Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Bobe, "retina" je jen marketingové označení pro libovolný "HiDPI" displej, kde tím "Hi" bylo míněno "dvojnásob v porovnání s tím co je zrovna na trhu, takže okem už skoro nerozeznáte pixely" (jedno jestli LCD, OLED, e-ink a nebo cokoliv jiného) a DPI je chybně použitá jednotka rozlišení tištěného obrazu (správně by mělo jít o LPI/PPI, Lines/Pixels Per Inch - sorry, ale když vidím lživácký paskvil "jemnost", otvírá se mi kudla v kapse, fakt ty nevzdělané sráče z CPRESSu co s tím začli nemám rád).

Mimochodem, první s fíglem "dvojnásobného rozlišení na stávajícím API" (což je na celé technologii to nejdůležitější) nepřišli ovocnáři ale SONY + Palm Comuting, u svých organizérů s PalmOS o dekádu dřív (tehdy šlo o skok ze 160x160 na 320x320 pixelů při stejném rozměru displeje, 75?150 LPI). V době iPhonů 4 pak bylo za "retinu" vytrubováno cokoliv s LPI 300+ (protože konkurence jako HTC už tou dobou byla na 280) - zatímco u jablečných notebooků dodnes kupodivu "vyhovuje" kolem 200 (2560*1600 na 13"), u stolních 4K monitorů kolem 130-150 a u televizí/projektorů sere pes i na LPI hluboko pod 100, protože "z praktické vzdálenosti" už na nich pixely bez lupy/kukátka beztak nikdo nerozezná, ani Plína ne  :smoke:

Nicméně Běžný František Uživatel (obrýlené chronomagory nevyjímaje) nikdy nepochopí rozdíl mezi megapixely a rozlišením - no pro ignoranty jako on tak bude jednou provždy zásadní že jejich "kapesní" placky na měňavkovém OLED nemají "banálních 326", ale "epochálních 462LPI" - "no a to už snad za tu čtvrtku Rolexek stojí ne?"  :pokey: 

PS: SMSkové/Twitterové mládeži s krátkým bufferem a implantovaným čipem politické korektnosti se tímto omlouvám za sarkastický, příliš dlouhý, fakta obsahující a skvělé nové produkty znevažující příspěvek...  -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bobe, "retina" je jen marketingové označení pro libovolný "HiDPI" displej, kde tím "Hi" bylo míněno "dvojnásob v porovnání s tím co je zrovna na trhu, takže okem už skoro nerozeznáte pixely" (jedno jestli LCD, OLED, e-ink a nebo cokoliv jiného) a DPI je chybně použitá jednotka rozlišení tištěného obrazu (správně by mělo jít o LPI/PPI, Lines/Pixels Per Inch - sorry, ale když vidím lživácký paskvil "jemnost", otvírá se mi kudla v kapse, fakt ty nevzdělané sráče z CPRESSu co s tím začli nemám rád).

Mimochodem, první s fíglem "dvojnásobného rozlišení na stávajícím API" (což je na celé technologii to nejdůležitější) nepřišli ovocnáři ale SONY + Palm Comuting, u svých organizérů s PalmOS o dekádu dřív (tehdy šlo o skok ze 160x160 na 320x320 pixelů při stejném rozměru displeje, 75?150 LPI). V době iPhonů 4 pak bylo za "retinu" vytrubováno cokoliv s LPI 300+ (protože konkurence jako HTC už tou dobou byla na 280) - zatímco u jablečných notebooků dodnes kupodivu "vyhovuje" kolem 200 (2560*1600 na 13"), u stolních 4K monitorů kolem 130-150 a u televizí/projektorů sere pes i na LPI hluboko pod 100, protože "z praktické vzdálenosti" už na nich pixely bez lupy/kukátka beztak nikdo nerozezná, ani Plína ne  :smoke:

Nicméně Běžný František Uživatel (obrýlené chronomagory nevyjímaje) nikdy nepochopí rozdíl mezi megapixely a rozlišením - no pro ignoranty jako on tak bude jednou provždy zásadní že jejich "kapesní" placky na měňavkovém OLED nemají "banálních 326", ale "epochálních 462LPI" - "no a to už snad za tu čtvrtku Rolexek stojí ne?"  :pokey: 

PS: SMSkové/Twitterové mládeži s krátkým bufferem a implantovaným čipem politické korektnosti se tímto omlouvám za sarkastický, příliš dlouhý, fakta obsahující a skvělé nové produkty znevažující příspěvek...  -_-

Takže by jsi vzal raději XR než XS? (čekám odpověď, že ani jedno :) )
Odkaz ke komentáři

Takže by jsi vzal raději XR než XS? (čekám odpověď, že ani jedno :) )

PPI je stejné jako u iP8 (326), cokoliv nad 300 je pro normální uživatele naprosto OK, pokud se nechystají na virtuální realitu :).

Pokud nejdeš po velkém displeji, tak nějakou dobu bude výhodnější koupě iP8, která bude mít dostatek výkonu i výhledově.

Odkaz ke komentáři

Radku vono na tech monitorech to neni az tak protoze to vyhovuje / dostacuje, ale je tam balance s rozlisenim / vzdalenosti a predevsim scalingem.

Vono dyz na tom ma behat kdejka app, nad kerou TimCo nema kontrolu, nebo nedej boze widle ve virtualu nebo dokonce v bootcampu, tak je treba aby si to taky trochu povidalo a jak vime scaling u desktopovejch OS stoji do jednoho za vylizprdel.

Odkaz ke komentáři

2Joystick: To mi povídej, scaling zrovna teď řešíme u jedné naší korporátní aplikace (C# prookenice) - šikmoočky po rok trvajícím tendru s překvapenám zjistily, že FullHD na nově dodaných 13-14" Le-hovnech je bez korekce LPI za trest. Bohužel za ty léta už se nám tam samozřejmě nastřádalo tolik natvrdo nadrátovaných souřadnic a parametrů, že bych příští měsíc radši znova ručně překresloval všechny ikonky, než kontroloval a opravoval všechny formuláře + generovanou grafiku. No a přesně tohle je situace kdy programátor ocení eleganci "retina" přístupu v API (přechod "160?320LPI" projde v podstatě bez úprav), namísto krámů kde se LPI (a u mobilů i škálovaná plocha) liší kus od kusu...  :yucky:

2moco: mobil nosím v kapse kvůli telefonování - a každý den blahořečím SE za to že mi při odemykání nechce skenovat ksicht  :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

Je to tak. Řeší se to roky furt dokola a nikdy se to nevyřeší, dokavaď se neudělá tlustá čára a šmitec. Násobky samozřejmě fungujou elegantně i v tom widlonim světě, ale tam je to ještě vodvislý vod úhlopříčky. Navíc von takovej grid size slider v macOS je taky výborný udělátko :) S lemrovsky (čti natvrdo) nadrátovanym UI formuláře Ti to ovšem jaksi nepomůže :D

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl o víkendu ve Vídni na Monetovi a Brueghelovi a náhadou jsem zavítal i do Apple storu, kde jsem si ošahal XRko. Musím říct, že jsem velký fanda Applu, na telefon jsem se velice těšil. Bohužel mě velice zklamal. Telefon jsem si vzal do ruky, kde mě hned překvapila jeho hmotnost. Je opravdu těžký (možná je to tím, že mám menší ruce). Myslím, že při každodenním přenášení se pronese. Druhá věc jsou ty rámečky, které jsou fakt hrozné. Jinak telefon je ok. Nakonec do něj nepůjdu z těchto důvodů. Takže letos na iphone kašlu, škoda, chtěl jsem dual sim. 30K za XS se mi zdá už dost za telefon, ale třeba se ještě rozmyslím.

Shrnutí XR stálo za nic, zato výstavy byly užasné. Doporučuji.

Upraveno uživatelem knihomol
Odkaz ke komentáři

Taky jsem si dnes byl XR osahat a zatím zklamání. Porovnavam se svým IP8. Doufám že mi vydrží ještě cca 3 roky a snad Apple udělá něco menšího. Jak XS tak XR i loňská X jsou prostě už velké a ta čočka zadního objektivu je divná, tak i ten přední výřez. Prostě IPhone je pro mě ikona s jedním tlačítkem na předním displeji, ale chápu že doba je už jinde. Prostě mají super systém, ale vzhled nových zařízeních nekoušu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Taky jsem si dnes byl XR osahat a zatím zklamání. Porovnavam se svým IP8. Doufám že mi vydrží ještě cca 3 roky a snad Apple udělá něco menšího. Jak XS tak XR i loňská X jsou prostě už velké a ta čočka zadního objektivu je divná, tak i ten přední výřez. Prostě IPhone je pro mě ikona s jedním tlačítkem na předním displeji, ale chápu že doba je už jinde. Prostě mají super systém, ale vzhled nových zařízeních nekoušu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ten výřez je divný, ale stopka to pro mě není. Nejvíc mě štve ten jejich přístup. Pro čínský trh udělají sloty na 2 simky, ale jiné trhy jim za to nestojí ikdyž ne všude jsou na esim připravení. A i Ti co ji do budoucna budou podporovat ji stejně nemají jelikož Apple nemá připraven software. Prodávají hlavní funkce, které na novém telefonu bohužel nevyužiju. Ač obrovský Apple fanda, tak to jde s ním z kopce. 

Odkaz ke komentáři

Nejhorší je že ani když už to mas tak nejsi 100% přesvědčenej že to je dobrý rozhodnutí. Mám XS a moje 7 pořad leží na nočním stolku a nevím jestli ji prodat. Na velikost jsem si zvykl, i když bych mohl mít mensi, foťák je super, systém klasika, rychlost cca stejná. Ale ta váha. Ta mě fakt vadí. Při používání jednou rukou se to fakt pronese :(

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři

Pořídil jsem Xs max a zatím moje zhodnocení v kontextu ostatních iPhonů:

- k historickým řadám 6,7,8 bych se už nevracel. Je to opravdu překonané, displeje s bídným rozlišením na (texty, web) a přitom srovnatelná velikost celého přístroje jako X/Xs. Pro někoho může být argument snad už jen TouchID, který v některých situacích může chybět

- velikost je opravdu extrémní, měl jsem 7plus a i když je XS max nepatrně menší, díky displeji tak nepůsobí. Do pánské kapsy kalhot ale překvapivě v pohodě. 

- Ovládání jednou rukou nekomfort

- Displej je neuvěřitelnej, při přímém srovnání s X působí barvy a podání o něco líp (může to být ale i ročním stářím mého předešlého X). Je to krásná podívaná. 

- Na druhou stranu je to jen velký displej a nic víc - Apple nijak neoptimalizoval prostředí a pořád stejná matice ikon, jen jsou větší. 

- Povrchová úprava rámečku na mě proti X působí jinak - tolik neklouže

- Rychlost systému mi přijde stejná jako na X, FaceID o něco rychlejší

- Na ostatní hodnocení brzy

Odkaz ke komentáři

Me se to XRko libi, az teda na to jak je velky, jednou rukou se do horniho levyho rohu neda sahnout. Jinak vse maka rychle a display je super. Ramecky nevnimam, asi vyniknou vedle XS, ale samostatne je to v pohode. Hlavni duvod koupe byla baterka, 7 mi nevydrzela bez neustalyho dobijeni ani jeden den.

Upraveno uživatelem Bob
Odkaz ke komentáři

Tak ty posledni dva prispevky sou fakt perly :lol2:

S Applem to jde z kopce, proto vydelava nejvic penez za svou existenci. Aha :lol2:

Rozdil mezi XS a 7 je celych 39gramu. Kolik ze Ti vazi hodinky?

Chlapci...

Ano, rozdíl je tedy +27% na váze proti něčemu co jsme používal dva roky. To je dost nebo?Nevím, jak to teda držíš ty, kdy se snažíš psát jednou rukou,ale já si spodek telefonu podepírám malíčkem. A tam je to poznat fest. Navíc třeba při psaní v leže se telefon díky váze o dost víc překlápí a padá na hlavu :) Nevadí mi váha v kapse, ale při používání. Asi to bude i v kombinaci s velikostí.

Původně jsem do iPhonu šel proto, že nebyl na trhu poradny telefon, který by měl rozměry pod 5 palců a dal se komfortně používat jednou rukou. Teď jsem o to přišel, ovládání jednou rukou je sice jaksi možné, ale pro velikost a váhu velmi nekomfotní, jak píše kolega nahoře.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři

Byl jsem u androidu, vetsinou galaxy s1, s2, s3, s4

Pak jsem presel na iphone 4, 4s, 5s, 6, SE, pak jsem si odskocil zpatky k androidu kdyz vysla galaxy s9. Byl jsem nadsenej moznostma customizace, displayem, atd... 

Byl z toho nejakou dobu nadsenej, a pak me to zaclo srat. Top veci co me na iphonu bavi

- ovladani gestama, ALT+TAB swipem je dokonalej

- rychlost a stabilita, s9 se mi sekala, xs ani jednou

- 100% aplikaci, ktere pouzivam jsou pro ios hezci a lepsi nez pro android, kde vypadaji kazdy pes jina ves a vetsinou jsou horsi nez pro ios. viz Wahoo ELEMNT, Strava, Outlook, a vlastne i nativni Apple Health je lepsi jak Samsung Health

- raise to wake funguje top

- apple watch jsou lepsi nez kdejake android / tizen watche (ano, mel jsem chvili samsung gear s4 aka galaxy watch. useless, pomale, nepresne, slaba baterka. aktualni apple watch 4 jsou docela delo)

- S9 mi vydrzela baterka sotva den, u XS kdyz pouzivam hodne, tak mam vecer pred spanim treba 40%

Takze jsem nastoupil do Iphone XS a jsem z nej docela nadsenej.

Upraveno uživatelem 464
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...