Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cest,
bylo treba narusit tu domaci cesko-nemeckou hodinkovou hegemonii. Navic jsem jiz dele chtel sportovni oranzove hodinky. Dlouho jsem vahal nad Stowa Prodiver s oranzovym cifernikem, ale nakonec jsem se rozhodl pro stvoritele oranzove barvy na hodinkach a zabrousil do staje s podtitulem "The inventors of orange". Jakekoliv jine oranzove, kdyz je vidim z dali, ve me vyvolavaji otazku, zda se jedna o Doxa. Nerad bych taky nekomu odpovidal na tuto otazku s tim, ze to sice nejsou Doxa, ale jsou to taky dobre hodinky a bla bla bla. Prodivery radsi koupim limetove a je po otazkach. Kazdy hned, i z deseti metru, vi, ze je to Stowa. Nemalou ulohu v tomto nakupu hrala take uzasna, casove omezena, cenova nabidka firmy pro nase pratele, jak se rika, over the pond. Timto bych taky chtel podekovat clenovi tohoto fora rikajicimu si Karki. Nebot on reagoval na mou vyzvu zde a aniz bychom se nejak osobne znali, zkontaktoval me se svym kamaradem na Floride, ktery mel na vanoce cestu do Ceska a hodinky mi privezl. Cena v EU je o tisic dolaru vyssi. Tedy:"Dekuji Karki." Dalsim dulezitym faktorem byla jejich relativni uzkoprofilovost. V zaplave Omega PO, Seiko, napodobenin a fejku Rolad a dalsich je dost tezke na ne narazit a to se mi libi. Dalsim faktem, ktery hral svou roli pri rozhodovani o koupi bylo to, ze se diky sve male, az mizive rozsirenosti nefejkuji (teda aspon na ofiko foru se objevil zatim jediny pokus o fejk) protoze hejlovi v Holesovicke trznici tahle znacka a retro tvar, stejny od roku 1969, nic nerika. Coz je uzasne. Pritom v ramci chronomagoricke verejnosti se jedna o legendarni a okamzite identifikovatelnou znacku a produktovou radu. Proste idealni kombinace. Jako dalsi hodinky s podobnou vlastnosti me napadaji treba me oblibene Rado vintage diver, Junghans Max Bill, nebo Sinn U1.

Ted trochu vykradu firemni stranky http://www.doxa-watches.com:

The DOXA SUB 5000T Seaconqueror joins the DOXA fleet as its new flagship. A watch designed to meet the needs of both professional divers and enthusiasts. The Seaconqueror is the latest evolution of the DOXA SUB, and is the most advanced DOXA SUB ever! Crafted from a single piece of stainless steel, and water resistant to a depth of 5000 feet (1500 meters), the 45 mm Seaconqueror is aptly named. The DOXA SUB 5000T is powered by the ETA 2892, and its standard equipment includes a helium release valve, a ratcheting dive suit extension clasp, and DOXA?s patented no-decompression dive table bezel (US patent N. 3505808).

Technically speaking

Limited Edition - 5000 pieces only

Case - Satin brushed solid stainless steel (316L). 45 mm in diameter (excluding crown), 15 mm in height. Stainless steel screw-down crown. The 5000T Sharkhunter is water resistant to a depth of 5000 feet, and is hand assembled in Switzerland. Case back is solid-stainless steel, screw-back, engraved limited edition number xxxx/5000

Crystal - Anti-reflective, scratch resistant domed sapphire crystal (3mm)

HRV - Helium Release Valve

Bezel -Unidirectional, constructed of solid stainless steel. US Navy maximum no decompression limit times in feet (engraved).

Movement - High grade 25 jewel self-winding Swiss made movement with hacking second function,42 hours of power reserve. Based on the ETA 2892, decorated by DOXA.

Anti-Shock - Incabloc shock protection

Functions - Hours, minutes, seconds, quick-set date at 3 o?clock

Size & Weight - Length = 47 mm | Dial Width = 30 mm | Weight = 219

Hands - Replica of the 1969 hands featuring superior superluminova to ensure the best possible luminosity, as well as DOXA?s iconic ?dwarf? hour hand.

Bracelet - Solid stainless steel. The bracelet is attached by screws, NOT spring bars to ensure a secure fit! The bracelet also features a ratcheting dive suite extension, which allows you to engage the extension with you thumb and finger - you can do this with the watch ON YOUR WRIST! 21 mm end pieces, solid stainless steel end pieces.

Presentation - DOXA?s world-famous ?scuba-bottle? presentation case made of heavy anodized aluminum.

Additional - High quality Bergeon screwdriver.

PR speaking:

http://www.doxa-watches.com/history.htm

http://www.doxa-watches.com/sub_history.htm

http://www.doxa-watches.com/reissue.htm

Uzivatel speaking:

http://www.doxa300t.com/5000t/5000t.htm

http://forums.watchuseek.com/showthread.ph...;highlight=5000

Nosi se velmi pohodlne. Jsou dost tezke, ale tvar pouzda prijemne kopiruje ruku, velke spodni dynko prijemne rozklada vahu a pomerne masivni tah je dobre vyvazuje. Prvni treti a paty pramen tahu je brouseny, druhy a ctvrty lesteny. Spona je masivni frezovany kov, zadny plech jako na Submarinerech. Vestavena extenze, zda se mi, ze novy Deep Sea ma podobnou, je bombova. Necekal jsem to ale pouzivam ji temer denne. Rano o jeden zoubek dotahuji, vecer o jeden zoubek povoluji. No proste komfort neskutecny. Na ceste uz je "Planet Ocean - style" noname gumovy cerny pasek kopirujici za ztezejkami pouzdro, tak uvidime, jestli se mi ho podari nasadit. Co mi docela vadi je, ze Doxa nebyla schopna za dva roky vyroby tohoto modelu prijit s originalnim gumovym paskem, jaky maji pro ostatni modely. Hodne se mi libi a dost by se mi hodil na lyze, ale zatim nezbyva, nez improvizovat. Hodinky se delaji ve trech barvach ciferniku. Cerna je asi nejuniverzalnejsi, nejelegentnejsi, lze-li neco takoveho o diverech rict a je jednoznacne preferovana jednim clenem ostravske sekce Chronomagu. Nemit uz jedny cerne potapky, tak bych mozna trochu vahal. Oranzova je zase pro Doxa SUB nejtypictejsi a dalo by se rict, ze vlastne ikonicka. Proste the inventors of orange. PVD povlakovane se mi naopak nelibi vubec.

http://www.doxawatches.com/sub5000t_dial_choice.htm

Toz tak, tresinka na dortu po koupi techto hodinek prisla v podobe zjisteni, ze muj deda nosil cely zivot hodinky znacky Doxa. Moc se mi libi jejich Doxa Grafic, ale nedokazu prekousnout, ze v sobe maji pacemaker. Takze hranate asi budou z jine staje, treba Baume & Mercier. Ale aspon to bude pestre.

Vsechny zdravi cerstvy majitel Doxa SUB. Asi si zacnu s Robertem Retfordem, ktery je jako Joe Turner ve Trech dnech kondora mel taky. A co tady na foru, je zde nejaky majitel Doxa SUB?

Prikladam par rychlych fotek, na "pro" foceni teprve pujdou a prikladam taky par promo obrazku a fotek majitelu na WUS.

Lume shot je z te recenze a hodinky jsou od leva v poradi Omega Seamaster, SUB 5000T, SUB 750T and Rolex Sea-Dweller.

post-606-1262798669.jpg

post-606-1262798677.jpg

post-606-1262798685.jpg

post-606-1262798692.jpg

post-606-1262798700.jpg

post-606-1262798708.jpg

post-606-1262798718.jpg

post-606-1262798729.jpg

post-606-1262798755.jpg

post-606-1262798763.jpg

post-606-1262798774.jpg

post-606-1262798809.jpg

post-606-1262798827.jpg

post-606-1262798833.jpg

post-606-1262798845.jpg

post-606-1262798852.jpg

post-606-1262798861.jpg

post-606-1262798870.jpg

• Odpovědi 133
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tahle legenda mezi potápkami mě už dlouho dráždí. Na oficiálních fotkách nic moc, ale Tvoje fotky mě dostaly - skvěle vystihují plasticitu a masivnost hodinek! Moc gratuluji a jdu se po nich pídit.

Odesláno

do prdele Hasňo veeelká gratulace... :notworthy: , jsou úžasné, z bočního profilu mi připomínají rozcapený letící talíř, takové UFO mezi hodinkami místních gentlemanů... tady by mi ten odstín Agent Orange vůůbec nevadil, akorát mě sere, že jsem je o vánocích neviděl, páč jsi Tyskie sosal sám nebo s Maroshem, tak až se v létě dostaneš do ojczyzny, třeba na nějaký koncert, nezapomeň je dovézt...

Odesláno

Pěkný hoď ky i příběh.

Tý fotky z boku jsem se leknul, ale na ruce vypadaj parádně.

Nemám na to odvahu, dát něco takovýho na ruku a o to větší si pro mě frajer. Gratuluji. :speak_cool:

Odesláno

Tu barvu jsi zvolil správně - Doxy sub jedině oranžové. A vedle dokonalých Sea-dwellerů vypadají více než důstojně. Ať ti dobře slouží !

Odesláno

Dekuji pratele. Mam z nich velkou radost. Trochu to tady Doxa ozvlastni. Ty hodinky nejsou pro kazdeho a jiste bude hodne lidi, ktere neoslovi. Jak jsem uz psal do vlakna o Rado Original Diver, ktere jsou taky fantasticke: "Cool jeste podle meritek Retforda, Newmana, Hackmana, Pucholta, Formana a The Doobie Brothers, ne Timberlaka, 50-cent, J-zee, Samera Issy, Hanychove, Xzibit, nebo jak se ti dnesni sasci jmenuji." Ale posledni dobou tady bylo vice vysoce zajimavych prirustku. Ty moje fotky tu velikost lunety trochu zvyraznuji. V realu je to vyvazenejsi. Tyhle hodinky jsou ovsem totalni pruser na foceni. Jednak maji hodne lestenych povrchu, navic maji i hodne brousenych povrchu, maji docela velky 3D efekt, plasticitu, ve vsech smerech a, asi hlavne, jsem kopyto. O vikendu je nafotim velkym fotakem v dennim svetle. Tohle bylo Lumixem pod lampickou. Treba uplne zanikla sytost te oranzove a na fotkach je vyblita. Svetelkovani a prasatka od tech zkosenych ploch indexu taky nejsem schopen zachytit. Aspon ty prevzate fotky tu barvu zachycuji trosku lepe. Jsem domluven s mistnim fotografem, co me uci norstinu, ze je vyblejskne. Uvidime, jestli si s tim poradi. Prihodim mu k tomu i oboje Stowy. V Praze, kde by je mohl dobre fotnout treba Kibi, budu na vikend az v breznu.

Ostravo: Sorry, ale o vanocich to byl minutovnik. Vratil jsem se z Ceska de facto zchvaceny. Jeste k tomu na ceste do Cech i zpet silene pocasi. V lete bych mel byt v Cesky minimalne dva tydny. To s Maroshem urcite naplanujeme dopredu a neco domluvime. Tutaje jsem o vanocich nedal ani s nim. Akorat jsme zkratili tah na tech Doxach o tri clanky a zase jsem valil nekam pryc. Do leta uz budou mit hodinky par sramu, neminim je oprasovat doma, ale aspon zacnou pekne starnout a zrat, jako vino. Zatim zari novotou, v lete to uz bude spise: "Club member from ..." Coolness Land Roveru, Barbouru, Riojy, Teddyho a Macallanu taky roste s vekem.

Odesláno

Hasno gratuluju i kdyz se mi ty hodinky prilis nelibi a asi bych je moc nosit nechtel, tak me dostavaji tim jak jsou maximalne sve, jedou si svoji linii a nechytaji zadny vystrelky ani prvky z jinych kousku.. Snow bude mit radost az si to precte ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...