Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ono to sekání Androidu je takové donekonečna omýlané klišé. Je to otevřený systém, který může nasadit kdo chce na co chce. Výsledkem jsou telefony s nedostačujícím HW za pár korun chlubící se nejnovější verzí systému Android. Že to na takových přístrojích nefunguje, je zákonité. Ale tam, kde je železo v souladu s potřebami systému, se žádné sekání nekoná. Mám Nexus 7 a HTC One mini a problémy nejsou s ničím.

Odesláno

@siwi: +1... když se o ten Android budeš "starat", tzn. nebudeš tam mít milion appek a všelijakých sra.ček, tak si myslím, že by tam žádné výrazné problémy, co se plynulosti chodu týče neměly nastat. Pokud bude dostačujíci HW. Což si myslím, že zrovna ta S4 mini má....nemluvím z vlastní zkušenosti, protože ještě pořád používám WM 6.5, ale tak nějak si to mysím. Je to jako s PC, někdo si ho za.sere vším možným, neodladí si ho a pak se diví, že už není tak rychlej jako když byl novej...

@RomanP: nevím, proč ti tak vadí, že Marfael vychvaluje WP8...

Odesláno

siwi: +1

El Nano: Mě nevadí, že vychvaluje WP8, ale právě to, v každém postu omílané klišé o Androidu. Měl jsem již tři Android telefony a nikdy se mi nic nesekalo. Neumím si představit, jak by mohl být můj současný Nexus 4 plynulejší a spolehlivější. Možná rozumně vybírám aplikace, ale to je přece o uživateli, ne o systému a taky o tom, co píše siwi. Ale spokojenost s tím co mám mi nedává potřebu špinit to druhé, ne?

Odesláno

no já jsem pochopil, že má zkušenosti i s Androidem, ale že mu přijde WP lepší a uváděl pouze důvody proč. 

A teď už konkrétní otázka. Co si myslíte o S4 mini? Brát nebo nebrat? Budou tam aktualizace na Android 4.4 nebo třeba pak ještě výš?

Odesláno

El NanoRomanP: ...a to je další věc. Přístup uživatelů k systému. Lidi si pletou své telefony se stolními PC. Chtějí tam mít všeho co nejvíc a úplně na všechno. A když jim to HW i SW neumožní, označí to za špatné a jdou o dům dál. 

Odesláno

no já jsem pochopil, že má zkušenosti i s Androidem, ale že mu přijde WP lepší a uváděl pouze důvody proč. 

A teď už konkrétní otázka. Co si myslíte o S4 mini? Brát nebo nebrat? Budou tam aktualizace na Android 4.4 nebo třeba pak ještě výš?

Pokud ti jde o aktualizace, pak bych se poohlížel spíš po nějakém zařízení z řady Nexus. Tam je čistý Android, jak jistě víš, a ten je aktualizován hned, jak to jde. Samsung obecně má dost složitou nadstavbu a modifikace systému vždy nějakou dobu trvá. 

Odesláno

Hledal jsem RB a sberbank a mbank co pouzivam a mam na iphone, ale nenasel ... Asi to chce cas.

RomanP:Samozřejmě,ze mam procenta,a ne mala.Ale ne ze všech tel. co mají Win,ale "jen" z Nokii

Blackhead:Která banka ti chybí?Všechny tam jeste Urcite nejsou,no,to je fakt,ale myslim,ze co nevidet se to vyrazne zlepsi.Ja se už dočkal komercky,tak jsem spokojen.i když do kb se šlo dostat i pres prohlížeč,Takze zas az tak jsem aplikaci nepotřeboval.

Ja mel bohuzel s droidem spatnou zkušenost a vidím to i kolem sebe,ale zcela jistě jsou i telefony s droidem které jsou solidně odladene a funguji jak mají.Akorat já jich moc nepotkal.Windowsy mě proste nadchly a to takřka vším.Samozrejme Win8 má taky mouchy,které mi vadí a je jich i Mozna víc,než bych si pral,ale klady rozhodne převažují,a tím myslím právě tu funkčnost,plynulost a spolehlivost.Nejlepsi je si vše osahat.

Odesláno

Pokud ti jde o aktualizace, pak bych se poohlížel spíš po nějakém zařízení z řady Nexus. Tam je čistý Android, jak jistě víš, a ten je aktualizován hned, jak to jde. Samsung obecně má dost složitou nadstavbu a modifikace systému vždy nějakou dobu trvá. 

O těch nexusech vím, ale nějak jsem se na ně nedíval ani. Takže jestli tomu rozumim dobře, když se samsung rozhodne, že už neuvolní další verzi pro daný typ telefonu, tak nezbývá než to nechat tak a nebo to rootnout a dát tam nějakou custom ROM..Ale tak já doufám, že když S4 je teď vlastne jejch  top model, tak snad nezapomenou aktualizovat i jeho menšího bráchu.

Odesláno

O těch nexusech vím, ale nějak jsem se na ně nedíval ani. Takže jestli tomu rozumim dobře, když se samsung rozhodne, že už neuvolní další verzi pro daný typ telefonu, tak nezbývá než to nechat tak a nebo to rootnout a dát tam nějakou custom ROM..Ale tak já doufám, že když S4 je teď vlastne jejch  top model, tak snad nezapomenou aktualizovat i jeho menšího bráchu.

Je to přesně tak, jak píšeš. A bohužel to bývá tak, že když Google vydá nějakou novou verzi, tak Samsung (ale i jiní výrobci) mají akorát hotovou aktualizaci verze předešlé. Tedy: když teď dostaly Nexusy verzi 4.4, tak ostatní značky dostávají verzi 4.3. 

A pokud jde o ty varianty Mini větších verzí, pak třeba HTC aktualizuje jak One, tak One mini. Lze tedy předpokládat, že u Samsungu to bude podobné. Do budoucna se na to ale spolehnout nelze. Varianty Mini nemají totiž identický hardware se svými většími předobrazy. Jedinou výjimku bude tvořit telefon Sony Xperia Z1 Compact. Ta bude hardwarově stejná s verzí Z1. 

Odesláno

Ano,máš pravdu,chce to čas,ale i banky už zjišťují,že wp není platforma pro pár nadšenců.Mnohdy se lze dostat do bankovnictví normál přes vyhledávač,jako tomu bylo třeba u mě u KB,než vydali aplikaci,ale s jinýma bankama nemám zkušenosti,takže tohle nevím.Nic méně zrovna tyhle banky zrovna aplikaci zatím nemají,to máš pravdu.

Hledal jsem RB a sberbank a mbank co pouzivam a mam na iphone, ale nenasel ... Asi to chce cas.

Odesláno

IDC%20Mobile%20Market%20Share%20Q3%20201

ako je vidno v tretom kvartaly mal 3,6 % podiel ale aktualne to bude asi uz viac..

velmi zaujimavym ukazatelom je ale rast z roka na rok - ktory je ale najvyssi zo vsetkych systemov...

Odesláno (upraveno)

No, nevim. Podil na trhu o rok driv mel 2 procenta. Bude to plus minus stejne, na vanoce lidi sili a kupiji Japka jak poblazneni. A je lehke zvysit o 150 procent prodej, kdyz firma proda 5 mobilu. Prodat 15 dalsi rok je brnkacka, i kdyby to navozili jenom na sklady. Coz ocividne delali, protoze v tabulce je shipment, ne prodej a nekoho s WP v ruce jsem ve svem okoli nevidel, jak je rok dlouhy. Tezko se takova cisla delaji s osmdesati procentnim podilem na trhu. To nejde ani teoreticky. Takze je treba ty cisla vzdycky pochopit a dat do perspektivy.<br />

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

No, nevim. Podil na trhu o rok driv mel 2 procenta. Bude to plus minus stejne, na vanoce lidi sili a kupiji Japka jak poblazneni. A je lehke zvysit o 150 procent prodej, kdyz firma proda 5 mobilu. Prodat 15 dalsi rok je brnkacka, i kdyby to navozili jenom na sklady. Coz ocividne delali, protoze v tabulce je shipment, ne prodej a nekoho s WP v ruce jsem ve svem okoli nevidel, jak je rok dlouhy. Tezko se takova cisla delaji s osmdesati procentnim podilem na trhu. To nejde ani teoreticky. Takze je treba ty cisla vzdycky pochopit a dat do perspektivy.<br />

samozrejme, bavit sa o tomto je ako o politike a nabozenstve, kazdy bude mat stale svoju pravdu, ja len posuvam dostupne informacie a doplnam ich vlastnymi skusenostami... tu vid predpoved do roku 2017... osobne si myslim, ze WP nebude preberat zakaznikov Applu, lebo ty su spokojny a verny (aj ked dokedy..)... ale v mojom okoli sa , ako som spominal, objavuju ludia nadavajuci na Android a u mna doma + frajerka vsetci sme WP a uz aj znamy prechadzaju nan... takze tak

idc_sept13_smartphones.png?itok=ntK3EYip

Odesláno

Zdá se mi,že se tady zbytečně rozvíjí flame a možná to začal nechtěně já.Takže uvedu na pravou míru,kdyby někdo nepochopil,jako třeba Roman.Psal jsem pouze své zkušenosti s danými platformami.IOS jsem nikdy neměl,ten jsem proto vůbec nekomentoval.Androidů jsem pár měl a měl jsem asi smůlu,ale všechny trpěly restartama,zamrzáním a zpomalením systému po určité době.Aplikací mám pár a to jen důležité,žádné nesmysly,hry vůbec.Prostě jsem měl asi smůlu na kusy.Nic méně nikde nepíšu,že si nemá nikdo droid kupovat.Osobně si myslím,že je to hodne o uživateli a trochu i o telefonu.S WP8 mám vynikající zkušenost,proto jsem psal takovou chválu.Ale vše to jsou jen MÉ zkušenosti a MÉ doporučení.Každý,nechť si koupí co chce:-).

A jsem rád Romane,že máš android plně funkční a bez problémů,přeju ti to :)

Odesláno

Když budeš mít příště tu potřebu srovnávat, tak by to asi chtělo sdělit i to, jaké mobily a aplikace trpěly restartama. 

Protože nejde generalizovat a špinit zbytečně celou platformu (pokud to tedy není nutná součást PR)

Tohle vlákno nemá myslím za cíl srovnávat platformy, ale pomoci při výběru mobilu. No a jestli se ti tedy nějaký konkrétní restartoval, plivni na něj, proč ne? 

Jinak, děkuji Ti, spokojen jsem. Mobil jsem si pečlivě vybral, nebyl mi přidělen národním výborem.

Neber celý tenhle rozhovor zle, já jen po delší době četl tohle vlákno a vidím - Marfael... říkám si, to se zas budou sekat androidy, no a taky že jo.

Odesláno (upraveno)

Měl jsem dojem,že když napíšu,že doporučuju nějakou z Lumíí,protože mám výborné zkušenosti,že jsem při výběru mobilu pomohl:-).

A ten "rozhovor" vůbec zle neberu,dyť o nic nejde:-).

A já prostě droid chválit nemůžu,no,nebudu tu lhát,to neumím:-).Samsung galaxy W,LG optimus 2x,sony xperia mini.Samovolné restarty telefonu,po určité době zpomalení a sekání telefonu.Které aplikace zatuhly systém už nevím,droid už je z domu dlouho.A aplikace žádné hovadiny,telefon mám pro funkčnost,nikoliv jako hračku,takže hry vůbec a aplikace pro běžnou potřebu.Takže sorry,ale za sebe prostě droid nemůžu doporučit...mrzí mě to:-)

RomanP:ale pomoci při výběru mobilu.

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Měl jsem dojem,že když napíšu,že doporučuju nějakou z Lumíí,protože mám výborné zkušenosti,že jsem při výběru mobilu pomohl:-).

Ano, přesně tak. Jenom bych řekl, že spíš než pomohl, tak spíš stížil situaci. Už jsem byl rozhodnutej pro tu S4 mini (možná zatím pořád jsem), ale nasadil jsi mi brouka do hlavy :D Ale díky za tvé postřehy :cheers: 

Odesláno

No,když se odprostím od systému,což mi jde sice těžko,ale je to věc individuální,takže to sem nepatří a dám do srovnávačky (http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/sc-63-c-1/default.aspx?catcomp=1&itemlist=48819%2c51902%2c43980  ) Lumie 920 (7000 kč,) a 925 ( 8700) kč a ten Galaxy S4 mini ,tak teda fakt nevím,no.Lumie nabízí lepší rozlišení displeje,myslím si,že lepší fotoaparát a myslím,že i výdrž.Samsung má nejnizší váhu,o 512 ram víc než Lumie),lepší grafiku.

Takže záleží,co preferuješ a taky možná i podle ceny.K Lumiím jen dodám,že se nemusíš bát kupovat v zemích EU,protože u Lumií máš celoEU záruku,takže u Lumií se na šedivky nehraje,proto se dá docela ušetřit.Zkusil bych youtube a srovnávací videa a rozhodně si telefony osahat.

U těch Lumií jsem začal schválně až od 920,protože to už je i pro náročnějšího uživatele.A 920 a 925 moc rozdíl není,akorát doťák u 925 bude o fous lepší,ale pro 920 mluví určitě cena a 32 GB paměť,jinak jsou takřka stejné,kromě displeje,kdy 925 má AMOLED a 920 IPS.Těžko radit,když se odprostím od systémů:-)

Ano, přesně tak. Jenom bych řekl, že spíš než pomohl, tak spíš stížil situaci. Už jsem byl rozhodnutej pro tu S4 mini (možná zatím pořád jsem), ale nasadil jsi mi brouka do hlavy :D Ale díky za tvé postřehy :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...