nickolas Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Takze DS30 s inhousem. Cena 1365,- € Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 A normální tříručky bez hnusnýho chlupatýho cifru teda fakt zařízli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 @dr.sphinx na webu maj u dreizeiger už jen tohodle ježka... I u novějších chron je vidět posun k tomuhle cifru... A když člověk s nadějí klikne na ty pěkný DK11, tak se mu otevře zase jen tenhle cifr. https://www.damasko-watches.com/de/modelle/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 A rozumím správně tomu, že ty původní manufakturkalibry, na který byli tak pyšní, jdou teď úplně do prčic? Vždycky se najde někdo, kdo jakýkoli posun vnímá pozitivně, změna je život a tak, třeba maj i pravdu. Tady mi to ale přijde být mimo. Damasko si dělalo to svoje dost dlouho na to, aby ten základní D výraz zikoničtěl (bez ironie). A je nenapadne nic lepšího, než ... asi se musím smířit s tím, že nemůžu rozumět všemu. Víte někdo, jsetli budou se sichtboden taky antimagnetiš, nebo jen DIN8309 pseudoantimagnetiš? Teď se fakt zdá, že ještě přežívají některá "stará" chrona, ale vsadil bych si, že to mají taky spočítaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Detailni informaci o urovni antimagnetu jsem nenasel. Jen ze ponorkovka je supr cupr a antimagnet. Jezci se mi libi, vo to nic. Ponorku misto ledoveho kalu bych asi taky snesl. Ale zajima me ten magnet a fakt nevim. Vlastne DS30 ztraci dve hlavni prednosti DA rady - antimagnet a ice hardening. Tak nevim. Furt to budou dost slusny tooly, ale... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 (upraveno) Už nerozumím ničemu. Takže v popisu U-Boot Stahl, ale na dýnku Edelstahl gehartet. Takže tvrzená ponorkovka? Asi těžko. A na tu antimagnetičnost bacha - tvoje 240 stejně jako moje 556 jsou antimagnetický jen ve smyslu toho slabýho 4800 A/m DIN (osobně mě docela krká, že to tam u Lothara píšou a pletou tak lidi), zatímco D bývaly defaultně jako milgausy apod. Starý dobrý, nový špatný - no možná už jen dědkovatím Upraveno 2. prosince 2020 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 před 28 minutami, dr.sphinx napsal: Víte někdo, jsetli budou se sichtboden taky antimagnetiš, nebo jen DIN8309 pseudoantimagnetiš? je to standard, 4800A/m a z tohto jsem taky zklamany, stejne jako s rezervy natahu 42h. Podle me to meli "vyladit" lepe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Psal jsem už dotaz, jestli budou dávat nový strojek i do řady DA36/38, popř. DA46, nebo už tyhle modely zařízli. Byla by to velká škoda, neboť co dělalo Damasko Damaskem, byla ta povrchovka. Ponorkovou ocel měli nechat jen u potápek... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Pseudomagnet na mych Sinn vim. Uz jsem je taky zmagnetizoval Taky me sere, ze to tam vubec pisou. Ficura ktera vlastne neexistuje. Nekde sezenu stary dobry DC56 a bude po prdeli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Jo, teď bude o ty starý modely etě větší bitka. A DK105 taky zařízli? Na ty vzpomínám rád, tim krásnym leštěno - broušenym pouzdrem byly úžasný. Byť moc lidí si je asi za plnou nekupovalo:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 uz to myslim nekdo psal - vypada to tak, ze vsechny modely, ktere meli kremik, jsou docasne nedostupne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Zdá se. Jiak mi těch 42h docela smrdí nějakou přestavbou. Sice tam jako nehodinář letmým pohledem nějakou jasnou indicii nevidím, ale to neznamená, že tam neni. Jinak kupovat si první generaci inhousu od KOHOKOLI je jen pro statečné jedince. Navíc zrovna déčko ty problémy mělo (opakuji, aby se na mě někdo neobořil: na problémy u první generace má právo každý, hlavní je, aby se pak A verze povyměňovala a B verze to vyvchytala). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 no, nevim, mel jsem jejich Si model mozna jako jeden z prvnich (snad, pokud se nepletu), DK100 a ten strojek byl pecka. Testoval jsem ho na 4500km dlouhe jizde na stare masine kolem Ceskoslovenska a ty hodinky proste slapali bez ohledu na vibrace, ktere jim stara Honda davala. Podobne s DC67Si, krome citelnosti bylo to nejlepsi na tech hodinkach strojek. Ten si zase prosel nechtenou lazni v pracce a nasledne v susicce a stroj to zvladl perfektne Ale mozna jini meli problemy a ja stesti, to beru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 (upraveno) Píšu tady hovadiny, samozřejmě je to modnutá 2824, asi jsem se podíval fakt moc letmo a nechal se zmást můstkem setrvačky. Upraveno 2. prosince 2020 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Tak Damasko mi odepsali, že v první polovině příštího rok plánují některé starší modely osazovat tímto novým strojkem. Ovšem co bude s 42 mm DK10 a jejich strojkem, to je ve hvězdách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Locky Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Mno, jedinou příjemnou změnou je (teda pro mě) zmenšení pouzdra nových modelů: diameter: 39.00mm, overall height: 9.95mm, lug width: 20.00mm, weight without strap: 57.00g Jinak je to za mě teda velký špatný - ice hardening, už jen date, chybí čísla na cifru... Škoda. Ale třeba někdy v budoucnu udělají reinkarnaci DA modelů v menším pouzdře - viz slibné info od Skipiho výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Mám doma DA34 a mal som na ruke DS30 a ten rozdiel nie je nejako markantný. Ten ciferník mohli nechať povôdný ako je na Da3x, tieto dlhé sekundové indexy mne moc nepasujú, ale je to samozrejme subjektívne. Ako je na tom ponorková oceľ z hľadiska oteruvzdornosti? Podobne či horšie ako ice-hardening oceľ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Že bude novinka s inhousem se asi dalo čekat, ale čekal jsem teda víc než jen novej stroj. Já vím, je to to hlavní v hodinkách, ale asi je to tím, že ho šoupli zrovna do modelu, kterej se mi nelíbí (chlupatej cifr)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ohm-Aztec Odesláno 2. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2020 Tak on ten inhouse je "jenom" poladěná eta 2824, ale i tak to není vůbec špatný. 2824 je robustní stroj, který Damasko ještě vylepšil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 ...myslím, že jejich “inhouse” kalibry postupně dají do více modelů a taky si myslím, že icehardened pouzdra nezarazí. Alda někde vyčetl (asi WUS), že jim někdo zdemoloval část manufaktury. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se