Josef01 Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 (upraveno) Už chápu, pokud chceš použít standardní prohlížeč Preview, musíš vybrat všechny fotky, které chceš prohlížet a pak je najednou otevřít. Pak můžeš použít spustit i jejich prezentaci, nebo jenom scrollovat. Pokud chceš to, co umí prohlížeč ve Windows, tak použit např. Pixel Walker (http://software.hartungdesign.net/). Ještě bych neměl zapomenout na Picasa prohlížeč http://picasa.google.com/mac/ Upraveno 11. července 2010 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Pokud chceš to, co umí prohlížeč ve Windows, tak použit např. Pixel Walker (http://software.hartungdesign.net/). Ještě bych neměl zapomenout na Picasa prohlížeč http://picasa.google.com/mac/ Pokud jsem přesně nepochopil co RomanP přesně chce, pak se omlouvám, ale v Mac OSX přece můžu prohlížet fotky přímo ve Finderu - v režimu Column view: Ale fakt nevím, jestli myslí tohle. Já nejvíc používám extrémně pohodlnej Quick Look, ale to je asi při obrovským počtu fotek k ničemu: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Už chápu, pokud chceš použít standardní prohlížeč Preview, musíš vybrat všechny fotky, které chceš prohlížet a pak je najednou otevřít. Pak můžeš použít spustit i jejich prezentaci, nebo jenom scrollovat. Pokud chceš to, co umí prohlížeč ve Windows, tak použit např. Pixel Walker (http://software.hartungdesign.net/). Ještě bych neměl zapomenout na Picasa prohlížeč http://picasa.google.com/mac/ Ano přesně tak. Díky za rady. Je to pro amatéra přínos. Zkusím ten software co doporučuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Ano přesně tak. Díky za rady. Je to pro amatéra přínos. Zkusím ten software co doporučuješ. Tak sorry, fakt jsem asi nepochopil, co vlastně potřebuješ. To myslím bez ironie. U těch softů totiž nevidím nic, co by nenabízel i Finder. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Pokud jsem přesně nepochopil co RomanP přesně chce, pak se omlouvám, ale v Mac OSX přece můžu prohlížet fotky přímo ve Finderu - v režimu Column view: Ale fakt nevím, jestli myslí tohle. Já nejvíc používám extrémně pohodlnej Quick Look, ale to je asi při obrovským počtu fotek k ničemu: Jde mi asi o něco malinko jiného, úplně se bojím, že to nejde. To řešení které píšeš ve finderu je trochu o něčem jiném. Vidím náhled, a pokud pojedu po souborech dolů, bude se náhled z fotky na fotku měnit. Já bych totéž potřeboval s fullscreen fotkou, aniž bych ji někam importoval. Dneska jsem nafotil asi 90 fotek, ty bych si teď chtěl přes celou obrazovku prohlédnou, tam i zpet a vybrat z nich třeba 5-10 vhodných na úpravu a další zpracování a nejhorší z nich smazat. Nechci ale oddělat klávesnici tím, že budu každou z nich separátně otvírat, zavírat a otvírat následující. Prostě bych chtěl prohlížečem zalézt do složky 2010_07_11, tak jak mi ji vytvořil software k foťáku a jak mám své fotky již po léta ukládány a v rámci adresáře si v nich prohlížet. Pokud jsi někdy používal třeba zmíněné acdsee, věděl bys přesně o čem píšu. Řekl bych že většina prohlížečů se kterými jsem se kdy setkal to měla podobně. Co mě ale mate je to, že Finder má při zobrazení fotky tlačítka Previous, Next. Jen je prostě má šedivá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 (upraveno) Tak sorry, fakt jsem asi nepochopil, co vlastně potřebuješ. To myslím bez ironie. U těch softů totiž nevidím nic, co by nenabízel i Finder. To bylo na Josefa, Tobě jsem psal vysvětlení teprv o post níže :-) Jde mi o prohlížení a volné brouzdání v zavedené struktuře mých adresářů s fotkami a to pomocí šipek, scrollovátka, tlačítek v okně, čehokoli. Hrozně rád si udělám nějaké album pro hrdé babičky mého skoro šestiměsíčního klučiny, ale to bych právě udělal z fotek, které vyberu z kvanta nafocených, vytřídím, zmenším atd... Upraveno 11. července 2010 uživatelem RomanP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Roman, vo finderi stlac Cmd+O (open), vyber adresar a sipky/scrolovanie funguje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 To bylo na Josefa, Tobě jsem psal vysvětlení teprv o post níže :-) Jde mi o prohlížení a volné brouzdání v zavedené struktuře mých adresářů s fotkami a to pomocí šipek, scrollovátka, tlačítek v okně, čehokoli. Hrozně rád si udělám nějaké album pro hrdé babičky mého skoro šestiměsíčního klučiny, ale to bych právě udělal z fotek, které vyberu z kvanta nafocených, vytřídím, zmenším atd... Jasně, prostě každej máme jiný postupy. Já používám Quick Look: Nejdřív ve finderu normálně označím všechny fotky v danným adresáři a pak stisknu pauzovník - objeví se mně náhled první fotky: ..pak stisknu tu ikonku se čtyřma čtverečkama a objeví se mně malý náhledy všech fotek v adresáři a můžu v nich skrolovat: ... no a když chci tu kterou fotku vidět větší, tak kliknu na její miniaturu a ta se mně zvětší do okna náhledu... a pak se postup zase opakuje: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Roman, vo finderi stlac Cmd+O (open), vyber adresar a sipky/scrolovanie funguje... Vybrat celý adresář mi nešlo, nicméně jsem označil všechny fotky a dal otevřít. šipky i posuv dvěma prsty na magic mouse začal fungovat. Jednoduchý a jasný, díky. Vlastně jde o to, že bez otevření všech požadovaných fotek ve Finderu je po hromadě neuvidím. Nejde sice bez označení přejít např. na včerejší adresář, ale s tím jsem schopen žít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 Jasně, prostě každej máme jiný postupy. Já používám Quick Look: Nejdřív ve finderu normálně označím všechny fotky v danným adresáři a pak stisknu pauzovník - objeví se mně náhled první fotky: ..pak stisknu tu ikonku se čtyřma čtverečkama a objeví se mně malý náhledy všech fotek v adresáři a můžu v nich skrolovat: ... no a když chci tu kterou fotku vidět větší, tak kliknu na její miniaturu a ta se mně zvětší do okna náhledu... a pak se postup zase opakuje: ... to je ono. Přesně o tenhle styl prohlížení mi šlo. Je to vlastně jiná podoba toho co mi naznačil Jaem a hodně podobné i Josefovu Pixel Walkeru. Kluci díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 11. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2010 ... to je ono. Přesně o tenhle styl prohlížení mi šlo. Je to vlastně jiná podoba toho co mi naznačil Jaem a hodně podobné i Josefovu Pixel Walkeru. Kluci díky. Šak sem si říkal, že by to mohlo byt ono. Tyhle blbůstky má masox celkem prošláplý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 14. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2010 Tak tady je první zmínka o signálu a iP4 v českém prostředí, kterou jsem zachytil. Všichni se mě ptají jak to má iP 4 se signálem. Tak tedy vězte, že se dovolám i tam kde to s 3GS nešlo a čárek mám furt víc než v trenýrkách @matesola Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 15. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2010 Jak říka Millis, kdo lže, ten krade... viz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 15. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2010 (upraveno) Sice nie som technik, ale mojich par postrehov z toho testu: - ukazali len meranie na GSM 850, co je americka frekvencia. Ako dopadli merania na kvalitnejsej GSM 1900? A co europske frekvencie 900/1800? - ukazali len merania vysielaneho signalu Z telefonu. Ale aka je kvalita PRIJMU signalu telefonom? Pretoze podla anandtech.com ma iP4 ovela lepsi prijem ako iP3GS, Nexus One, a pod. Nespochybnujem, ze v niektorych oblastiach je problem, ale ten nema iba apple, ale aj ine znacky a to mam z vlastnej skusenosti. Upraveno 15. července 2010 uživatelem Jaem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2010 Nevedel jsem, jestli to radsi nedat do vlakna Humor, ale tady je to taky plne vtipnych prispevku, takze: http://gizmodo.com/5587535/this-is-how-much-the-new-iphone-4-signal-bars-have-grown Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 Tak jsem se logicky dostal k další otázce a tou jsou filesystemy.iMac, notebook s win a playstation 3 si žádají každý svá specifika a já mám celkem tři externí HDD.Jeden z nich bych asi z NTFS překonvertoval na HFS+ protože to je taková ta knížka od Westernu a bude stabilně na stole.Už jen proto, že jak jsem koukal nedá se údajně zálohovat pomocí TimeMachine a to ani při použití Paragon NTFS na NTFS HDD.Tuhle "knížku" bych ale potřeboval mít mimo zálohování v TM i pro běžná data, máte to tak někdo? Druhý HDD 500GB by asi bylo ideální mít jako FAT32, protože jedině tak by si rozuměl s OSX, s WIN i s PS3(ta nic jiného neumí).Jenže je tu limit 4GB na soubor a pak mi to taky v době kdy jsem ho kupoval a kdy jsem měl WIN + PS3 nešlo. Asi taková kapacita už jako Fatka nejde.O třetím HDD se nemá cenu bavit, ten nechám ve FAT jak je, protože je to jen 60GB co jsem vyndal z PS3 když jsem do ní dal větší HDD. Otázkou tedy je, jestli lze mít jeden HDD zároveň pro TimeMachine a pro data, jak to funguje v praxi a pak co s tou 500GB?Když ji rozdělím a jednu půlku nechám jako HFS+ a druhou buď NTFS, nebo FAT32. Ve finále mi ale asi vychází, nechat ho v NTFS a přes Paragon na něj zapisovat i číst. Jsou s tím v praxi nšjaké problémy? Myslím používat u extreního HDD Paragon NTFS a střídat s ním OSX a WIN? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 (upraveno) Tak jsem se logicky dostal k další otázce a tou jsou filesystemy. iMac, notebook s win a playstation 3 si žádají každý svá specifika a já mám celkem tři externí HDD. Jeden z nich bych asi z NTFS překonvertoval na HFS+ protože to je taková ta knížka od Westernu a bude stabilně na stole. Už jen proto, že jak jsem koukal nedá se údajně zálohovat pomocí TimeMachine a to ani při použití Paragon NTFS na NTFS HDD. Tuhle "knížku" bych ale potřeboval mít mimo zálohování v TM i pro běžná data, máte to tak někdo? Druhý HDD 500GB by asi bylo ideální mít jako FAT32, protože jedině tak by si rozuměl s OSX, s WIN i s PS3(ta nic jiného neumí). Jenže je tu limit 4GB na soubor a pak mi to taky v době kdy jsem ho kupoval a kdy jsem měl WIN + PS3 nešlo. Asi taková kapacita už jako Fatka nejde. O třetím HDD se nemá cenu bavit, ten nechám ve FAT jak je, protože je to jen 60GB co jsem vyndal z PS3 když jsem do ní dal větší HDD. Otázkou tedy je, jestli lze mít jeden HDD zároveň pro TimeMachine a pro data, jak to funguje v praxi a pak co s tou 500GB? Když ji rozdělím a jednu půlku nechám jako HFS+ a druhou buď NTFS, nebo FAT32. Ve finále mi ale asi vychází, nechat ho v NTFS a přes Paragon na něj zapisovat i číst. Jsou s tím v praxi nšjaké problémy? Myslím používat u extreního HDD Paragon NTFS a střídat s ním OSX a WIN? Můžu ti odpovět na dotaz ohledně záloh TM a dalších dat na jednom disku. Mám to tak a není v tom žádný problém. Respektive žádný technický problém. TM si vytvoří na disku stejně složku, pro jejíž smazání potřebuješ zadat heslo, takže v pohodě. Otázkou je, jak je to s praktickou a "rozumovou" obhajobou tohoto modelu. Vidím dva problémy - většinou je dobré fyzicky oddělit zálohy od běžných dat pro větší bezpečnost uložených záloh a druhý problém je, že s ohledem na neustálý přísun nových dat se ti bude zmenšovat prostor pro zálohy TM (ale zároveň nebudeš mít ani dobrý přehled o kapacitě pro běžný data). Prostě podle mě to z praktického hlediska není úplně dobré řešení. EDIT: doporučuju mít jeden disk pro TM a druhý naformátovat jako NTFS (Snow Leopard má nativně podporu zápisu do NTFS jen je potřeba to "oživit" - třeba prográmkem ntfsmount, kterej bych doma někde našel, nebo přímo v systému)... EDIT 2: Nebo ještě tady... Upraveno 16. července 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 Kalifx : Ta nativní podpora zápisu do NTFS mě dost překvapuje, v prodejně mi jako jednu z variant při koupi doporučovali právě ten Paragon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 (upraveno) Kalifx : Ta nativní podpora zápisu do NTFS mě dost překvapuje, v prodejně mi jako jednu z variant při koupi doporučovali právě ten Paragon. Tak Apple prodavači jsou často, mírně řečeno, lehce neinformovaní. Tady je další článek o vestavěné podpoře NTFS zápisu. EDIT: je tam i link právě na NTFS mounter, kterej používám a je bezvadnej... Upraveno 16. července 2010 uživatelem Kalifx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 16. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2010 No a k čemu ti slouží NTFS Mounter, když jde pomocí informací vložených do terminálu (jak se píše v odkazech nahoře) aktivovat zápis do NTFS s tím, že chodí od začátku i čtení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se