Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

jako nechtěl jsem, ale výčepák narazil vskutku vynikající NEIPU...a opravdu nelhal je krásně navoněná s malou hořkostí ale přesto prudce pitelná 🍻

Neipa přesně tak, jak má být. Krásně navoněné pivo kde si představujete, že před Vámi leží rozkrojený citron a meruňka. Po prvním napití cítíte čerstvě utrženou meruňku, až po tropické ovoce. Hořkost je v pivu minimální až žádná. Díky ovesným vločkám a kvasnicím zde vidíte krásné zakalené tělo.

chmely: Citra, El Dorado, Galaxy

slady: marius otter, pšenice, carapils, ovesné vločky

Alkohol: 7,%

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem pavo_
  • Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

dnes opět zastávka ve Voltu... nařízen po kole 10° ležák a pak lahodný Volt Pojistka 12° APA

Světlé, svrchně kvašené, nepasterizované pivo charakteristické především svou plností a tělnatostí. Dojem umocňuje znatelná hořkost na závěr a vyšší obsah ovocných tónů. V chuti i vůni necháváme vyniknout klasice tohoto pivního stylu - chmelu Cascade. 

chmely: Cascade, Nothern brewer

slady: plzeňský, karamelový, pšeničný

IBU(hořkost): 35

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odesláno

trošku jsem se tady zakecal s výčepákem a donesl mi mimo nabídku, přímo z tanku na ochutnání vskutku vynikající double IPU - Volt Zkrat 18° 

navzdory vysoké voltáži to není zas tak cítit a hořkost(mrkněte na IBU v popisu) je cítit až když člověk polkne...tohle je povedená a pitelná IPA - člověk by jich vypil víc a pak by ani nedošel domů 😅

Až překvapivě krásně pitelná na svojí stupňovitost. Ze tří amerických chmelů, které byly dávané téměř ve stejném množství ve všech fázích chmelení. Je zde krásná, pronikavá vůně po tropickém ovoci nebo pomeranči, lehce možná také grepu. Samozřejmostí je i velice příjemná hořkost, která Vás ale neodradí, jelikož s komplexností chuti piva je opravdu vyvážená. 

chmely: Simcoe, Idaho7, ElDorado

slady: plzeňský, pale ale, carared, carapils

Alkohol: 7,5%

IBU (hořkost): 100

• Like 3
  • Dát hlas 1
Odesláno

výčepák je bůh(btw i se tady podílí na vaření pivka) a donesl mi ještě Adaptéra 😅🍻

Tento krásně pitelný ejl byl řádně nachmelený na hořkost chmelem Cascade, na vůni chmelem Ekuanot a vařen po americkém způsobu, tedy infuzí.

Nechybí také slady Pale Ale, jak se na pravého amíka sluší a patří. Je sice krásně pitelný, ale přitom s plným tělem, takže určitě žádná vodička.

chmely: Cascade, Ekuanot

slady: pale ale, carapils, crystal světlý, pšeničný

Alkohol: 4,5%

IBU (hořkost): 38

• Like 2
  • Haha 1
Odesláno

on mi je právě vůbec neúčtoval a ještě jsem dostal výslužku tzv nedotoče na cestu domů 😄 tak jsem si je dal na penzionu do lednice a možná ještě jedno polknu k US open 😅

no večer jak korálek 😅

• Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
V 2. 9. 2026 v 19:55, Gustaf napsal:

Dneska toto a foto nemám....jo a pak ještě Radegast Resist...🤟🍻

Ufff, to jsem na to teda zvědav 🤔. Vaří to Prazdroj ve svém minipivovaru Elektrárna. Jak tak koukám na použité odrůdy, nebude to nejspíš mít s původní podobou stylu moc společného... 🤔 

Odesláno
před 6 hodinami, Corvus corone corone napsal:

Ufff, to jsem na to teda zvědav 🤔. Vaří to Prazdroj ve svém minipivovaru Elektrárna. Jak tak koukám na použité odrůdy, nebude to nejspíš mít s původní podobou stylu moc společného... 🤔 

Hele, nižší říz, vyšší hořkost, citrusy.... za mě v celku pitelný. I když jsme měl už určitě lepší.. třeba od Ravenu 😁

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, Gustaf napsal:

Hele, nižší říz, vyšší hořkost, citrusy.... za mě v celku pitelný. I když jsme měl už určitě lepší.. třeba od Ravenu 😁

Zkusím to někde vyšašit, jenže teď to nejni tak snadný, když si hospody mohou z téhle extra nabídky Prazdroje vybírat. Tohle pivo si jich nejspíš moc nevezme, budou se toho bát. Uvidíme. Jestli je to živý pivo, tak to si moc hospod nevezme, resp. Prazdroj to dodává jen tam, kde maj jistotu, že budou sudy v chladu. Teda aspoň to tvrdili. 

• Like 1
Odesláno
před 44 minutami, warann napsal:

Tuhle překavapil Lidl (foto peklo, sorry, bylo tam dost lidí a lehce jsem se styděl za to focení 🙂 ). Tak třeba taky něco zavedou. 

Ačkoli u mě nadále vede Kamenice. 

U nás v Lidlu ho mají taky. Nejdříve překvapili s Úněticema 10,7 a teď Muflon. Konečně jim došlo, že tohle pivo musí bejt v chladu. Únětice měli normálně v regálu 🤦. A pořád za plnou cenu, i když už bylo měsíc a půl prošlý 😂

• Sad 1
Odesláno
před 2 hodinami, Gustaf napsal:

U nás v Lidlu ho mají taky. Nejdříve překvapili s Úněticema 10,7 a teď Muflon. Konečně jim došlo, že tohle pivo musí bejt v chladu. Únětice měli normálně v regálu 🤦. A pořád za plnou cenu, i když už bylo měsíc a půl prošlý 😂

Unetice, ty 10,7 nebo kolik to je, jsem tam objevil dnes. Cena 84kc. Dale od Muflona asi 3 druhy. Vse v chladaku. Zaplatpambu za ty dary. 

• Like 2
Odesláno

5 let 7° - Zichovec (Stout - Imperial / Double, 31° PLATO / 31% EPM, 13,5% Alk.) 

Speciální soudek, připravený v pivovaru Zichovec k 5. výročí vzniku pražského craft beer pointu 7°. Základem byl BA Coconut Tonka stout 2025, do kterého byla v této subedici přidána ještě maracuja (mučenka alias Passion fruit).

A jaké to je? 

Skvělé 😻😻😻😻😻😻. Tu základní kokosovou tonka verzi od Zichovce jsem neměl, tak nemohu porovnat, nakolik se zde projevuje ta přidaná mučenka. Nicméně výsledkem je tak jako tak skvělé pivo, plné chutí kávy, čokolády, kokosu (v pozadí 👍👍) a ovocných tónů v hladkém, plném těle. Čepuje se to po 0,1l, což je pochopitelné vzhledem ke všemu tomu alkoholu, které pivo obsahuje. Nicméně ten je naprosto mistrně ukrytý, ani náznak se v chuti neobjeví. Jen mírná hřejivost... 😻

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

já asi nemusím psát kde jsem 😅

dnes jen na pohodu... nejsem zvíře 😄 10° ležák a pak Pojistka APA🍻

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...