decebal Odesláno 11. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Go screw yourself Apple. http://theflashblog.com/?p=1888 Opravdu dojemné. Proč je to v tomto vlákně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Opravdu dojemné. Proč je to v tomto vlákně? Protoze Apple. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 11. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Protoze Apple. Já tam vidím akorát stížnosti pána z Adobe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Nikdy mě nepřestane zarážet, že ta nenávist k Applu je až taková, že stojí za to sepisovat takovýhle nesmysly. Normální přístup přece je - když se mi něco nelíbí, nekoupím si to. Když to jiným vyhovuje a koupí si to, tak je nechám a v duchu se zasměju (třeba "chudáci, nemají flash - hahahaha".) Ale co proboha vede lidi k těmhle výlevům? Nevím, osobně si myslím, že extrémní projevy nenávisti logicky ústí z radikálního vystupování komunity. A to na obou stranách. Příklad: když ti bude nějakej uživatel neustále dokola omílat zjevné nesmysly o platformě (je jedno jaké), na které denně pracuješ, mohou se logicky stát tři věci - necháš to být, snažíš se diskutovat nebo se radikalizuješ. A nebo projdeš přes všechny tři fáze v libovolném pořadí. No a pokud máš pod dvacet let, tak se k tomu přidá ještě obvyklý radikalizmus související s věkem. To je celý. Protože počítačové platformy nejsou pro spoustu lidí neosobní téma. Takže pokud se kdekoli na netu objeví Apple, Windows nebo Linux vlákno, vydrží bez hádek maximálně několik hodin. Přiznejme si - lidé se docela rádi hádají i když obvykle tvrdí opak. Známe to i z tohoto fóra, že... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 (upraveno) A ještě jedno video na téma Slate. Ukazuje celkem jasně, že Adobe se Flash hned tak zaříznout nechystá (jak už probíhaj diskuze na netu, že jako iPad je konec Flashe a podobně). Naopak se společně (a minimálně) s HP pustí do otevřeného souboje s iPadem. Mimochodem zaujal mě první příspěvek v související diskuzi. Je to pravděpodobně výkřik nějakýho teenagera, ale vzpomínám si na doby, kdy přídomky fašistický byli častováni spíš kluci z tý druhý party. Navíc i počet souhlasných reakcí je zarážející. iPad: No sdcard No multi-tasking No flash No customization No freedom ofď?ż choice (you can't even install apps from outside the App Store) But if you like Hitler-like control, then choose Crapple! Většinu toho lze vidět i jako výhodu :-) K čemu na zařízení pro "domácí/multimediální" použití potřebuju multitasking, customization? A že je možné instalovat aplikace pouze přes Itunes? Za dva roky používání Itunes mi to nikdy nepřišlo jako omezení. Upraveno 11. dubna 2010 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Nevím, osobně si myslím, že extrémní projevy nenávisti logicky ústí z radikálního vystupování komunity. A to na obou stranách... No jako člověk, který touhle větou prokázal jistý nadhled, by ses měl logicky držet stranou :-) Já jsem taky radikální - neměl jsem lepší telefon než iPhone, neměl jsem lepší notebook než MacBook Pro a nedělalo se mi v životě líp než s Mac OS. Ale naštěstí nejsou všichni jako já. Nicméně neobtěžuju se plivat na Windowsy a nezdržuju se hledáním odrážek, co všechno jim jde špatně.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomass Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Zdravím, zkusil bych sem hodit pár dotazů z praxe apple-analfabeta... Sehnal jsem pro dceru starší iPhone 2G a chtěl jsem ho dát před předáním dát trochu do kupy - koupil jsem new obal, pouzdro a chtěl jsem do něho dostat nějaké svoje aplikace, filmy a muziku, co mám uloženy v iTunes (vlastním iPod Touch). Filmy a muzika bez problémů, jen ty aplikace jsem tam nedokázal nahrát (a pořád nevím jak na to) - iTunes i iPod mají na rozdíl od iPhone Apps, přes který jsem vše nahrával. Dost dlouho jsem se s tím trápil a ze zoufalství jsem dal restore - to byla chyba... Jak jsem později dozvěděl od původního majitele, iPhone byl z USA a zde odblokován. Jakákoliv aktualizace nebo restore přes iTunes vede k jeho zablokování, což se mi povedlo. Koukal jsem na spoustu odkazů, kde se tento problém řešil, ale jsem (nejen) v tomhle lama a pokud není postup pro úplné blbce, nehnu s tím. Proto bych měl tyto dotazy: 1. Dokážete někdo (samozřejmě za úplatu) odblokovat tento telefon či případně poslat návod pro úplné tupolevy, kteří by to podle něj sami dokázali? 2. Jak nahrát do iPhone různé aplikace stáhlé v Apps v iTunes? Díky moc za pomoc. R. Ahoj Ricousi, tak jak to dopadlo s 2G? Pokud je to jeste stale v reseni a Praha je pro Tebe bliz, rad pomohu, poradim. Zrovna vcera jeden uspesny jailbreak na partnercine 2G probehl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 (upraveno) No jako člověk, který touhle větou prokázal jistý nadhled, by ses měl logicky držet stranou :-) Já jsem taky radikální - neměl jsem lepší telefon než iPhone, neměl jsem lepší notebook než MacBook Pro a nedělalo se mi v životě líp než s Mac OS. Ale naštěstí nejsou všichni jako já. Nicméně neobtěžuju se plivat na Windowsy a nezdržuju se hledáním odrážek, co všechno jim jde špatně.. Že bych se měl držet stranou máš pravdu. Bez ironie. Ale bohužel s oběma světy (Apple i Win) jsem pracovně spojenej příliš mnoho let a tak se prostě nechávám unést. Na druhou stranu - bavili jsme se o "extrémních projevech"... A já si myslím, že moje příspěvky takové nejsou. Mimochodem Apple jde marketingově všechno spíš hodně dobře. O tom není sporu. A příspěvky o Slate sem postuju proto, že s iPadem prostě úzce souvisí. A jak říká podtitul, tak tohle vlákno je i o těch věcech okolo. Upraveno 11. dubna 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 viki: tak pak dej vědět, jak jsi rozchodil GSM, to bys byl asi první v ČR pokud by to byl nejnovější OS! Jinak více na http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=74&t=24789 V bodě 6. je popsáno jak na to... Ještě k té synchronizaci v iTunes, nejsem sám komu se to povedlo, ale dal jsem synchronizovat aplikace v novém NTB a iTunes a nevím proč, nepřenesly se všechny informace o SW (Transfer Purchases) a některé aplikace se prostě z iPhone vymázly. Samozřejmě, že info o staženém SW je na Apple serveru, takže se to dá všechno zpětně doinstalovat, ALE data ze všech odinstalovaných aplikací jsou v háji..... Na 2G to funguje. Moza si to pletes s nejnovejsi verzi basebandu a 3GSkem jako takovym. A navic pro 2G neni nutny nejnovejsi OS staci 3.1.2, ktere ma na svem 2G i ja. S temi aplikacemi je to divne, asi to bude chtit nejake experimentovani..... ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Ricousi, já myslím, že problém je v tom, že jailbrakenuté (odblokované) iPhony nemůžou stahovat ani používat apps z ofiko apps storu. Když jsem měl iPhone 1. generace, (taky s jailbrakem, jinak to ani nešlo), stahoval jsem si doplňkové alikace z nějakého neoficiálního storu, skrz aplikaci k tomu určenou. Takže mysllím, že své aplikace z iTunes tam nedostaneš (ale možná se pletu a už s to podařilo nějak obejít, lidi jsou vynalézaví . Začal bych tím, že bych našel někoho (zřejmě skrz iPhone fórum někoho u vás, já znám lidi co to dělají jen v Praze), kdo Ti to znovu jailbrakene, šoupne Ti tam 2.0 systém a v tom bys měl mít tu utilitu pro přístup k dalším aplikacím. Ale rozchodit by to mělo jít. Omlouvam se, ale musim to uvest na pravou miru. Jailbreaknute iPhony MUZOU stahovat aplikace z AppStore a to bez ohledu na pouzitou verzi OS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 12. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Omlouvam se, ale musim to uvest na pravou miru. Jailbreaknute iPhony MUZOU stahovat aplikace z AppStore a to bez ohledu na pouzitou verzi OS. Jojo, už to tady proběhlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 (upraveno) Od včerejška máme doma Macbook White. V práci dva roky použvám notebook Dell s WIN XP stejných parametrů (procesor, paměť, atd..). První dojmy jsou tyto: Apple má o hoodně rychlejší náběh systému, výrazně rychlejší je i práce se základními aplikacemi. Systém vyžaduje méně nastavení, není nutné instalovat dodatečné programy pro přehrávání DVD (není standardní součástí WIN XP), ani nějaký slušný program pro jednoduché třídění a úpravy fotek. Na rozdíl od Dellu perfektně funfuje připojení externího monitoru a jeho konfigurace je o dost jednodušší a rychlejší než u XP Dell používám s Dell docking station a dvě externíma Dell lcd monitorama. Světe div se - jinak bezproblémové Windows XP mi poměrně často při nastrčení do docking station zatuhnou, takže nepomůže nic, než hard reset. Zprovoznění klasického HP all in one scanneru-tiskárny mi na WIN XP zabralo cca hodinu práce (pokud jsem nechtěl instalovat jejich obludný obslužný soft, který ubírá nemálo paměti a furt otravuje). Na XP není jednoduše možné zadat IP adresu tiskárn, musí se napřed vytvořit port a až následně připojit tiskárnu. U Apple zadám IP adresu a systém vše zařídí sám. Ovládání - nový skleněný touchpad umožňuje ovládání alá Iphone. Člověk se tak snadno obejde bez kláves HOME, END, atd...uvidíme, jaké budu dojmy po dlouhodobém používání. Nevýhody Apple: - méně možností konfigurace OS - oproti XP cca 1/4. Konfigurace je ale rychlejší, přehlednější a srozumitelnější - Office 2008 nejsou nic moc - blbé ovládání. Jiné náhražky nemají 100% kompatibilitu. Bude vyřešeno novým OFFICE 2010 - Méně aplikací - Vysoké pořizovací náklady - na klávesnici nemůžu najít tlačítko Delete - nutnost koupě adaptéru pro jakýkoliv non apple monitor (mrchy) Upraveno 13. dubna 2010 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Od včerejška máme doma Macbook White. V práci dva roky použvám notebook Dell s WIN XP stejných parametrů (procesor, paměť, atd..). První dojmy jsou tyto: Apple má o hoodně rychlejší náběh systému, výrazně rychlejší je i práce se základními aplikacemi. Systém vyžaduje méně nastavení, není nutné instalovat dodatečné programy pro přehrávání DVD (není standardní součástí WIN XP), ani nějaký slušný program pro jednoduché třídění a úpravy fotek. Na rozdíl od Dellu perfektně funfuje připojení externího monitoru a jeho konfigurace je o dost jednodušší a rychlejší než u XP Dell používám s Dell docking station a dvě externíma Dell lcd monitorama. Světe div se - jinak bezproblémové Windows XP mi poměrně často při nastrčení do docking station zatuhnou, takže nepomůže nic, než hard reset. Zprovoznění klasického HP all in one scanneru-tiskárny mi na WIN XP zabralo cca hodinu práce (pokud jsem nechtěl instalovat jejich obludný obslužný soft, který ubírá nemálo paměti a furt otravuje). Na XP není jednoduše možné zadat IP adresu tiskárn, musí se napřed vytvořit port a až následně připojit tiskárnu. U Apple zadám IP adresu a systém vše zařídí sám. Ovládání - nový skleněný touchpad umožňuje ovládání alá Iphone. Člověk se tak snadno obejde bez kláves HOME, END, atd...uvidíme, jaké budu dojmy po dlouhodobém používání. Nevýhody Apple: - méně možností konfigurace OS - oproti XP cca 1/4. Konfigurace je ale rychlejší, přehlednější a srozumitelnější - Office 2008 nejsou nic moc - blbé ovládání. Jiné náhražky nemají 100% kompatibilitu. Bude vyřešeno novým OFFICE 2010 - Méně aplikací - Vysoké pořizovací náklady - na klávesnici nemůžu najít tlačítko Delete - nutnost koupě adaptéru pro jakýkoliv non apple monitor (mrchy) Jen poznámka - možná by bylo dobrý porovnávat srovnatelný... Snow Leopard vs. Win 7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Zatím nebyla možnost. Ale rád bych si je porovnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Nevýhody Apple: - méně možností konfigurace OS - oproti XP cca 1/4. Konfigurace je ale rychlejší, přehlednější a srozumitelnější - Office 2008 nejsou nic moc - blbé ovládání. Jiné náhražky nemají 100% kompatibilitu. Bude vyřešeno novým OFFICE 2010 - Méně aplikací - Vysoké pořizovací náklady - na klávesnici nemůžu najít tlačítko Delete - nutnost koupě adaptéru pro jakýkoliv non apple monitor (mrchy) doplneni: Konfigurace -myslim, ze je tam vse, co potrebujes. Office jsou fakt desny, a jestli chces radu, tak zapomen na Entourage a jed v kombinaci Mail.app a iCal.app Aplikaci je asi dost, ale je to otazka nazoru. Krome specialnich veci jsem nasel uplne vse. A co se tyce treba videa a fotek, tak Apple nema konkurenci. Naklady jsou trosku vyssi.... :-/ Delete tam neni. jeho funkci plni kombinace Fn+BackSpace Adapter: Mrchy. ale uz se daji koupit i neoriginaly. Je treba zkusit eBay.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Zajímavý článeček v posledním EURO: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Tak si taky zareju i v tomto vlákně, na téma je iPad Kindle Killer. http://techcrunch.com/2010/04/11/who-needs...flight-control/ Argumentace, jde mimo obvyklé zda je lepší e-ink (já jsem přesvědčen, že ano), ale je v tom duchu, že na iPadu je toho moc a odvádí to pozornost od opravdového čtění. Zatímco jednoduché čtečky se vrátily v podstatě k charakteru normální knihy, iPad s veškerou tou multimediální zábavou vede k roztříštěnému "webovému" čtení a zabíjí tak literaturu. Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem dknespl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Zajímavý článeček v posledním EURO: Co je na tom zajímavého? MOD EDIT: Nedělej citace i s obrázky... Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Tak si taky zareju i v tomto vlákně, na téma je iPad Kindle Killer. http://techcrunch.com/2010/04/11/who-needs...flight-control/ Argumentace, jde mimo obvyklé zda je lepší e-ink (já jsem přesvědčen, že ano), ale je v tom duchu, že na iPadu je toho moc a odvádí to pozornost od opravdového čtění. Zatímco jednoduché čtečky se vrátily v podstatě k charakteru normální knihy, iPad s veškerou tou multimediální zábavou vede k roztříštěnému "webovému" čtení a zabíjí tak literaturu. Bezva, tak už víme, kdo za to může. To iPad zabíjí literaturu. A auta zabíjejí lidi, já bych to všechno zakázal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benne Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 hahaha,to s tym clankom z EURO nemoze ten pan mysliet vazne To ako clovek,co ma ipad nemoze ist na stranku ny times a komentovat a vyjadrovat svoj nazor ? To mu ipad prikazuje len citat noviny v elektronickej forme a nic ine robit nemoze ? to je snad vtip,nie ? A zabijanie literatury ? za tie knihy sa predsa plati nie ? podla mna to je velka moznost pre expandovanie prave biznisu v oblasti literatury A zaroven aspon ake take setrenie papiera, hehe ale taketo nazory mi fakt pridu ako prehnane az na smiech osobne by som ipad vede vyuzit,ale nepotrebujem ho,a nedam zanho 500a viac ?, ale odsudzovat ho na zaklade absurdit nebudem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se