Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Poslední dobou se mi výrazně zpomalil WP v lumii...občas se sekne, padne systém...tak nevím zda se nevrátit k androidu..:-( . Jaké s tím máte zkušenosti?

Může to být nevhodnou aplikací. Mi se začal mobil probouzet s velkou prodlevou a ještě mi psal "obnovuji". Bál jsem se továrního obnovení, ale na netu jsem našel, že to bylo způsobenou jednou Microsoft aplikací, kdy mobil začne blbnout asi s týdenním odstupem po odinstalování aplikace - tohle by mě v životě nenapadlo. Naštěstí stačilo zapnout a následně vypnout dětský koutek (to by mě taky nenapadlo) a bylo po problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co tento kousek?

https://www.alza.cz/lenovo-vibe-shot-gold-dual-sim-d2905718.htm

Silně o tom přemýšlím misto Samsungu S5 mini.

Neni to spatna volba, co radeji Nexus 6?

Odkaz ke komentáři

Co tento kousek?

https://www.alza.cz/lenovo-vibe-shot-gold-dual-sim-d2905718.htm

Silně o tom přemýšlím misto Samsungu S5 mini.

Myslím, že jsi zvolil dobře. Podstatné je, že je v tom čipset Qualcomm a ne Mediatek kvůli bezproblémovému LTE. Mě osobně Lenovo velice mile překvapilo. Mám od nich tablet, kterým jsem nahradil doslouživší Nexus 7 (2012) a jsem maximálně spokojený. Problémy žádné a výrobce se dokonce stará i o aktualizace systému. Proto bych se ani mobilům od Lenova nevyhýbal. Jen si ohlídat ten Mediatek. Do některých modelů ho dávají. Ty jsi ale vybral Qualcomm, takže paráda. Budeš spokojený.

Odkaz ke komentáři

Já na Lenovo nedám dopustit (máme doma tablety, notebooky, dokonce jsem teď ke tchyni do baráku koupil hotovej desktop), ale telefony jsou zrovna segment, kde by to mohli ještě trochu doladit a uživatelsky zpříjemnit i když v téhle ceně a s Qualcommmem, jak píše Siwi, by to mělo být asi slušné. Co je ovšem problém poslední doby (to asi i u hodně konkurentů, podle toho, co čtu v uživatelských recenzích), to je ten neskutečnej balast co do těch svých zařízení cpou. U compů (a asi i jiných zařízení s widlema) to jde docela pročistit, telefon a tablet s droidem (bez rootu) je ovšem problém.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že jsi zvolil dobře. Podstatné je, že je v tom čipset Qualcomm a ne Mediatek kvůli bezproblémovému LTE. Mě osobně Lenovo velice mile překvapilo. Mám od nich tablet, kterým jsem nahradil doslouživší Nexus 7 (2012) a jsem maximálně spokojený. Problémy žádné a výrobce se dokonce stará i o aktualizace systému. Proto bych se ani mobilům od Lenova nevyhýbal. Jen si ohlídat ten Mediatek. Do některých modelů ho dávají. Ty jsi ale vybral Qualcomm, takže paráda. Budeš spokojený.

Staci mit Mediatek co podporuje LTE, co je vetsina v neu tel, jinak mam ted Qualcomm a pohoda, mel jsem i Mediatek a nemuzu nic proti. Pozor na Q810 prehriva se.

Edit: ten Nexus 6 je cistej Android, takze pohoda. Dela ho Motorola, coz je vlastne Lenovo.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Staci mit Mediatek co podporuje LTE, co je vetsina v neu tel, jinak mam ted Qualcomm a pohoda, mel jsem i Mediatek a nemuzu nic proti. Pozor na Q810 prehriva se.

Edit: ten Nexus 6 je cistej Android, takze pohoda. Dela ho Motorola, coz je vlastne Lenovo.

Na ten Mediatek právě pozor. On LTE umí, ale jen vyšší frekvence. 800 a 900 MHz zpravidla ne. V některých městech LTE na vyšších frekvencích funguje, tak možná proto jsi nezaznamenal problém. Ale na většině území se používají frekvence nižší, které Mediatek nepodporuje. 

@geometr: Konkrétně u mobilních zařízení LENOVO většina jejich aplikací odebrat jde. Navíc ta jejich nadstavba není nijak robustní. Dost připomíná čistý Android. Ve srovnání s nadstavbami HTC nebo Samsung je to skoro zanedbatelná změna.

Odkaz ke komentáři

Na ten Mediatek právě pozor. On LTE umí, ale jen vyšší frekvence. 800 a 900 MHz zpravidla ne. V některých městech LTE na vyšších frekvencích funguje, tak možná proto jsi nezaznamenal problém. Ale na většině území se používají frekvence nižší, které Mediatek nepodporuje.

Ale jsme prece z Prahy oba Vojto, ne;), stejne dik za info.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

No jo, máš pravdu. V Praze s Mediteky a LTE problém není. To pokud bys vyrazil někam na venkov. Třeba jsem u Vodafonu a mám rychlý internet už opravdu snad všude, kam se hnu. S Mediatekem by se mohlo zdát, že LtE je jenom ve velkých městech (Praha, Brno...)

Odkaz ke komentáři

No jo, máš pravdu. V Praze s Mediteky a LTE problém není. To pokud bys vyrazil někam na venkov. Třeba jsem u Vodafonu a mám rychlý internet už opravdu snad všude, kam se hnu. S Mediatekem by se mohlo zdát, že LtE je jenom ve velkých městech (Praha, Brno...)

Tak jsem o tom neco nastudoval a mas recht chlape bidna:), take mam Vodafone a 4 g mame i na chate v takove prdelce. Ma pani ma T-Mobile a nema tam net skoro vubec.

Odkaz ke komentáři

Klucí potřebuju poradit. Samsung S5 z ničeho nic začala hodně rychle vybíjet baterie. V noci když je telefon v pohotovostním režimu to spadne o 30-40% tzn.že něco ho vycucává ale co? Mám aplikaci na uzavření nečinných souboru a když se podívám v nastavení na to co vybije baterii nejvíce tak to píše že ze 70% média(přehrávač,obrazky,videa jsou přitom uzavřeny :( )

Poradí někdo čím to může být?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...