Radek124 Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 (upraveno) 2Maxel: Kvůli mailům a čtení chronomagu taky nevstávám z postele ke sčotu, ale sahám na noční stolek pro miniho - ale v Tvém případě rád udělám výjimku a i o dovolené probudím MBP (...nemluvě o tom že na iPadu bych tohle kloval nejspíš až do rána) Že používáš stávající Mac málo snad není žádný problém - od toho je tu přece (stále propracovanější) Continuity, abys mohl z jednoho snadno přesednout na druhý. Na rozdíl od zmiňované avantýry s PRO tě Macek nebude stát ani korunu, připojíš k tomu klidně velký monitor/telku/CD/disk/flash - a v případě Mac Mini tím můžeš klidně nahradit i celý NAS/MMC. Už tohle editační okno na fóru by Ti mělo napovědět že "mobilně" to ani s klasickým vzhledem WWW nebude úplně na 100%.Bez ohledu na osazenou RAM/SSD mají mobilní prohlížeče v iOS tvrdé limity pro JavaScript i paměť pro rendering webového obsahu, takže často narazíš na problémy s funkčností delších stránek a skriptů, nemluvě o neoptimalizovaných stránkách s "hover" funkčností, která na dotykovém tabletu bez emulace myši jednoduše není a nebude.Šikovné "aplikace" se dnes dají sehnat na ledacos - ale zapomeň na různé desktopové souborové správce (zmínku OneDrive/365 považuju za dobrý vtip - náš neomezený korporátní je teda spíš za trest) i na další klasické desktopové vychytávky, které do iOS bez Jailbreaku nikdy nedostaneš. Hlavní množinu problémů už asi tušíš při připojování libovolných periférií:zatímco příjem telky nějak vyřešíš streamováním (a trvalým dobíjením?) z kabelovky/netflixu, kvůli power-managementu zapomeň na stahování a re-streaming (jedno jestli pomocí AppleTV a nebo za účelem tlačení na NAS) čehokoliv dlouhodobějšího.Pokud ti někdo něco donese na CD/externím HDD, budeš muset doufat že to odbavíš pomocí USB na NASu přes webové rozhraní. Ale na něm ani na iPadu nerozjedeš třeba virtuální mašinu, pokud by na to přišlo.Externí monitor pro "větší věci" u kterých si nechceš lámat hrb - problém, leda po resamplování a kompresi přes Apple TV nebo svazující Lightning adaptér. Hodně rychle přitom zjistíš jak zoufale malý prostor (i přes nominálně velký počet pixelů) zbývá pro práci kvůli dimenzování HiDPI dotykových prvků.připojená klávesnice funguje de-facto jen při aktivním editačním poli (a s hodně omezenými klávesovými zkratkami), na myš zapomeň úplně a pero Ti ji (mimo aplikace k tomu určené) nikdy nenahradí.Ad PRO - přehlédnul jsem o jakou variantu máš zájem; na menší jsem byl zjara rozhoupaný, bohužel po pár minutách v iStyle u mě skončil: 10" = AIR 2 s příplatkovým konektorem na ergonomicky nesmyslnou klávesnici (sám už správně tušíš že bez stojanu + externí bezdrátové to nepůjde) + trapně trčící čočka.Microsoftem nakukaný 12"Pro staví na hlavu (geniální a správnou) Jobsovu ideu ovládání iOS rukama. Pero je jen lagricové zoufalství popírající víceprstová gesta, nemluvě o tom že delší práce na dotykáči bez opory dlaní je pro většinu populace za trest (mnoho let provozováno na různých TabletPC) - což je IMHO skutečný důvod proč ten baterkový krám tak vehementně propagují. Přesnost a citlivost na tlak jsou jen vedlejší a u správně napsaných aplikací pro malý kapacitně-dotykový nepodstatné efekty. Ale jestli toužíš po změně jen pro tu změnu samotnou (a radost z utrácení za další krámy do baráku), pak Ti není pomoci... PS: Ať to nevyzní jako nějaký "hejt na iOS" - ten systém je fajn, svižný, skvěle použitelný a vyladěný na to k čemu je určený = mobilní použití a "prodloužená ruka" hlavního počítače. Jen snahy nacpat ho do role plnotučného desktopu mi přijdou stejně "vindowsácky" mimo, jako chtít aby městský moped pomocí sajdkár, vozíků a zahrádek zastal roli osobáku, dodávky a stěhováku (starší ročníky ať si připomenou kutilské návody pro vrtačky NAREX) Upraveno 30. června 2016 uživatelem Radek124
Maxel Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 (upraveno) Hezky napsáno, a v podstatě jsi to vystihl, svým (myšleno Tvým) způsobem Díky za názor(y)! Prošel jsem quest987 doporučené zkušenosti Honzy Březiny, hezké shrnutí reálného života čistě na iOS. Dá se říct, že vše co řešil ve smyslu problému nebo ztížení práce, by pro mně zas takový problém neznamenalo. Nicméně on svým zaměřením od toho také očekával trochu něco jiného, než bych to měl já. Mezitím jsem samozřejmě přišel na další věci, které si nejsem jist, jak by byly řešitelné ; resp. jak snadno/složitě vs. přijatelně funkčně. Třeba taková správa hudební knihovny (cca 80GB muziky), což by šlo asi vyřešit přes iTunes server na NAS a do ajpedu synchronizovat jen část knihovny. Původně jsem uvažoval o 12,9" variantě PRO, ale dneska se na to chci zajít podívat. Myslim, že to samo už mně dost nasměřuje, zda uvažuju o kravinách nebo bude smysl se tou myšlenou dál zaobírat. Fakt, že MBP není tolik využíván samozřejmě problém není, na stole místo nezabírá a stále je to perfektní strojovna. Důvodem pro mou úvahu není ani touha po změně, spíš to byla snaha své činnosti posunout směrem k většímu pohodlí, sjednocení práce a způsobu využití/uchovávání dat. Prostě z toho japkoecosystému dostat co nejvíc při použití co nejméně zařízení. Continuity pro mě bohužel nepřichází v úvahu, jelikož sem stále věrný (a prozatím to nehodlám měnit) OS X (nebo po novu macOS) Maverics. Každopádně nechci, aby to vyznělo jako buldozerová obhajoba - nehájím ten nápad na krev, jen hledám objektivní důvody proč do toho jít nebo nejít. Upraveno 30. června 2016 uživatelem Maxel
moco Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 Mám ho týden. Takže asi půjde zpět a zkusím jiný kus. Telefony za trojku nerachtajJak jsi dopadl s výměnou?
quest987 Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 Maxel: prijde ti pohodlne neco takoveho drzet v ruce v pohodli kresla nebo sedacce u tv? Me teda ani nahodou. To uz je mi pohodlnejsi vzit na klin MBP Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Maxel Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 (upraveno) Maxel: prijde ti pohodlne neco takoveho drzet v ruce v pohodli kresla nebo sedacce u tv? Me teda ani nahodou. To uz je mi pohodlnejsi vzit na klin MBP image.jpegNepřijde. Vyzkoušeno v iWantu, prozatim myšlenku opouštím. Upraveno 30. června 2016 uživatelem Maxel
hator Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Ahoj, mel bych dotaz ohledne app endomondo. Posledni dobou se mi samovolne pauzuje kdyz se prepinam mezi touto a treba mapama. Drive to delalo napr kdyz jsem pouzil fotak ale ted uz snad pokazde kdyz app prepnu na jinou. Pokud tady endomondo nekdo pouziva treba uz tento problem vyresil diky. Pouzivam na 4s.
moco Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Sorry za OT: Než iPhone v neděli nafotím a dám do prodeje, tak se zeptám, jestli nemá někdo zájem o nový (ve fólii a nové příslušenství) iPhone 6+ 16gb šedý, CZ AD, záruka do konce listopadu (vyreklamovaný kus).Když tak SZ
AndyAaron Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Ahoj, mel bych dotaz ohledne app endomondo. Posledni dobou se mi samovolne pauzuje kdyz se prepinam mezi touto a treba mapama. Drive to delalo napr kdyz jsem pouzil fotak ale ted uz snad pokazde kdyz app prepnu na jinou. Pokud tady endomondo nekdo pouziva treba uz tento problem vyresil diky. Pouzivam na 4s.Tohle jsem zatim nepozoroval. Prvni, co na endomondo vypinam je automaticke pozastavovani pocitani. Prijde mi ze to nefunguje spravne a radsi to delam manualne. Nemuze to byt tim?
hator Odesláno 1. července 2016 Nahlásit Odesláno 1. července 2016 Zkusim to dneska tedy vypnout a nedat si vejpul trasy obcerstvovaci pauzu. Kolaga ma android a pada mu to mnohem casteji.
gas Odesláno 3. července 2016 Nahlásit Odesláno 3. července 2016 (upraveno) Chlapi potřeboval bych poradit. Ženě zdechnul android. Už to nechce. Podmínka je 5,5 palce panel, má to místo tabletu. Mám jí dát svůj 6 plus a koupit si 6s plus nebo má smysl čekat do září na sedmičku a pak jí nadělit 6 plus, žena vydrží se záložním G3. Nevím co 7 přinese zásadního... Upraveno 3. července 2016 uživatelem gas
Radek124 Odesláno 3. července 2016 Nahlásit Odesláno 3. července 2016 2gas: Mít tak křišťálovou kouli, osobně tipuju jen na upgrade foťáku + přesunutí těch hnusných gumových pásků k obvodu.A když si srovnáš směšný mezigenerační pokles cen jablek s mnohatisícovýma slevama co se tu licitují snad i kvůli otiskům prstů na "nošených" hodinkách, klidně nakup bez čekání hned - a za 4-5 měsíců (do té doby aspoň vychytají základní dětské nemoci HW+SW) uvidíš jestli to čekání stálo za to...
gas Odesláno 3. července 2016 Nahlásit Odesláno 3. července 2016 Jediné co by mne fakt stálo za čekání, je zmenšení rozměrů při zachování úhlopříčky. Foťák, ram, baterka je u 6s plus v pohodě. Je to těžký.
Freelander Odesláno 6. července 2016 Nahlásit Odesláno 6. července 2016 Dobry den,muj problem smeruji k majitelum iP SE.nejde mi ulozit cislo,na ktere chci presmerovat hovory.U 4S i 5 jsem s tim nemel problem.Muzou mi majitele SE potvrdit nebo vyvratit,zdali se jedna o vlastnost nebo zavadu.Vyzkousel jsem hardreset,obnovu nastaveni site i nastavit jako novy iP.Zkousel jsem vsechny formaty cisla i jsem mluvil s operatorem.U nej vse v poradku.Dekuji.
Akam Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 ahoj, potřebuji koupit PC, jen na úpravu fotek (ntb nechci), je to někdo ochotný poradit s koupí iMacu? nechci nový...za případné rady formou SZ díkyLaďa
Radek124 Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 2Akam: Tak prostě koupíš dle vkusu libovolný hliníkový 21 nebo 27" iMac s aspoň 8GB RAM, zapojíš do elektriky, připíchneš myš+klávesnici a tradá? IPS panel vhodný pro práci s fotkama mají všechny - akorát u starších kousků bacha na "mapy" viditelné na světle šedém podkladu, protože mezi podsvícení a panel jim ventilátory v prašném prostředí nasávaly bordel - a Apple to svého času "servisoval" výměnou celého panelu. Na menší věci bohatě stačí iPhoto, na důkladnější věci doporučuju Affinity.Taky nezapomeň že žádný iMac díky ventilátorům (a HDD, pokud nejde o verzi s SSD) hned za panelem není úplně tichý, takže to není nejvhodnější těžítko na noční stolek. Každopádně ale na nákupy bazarových jablek fungují tematicky vhodnější fóra než Chronomag...
Akam Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 jo díky to asi stačí, jinak na úpravu fotek bych potřeboval něco co umí dobře RAW L.
Frantik Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Nejde mi u SE synchronizovat slozka s fotkama. Nedelam to přes cloud, ale normalne slozku z pocitace. Tam mam jednotlive podslozky a vždy mi to slo, az ted to nejde. Z 1500 fotek se nahraje vždy tak 15 - 20 a pak konec. Nevite, cim to je?
moco Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 (upraveno) Dobry den,muj problem smeruji k majitelum iP SE.nejde mi ulozit cislo,na ktere chci presmerovat hovory.U 4S i 5 jsem s tim nemel problem.Muzou mi majitele SE potvrdit nebo vyvratit,zdali se jedna o vlastnost nebo zavadu.Vyzkousel jsem hardreset,obnovu nastaveni site i nastavit jako novy iP.Zkousel jsem vsechny formaty cisla i jsem mluvil s operatorem.U nej vse v poradku.Dekuji. Nejde mi u SE synchronizovat slozka s fotkama. Nedelam to přes cloud, ale normalne slozku z pocitace. Tam mam jednotlive podslozky a vždy mi to slo, az ted to nejde. Z 1500 fotek se nahraje vždy tak 15 - 20 a pak konec. Nevite, cim to je?Chyba bude spíše na straně iOS než přístroje, nezačlo vám to dělat po poslední aktualizaci? Upraveno 7. července 2016 uživatelem moco
Frantik Odesláno 7. července 2016 Nahlásit Odesláno 7. července 2016 Nevim, děla mi to od zacatku. Uvidím po další aktualizaci.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se