Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nedávno jsem zapnul šifrování disku v OSX 10.8.5 na MacBook Air 11". Moje překvapení nastalo, když jsem sledoval výdrž notebooku - před tím cca 8 hodin, dnes cca 11 hodin, ten nárůst je velmi výrazný. Snažil jsem se zjistit čím to je, přišel jsem na jediné, CPU hlásí v průměru 2% vytížení, před tím cca 6%. Podle mě se najednou některé aplikace nejsou schopny na pozadí spustit - možná to tak není, ale jinak si to vysvětlit nedokážu.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

Co se týče 4gb ram závisí co vše na tom děláš. Mám už druhý MBP 13" a oba byly se 4gb ramkou a nějak volná pamět neschází. Mac os umí dobře hospodařit s pamětí. Ja bych bez ipadu dnes asi nedal ani ránu. Takže moje HW konfigurace je MBP 13" , iPad 64GB s 3G a iphone . Po vánocích plánuju upradovat ipada na verzi mini s retinou a budu spokojenej

JJ, já doma ipada měl a bylo to fajn, ale postupem času se přesunul na noční stolek a po nákupu iphone pětky zůstal úplně v šuplíku. Tak nějak nemám pro něj moc využití, ale chápu že se někomu může líbit a být mu skvělým společníkem.

Jinak zatím co jsem zkoušel dělat všechno naráz, tak k nějakému zpomalování systému nedocházelo, ale moc se nevyznám v tom správci paměti jak moc je vlastně vytížená :-) Ale na mou práci to bude good. Zatím se snad i vyhnu bootcampu a nahazování windows.

Odesláno (upraveno)

Nedávno jsem zapnul šifrování disku v OSX 10.8.5 na MacBook Air 11". Moje překvapení nastalo, když jsem sledoval výdrž notebooku - před tím cca 8 hodin, dnes cca 11 hodin, ten nárůst je velmi výrazný. Snažil jsem se zjistit čím to je, přišel jsem na jediné, CPU hlásí v průměru 2% vytížení, před tím cca 6%. Podle mě se najednou některé aplikace nejsou schopny na pozadí spustit - možná to tak není, ale jinak si to vysvětlit nedokážu.

Nevyznam se moc v tom cislovani ale pokud 10.8.5 je jiz ten novy Mac OS, tak mam za to, ze je tam nejaka nova funkce App Nap a u aplikaci co bezi na pozadi to zastavuje vykreslovani v okne a dalsi procesy + to stejne v Safari a otevrenych zalozkach, navic to vyuziva vice grafiku misto procesoru. Cetl jsem, ze novy Macbook Air 13" se diky OS posunul z 12-13 na pomalu 16 hodin.

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

FYI, novej MBP 13 s 10.9 mi běžně vydrží přes 9 hodin (pod 10 % jsem ho zatím netýral) - a to na něm víc než 1/3 času běžely widle v Parralels.

Za celou dobu jsem ještě ani jednou neslyšel ventilátor(!) a nejhlučnější zařízení v pracovně bylo trafo ve ztlumeném monitoru(!!!). Ti kdo mě znají a řešili se mnou třeba svůj "tichý" winder přitom vědí, jak protivnej dovedu bejt netopejr a že jen tak nějaké šustění a hrkání v tichém nočním kvartýru prostě nesnesu... 

Jediný místy nestabilní SW na který jsem zatím narazil je přitom Parralels Desktop v režimu Coherence, tj. problém třetí strany. Sice už za posledních pár dní vyšly 2 aktualizace, ale v koherenci (což je IMHO jediný z důvodů proč k virtualizaci Widel používat takto drahé řešení) pořád přetrvávají těžké problémy s "magneticky" maximalizovanými okny - prostě to při zachycení/uvolnění okna o okraj najednou zhučí a jako bonus je uživatel vykopnut i z OSX...

Odesláno

U Aira se nedá šoupat s Ram, je pevně připájená na desce a za dalších 4 GB si soudruhové počítají cca 2600,-. No mavericks umí paměť i komprimovat a včera jsem zkusil otevřít všechno možné i nemožné a problém nenastal. U Windows jsem měl 6GB ram a stačilo to na 3D modelování a MKP výpočty v Ansysu (tam to teda už počítalo přes disk což by teda ani 8 GB nevyřešilo :-) ) 

Odesláno

Nevím jestli ti pomůžu, ale v lightroomu jsem dělal na i3+6GB ram a HD3000 a pod windows to bylo v poho. Jen úprava RAW byla trochu horší - mám ale 30-40 MB RAWy.

Teď mám Aira s 4GB ram, i5 a HD5000 a je to nesrovnatelně rychlejší, ale používám jen aperture a většinou stačí i iPhoto, které je hodně rychlé. Tady už RAWy jsou OK.

Odesláno

Panove potrebuji zase radu ohledne applu. Prechazim z windows na mac a do ted jsem synchronizoval iphone na starym pc s windows. Jak to ted bude kdyz pripojim iphone na novy mac? Jak to mam udelat abych nevymazal celej iphone? diky za rady

Odesláno

A ještě jedna věc. Je nějaký normální způsob formátování externího disku (time capsule), který umožní čtení a zápis z mac ox i win vista? FAT32 by mělo fungovat, ale omezující může být max. velikost souboru. V nějaké diskuzi jsem našel, že na exFAT se TC naformátovat nedá. Je to opravdu tak?

Odesláno

2edgar_23: iphone si přechodem na Mac nevymažeš ani nepřijdeš o aplikace - ty jsou vázané na účet v iCloudu a při prvním připojení se Ti automaticky nabídne synchronizace nákupů z telefonu do nového počítače (bez tohoto kroku není možné provádět obnovy ze záloh).

V telefonu Ti zůstanou i dříve nasynchronizované MP3 a obázky z PC, dokud se je nerozhodneš smazat a nebo nenahradit synchronizací s novou instalací iTunes. Čerstvě a osobně odzkoušeno na vlastním já-telefonu a novém MBP... 

Odesláno

Těch dotazů bude několik, včetně nabídky na stažení fotek do knihovny iPhoto atd. - ale všecno je to jabkovsky srozumitelné, netřeba za tím hledat žádnou vědu  :cool02:

Odesláno

Borci HELP!!! Najednou mi na iPadu prestal fungovat Facebook! Aplikace se otvira, ale po par sekundach se zavre. Kdyz dam dvojklik, tak ji na pozadi vidim, ale po kliknuti zase po chvili zdechne! Ach jo... :(. Diky za jakoukoliv pomoc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...