca 300m od sjezdovky Civettě.

http://www.ck-vikend.cz/lyzarske-zajezdy/civetta.php?karta=detail&kodzajezdu=CG-22

Kvalita ubytka se zdá stejná, cena zájedů (pro nás) také.

Co byste doporučili?

Preferujeme dlouhé široké červené sjezdovky, žádný extrém, ale zase žádné placky. Ideálně nějaký mix. Rádi se pokocháme i ?panaromaty? a samozřejmě uvítáme slunné počasí. Noční život po barech neplánujeme. Jedu s přítelkyní, bez děcek.

Předem díky za info, večer to musím rozseknout.

Odkaz ke komentáři

Mě Madonna bavila, ale musíš počítat s tím že je o dost dražší než ostatní lokality, ale lyžování a panoramata super. A je tam dost dobrej obchod s hodinkami. Jenom bych nedal tu vzdálenost od sjezdovky, musím ji mít max do 50m, protože jsem lenoch :-) Ty neplánuješ noční život, když jedeš s přítelkyní bez děcek?

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Mě Madonna bavila, ale musíš počítat s tím že je o dost dražší než ostatní lokality, ale lyžování a panoramata super. A je tam dost dobrej obchod s hodinkami. Jenom bych nedal tu vzdálenost od sjezdovky, musím ji mít max do 50m, protože jsem lenoch :-) Ty neplánuješ noční život, když jedeš s přítelkyní bez děcek?

My jet bez děcek, tak nechodíme ani lyžovat ;)

Odkaz ke komentáři

Noční život na pokoji, leda :-)

Už jsem vysolil 5200,- za zájezd, teď 140EUR permice, nový lyže za 4500,- takže to vidím na flašku whisky a karty s účastníkama zájezdu :-)

Po barech v noční Madonně chodit nebudu :-)

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem na Monínci, poprové a naposled...

Předně jsme chtěli na Ještěd (jeli jsem jen já a přítelkyně, tak jsem chtěl něco blízko od Prahy), jenže tam jezdí teď jen 1 lanovka. Tak jsme to chtěli odpískat, ale tak moc jsem chtěl prubnout ty nové lyže, že jsem dal i ten Monínec.

Vady na kráse:

• Včera jsem se omylem ožral a ráno jsem nemohl jet, až kolem 11h jsem tak nějak vystřízlivěl a že tedy stejně pojedeme, i když budeme na půldenní permici platit jen cca o 20% míň než za denní. Holt ksindl, co je všude.
  • Cesta stála za prd, celou zimu skoro nesněží, akorád na potvoru v den večer začlo. Tím pádem se jelo naprd, zvlášť když spěcháte a musíte navíc jet po podhorských silničkách.
  • Navíc jsem musel ometat doma auto a promokly mi boty. Tím pádem jsem ještě ve Voticích musel zajet do Penny a koupit nový fusekle.
  • Parkoviště na Monínci bylo plné, parkovali jsme dost daleko. Navíc jsem musel zacouvat do hromady sněhu, takže se nedalo sednout do kufru a v poklidu tak obout lyžáky.
  • V 12:30 jsem asi 10 min. čekal u kasy na permici.
  • Lidí bylo jak srač*k, hlavně dětí, takže se moc lyžovat nedalo.
  • Celou dobu chumelilo, k tomu ještě na sjezdovku stříkaly sněhový děla.
  • Lanovka je dost pomalá.
  • Sjezdovka je málo prudká, nahoře to byla samá mulda a led.

Takže fakt samý skvělý zážitky :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...