Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

NTFS nikdo moc "nepodporuje" ani pod Linuxem, byť některé distribuce mají zápis povolený ("automatické montovače" z Maxmilianových linků fungovaly až do minulé verze OSX) - je to holt 20 let starej bastl vykradenej z OS/2, co v případě průšvihu (výpadek proudu/náhlé odpojení během zápisu) nedá dohromady ani Microsoft se svým Chkdsk.exe.

Na druhou stranu, data z několika fatálně rozdrbaných NTFS disků (okenice šly po připojení natvrdo do BSOD) už jsem vytáhnul i jejich prostým připojením k jabku a nebo tučňákovi, stačilo mít dostatek místa na uložení záloh... každopádně na "promiskuitní" cestovní disky všech velikostí patří exFAT a ne NTFS s jejich pochybně řešenými právy.

PS: Kdo používá Parallels Desktop s okny, nemá důvod cokoliv hackovat - s externími NTFS disky se pak díky nativním ovladačům dá obousměrně a relativně bezpečně pracovat přímo na desktopu. Sám tuhle metodu používám a vlastně ani nemám důvod hledat jinou.

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

2Maxmillian: hele, tohle asi nedam :) i kdyz chapu ze zadarmo je dobra cena. Presto diky za info... i tobe shotiku. Jeste tedy k tomu paragonu, vidis data a daji se i spoustet, neni treba je nikam pretahovat, chapu to spravne?

Paragon pouzivam aj ja . Aplikacia bezi na pozadi a data normalne kopirujes na disk ako vo windowse, takze nemusis nikde nic pretahovat.

Odesláno

Já to nejdříve nechám na vás testery až to vychytáte (popř. schytáte :) )a na Vánoce budu mít času dost pro instalaci.

Odesláno

Minimálně do prvního service-packu na Yosemite je času dost - ale nedočkaví frikulíni ať se klidně trápí hned. 

Jak výše zmiňuje Moty123, pro starší iPhony bude iOS8 opět spíš downgrade, tak proč si kazit co funguje.

No a jelikož vloni odskinovaný iOS se mi nepřekonatelně hnusí, letos zkriplovaný Facetime můžu oželet a všechny potřebné aplikace mi fungují, nevidím nejmenší důvod proč na vlastním telefonu opouštět pětku...

Odesláno (upraveno)

Mam to uz od releasu GM developerum. Pro me se nic zasadniho nezhorsilo, naopak vitam Family sharing a vzhledem k tomu, ze pouzivam OneNote, tak i to, ze muzu napriklad ze Safari neco poslat rovnou tam, misto toho, abych si to posilal mailem.

Prediktivni klavesnice taky bezva. Bal jsem se, ze mi bude tvrdosijne nutit anglicky slova, ale pomalu se uci cesky a je fakt, ze psani anglickych emailu je znatelne rychlejsi.

Z dalsich veci je fajn treba: Battery usage by app, Photo Search, Mail aplikace umoznuje nechat otevreny Draft emailu a hned se k nemu vratit...

Takze ja jsem vicemene spokojenej i kdyz chapu, ze rada funkci uz byla davno dostupna na Androidu i pro jailbreaknuty zarizeni, nicmene ja se obojimu vyhybam :-)

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odesláno

Jedine s cim jsem se tedy potykal je padajici iTunes. Pokud to dela i nekomu dalsimu, tak zatim jedine reseni, ktere zabralo je (nez iTunes spadne) vlezt do Edit > Preferences > Store a vypnout "Show iTunes in the Cloud purchases"

Odesláno

ad problem s volnou pameti - aktualizace pres iTunes by nemela potrebovat volnou pamet, podle www..

Ja mel pameti dost, tak to nemuzu overit, ale prej to tak je..

Odesláno

Tuším že od pětky výš se i při instalaci přes desktopové iTunes balíček s iOS nejdřív nakopíruje do zařízení - a po rebootu se instaluje stejně jako kdyby to bylo stažené "Over The Air". Extra prostor je vyžadovaný taky proto, že novější OS zpravidla zabere větší prostor než zabíral starý.

Jinak přeju veselé testování - a pokud náhodou používáte Mac bez Yosemite, tak zbytečně nezuřte nad "znekompatibilněným" iCloudem...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...