Přejít na obsah

www.creationwatches.com

mmako

Doporučené příspěvky

Zkušenost s nákupem zatím dobrá, ještě teda nevím jak na tom jsou hodinky, ale balíček docestoval za tři dny od objednání ze Singapuru do Brna :clap: , kde zůstal včera trčet na celnici.  :furious:  A teď už zkušenost špatná a to s DHL, kdy si mailem napsali o dodání podkladů a rovnou sdělují, že budu platit "výpalné" za proclení min. 490,- Kč, dále samozřejmě daň, což je předpokládám 20 procent a dále sdělení, že je potřeba vyčíslit pro proclení i přepravné. Pokud není u zásilky uvedeno, bude vypočteno dle ceníku DHL. Takže se dostávám bez poplatku za přepravné u kterého nevím kolik má být na cca 1300,- Kč. A to už je docela pálka i proti proclení přes ČP, které jsem v prosinci za telefon pro syna zaplatil, pokud si vzpomínám cca 800,- Kč a to ten telefon byl ještě o něco dražší. Protov pondělí volám na celnici a zásilku si v Brně zřejmě proclím sám. Předpokládám, že tak budu platit jen daň. Pokud se pletu tak mě prosím opravte. Díky. Takže jedinou výhodu ve využití služeb DHL vidím v rychlosti dodání. Tedy za mě už DHL ne. Mějte se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 252
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zkušenost s nákupem zatím dobrá, ještě teda nevím jak na tom jsou hodinky, ale balíček docestoval za tři dny od objednání ze Singapuru do Brna :clap: , kde zůstal včera trčet na celnici.  :furious:  A teď už zkušenost špatná a to s DHL, kdy si mailem napsali o dodání podkladů a rovnou sdělují, že budu platit "výpalné" za proclení min. 490,- Kč, dále samozřejmě daň, což je předpokládám 20 procent a dále sdělení, že je potřeba vyčíslit pro proclení i přepravné. Pokud není u zásilky uvedeno, bude vypočteno dle ceníku DHL. Takže se dostávám bez poplatku za přepravné u kterého nevím kolik má být na cca 1300,- Kč. A to už je docela pálka i proti proclení přes ČP, které jsem v prosinci za telefon pro syna zaplatil, pokud si vzpomínám cca 800,- Kč a to ten telefon byl ještě o něco dražší. Protov pondělí volám na celnici a zásilku si v Brně zřejmě proclím sám. Předpokládám, že tak budu platit jen daň. Pokud se pletu tak mě prosím opravte. Díky. Takže jedinou výhodu ve využití služeb DHL vidím v rychlosti dodání. Tedy za mě už DHL ne. Mějte se.

Ahoj, jak se to nakonec vyřešilo? :)

Hledám pro kamaráda nějaký levnější Seika, a nějak teď nevim, jestli mu nákup na CW doporučit. Má přísnej limit a tyhle se tam jen tak tak vejdou. Kolik se musí teda k jejich ceně připočítat?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jak se to nakonec vyřešilo? :)

Hledám pro kamaráda nějaký levnější Seika, a nějak teď nevim, jestli mu nákup na CW doporučit. Má přísnej limit a tyhle se tam jen tak tak vejdou. Kolik se musí teda k jejich ceně připočítat?

Kup je na skywatches vyjdou levněji, přijdou poštou a při troše štěstí i bez daně.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Zpět do tohoto vlákna jsem se podíval až teď, což je asi pro někoho pozdě. Tímto se dodatečně omlouvám, ale pro budoucí zvědavce ještě dokončím svou anabázi. Ta nakonec skončila osobním proclením na celnici v Brně a obnášelo to v jeden den dvě návštěvy, neboť bylo zapotřebí domluvit si tam setkání i s proclívajícím pracovníkem z DHL- bez něj celnice zásilku neproclí. Časově to celé vyšlo na cca 2,5 hodiny i s cestou a platil jsem jen samotné proclení, což bylo 760,- Kč. Byl to vopruz, ale myslím, že se to nakonec vyplatilo. Závěr? DHL se rozhodlo, že se na proclívání bude pěkně pakovat a v současné době je to lepší buď sólo nebo přes Českou poštu, ale to si musí každý zkusit sám

Odkaz ke komentáři

Zpět do tohoto vlákna jsem se podíval až teď, což je asi pro někoho pozdě. Tímto se dodatečně omlouvám, ale pro budoucí zvědavce ještě dokončím svou anabázi. Ta nakonec skončila osobním proclením na celnici v Brně a obnášelo to v jeden den dvě návštěvy, neboť bylo zapotřebí domluvit si tam setkání i s proclívajícím pracovníkem z DHL- bez něj celnice zásilku neproclí. Časově to celé vyšlo na cca 2,5 hodiny i s cestou a platil jsem jen samotné proclení, což bylo 760,- Kč. Byl to vopruz, ale myslím, že se to nakonec vyplatilo. Závěr? DHL se rozhodlo, že se na proclívání bude pěkně pakovat a v současné době je to lepší buď sólo nebo přes Českou poštu, ale to si musí každý zkusit sám

Tím proclením myslím samozřejmě DPH.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Objednával jsem pro chronokolegu Alpinisty a hošani z CW to řeší tak, že je objednají u Seiy Kobayashiho a ten je pošle z Japonska do ČR.  Nevím, jestli to tak dělají u všech Japan Domestic hodinek... Kdybych je bral přímo od Seiy, tak bych ušetřil významnou částku. 

Odkaz ke komentáři

Myslím, že některé modely nesmí (neměl by) posílat např. do EU apod. Předpokládám, že za tím jsou obchodní podmínky Seika, které tak chrání svou distribuční síť.

Upraveno uživatelem Flipik
Odkaz ke komentáři

Kolega mi poslal odkazy ať se na ty hodinky podívám a Seiya mezi nimi nebyl. Abych se přiznal, Seiya mne ani nenapadl. Každopádně kdyby to bylo posílané ze Singapuru, tak by to vyšlo levněji i když byla ceníkovka vyšší, jestli mi rozumíte  :whistling:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Takže zkušenost s nákupem u Creationwatches výborná. Objednáno v úterý, v pátek ráno na celnici v Brně. Požadavek DHL k vyplnění dotazníku a přiložení faktury. Požádal jsem Creationwateches o zaslání faktury s nižší cenou, která byla přiložena u balíku (42 dolarů) a tuto jsem jim poslal. V úterý procleno, poplatek DHL 490kč + 220kč DPH, takže bez cla. Hodinky v neorigo krabičce s originálními papíry a potvrzenou záruční kartou. Za mě doporučuju!

Odkaz ke komentáři

Ten poplatek DHL ve výši Kč 490,00, že za Tebe zaplatili celní dluh Kč 220,00, tj. poplatek více než 2x vyšší než je vlastní hodnota celního dluhu, je abnormální svinstvo, který nákup levnějších hodinek z CW totálně zabil. Bohužel jinou možnost dopravy CW nenabízí, takže už to tam radši ani nesleduju. DHL, kterou jsem měl dosud za relativně spolehlivou a korektní firmu, se tím zařadila mezi firmy, jejímž službám se snažím vyhejbat jako čert kříži.

Upraveno uživatelem Hodo65
Odkaz ke komentáři

Jo, je to bohužel pravda, ale i tak se to ještě dá přežít :) Kdybych v tom jejich formuláři zatrhl, že nesouhlasím s jejich službou proclení, tak si to můžu vyclít sám, ale zase by s tím bylo lítání. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Jasne ze to ide. Predvcerom mi prisli od nich hodinky, aj ked na vyber bolo gratis DHL tak som si ich nechal poslat registrovanou postou.

Colnicou presli bez povsimnutia :)

To ze to trva o ten tyzden dlhsie sa vyrovna kym to DHL precli takze za mna si to jednoznacne nechat posielat postou.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

29.12.2015 objednané a 04.01.2015 "doma" s clom (CW vystavilo fa o 1/2 nižšiu ako som v skutočnosti platil) a "výpalné" DHL 12 Eur...

Citujem:

Za použitie globálnej colnej zábezpeky DHL pri colnom prerokovaní zásielky si účtujeme poplatok vo výške 2% z hodnoty colného dlhu, min. však 12 EUR a max. 90 EUR vrátane DPH.

a odpoveď či je možné neplatiť colnú zábezpeku je citujem:

Ako sukromna osoba ( fyzicka ) je mozne platit colny dlh len v hotovosti. A poplatok za colnu zabezpeku znamena, ze DHL Express Vas zastupuje v colnom konani Vasej zasielky. ( takze nezalezi na tom ci platite prevodom alebo v hotovosti ).

Vyhnut sa poplatku 12,- eur by bolo mozne len osobnym preclenim zasielky na colnom urade v Kosiciach na letisku. ( kde by ste platili len DPH  ) Po precleni by Vam dali rozhodnutie v colnom konani, s ktorym by ste si vedeli zasielku vyzdvihnu u nas v DHL v colnom sklade, pripadne to rozhodnutie preposlat mailom a my bez zasielkudorucili na Vasu adresu bez dalsich poplatkov.

Cize takto, ako sme to poriesili, ste to mali komfortnejsie, teda nemuseli ste nikam chodit a nic s colnym uradom riesit.

Takže tak :-)

Upraveno uživatelem rooosta
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...