moco Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Ta 5se má prej cenovku cca 450$ v 16gb, v 64gb je to o stovku více. Jestli česká cena bude podobná tak to bude fajn
Tondaa73 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Aha, já někde četl, že bude za 500$ a jen 16gb. Asi komunikační šum. ;-)
Radek124 Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 A taky z toho bude vzadu trčet čočka? Sorry, ale těch designových downgradů oproti starému 5S už je i na Cookeše nějak moc...
matous Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 exBURN: Díky a já už měl skoro jasno Sent from my iPhone using Tapatalk
Radek124 Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 A já si zas troufám si tvrdit, že to co tu osamoceně tvrdí ExBurn je spíš "chválení vlastního sloníka" - a že negativa zmiňované o rMBP13 se týkaly snad neoptimalizované první verze z roku 2012, ne novějších.Můj vydrží 10-12 hodin celodenního provozu (baterka je i po 27 měsících jak nová), 9 a míň platí jen pro běžící Parallels s vývojovým prostředím v okenicích - a v porovnání s kolegovým AIR13/2013 jsem ještě nezažil situaci, ve které by se rMBP´13 choval hůř (že by za to mohl Mavericks?)Pro hodně nenáročné použití a snadné přenášení (pro které byl taky určen) základní AIR samozřejmě stačí - akorát při naklikávání upgradů do konfigurátoru bacha, protože s 8/256 (a nedejbůh lepším než nejpomalejším CPU) cena rychle přeskočí "doprodejové" rMBP13. Málo paměti u Apple znamená vyšší spotřebu kvůli potřebné kompresi - a že 4 v dnešním OSX bývají občas málo i na Safari...
utrejch Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 A já si zas troufám si tvrdit, že to co tu osamoceně tvrdí ExBurn je spíš "chválení vlastního sloníka" - a že negativa zmiňované o rMBP13 se týkaly snad neoptimalizované první verze z roku 2012, ne novějších.Můj vydrží 10-12 hodin celodenního provozu (baterka je i po 27 měsících jak nová), 9 a míň platí jen pro běžící Parallels s vývojovým prostředím v okenicích - a v porovnání s kolegovým AIR13/2013 jsem ještě nezažil situaci, ve které by se rMBP´13 choval hůř (že by za to mohl Mavericks?)Pro hodně nenáročné použití a snadné přenášení (pro které byl taky určen) základní AIR samozřejmě stačí - akorát při naklikávání upgradů do konfigurátoru bacha, protože s 8/256 (a nedejbůh lepším než nejpomalejším CPU) cena rychle přeskočí "doprodejové" rMBP13. Málo paměti u Apple znamená vyšší spotřebu kvůli potřebné kompresi - a že 4 v dnešním OSX bývají občas málo i na Safari...Tak to mas nakyho stachana, nebo brightness na minimu. Me aktualni macbook vydrzi cca 6-7 hod (coz mi prijde porad dobry). Air vydrzell tak tech deset. Nez po ctyrech letech chcipl. Nevite co bude s tim novym macbookem, nechteji domu letos pridelat i nejaky vykon?
Radek124 Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 Kdyby themekbůčkovi přidali výkon a druhý USB port (a nebo DP/Thunderbolt, ani jedno by nebylo marné), vymazal by z prodejů AIRy... 2utrejch: Nevím jestli mám stachanovce, třeba TIA od Siemensu ve virtualizovaných okenicích ho taky dokáže vyšťavit i pod 5 hodin - spíš bych to opravdu tipoval na "efekt Mavericks"
exBURN Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 (upraveno) Nevím Radku - chováš se jak sektář. Iris u pro má výkon lepší o jednotky procent než HD u Aira ale překresluje dvojnásobné rozlišení, takže sloník nesloník ty počty prostě nevychází :-D. Tečka. K těm 4 GB vs safari se ani vyjadřovat nemá smysl..... to je prostě úplná blbost. Já si koupil základní air na zkoušku jestli budu moct fungovat s apple pc jako s hlavním notebookem s tím, že další koupím pro. Ale pokud by to mělo být pro tak až bude i s odpovídající grafikou a ne slabounkou Iris abych se neustále klepal při pohybu v menu z lagování jako další "jednotlivci" třeba zde na prvním odkazu google z tisíce, který vyskočí při zadání "macbook pro 13 lagging".https://www.reddit.com/r/apple/comments/38va90/13_macbook_pro_retina_2015_is_lagging/ A hnusný display - většina lidí dělá u pc kde má full hd mrchu ve 24" kde je dpi kolem 95. Air má 130. Chtělo by to trochu zpátky na zem. Samo že vyskládat Air do konfigurace za 40k nemá smysl, ale nedávno se někde prodával Air za 23k a to už si myslím, že má co nabídnout. Upraveno 5. února 2016 uživatelem exBURN
Jeremy Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 Samo že vyskládat Air do konfigurace za 40k nemá smysl, ale nedávno se někde prodával Air za 23k a to už si myslím, že má co nabídnout. Já to udělal v roce 2012 a do dneška nelituju ani koruny :-)
exBURN Odesláno 5. února 2016 Nahlásit Odesláno 5. února 2016 Já to udělal v roce 2012 a do dneška nelituju ani koruny :-) ty máš ale 11" ne?
Jeremy Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Odesláno 6. února 2016 ty máš ale 11" ne? to mam, kdybych se chtel tahat s 13, vezmu PRO (mimochodem, to ma dodnes manzelka, z r. snad 2008)
Peta M Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Odesláno 6. února 2016 Též mám 13" PRO z roku 2008. Dal jsem do něj SSD disk a šlape jako zamlada :-) Teď čekám na rámeček místo CD romky, abych měl 2 disky přímo v notebooku (jeden rámeček, na další disk, už mám doma, sekl jsem se s výškou CD romky, takže nic, ale už je na cestě ten správný). Tohle bude, pro můj notebook, poslední upgrade, dál už není kam jít :-) Jo a k 5se, čekám na něj a jak se objeví, tak bude můj. Do většího telefonu nechci jít, takže 6/6S mě nezajímá. Pokud bych chtěl větší obrazovku, koupím si tablet. Já preferuji malý telefon do kapsy a né pádlo do batohu :-)
moco Odesláno 6. února 2016 Nahlásit Odesláno 6. února 2016 A taky z toho bude vzadu trčet čočka? Sorry, ale těch designových downgradů oproti starému 5S už je i na Cookeše nějak moc...Podle obrázků čočka trčet nebude
jovani Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 chyba 48, s iPhone nemozem nic robit, ziadny navod nefunguje ...
michalval Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Kluci, chtěl bych udělat zálohu dat ješě na nějaké jiné médium než je HDD Time Capsule. Bude to opravdu záloha zálohy, takže to bude ležet léta v trezoru. Ale jde o to, až to budu potřebovat, aby tam nějaká data byla. Co má nejdelší životnost? USB flashka, SD karta, HDD? (Cloud používat nechci).Díky.
Maxel Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 (upraveno) Kluci, chtěl bych udělat zálohu dat ješě na nějaké jiné médium než je HDD Time Capsule. Bude to opravdu záloha zálohy, takže to bude ležet léta v trezoru. Ale jde o to, až to budu potřebovat, aby tam nějaká data byla. Co má nejdelší životnost? USB flashka, SD karta, HDD? (Cloud používat nechci).Díky. O jak velkých datech se bavíme? Jestli nic extra velkého (řekněme do desítek GB), tak třeba tohle, ale je k tomu potřeba kompatibilní DVD-rotačka, viz. níže.https://www.alza.cz/data-tresor-disc-dvd-r-1ks-v-krabicce-d186383.htm Podporované mechaniky:http://www.datatresordisc.eu/produkty/podporovane-mechaniky.html Upraveno 7. února 2016 uživatelem Maxel
michalval Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 O jak velkých datech se bavíme? Jestli nic extra velkého (řekněme do desítek GB), tak třeba tohle, ale je k tomu potřeba kompatibilní DVD-rotačka, viz. níže.https://www.alza.cz/data-tresor-disc-dvd-r-1ks-v-krabicce-d186383.htm Podporované mechaniky:http://www.datatresordisc.eu/produkty/podporovane-mechaniky.htmlDíky za tip. Nevěděl jsem že to existuje. Ale pořebuju zálohovat spíš 100 - 150 GB, takže to by byla celkem hromada DVD.Existuje nějaký podložený závěr, jestli dříve odejde HDD nebo flashka?
matous Odesláno 7. února 2016 Nahlásit Odesláno 7. února 2016 Ahoj. Podle mne je usb flash spolehlivejsi - hdd je predci jen mechanicka zalezitost, flash pamet dokaze zapsat jeden bit az 100000x. Takze pokud na ni jen ulozis data, mela by byt nesmrtelna. Sent from my iPhone using Tapatalk
Radek124 Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Záloha zálohy 150GB... na tyhle věci má smysl udělat komprimovaný&zaheslovaný image té TimeCapsule a ten jednoduše uložit "geograficky jinam", kde je zrovna místo. Třeba na laciný externí HDD do trezoru, nebo na velký HDD v jiném počítači/serveru/cloudu kde se těch pár giga ztratí.Na DVD/BR rovnou zapomeňte, jsou malé a i přes (dávno zapomenuté) sliby některých výrobců jsou to furt jenom distribuční a ne archivační média - které už ve spoustě počítadel kvůli absenci mechanik ani nepřečtete. Co se týče Flash pamětí, rozlišujte mezi drahými a kvalitními SSD (s výše uvedeným počtem garantovaných přepisů a schopností vrátit data i v případě potíží) a supermarketovými USB klíčky/paměťovkami Made in China, kde kvůli absenci zabezpečovacích obvodů a rezervy pro vyrovnávání zátěže reálná životnost bývá jen v desítkách přepisů - přičemž v případě chcípnutí jediného bloku "pro jistotu" chcípne rovnou flashka. Všechno je tedy jen otázka peněz - ale co při každodenním přenášení dat "na chvíli zamrzí" by v případě ztráty poslední kopie např. rodinného fotoarchivu mohlo být i na mašli...
michalval Odesláno 8. února 2016 Nahlásit Odesláno 8. února 2016 Záloha zálohy 150GB... na tyhle věci má smysl udělat komprimovaný&zaheslovaný image té TimeCapsule a ten jednoduše uložit "geograficky jinam", kde je zrovna místo. Třeba na laciný externí HDD do trezoru, nebo na velký HDD v jiném počítači/serveru/cloudu kde se těch pár giga ztratí.Na DVD/BR rovnou zapomeňte, jsou malé a i přes (dávno zapomenuté) sliby některých výrobců jsou to furt jenom distribuční a ne archivační média - které už ve spoustě počítadel kvůli absenci mechanik ani nepřečtete. Co se týče Flash pamětí, rozlišujte mezi drahými a kvalitními SSD (s výše uvedeným počtem garantovaných přepisů a schopností vrátit data i v případě potíží) a supermarketovými USB klíčky/paměťovkami Made in China, kde kvůli absenci zabezpečovacích obvodů a rezervy pro vyrovnávání zátěže reálná životnost bývá jen v desítkách přepisů - přičemž v případě chcípnutí jediného bloku "pro jistotu" chcípne rovnou flashka. Všechno je tedy jen otázka peněz - ale co při každodenním přenášení dat "na chvíli zamrzí" by v případě ztráty poslední kopie např. rodinného fotoarchivu mohlo být i na mašli... Díky za názor / radu.Používám léta Time Capsuli, ale v případě vykradeného domu bych mohl přijít najednou o Mac i Time Capsuli. Ukládám spousty fotek i do RAWu. takže proto zabírají více místa než JPG.A i když tam nejsou přímo fotky z ložnice, nechci aby moje rodinné fotky lítaly někde na Rajčeti nebo iCloudu - nehledě na to, že i cloud bude mít nějaké omezení kapacity.Jestli je tedy pravděpodobnost, že 3,5ˇˇHDD se roztočí za 15 let, tak to klidně šoupnu na další HDD a uložím ho někam mimo dům.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se