Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 25. 9. 2026 v 20:21, Gustaf napsal:

Šohaja....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Tož toto jsem ještě nepotkal, u nás v samochmatu maj jen 10, 11 a 12. To je Märzen nebo co vlastně? Aha, Untappd napovídá, že není, je to jen trochu silnější ležák (pro info - dvourmutové vaření, čtyřnásobné chmelení (včetně DH odrůdami Vital a Kazbek). Musím někde sehnat a zkusit.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 20 hodinami, pavo_ napsal:

chutnalo? Já se přiznám bez mučení, že nakuřovaný pivka to je asi jediný co opravdu nejsem schopen vypít 😅 (přijde mi to jak hnusná uzená makrela vymáchaná v pivu 😄)

Kdo má rád kouřáky, ať si zajde na Masaryčku do minipivovaru Fuze. Tam vařej stabilně pivo Fuzenáč, nikdo jinej v Praze a okolí stabilně rauchbier nevaří. Fuzenáč je uzenej docela decentně a příjemně, takže ho vypijou i ti, co by třeba Schlenkerlu nezvládli. A hodí se výborně k některým pokrmům.

Odesláno
před 20 hodinami, pavo_ napsal:

cestou z pivovaru na mě majitel naší místní nálevny volá, že má něco dobrého od Volta...a kdo jsem já abych odmítl 😄 

takže na dobrou noc Volt Reaktor DDH Brut IPA 13°...a je to vskutku povedené a připomínající šampaňské 👍 a do teď jsem neměl tušení, že se v pivovarnictví používá kukuřice😄

DDH znamená "Double Dry Hopped," což naznačuje, že byl tento pivní nápoj obohacen o další dávku chmelových chutí a aromat. Brut IPA je styl, který se vyznačuje suchostí a vyvážeností. Jeho název vychází z podobnosti s brut šampaňským, a to díky žádnému obsahu zbytkového cukru, který dělá tuto IPA velmi suchou a osvěžující. S chmely Galaxy a Mosaic nabízí osvěžující chuťový profil, který se snoubí s elegantními charakteristikami. Suchost a lehká tělnatost tohoto piva podtrhují jeho schopnost zahrnout do sebe složité chutě a zároveň zajistit hladký zážitek při pití.

chmely: Galaxy, Mosaic

slady: Haidelberg, chit, torifikovaná rýže, torifikovaná kukuřice

Alkohol: 7,3%

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

No a výsledkem prokvašení piva až nadoraz je jedna nezmíněná vlastnost Brut stylů - vyšší obsah alkoholu v pivu. Konkrétně tady se z 13% EPM podařilo vydojit místo obvyklých 5,3% - 5,7% celých 7,3% alkoholu, takže když máš málo času a peněz a chceš se nacamrat rychle, je to ta správná volba! 😄

• Like 1
  • Haha 1
Odesláno
před 3 hodinami, Corvus corone corone napsal:

Tož toto jsem ještě nepotkal, u nás v samochmatu maj jen 10, 11 a 12. To je Märzen nebo co vlastně? Aha, Untappd napovídá, že není, je to jen trochu silnější ležák (pro info - dvourmutové vaření, čtyřnásobné chmelení (včetně DH odrůdami Vital a Kazbek). Musím někde sehnat a zkusit.

Určitě otestuj 🍻

• Like 1
Odesláno
před 10 minutami, Beet napsal:

Dnes jsem Křiklouna objevil u nás v Globu. Vzal jsem na zkoušku. Ta IPA mi chutnala.

Super. Musím říct, že zatím každý kousek mi chutnal....

Odesláno

…darovanému jelenovi na zuby, chuť a paroží nehleď😉

zajímavé mi na něm přišlo, že do sypání dávají kukuřičnou krupici

• Like 1
Odesláno
Před hodinou, Jone napsal:

…darovanému jelenovi na zuby, chuť a paroží nehleď😉

zajímavé mi na něm přišlo, že do sypání dávají kukuřičnou krupici

Njn, surogát... Kvalitní slad je drahej. Btw... Vlastník je ten samej, jako třeba u Staropramenu 😖. 

Odesláno

Sládci z Verdantu vědí, jak na to! Tenhle pivovar vznikl teprve před 12 lety, ale je to fakt pecka. A tahle DIPA je úplně skvělá ☝️😻. Zbytek viz fotky. 

Příběh pivovaru Verdant Brewing Co.: – Brewser https://share.google/WsHR9X1lYXhBN0cJa

• Like 3
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...