Radek124 Odesláno 20. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2016 2Povidláček: Záleží na tom jak moc volšové máš ruce - co je křehké pro některé gramlavé "kancldivery" může jinému klidně přežít léta používání a tahání v kapse bez obalu ve stavu nového. Iphone 4 jsem tahal 5 let, 2x mi spadl z metru na dlažbu a NIC. Iphone 5S z druhé ruky mám druhý rok, nosím ho taky v kapse bez obalu, nedělám s ním kraviny a zatím ani škrábaneček - a věřím že 5SE by na tom (díky stejné konstrukci a plochému displeji s přesahujícím plastovým rámečkem) byl i bez obalu stejně. Ale fakt že dobité nemám ani hodinky mi naznačuje, že zedníci, elektrikáři, truhláři, automechanici a strojní zámečníci to klidně můžou mít trošku jinak... Fólie jsou naprd, po pár týdnech v kapse začnou i ty nejdražší slejzat. Někdo nedá dopustit na sklo - ale zrovna u synátora už jsem na jeho 5C zaznamenal puklinu přes displej pod nepoškozeným půlmilimetrovým sklem. Takže slibovaný efekt "rozbitím krycího skla se rozptýlí energie nárazu" se jaksi nedostavil - ale na druhu stranu ten krám může aspoň dál používat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 (upraveno) Mimochodem, večer jsem se málem vzteknul nad čerstvě vydaným Safari 10: Že v něm kolabuje Simbl a 2 roky starý SafariStand ovocnářům nevyčítám - ale které vegetariánské hovado napadlo z preferencí odstranit (a v plistu efektivně zkriplovat) volby jako "Nepoužívat písma menší než XX bodů"? Prohlížeč je pochopitelně systémová aplikace, takže jednoduchý downgrade přepsáním Safari.app záložní verzí z TimeMachine nehrozí ani po přidělení práv a vypnutí CSR - a jelikož se mi nechtělo páchat kompletní restore celého disku, nebyla rychlejší možnost než přehrnout El Capitána z instalačky... kterou ovšem včera kvůli novému OSX pro sichr právě odstranili z Appstore. Naštěstí šla obnovit z nákupů a poslední "vychytávky" do ní zaplaťpánbůh ještě nestihly probublat. Čímž přeju upřímnou soustrast frikulínům nadrženým na MacOS Sierra, jestli tam na Vás podobných překvápek vyskočí víc. Tradiční kombo Wifi-Bluetooth-reset PRAM&SMC se koukám opakuje i letos, některé aplikace holt zase nenaběhnou - a jako bych už teď slyšel páně ředitelovo držkování nad opětovnou nefunkčností síťových tiskových ovladačů "renomovaných výrobců" (Canon, Brother, HP...), protože on přece nebude čekat na desktopovou Siri do vánoc... Upraveno 21. září 2016 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 ...Chci se zeptat, můžete doporučit nějaký dobrý ochranný obal a hlavně folii nebo ochranné sklo? ...http://www.spigen.com/products/iphone-5s-5-case-slim-armor-s?variant=1162051877 - tohle pouzdro mám na SE + sklo od stejný značky. Sedí to dobře, velikost i váha vzroste nepatrně. Dělaj kdyžtak i odolnější varianty, ale řekl bych, že na normální nošení v kapse je to akorát. Paw Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Ja mam nejaky to origo drahy kryci sklo na 5s od prvniho dne a po 18 mesicich je stale bez bubliny ci odchlipnuti. Predtim 4s taky, skolo z obou stran a menilo se jen kvuli posrabani od deti. Oba nosim v gumovym bumperu, ktrej chrani ty kraje pred odchlipnutim asi trochu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Radek nepsal nic o odchlipování skla, ale folie. Nevím, co je "origo drahý" krycí sklo, ale já mam, už od 5S, na 6S Spigen glass 0,2mm a jednak věřím, že dokáže jAbko ochránit před mechanický poškozením, tak se především daleko méně upatlává, protože má na povrchu mnohem lepší oleofobní vrstvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 manželka si nechávala nějaké sklo v ceně okolo 300kaček po zakoupení nalepit v Datartu,přesvědčili ji ,že to umí a musím uznat ,že se jim to fakt povedlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Díky všem za rady ohledně těch pouzder a krycích skel! Ten Spigen vypadá dobře musím uznat, budu tedy vybírat z této značky a mrknu i jaká mají ta skla.Olšové ruce mám tak přiměřeně. Nikdy mi telefon nespadl do mísy, nebo z nějaké veliké výšky, ale ze stolu či od pasu už párkrát ano a o tento typ ochrany mi nejvíc jde. Momentálně dosluhuje moje SGS 3 mini a i když je to už pomalý werk a baterka mi vydrží sotva dvě hodiny takže s sebou všude tahám šňůru, musím zase nechat, že i po několika pádech bez jakékoli ochrany stále funguje, i když samozřejmě doškrábaná je... Vím, že by stačilo koupit novou baterku, ale znáte to, člověk si to pořízení nového stroje musí nějak před sebou obhájit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Před výměnou baterky v 5C jsem měl nalepenou fólii, kterou jsem dostal zadáčo od číňana společně s pouzdrem, značky noname. Fólie vydržela až do doby, kdy se musela měnit baterka a na displej v servisu přicucli přísavku, která tu fólii utrhla. Dali mi tam zadáčo nějaky jejich sklo, vypadá to dobře, snad to vydrží stejně dlouho, jako ta fólie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Ja mam to invisible shield glass, uz asi ctvrty, zase rozmrd@ny... jedno z nich prdlo uz den po nalepeni... jako ta jejich zaruka funguje, menej mi to statecne, jak slibili, me uz je i blby jim to furt posilat... nevim jestli to pomuze, kdyby to spadlo, vzhledem k tomu, ze popraska i kdyz se na nej spatne podivam... a protoze nekecaj a je to fakt sklo, tak jak po tech prasklinach jezdim prstem, mam ho porezanej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Radek nepsal nic o odchlipování skla, ale folie. Nevím, co je "origo drahý" krycí sklo, ale já mam, už od 5S, na 6S Spigen glass 0,2mm a jednak věřím, že dokáže jAbko ochránit před mechanický poškozením, tak se především daleko méně upatlává, protože má na povrchu mnohem lepší oleofobní vrstvu.Nereaguju spis na dotaz Povidlacka. Myslim tu sklenenou kryci tenkou vec samo. Stoji to snad 600 v istyle ten platek, ale je fakt, ze to vydrzi dost. Pouzival jsem to vzdy v kombinaci z bumper rameckem a telefon to ochranilo spolehlive. Basket s telefonem samo nehraju, myslim bezne uzivani a s tim spojene obcasne pady na zem z bezne vysky. Moje zkusenost 6 let s iphone, nic vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Vzhledem k nákupce toho skla kolem 20,- bez DPH ti to budou měnit rádi i 5x. Ja beru skla z Číny, používáme je celá rodina a prodal jsem jich kila bez jedinné reklamace. Ale jsem vůl, měl bych je přebalit do luxusnějšího obalu, napsat na to superhyper diamant glass a prodávat taky za litr :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patprom Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Ani drahe sklo kolikkrat neochrani pred poskozenim. Manzelce spadl 6s tak nastastne na sterk, ze i pres sklo prasnul displej a zaroven odesel i svetelny senzor. Co vam budu povidat, oprava stala skoro 9k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Radek nepsal nic o odchlipování skla, ale folie. Nevím, co je "origo drahý" krycí sklo, ale já mam, už od 5S, na 6S Spigen glass 0,2mm a jednak věřím, že dokáže jAbko ochránit před mechanický poškozením, tak se především daleko méně upatlává, protože má na povrchu mnohem lepší oleofobní vrstvu.Podle mě myslel toto, mám ho na SE taky, sice zatím dva měsíce , ale OK... Uvidíme za rok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 21. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2016 Ano, myslel jsem tuto sklenenou folii. Samozrejme zazraky to neumi, ale neodchlipuje se a display ochrani od beznych skrabancu. Pokud to nekomu padne displayem na kamen, tak to bohuzel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busmil Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 Chlapi, už jste někdo upgradoval na macOS Sierra? nějaké zkušenosti? klasicky, jsem natěšený, ale nechci se ukvapit, už mám jednu blbou zkušenost s Yosemite... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jforgac Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 Ja som už upgradoval a všetko beží v pohode. Žiadny problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 2busmil: Minimálně Safari 10 je v tom na hovno, dokud troubové nevrátí zpět původní kontrolu fontů vs zoomování. Že nenároční lidé s jediným příspěvkem nevidí "Žiadny problém" ještě neznamená že tam není, návrat zpět není akce na 5 minut a opravy 3rd party problémů se v každém OSX běžně táhnou až do Ledna. Spousta frikulínů co znám je TEĎ HNED nadržená na Siri, ale nedochází jim že ta blbka stejně neumí česky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 Taky nemám žádný problém, instalace proběhla hladce, aplikace zatím fungují všechny, které používám. Vyzkoušeno na Macbook Air, o víkendu nainstaluju na iMac a druhý Macbook, tak doufám, že to bude stejně v pohodě. Zatím vlastně od Mountain Lion do dneška jsem s upgradem neměl jediný problém. Ale pravda je, že jsem vcelku nenáročný člověk, s pouhými 900 příspěvky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stratom Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 na SE jsem si pořídil toto http://www.ebay.com/itm/Original-Genuine-Soft-Leather-Cover-Ultra-thin-Case-For-Apple-iPhone-5-5S-SE-New-/201649641930?var=&hash=item2ef34159ca:m:mNg_IVyllwc01GWciiCInvg s poštou něco kolem 130Kč, sedí to slušně. Na sklo nepoužívám nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busmil Odesláno 22. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2016 2 Radek124 a Bushman: díky chlapi, mi se na Airu, po přechodu z Mavericks na Yosemite, snížila výdrž baterky o cca 3 hodiny, zlepšilo se to až v El Capitan, ale i tak to pořád není jak Mavericks. Možná je to tím, že mám Aira Mid 2013... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se