Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník dlubix
Odesláno

Co je podstatou toho kvetnateho odstavce?

Že i zarputilí zastánci Win po chvíli pochopí, že to jde dělat i jinak a lépe. Navíc když se v tom utvrdí nějvětší tužka ve společnosti, mají to ti s menší tužkou mnohem snazší.

Návštěvník dlubix
Odesláno

Nevim, kdes to počul, ale tady rozhodně neplatí levněji.

Odesláno (upraveno)

A já zas budu používat tu tužku!  :lol2:

Jinak cena železa je u nás prkotina, v porovnání s cenou "člověkohodin" které se za dobu jeho amortizace prodrbou čekáním na antivir, civěním na "windows update" a meditací nad utloukem, který doteď neumí synchronizovat víc účtů paralelně... 

Upraveno uživatelem Radek124
Návštěvník dlubix
Odesláno

Nevím, jestli je to převratná novinka, ale ochranné sklo funguje s 3D Touch (6S) naprosto bez problémů.

Odesláno

Premyslim uz cca rok nad absolutnim prechodem z Windows XP Prof. / PC a Android / Tel. na Apple system.

Presne Mac mini nebo mid a iPhone 6s plus 64GB.

Je to dobra volba?

Na iPhone mi vadi par veci, ale z duvodu plynulosti systemu bych to asi ozelil.

nema slot na pamet.kartu

nejde vyndat baterie a kdykoliv premenit, kdyz je vybita

nespolupracuje Bluetooth

nejde pouzit jakykoliv mp3 vyzvaneci ton (tedy hde az po zdlouhavych upravach a pouze nekolik vterin)

Na Apple PC mi asi nevadi nic tedy ani nevim nikdy jsem jej nepouzil

bezne pouzivam OFFICE proto bych jej asi vyuzil i na Apple PC.

Dekuju za rady.

Ja jsem takto presel presne pred rokem. Nejprve v ramci telefonu na iPhone 6. Tento prechod byl pomerne v pohode, preci to je hlavne telefon, zadne slozite pracovni ukoly tam nedelam, email, net a pak spis aplikace pro zabavu a foceni.

Po mesici jsem presel na MBPro. Z toho jsem mel vetsi strach, protoze jsem vyrustal na MS produktech (DOSem pocinaje). Pocitej s tim, ze te ceka v podstate naucit se s pocitacem znovu. Je tam vsechno jinak, jine jsou i klavesove zkratky, ktere jsem hodne pouzival. Na druhou stranu je to pomerne intuitivni, komunita je velka a vsechno se da vygooglit. Co mi nejvic chybi je Total Commander - nenasel jsem jeho adekvatni nahradu na Macu a tak jsem se proste musel naucit s Finderem, ale taky to jde. Nutno dodat, ze mam Mac pro svoje osobni ucely, pro pracovni mam Thinkpad, takze Mac nedostava tak zasadne zabrat. Co se tyka dalsich aplikaci, tak si musis proste najit nahrady tech, ktere jsi pouzival na MS. Nekdy poslouzi v pohode Apple nativni aplikace, nekdy musis hledat a stahovat, nekdy dokoupit primo ve Store. Je napriklad dobre koupit aplikacy Paragon NTFS for Mac, aby Mac umel pracovat s NTFS disky... Pokud jde o Office, tak rozhodne doporucuju koupit MS Office. Libre Office nebo Open Office jsou fajn, ale pokud uz mas treba nejaky slozitejsi Excel, kde mas nastavene podminene formatovani, nebo rozbalovaci menu atp. tak Libre ani Open to nezvlada zobrazit (nerikam, ze to neumi, ale  v souborech vytvorenych pred tim v excelu proste tyhle funkce nezobrazuje korektne nebo vubec). Pokud ti jde jen o Outlook, tak tam si myslim, ze Apple Mail ti bude uplne dostacovat a jen kvuli outlooku bych to nekupoval.

Na El Captain jsem zatim neprechazel, cekam jake budou prvni ohlasy a chyby a jak to bude fungovat. Prejdu pripadne trochu pozdeji.

Odesláno

Tento mam a obcas pouzivam, ale neni to uplne ono... Nektere zazite klavesove zkratky jsou tam jinak. Ale to je jedno, zvykl jsem si na Finder/Path Finder a je to ok. Pouzivam Mac na osobni ucely, ne na praci, takze mi to staci...

Odesláno (upraveno)

Vyzkoušel jsem snad všechny náhrady TCMD a muC mi sednul nejlépe. 

V kombinaci s Finderem v režimu zobrazení sloupců (skvělá věc!), pohoda-klídek-tabáček.

---

Krom toho jsem při přechodu (4 roky zpět) sehnal asi vše "v náhradě".

Jediné pro co jsem náhradu nenašel byl Mp3tag (ne, že by nebyly, jen mi žádný nevyhovoval) a proto ho emuluji přes Wineskin. 

Co se týče přechodu obecně - znám plno lidí, kteří přešli z Win na Mac. Neznám však nikoho, kdo by se vracel zpět. Pakliže nejsi (Koza_c) vyloženě power-user (což dle popisu nejsi) a nepotřebuješ tak speciální software, budeš na Macu spokojený.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

pobavilo mě že Porsche pro modelový rok 2017 dává konečně podporu CarPlay , ale hlavně že zamítli podporu Android Auto a to z důvodů:

"Súčasťou zmluvy s Googlom totiž bolo, že Android Auto bude zbierať informácie o rýchlosti vozidla, polohe škrtiacej klapky, teplote oleja a chladiacej kvapaliny a taktiež o otáčkach motora." cit. LSA.eu

naproti tomu CarPlay žádá pouze o informaci o tom jestli auto stojí a nebo jede (vypnutí videa - kvůli bezpečnosti)...

Strejda Google začíná sbírat ve velkém data z aut ;-)

Odesláno

Zkusím se znovu zeptat Funguje vám vyhledávávní jmen ze seznamu na Spotlightu?

Mě na dvou 6kách ne :-(

na podpoře řekli, že je to častý problém na 9.0.2 zatím pomohla obnova systému

Odesláno (upraveno)

Nevím nakolik je kód iOS a OSX "unifikovaný", ale podobnou sklerózu (adresář/maily/soubory - zadáno příjmení majitele) jsem včera pozoroval u šéfova Kapitána. Nejspíš se ovocnářům v rámci letošní "optimalizace" podařilo rozdrbat index a dřív než v příští aktualizaci to spravené nebude...

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...