moco Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 V 13. 5. 2016 v 18:14, Radek124 napsal: 2Moco: Jestli myslíš Chronomag, tak se linkem dole přepni na plnou verzi, na pádle+ už to je stejně jak na tabletu.Nejde o chybu mobilu, u spousty hovadních stránek se na generování používá několikanásobné přesměrování + Session data na serveru - a takovým když gestem/historií ojebeš javascript co před přechodem na novou stránku očekávají, klidně ti ze směrovací stránky pošlou předchozí data. Že se stejná chyba neprojevuje na desktopu zpravidla souvisí s pochybnou detekcí mobilních prohlížečů, pro které dotyčný server často generuje úplně jiné CSS/HTML/JS než desktopovým...Pořad jedu na "plné verzi" :-(((( budu se muset asi smířit
Radek124 Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 2moco: Plusko nevedu, takže nemůžu soudit - ale v Safari na 5S i na iPadech všechno šlape správně, až na mobilní verzi která se kvůli visícímu javascriptu chová přesně tak blbě jak popisuješ. Každopádně u podobných věcí aspoň házejte konkrétní linky na stránky které Vás štvou - tvrdit že "blbne prohlížeč, rozdupu mobil!" je stejně pitomé, jako tvrdit že "to blbý auto nejede" a přitom být zapadlý po břicho v bahně s prázdnou nádrží a bez klíčků... Ad nové verze: Střeva počítačů se upgradují průběžně (viz nedávno "themekbůček"), tak jak Intel dodává procesory/chipsety - a změnama se sechlej bukvatýr chlubí jen když se podaří spáchat něco opravdu nového (což je už hodně dávno - Mac Pro, Retina iMac a zmíněný plátek slaniny). O tenčím rMBP a útlumu řady Air se spekuluje už rok, ale zatím se jen potichu updatují procesory a SSD. Nové verze se dají tušit spíš na podzim, WWDC v posledních letech bývá spíš o softwaru.Poslední iPady jsou Mini 4 (který dorovnává HW na podobnou úroveň jako o rok starší 10" Air 2) a "zmenšený" 10-palcový Pro, uvedený nedávno spolu s iPhonem 5SE - takže žádné akutní změny na obzoru asi nejsou.
moco Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 V 13. 5. 2016 v 19:03, Radek124 napsal: 2moco: Plusko nevedu, takže nemůžu soudit - ale v Safari na 5S i na iPadech všechno šlape správně, až na mobilní verzi která se kvůli visícímu javascriptu chová přesně tak blbě jak popisuješ. Každopádně u podobných věcí aspoň házejte konkrétní linky na stránky které Vás štvou - tvrdit že "blbne prohlížeč, rozdupu mobil!" je stejně pitomé, jako tvrdit že "to blbý auto nejede" a přitom být zapadlý po břicho v bahně s prázdnou nádrží a bez klíčků... Jsem výhradně tady na fóru, takze hlavne to blbne tady, zkoušel jsem např.Seznam a ten "se vrací" v pořadku
quest987 Odesláno 13. května 2016 Nahlásit Odesláno 13. května 2016 sem to zkoušel na iP 6S a žádný problém nepozoruji
gorlo Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 Když už tady probírate mobilní stránky a desktop, tak se zeptám proč se mi nabízí mobilní verze chronomagu a ne desktop do kterého to pořád přepínám na iPhone 6+? Jde to nastavit trvale?
Sacíbagr Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 (upraveno) ...ogaři, potřebuji poradit. Tchýni (mimochodem skvělé!) odešel po 3 letech notebook a tak mne napadlo pořídit ji iPad. V podstatě jen surfuje, hraje karty, občas nějaký email, který dostanou všichni z rodiny a to od všech členů rodiny. Jediný problém vidím v tom, že občas sleduje filmy. Švagr pomáhá na Filmfestivalu v Uh.Hradišti s titulkováním filmů a tak má celkem solidní zdroje. Jde jednoduše připojit flashka do iPodu přes nějaký forichtunk? Možná bych časem ještě řešil klávesnici, ale těch modrozubek je asi dost. Nejvíce mne zajímá ta flashka. Cloud sdílení ji učit nebudu...to ne. Jo a jaký iPad by ji stačil na výše uvedené aktivity? Díky, klidně sz. Upraveno 14. května 2016 uživatelem Sacíbagr
ivan_989 Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 Kup jej normalny tablet trebars s androidom. Tam si strci flashku ani okom nemihne a na to co pises jej postaci azaz. Asi nepotrebuje machrovat ze ma apple skor jej pojde o funkcnost a uzitkovost
Maxel Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 Jestli chce mít na pár let klid, vzal bych iPad Air první generace a novější. Miniho bych na sledování filmů asi nebral. Na kopírováni obsahu do ajpedu existuje redukce lighting to USB:http://www.apple.com/cz/shop/product/MD821ZM/A/adaptér-fotoaparátu-lightning-usb @klávesnice: Nejlepší je IMO jakýkoliv obyč stojánek na ajped a k tomu bezdrátová Apple klávesnice:https://m.alza.cz/apple-wireless-keyboard-cz-d253515.ht Nová stojí dost, ale v NOS stavu ji přípdně seženeš do litru.
Sacíbagr Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 ...díky! O iPadu Mini jsem neuvažoval. Ten jsem měl doma a nechytl se.
Radek124 Odesláno 14. května 2016 Nahlásit Odesláno 14. května 2016 (upraveno) 2Sacíbagr: Já své máti předloni nechal svůj starej 10" iPad - a je s ním dodnes spokojená jak želva. Mini pro starší lidi fakt ne, sám už s ohledem na zrak začínám uvažovat o návratu k 10".Recepty/Sudoku/karty/Mail/meteoradar/internet (v uvedeném pořadí důležitosti) na tom frčí furt, žádnej problém s kompatibilitou se nekoná. Videí má brácha na NASu 3 pérdele, ale ani po nich nevzdychne. Fotky děcek jí sdílím přes galerie Google+/Picasa - takže není sebemenší důvod aby se kvůli nim zalamovala s podělanou flashkou/paměťovkou, prostě je vidí. A nemusí mi pak volat na "technickou podporu" že jí to co chvíli hlásí "nedostatek paměti", jako troubové co toužili ušetřit prostřednictvím laciného fejku s Androidem. Na klávesnice se vyprdni - starší lidi u přenosných věcí hromada čudlíků jenom zbytečně odrazuje, i to jediné tlačítko na iPadu je víc než dost. Taky jsem jí k tomu zkusil (na maily) přihodit bezdrátovku - ale zůstala zaprášená na polici, protože virtuální klávesnici nezapomeneš, nemusíš řešit její baterku, je trvale podsvícená - a při změně režimu hned vidíš co která "klapka" napíše. Ad redukce na karty/flashky: už jsem to pár let nezkoušel, ale v podstatě jediná věc která s tím krámem fungovala byly "fotky" (a v nich celkem tupá funkce "import") - a to ještě jenom u paměťovek. Všechny USB flashky co jsem doma našel inzerovaly větší odběr než ten krám akceptoval, takže se ani nepřipojily. Dnes už to může být lepší, ale zbytečné iluze bych si nedělal. Upraveno 14. května 2016 uživatelem Radek124
Peta M Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Kluci, máte někdo zkušenost s neoriginální baterií v Macbooku Pro? Můj Macbook je z roku 2008, ale s SSDčkem jede pěkně, více méně jako nějaký mladík :-) Bohužel již druhá baterie to má za sebou a nechce se mi zase investovat 3 tisíce za origo baterii (nevím, co ten můj notebook ještě vydrží, přece jenom za chvíli bude mít 10 let). Našel jsem neorigo baterii s vyšší kapacitou, jen nevím, jestli to nebude dělat nějaký bordel... K mé smůle, poslední baterie, co jsem kupoval (originál Apple) byla špatná, vypínala mi notebook, jak se jí zachtělo. Prohazoval jsem ji s původní baterií, takže jsem na to přišel až mi vypršela záruka :-( Díky
StefanM Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 (upraveno) V 8. 5. 2016 v 18:58, StefanM napsal: V poslednej dobe mi začal často padať web na tablete- mini3 16gb cellular. Softvér je aktualizovaný. Už je to tak pravidelné, že to musím začať riešiť. Ďakujem za rady.Problém sa násobne zhoršil, už mi padajú snáď všetky stránky a to pri priblížení alebo prechadzani stránky na ktorej sa načítavaju nové dáta. Tuto hlasku je to schopne vyhodiť aj 3-4 po sebe a potom padne cela aplikácia. Tablet sa pomaly stáva nepoužiteľný na prezeranie internetu. Na Wifi som pripojený nebol, operátora mám Swan. Pomôže zresetovat tablet na továrenské nastavenie? edit: opäť mi to spravilo pri vložení tohto prípravku Upraveno 18. května 2016 uživatelem StefanM
Josef01 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Mě vadí, že na iPad mini 2 se mi stále znovu načítají stránky, nic nepomohlo, chová se to pořád, jako kdyby mu chyběla paměť. V podstatě dnes už více méně používám pouze Mac mini a notebook Air a OSX stále považuju za skvělý OS, ostatní je už o ničem a netuší, co chce Apple prodávat za 5 let (oni asi taky ne), bohužel po 10 letech se již Jobs nevrátí a jejich megalomanské projekty skončí a sídlo bude poloprázdné.
Jeremy Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 V 18. 5. 2016 v 6:36, Josef01 napsal: Mě vadí, že na iPad mini 2 se mi stále znovu načítají stránky, ..Mně pomohlo koupit mini 4 - má větší paměť a už to zvládá.
quest987 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 (upraveno) Me se nic takoveho na Mini 3 128gb cell nestava Upraveno 18. května 2016 uživatelem quest987
StefanM Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 V 18. 5. 2016 v 7:32, Jeremy napsal: Mně pomohlo koupit mini 4 - má větší paměť a už to zvládá.Mini 3 sa aktuálne predáva a pri cene 519? by základne prezeranie internetu mal zvládať bez problémov. Začalo mi to robiť až nedávno, dovtedy bez problémov a to som medzitým neaktualizoval softvér. Keď sa dostanem na wifi, skúsim obnoviť továrenské nastavenia.
jrov Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 V 18. 5. 2016 v 7:32, Jeremy napsal: Mně pomohlo koupit mini 4 - má větší paměť a už to zvládá. u mini 2 bylo znovu načítání stránek fakt otravné - hlavně když člověk vyplňoval formulář ... takže upgrade na mini 4 a pohoda PS: paradoxně mini 1 díky absenci retiny i s 512mb ram s tím má menší problémy.
Josef01 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Já to mám na občasné brouzdání (leží to na stolku v obyváku), už do této technologie nic vrážet nebudu, to si raději otevřu Air a mám klid. Bohužel mě přestala technologie Apple oslovovat, v poslední době řeší jen, jak vydělat co nejvíce peněz a každý upgrade přinese nějen záplatu problému, ale ještě přinese problémy jiné. Nové Macbooky mi přijdou jako dětská hračka, takže dokud bude fungovat tenhle Air, tak ho měnit nebudu, pak se budu hodně rozmýšlet kam dál. Mám pocit, že se Apple vyčerpal (respektive došly nápady v sešitu Jobse) a nemá co nabídnout.
Peta M Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 V 18. 5. 2016 v 6:19, StefanM napsal: Problém sa násobne zhoršil, už mi padajú snáď všetky stránky a to pri priblížení alebo prechadzani stránky na ktorej sa načítavaju nové dáta. Tuto hlasku je to schopne vyhodiť aj 3-4 po sebe a potom padne cela aplikácia. Tablet sa pomaly stáva nepoužiteľný na prezeranie internetu. Na Wifi som pripojený nebol, operátora mám Swan. Pomôže zresetovat tablet na továrenské nastavenie? edit: opäť mi to spravilo pri vložení tohto prípravku Zkus uvolnit RAM, je na to trik.Pokud problém bude přetrvávat, udělej hard reset.Pokud ani to nezabere, nainstaluj čisté ios (bez obnovení zálohy, prostě čistý systém), toto vyřeší většinu problémů. Ke všemu, co jsem popsal výše, je na netu plno návodů, takže hurá do toho :-) Jinak, na odpověď mé otázky ohledně neorigo baterie v Macbooku pro nezbylo místo, takže si odpovím sám, jak baterka dojde :-)
Radek124 Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Odesláno 19. května 2016 2StefanM: Nevím co lidi vede na blogísky typu "zvratenyhumor.sk" (přes 1000 rámců, tuny hovadských javascriptů a desítky MB komprimovaného obsahu, který se "někam" musí rozbalit ...přičemž zavřením/přepnutím tabu problém zdaleka nekončí), které dokáží zavařit libovolnému desktopovému prohlížeči - ale mobilnímu prohlížeči v tabletu se skromnými 512-1024 MB RAM bych v jejich případě opravdu nic nevyčítal. Obávám se že to chce zapojit mozek, když už ho nevlastní pachatel toho kilometr dlouhého seznamu blábolů (...a že jemu podobných vocasů takto "publikuje" čím dál tím víc) Jinak to co se v internetových návodech dramaticky popisuje jako "hard reset" (Home+Power) ve skutečnosti jen nuceně restartuje iOS.Volba "Smazat obsah a nastavení"/"Erase iPad" má smysl jen při prodeji, dlouhodobý bordel v hloubi novějších iOS vyřešit nemusí.Teprve v případech kdy nepochopitelně mizí prostor na úložišti a iOS laguje i při pokusech o připojení k běžné síťové službě (e-mail, CalDAV, CardDAV, iCloud) má smysl placku shodit do Recovery režimu - a tak jak výše radí Peta M: z iTunes do ní znovu nasypat kompletní iOS a radši se ani nepokoušet o automatickou obnovu předchozího nastavení ze zálohy/iCloudu. Osobně jsem na podobně "záhadné" chování iOS narazil jen jednou - a fakt si nejsem jistý jestli takto drastické řešení Štefanův problém vyřeší...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se