quest987 Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 IOS 7 obsahuje další bezpečnostní chybu.... Tak jsem to jen tak pro srandu vyzkousel a vysledek je takovy, ze nic takoveho co je na videu a popsano v clanku se nestalo. Zkousel to i nekdo jiny?
lexa Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 slušný. Slaby - i5 - bat 5% - cas od posledniho nabiti 3:21 :-)
montemar Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 no jo, jestli hrajes nakou narocnou onlajnovku nekde v lese pres edge, tak se nedivim ze je po 3 a pul hodinach kaput
Vanilla Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 Musim take rici, ze mi u ip5 ta vydrz baterky s iOS 7 neprijde extra dobra. Treba to je tim, ze si s tim ted vic hraji, ale 2 dny nevydrzim..
kamilb Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 Tak jsem to jen tak pro srandu vyzkousel a vysledek je takovy, ze nic takoveho co je na videu a popsano v clanku se nestalo. Zkousel to i nekdo jiny?Já už neměl odvahu něco zkoušet
quest987 Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 Iphone 4S den volna takze zadnej velkej zaprah 4:39 a 15% ,,, rekl bych, ze na ios 6.1.3 sem byl na tom lépe
quest987 Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Odesláno 22. září 2013 Kdo uvazoval nad cestou zpet k ios 6.1.3 nebo 6.1.4 tak dle tohoto uz ma smulu http://jablickar.cz/z-ios-7-jiz-neni-mozne-vratit-se-zpet-k-ios-6/
Ondrej71 Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 a další problém :-( http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/314053-hackeri-prolomili-zabezpeceni-noveho-iphonu.html
BrotHell Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Problém je, že oni nic neprolomili. Jen dokážou vytvořit dostatečně důvěryhodnout kopii otisku prostu. Ten proces je vcelku složitý, a pokud někdo má přistup k vašemu prstu na takdlouhou dobu, aby ho mohl kvalitně vyfotit ve velkem rozlišení, nebude pro něj problém vám ten prst useknout...
dieegoo Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Celkově mi ta hysterie kolem čtečky otisků připadá lehce přitažená za vlasy. Proč se řeší "bezpečnost" a možnost odeslání otisku někam? Na notebooku má čtečku otisku každej jouda a nikdy nikoho nenapadlo řešit takový ptákoviny. Prolomitelnost / neprolomitelnost - myslím, že je asi tisíckrát větší šance uhodnout jakýkoliv PIN, než sejmout otisk, přenést ho na fólii atd atd. Ale chápu, je to Apple, tak je třeba hledat problémy tam, kde nejsou. Osobně mi tedy mnohem více leží v žaludku dnes zmíněná nemožnost vrátit se zpět na starší iOS. Alespoň pro nás, sociálně slabé (iP4), tu možnost zachovat mohli - s novým systémem je to fakt pomalejší a to mě štve. Právě rychlost byla jednou z věcí, která mě k Applu přivedla a teď je pryč.
Bobisek Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Problém je, že oni nic neprolomili. Jen dokážou vytvořit dostatečně důvěryhodnout kopii otisku prostu. Ten proces je vcelku složitý, a pokud někdo má přistup k vašemu prstu na takdlouhou dobu, aby ho mohl kvalitně vyfotit ve velkem rozlišení, nebude pro něj problém vám ten prst useknout... Asi to nepatří sem a možná že jsem úplný trouba, ale na co vlastně používat to zabezpečení na vstupu u mobilů? Příjde mi, že mě to sebere stokrát za den nějaký čas+úsilí, přitom telefon mám při ruce a nikdo se mi do něj nedostává. Samozřejmě, mohu ho ztratit, ale pak to naopak může bránit poctivému nálezci vrátit jej (aneb volám na svůj mobil či on někomu ze seznamu), u nepoctivého to je jedno, protože ten ho okamžitě zresetuje do továrního nastavení a vypne, pokud to neudělá, tak mobil umrtvím na dálku. Samozřejmě to platí za situace, že kromě nezajímavé pracovní a soukromé korespondence v mobilu nic nemám, pokud tam někdo schovává milenky či státní tajemství, tak jde o jinou věc. U otisku prstu mi vadí, že jde navíc o nepřenositelný údaj, už se mi kolikrát stalo, že jsem zapomněl mobil doma a potřeboval od někoho zjistit, kdo mi volal či posílal SMS, takto to asi nejde (nebo to lze obejít sekundárně heslem?).
patriknapr Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Problém je, že oni nic neprolomili. Jen dokážou vytvořit dostatečně důvěryhodnout kopii otisku prostu. Ten proces je vcelku složitý, a pokud někdo má přistup k vašemu prstu na takdlouhou dobu, aby ho mohl kvalitně vyfotit ve velkem rozlišení, nebude pro něj problém vám ten prst useknout... Asi to nepatří sem a možná že jsem úplný trouba, ale na co vlastně používat to zabezpečení na vstupu u mobilů? Příjde mi, že mě to sebere stokrát za den nějaký čas+úsilí, přitom telefon mám při ruce a nikdo se mi do něj nedostává. Samozřejmě, mohu ho ztratit, ale pak to naopak může bránit poctivému nálezci vrátit jej (aneb volám na svůj mobil či on někomu ze seznamu), u nepoctivého to je jedno, protože ten ho okamžitě zresetuje do továrního nastavení a vypne, pokud to neudělá, tak mobil umrtvím na dálku. Samozřejmě to platí za situace, že kromě nezajímavé pracovní a soukromé korespondence v mobilu nic nemám, pokud tam někdo schovává milenky či státní tajemství, tak jde o jinou věc. U otisku prstu mi vadí, že jde navíc o nepřenositelný údaj, už se mi kolikrát stalo, že jsem zapomněl mobil doma a potřeboval od někoho zjistit, kdo mi volal či posílal SMS, takto to asi nejde (nebo to lze obejít sekundárně heslem?). Právě že když je mobil zabezpečen tak ti ho nikdo nevyresetuje. A ty si ho můžeš, třeba pomocí find my phone najít.
m.n. Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Bobisek: Ano, mám za to, že pokud se do telefonu nedostaneš otiskem, můžeš tam ještě vlézt pomocí 4-místného číselného kódu, který používám nyní. Ad zabezpečení - nemám milenky ani neuchovávám státní tajemství, ale paranoidní jsem, o tom žádná, takže mám hesla na všech svých zařízeních, nenechám si zobrazovat příchozí smsky a maily na displeji atd. Teď jsem si měřil zdržení při zadávání kódu a je to 1,2 vteřiny, takže v podstatě žádné. patriknapr: Vyresetuje, ale minimálně je to pro něj komplikace. Je potřeba hodit telefon dvojhmatem do DFU módu a přes iTunes si tam hodíš čistý systém.
schrapnel Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Ak nemas na iPhone nastavene heslo, nas firemny mail server ta nepusti do vlastnej posty. Asi to nepatří sem a možná že jsem úplný trouba, ale na co vlastně používat to zabezpečení na vstupu u mobilů? Příjde mi, že mě to sebere stokrát za den nějaký čas+úsilí, přitom telefon mám při ruce a nikdo se mi do něj nedostává. Samozřejmě, mohu ho ztratit, ale pak to naopak může bránit poctivému nálezci vrátit jej (aneb volám na svůj mobil či on někomu ze seznamu), u nepoctivého to je jedno, protože ten ho okamžitě zresetuje do továrního nastavení a vypne, pokud to neudělá, tak mobil umrtvím na dálku. Samozřejmě to platí za situace, že kromě nezajímavé pracovní a soukromé korespondence v mobilu nic nemám, pokud tam někdo schovává milenky či státní tajemství, tak jde o jinou věc. U otisku prstu mi vadí, že jde navíc o nepřenositelný údaj, už se mi kolikrát stalo, že jsem zapomněl mobil doma a potřeboval od někoho zjistit, kdo mi volal či posílal SMS, takto to asi nejde (nebo to lze obejít sekundárně heslem?).
montemar Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 no, musim rict, ze se to nejak seka.. vcera odpo totalne nefunkcni itunes (nevim, jestli byl problem u me, nebo globalneji), dnes mi safari divne nacita stranky, treba jen na pulku displeje (svisle)...
Bob Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Bobisek: Ano, mám za to, že pokud se do telefonu nedostaneš otiskem, můžeš tam ještě vlézt pomocí 4-místného číselného kódu, který používám nyní. Ad zabezpečení - nemám milenky ani neuchovávám státní tajemství, ale paranoidní jsem, o tom žádná, takže mám hesla na všech svých zařízeních, nenechám si zobrazovat příchozí smsky a maily na displeji atd. Teď jsem si měřil zdržení při zadávání kódu a je to 1,2 vteřiny, takže v podstatě žádné. patriknapr: Vyresetuje, ale minimálně je to pro něj komplikace. Je potřeba hodit telefon dvojhmatem do DFU módu a přes iTunes si tam hodíš čistý systém.A neni ted u IOS7 ze kradenej telefon uz nepujde aktivovat? Tim padem bude nepouzitelnej ...
ricous Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Ach jo, že já to upgradoval... Nejvíc mne sejří, že když píšu jednu sms více příjemcum, tak se při přidávání kontaktů z adresáře nevracím na posledního zadaného jako dříve, ale znovu do seznamu od A...
Pavlucha Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Ach jo, že já to upgradoval... Nejvíc mne sejří, že když píšu jednu sms více příjemcum, tak se při přidávání kontaktů z adresáře nevracím na posledního zadaného jako dříve, ale znovu do seznamu od A...Tak tam ty jména piš rovnou - vybírání ze seznamu je pro baby.
ricous Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Tak tam ty jména piš rovnou - vybírání ze seznamu je pro baby.S mojí pamětí si po 3 jménech nevzpomenu, kdo už je v seznamu a kdo ne...
Cova Odesláno 23. září 2013 Nahlásit Odesláno 23. září 2013 Asi jsem úplně blbý, ale po instalaci nových ITunes nemůžu dostat hudbu do IPadu. Ve staré verzi v položce "Na tomto IPadu" byla v pravém horním rohu ikona přidat, která tam teď není a z PC prostě nejdou jednoduše přetáhnout soubory myší stejně jako dříve... Nevíte, jak na to? Snažil jsem se gůglit, ale bez úspěchu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se