warann Odesláno 16. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince Jsem si říkal, že kromě focení piva by nebylo špatný to i občas pozvednout na nějakej další level. Prostě, když už tomu věnujeme ten čas i prachy, tak ať to má nějakou úroveň ;-), Po pravdě jsem na to přišel tak, že jsem celkem náhodou narazil na takovej pěknej přehled se stručným vysvětlením pivních vad, tak mi přišlo k věci to sem prsknout. Snad to nikomu nebude vadit, a snad to taky půjde otevřít. Pivní vady.pdf 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 16. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince Dá se koupit speciální sada vzorků, kterejma si můžeš připravit tu kterou senzorickou vadu - obvykle se na to používá nějaká unimočka bez vlastní chuti a zápachu - ale od pivovaru, který tam ty vady nemá. Takže třeba Gábina. A nestojí to ani tolik - aspoň ta základní sada. Kór když se na to složí víc lidí. No a nebo si dej Prazdroj (diacetyl) nebo nejlépe Krákoru (chlorfenol, acetaldehyd, odlakovač). U těchhle chemiček máš takřka jistotu, že to tam bude. A třeba letinku si uděláš zadarmo doma - stačí vystavit pivo v lahvi UV záření (slunce) a večer uvidíš . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince Jj, tak trochu se na to chystám. Ostatně 2 týpci z našeho klubu už si dělali ty pivovarnický kurzy (nevím co přesně, ale byl to skutečně kurs nikoli nějaká víkendová akce), tak ty už jsou o krok napředa mám co dohánět. Ad Krákora, to opravdu nedávám, nicméně mě překvapuje, že když jedem směr Krkonoše, tak spousta lidí je nadšená, že si to může dát... ble. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavo_ Odesláno pondělí v 17:42 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 17:42 dnes Máša Žihadlo 13 IPL s trochou medu(není tam moc cítit) a Chernobeer Ippa Pop 14 - moc fajn ejlík od nás z Kladna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno pondělí v 22:08 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 22:08 Elektrarna ALE a pak 11 Kamenice. Ta Elektrarna mi prijde jako takovej EuroALE. Tak moc se nekdo snazil, aby to chutanalo vsem, az je z toho inertni brecka. Nicmene sklo se celkem povedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno úterý v 05:37 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 05:37 Břečka... A co bys tak od Prazdroje čekal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno úterý v 06:05 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 06:05 Njn... dřívější Proud. Od té doby, co začli dělat ty vsude propagovane letní sracky, tak jsem to nepil. Dříve jsem občas nějakou lahev zakoupil.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno úterý v 06:17 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 06:17 Srágory s názvem Proud teď páchá ta velkochemička. Elektrárna už nemá (alespoň výrobně) s Proudem nic společného. Ale ono to je prašť jako uhoď... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno úterý v 07:12 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 07:12 @Corvus corone corone hele člověče, tebe snad z toho Prazdroje vyhodili, jak ti leží v žaludku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno úterý v 07:41 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 07:41 Naštěstí pivovarnictvi zatím nejni můj obor, já jsem zatím jen konzument. Ale tyhle velkochemičky a jejich "produkty pro masové spotřebitele" mě fakt neoslovují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno úterý v 08:41 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 08:41 Před hodinou, nickolas napsal: @Corvus corone corone hele člověče, tebe snad z toho Prazdroje vyhodili, jak ti leží v žaludku. Na Plzen bych nebyl rozhodne tak prisnej jako kolega, ale ty jejich vedlejsi projekty, zamereny na radoby moderni piva, vychazeji fakt tristne. Jak jsem psal, od ty Elektrarny bylo nejlepsi to sklo, to bych klidne kamosum co u nas v elektrarne delaji koupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno úterý v 09:16 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 09:16 před 11 hodinami, warann napsal: Elektrarna ALE a pak 11 Kamenice. Ta Elektrarna mi prijde jako takovej EuroALE. Tak moc se nekdo snazil, aby to chutanalo vsem, az je z toho inertni brecka. Nicmene sklo se celkem povedlo. Vyřídím kamošovi z https://www.artbureau.cz/, že se líbí design! Jinak ta Plzeň ve Špejli už podle skla nevypadá dobře...ty bubliny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno úterý v 10:50 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 10:50 Před hodinou, vanderB. napsal: Vyřídím kamošovi z https://www.artbureau.cz/, že se líbí design! Jinak ta Plzeň ve Špejli už podle skla nevypadá dobře...ty bubliny... Ja na tu plzen reagoval obecne, tohle u Spejle byla Kamenicka 11. Jo, bubliny tam byly, coz hlasil k pramale radosti me manzelky i muj zaludek, kdyz zpetne vypuzoval prebytecny vzduch pres dutinu ustni. Nicmene meli jsem volnou hodku do odjezdu vlaku, na hlavaku jsme trcet nechteli, tak se pak clovek uskrovni 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno úterý v 16:21 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 16:21 před 10 hodinami, Corvus corone corone napsal: Srágory s názvem Proud teď páchá ta velkochemička. Elektrárna už nemá (alespoň výrobně) s Proudem nic společného. Ale ono to je prašť jako uhoď... No já taky nevyzdvihuji Prazdroj až do nebe, ale raději si dám pár velkochemiček, než stejné množství malochemiček, po kterých mám pak ještě jeden zážitek, a to je dopolední sezení na hajzlu. Za mě je Prazdroj dvanáctka stále nejpitelnější pivo na trhu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno úterý v 16:50 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 16:50 Za mě ze sériovek až po Bernardu 12. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno úterý v 17:09 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 17:09 před 44 minutami, dlubix napsal: No já taky nevyzdvihuji Prazdroj až do nebe, ale raději si dám pár velkochemiček, než stejné množství malochemiček, po kterých mám pak ještě jeden zážitek, a to je dopolední sezení na hajzlu. Za mě je Prazdroj dvanáctka stále nejpitelnější pivo na trhu. To musíš vědět, co pít a co nepít, nainstaluj si třeba Untappd a předem se podívej na hodnocení toho kterého piva, zejména aktuální várky... Bez toho ani ránu, alespoň dokud nezískáš aspoň základní povědomí o české craftové scéně (pokud už ho nemáš). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dlubix Odesláno úterý v 17:15 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 17:15 před 4 minutami, Corvus corone corone napsal: To musíš vědět, co pít a co nepít, nainstaluj si třeba Untappd a předem se podívej na hodnocení toho kterého piva, zejména aktuální várky... Bez toho ani ránu, alespoň dokud nezískáš aspoň základní povědomí o české craftové scéně (pokud už ho nemáš). Díky, takhle přistupuji k vínům například... Nu, jdu si dát jednu dvandu z Plzně a přeji na zdraví Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno úterý v 18:13 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 18:13 před 53 minutami, dlubix napsal: Díky, takhle přistupuji k vínům například... Nu, jdu si dát jednu dvandu z Plzně a přeji na zdraví Teď piju na kšeftu Prazdroj a kupodivu várka bez diacetylu - dá se s tím vydržet . A ta nefiltrovaná verze v plzeňském Šenku Na parkáně je opravdu velmi dobrá (pokud to nepokazej tím máslem). Btw... Je to jedenáctka a ještě k tomu dost nízkoalkoholická díky nižšímu prokvašení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno čtvrtek v 16:31 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 16:31 Lahudka 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno čtvrtek v 19:19 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 19:19 (upraveno) Zase Jarošov.. Upraveno čtvrtek v 19:19 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se