Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, on totiž vůbec systém 10.6.8 byl nejlepší a nejrychlejší z OSX. Mám 10.9.5 a pořád na tu 10.6.8. vzpomínám. Hlavně na svižnost a funkčnost v Mailu, Texeditu a Náhledu. S těma příloha JPG je to fakt opruz. Ale z 10.9.5 posílám fotky a nastavením velikosti na původní a většinou s tím není problém. Mám pocit, že je nějaký rozdíl při přetažení přílohy a při vložení přes nabídku přidání přílohy.

Já bych asi také neupgradoval, jenže Apple mě odstříhnul a chtěl výpalné za nový foťák co jsem si koupil. Přešel jsem z Canonu 5D mk2 na mk3 a náhle nebyl kodek na RAW formát fotek. Nevím proč to nefunguje jako ve Win, kde si stáhnu zdarma kodek od výrobce těla a je to. Buď jsem mohl koupit Lightroom, který ale nepotřebuji, nebo 10.7 a později 10.8 do kterých se mi nechtělo. Ten LR jsem vlastně i dostal k tělu zdarma, ale ten zase nešel na 10.6. Pak přišli s 10.9 zdarma a tak jsem do toho šel. V zásadě nemám s 10.9 ani nyní s 10.10 problém, jen ta pošta a ještě jedna věc co nemůžu pochopit... Fotky v RAW jsou datově objemné, to chápu a tak když se jimi probírám v preview, z jedné na druhou to sekundu, dvě trvá. Jak to, že mi to v 10.6 zobrazovalo fotky takřka plynule?
Odesláno

No to je přesně ono! 10.6.8 byl prostě vyladěnej a rychlej. Mám stejný poznatek u Preview, které bylo velmi svižné, vůbec odezva systému byla výborná. Totální tragédie byla verze 10.7., takže jsem se tehdy vrátil k 10.6.8 a pak až 10.9. Ale RAW pro EOS 5D MKIII jsem nyní instaloval na 10.6.8 přímo od Adobe. Ve Photoshopu CS5 to funguje. Lightroom nevím...

Zde: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5372

Odesláno (upraveno)

2RomanP, Player: Co naděláme pánové, marketingové i (na Chronomagu nejpsavější) zákaznické frikulínstvo si žádá NOVÉ fíčury a free-cool-in efekty - ne proto že by byly skutečně potřeba, ale především proto aby byly NOVÉ (ještě šílenější průsvitnosti, delší animace, vysouvací menu s hromadou nesmyslů namísto přímého přístupu k rozumně rozvrženému UI...). Pak není žádný div že "staré a překonané" systémy na tomtéž železe frčí rychleji než "nové a nablýskané" (ve skutečnosti odskinované a graficky odfláklé). Druhá věc je "vzpomínkový optimismus" - dnes už jsou lidi tak zvyklí na tichý a subjektivně "okamžitý" start čehokoliv z SSD, že při pohledu na dřívě běžné přesýpací hodiny a chroupající HDD upadají do deprese, protože "takhle pomalé to dřív nebývalo" - přestože stopky by je mohly přesvědčit o opaku. OSX je totiž díky dlouholeté stagnaci ve výkonech železa ještě relativně v pohodě - na rozdíl od starších iPhonů s přitepleným iOS7+, na kterých se musí povypínat kde co, jen aby se s tím vůbec dalo dělat.

A ohledně pošty: Obrázky jako ikony jsou ještě prkotina, tipy viz výše (u "Windows  friendly" příloh pozor: grafika pak nebude ani tam kde byste sami chtěli!). Ale až po Vás bude chtít šéfstvo překlopit do podpisu v OSX mailu plně formátovaný podpis s grafikou vizitky v HTML tabulce (na první pohled je to jednodušší než v utlouku), pak s takovým mailem pošlete libovolnou přílohu a u příjemce se podíváte na zdroják zkomoleniny co mu došla, to teprve začne ta správná sranda...

2Tondaa73: Na geniální český PSPad sice nemá, ale taky používám TextWrangler.

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

Potřebuji super rychlou radu - uznaji v Apple roční mezinárodní záruku která údajně běží od data aktivace bez faktury, nebo je faktura nutná? Děkuji

Odesláno (upraveno)

Chlapi sháním toto na 4s, neviděl jste to někdo někde? 

Teď mam plastové pouzdro s dírou na místě jabka, ale nebaví mě leštit to kolečko z prachu. 

edit: foto převzato z dailywatch instagramu :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odesláno

To je originál Apple kožený obal, viděl jsem ho třeba v Qstore, ale jestli je i na 4 to nevím, ten co jsem viděl byl na 5.

Odesláno

Ahoj všem,

už jsem pár jablek vlastnil, ale určitě je tu plno zkušenějších, kteří snad vyřeší mé systémové výhrady. Prosím tedy o radu ;)

Hodně cestuji a v kalendáři mám vždy uloženou adresu kam jedu. Google karty / android calendar mne upozorní v předstihu kdy mám vyrazit, abych dojel včas a rovnou mi nabídne navigace do cíle. Mac OSX toto umí taky (minimálně nabídnout z kalendáře mapu a navigaci), ale iphone 6 ne. 

Toto je hlavní důvod proč pracuji s androidem. Je aplikace, která by tento - pro mě - nedostatek řešila?

Mám teď na stole nový iPhone 6 a zůstane pokud toto vyřeším,...     ...a fakt se mi líbí ;) :D

Předem díky za názory a zkušenosti.

David

Odesláno

Aplikaci nepotřebuješ, v iPhone kalendáři, pokud máš u schůzky i adresu, tak na ní jen klikneš a automaticky se ti otevřou Mapy, vč. nabídky navigace (popř. klikni rovnou na mapu, která je níže). Jen si myslím, že je při zadávání adresy nutné počkat, až ji mapa najde a potvrdit to....

Odesláno

Na tohle byla genialni aplikace MYND. Sama si dokazala najit adresu treba k firme, zjistit jaky je traffic a odhadnout kolik je potreba casu na to se dostavit na schuzku. Bohuzel ted od nich prisel email, ze aplikace bude koncit a je otazka, jestli je nekdo koupil a bude v tom pokracovat dal pod jinym jmenem nebo soucasti jineho produktu nebo to zmizi uplne. Je to skoda.

Odesláno

Chlapi sháním toto na 4s, neviděl jste to někdo někde? 

Teď mam plastové pouzdro s dírou na místě jabka, ale nebaví mě leštit to kolečko z prachu. 

edit: foto převzato z dailywatch instagramu :)

Tohle je pouze na 5 a 5S origo kůže. Na 4 jedině neorigo z plastu.

Odesláno

Pokud se s tou čtyřkou nehází o zem tak jsou penály IMHO zbytečné - nemluvě o tom že za cenu jedné takové "prémiové" šlupky (a nebo "celotělového Invisible Shield"?) se dnes dají pořídit origo nová náhradní záda. A pokud někdo nedejbůh touží po kožené/dřevěné/karbonové textuře, tak tu mu stejně jako na onom plasťáku obstará příslušná vinylová nálepka...

skin-iphone4-series-feeldesain-.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...