Přejít na obsah

Prim Sport II Sada Parexo

Doporučené příspěvky

Nepochopil jsem jednu věc. Proč sem dáváš na srovnání ručky, které s Parexem a ani s Prim Sport II nemají nic společného. Přečetl sis název vlákna? Neměl bys na ty ručky založit jiné vlákno s jiným názvem? Vždyť je to totálně offtopic.

EDIT: Korektní by bylo porovnávat ručky za Sportů II. A to tak že původní, z Eltonu a z Parexa.

Udělal jsem to proto, abych se pokusil zviklat přesvědčení některých členů, že Nový Elton vyrábí úžasnou kvalitu, nebo dokonce originály Primek.

Dále jsem to udělal proto, že nemám k dipozici srovnávací vzorky PS II.

Pokud máš pocit, že ručky Sportů I nemají nic společného s ručkami Sportů II, uznávám, že jsem mimo téma a už končím.

Název vlákna jsem si přečetl a nechal jsem se do něj vtáhnout sprosťáctvím nějakého člena, proti kterému jsem se ohradil. Lituju toho už pár dní. Spokojen?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil
... a nechal jsem se do něj vtáhnout sprosťáctvím nějakého člena, proti kterému jsem se ohradil. Lituju toho už pár dní. Spokojen?
Já se tomu úspěšně několik týdnů bránil.:)

Já chápu dogmatický přístup známých firem, jako je cigi a jiní, ať na jednu či druhou stranu. Ale od tebe bych tak fanatickou obhajobu Parexa neočekával. Něco ti nový Elton udělal? Připomíná mi to svého času Oniona, kterého někdo z Nového Města n....l a zle se do nich obouval, teď už ho to trochu přešlo. On má každý svůj kus pravdy a chyby se dají najít na obou stranách. Rozhodně je přinejmenším číselník z Parexa fejkem, jestli má práva MPM nebo Elton není podstatné, ale přece si nemůže Parexo dovolit natisknout číselníky s logem PRIM. A ten špatný nápis ČSSR je vrcholem, zlým snem, vrcholem fušerství nebo ironie, jak to kdo bere.

Odkaz ke komentáři

Já se tomu úspěšně několik týdnů bránil. :)

Já chápu dogmatický přístup známých firem, jako je cigi a jiní, ať na jednu či druhou stranu. Ale od tebe bych tak fanatickou obhajobu Parexa neočekával. Něco ti nový Elton udělal? Připomíná mi to svého času Oniona, kterého někdo z Nového Města n....l a zle se do nich obouval, teď už ho to trochu přešlo. On má každý svůj kus pravdy a chyby se dají najít na obou stranách. Rozhodně je přinejmenším číselník z Parexa fejkem, jestli má práva MPM nebo Elton není podstatné, ale přece si nemůže Parexo dovolit natisknout číselníky s logem PRIM. A ten špatný nápis ČSSR je vrcholem, zlým snem, vrcholem fušerství nebo ironie, jak to kdo bere.

Mě nikdo nas.at nemusí abych se do něj pustil :D Popravdě mně fakt nic neudělali, jen mě provokovala fanatičnost jejich obhájců. Na Eltonu mě štvalo, že jenom hrabal, hrabal a plná huba keců, ale skutek utek... Pro věhlas značky z těch našušněných peněz ani halíř.... ani pitomej web...
Odkaz ke komentáři

Boty si kupuju v Německu, džíny lewisky pětsetjedničky jsem si nakoupil do zásoby před pár lety v Raleigh v obchodě Sears (teď jen neztloustnout :))

OT: Zrovna dnes jsem dvoje 501 dostal do ruky přímo z USA, stát California a ty jsou Made in Mexico. :helpsmilie:

Odkaz ke komentáři

Já se tomu úspěšně několik týdnů bránil.:)

Tos mě dost překvapil. Fanatická obhajoba Parexa? Já? Elton mi něco udělal?

Já doufám, že můj přístup je odborný a nikoliv dogmatický.

Pokud má každý svůj kus pravdy a chyby se dají najít na obou stranách, jak říkáš, pojďme tedy mluvit o těch konkrétních chybách.

O číselníku jsem napsal, že je to náhradní díl, jsem o tom přesvědčen, nacpat ho na PS a mít na něm nápis Parexo, to by asi bylo špatně. Podobně, jako když někdo použije čínský strojek pod nápisem Omega. A mít číselník bez nápisu, to by se asi nelíbilo zákazníkům, uvnitř jsou totiž (teoreticky) pořád hodinky Prim, a to dokonce původní, originální.

Zákazník má samozřejmě možnost volby, o tom kdyby u mě někdo pochyboval, to bych se dost urazil.

Jestli si někdo může, nebo nemůže dovolit něco tisknout, to je otázka. Přesvědčuj, ale prosím, ne ideologicky. Nevíme totiž, jestli to Parexo konzultoval s majitelem (ochranné známky).

O ing. Hněvsovi jsem napsal, že mi vadí když o něm někdo píše jako o "hněvsovi", fakt mi to vadí. Kdybych ale věděl, jak to Cigi a spol. obrátí, vysral bych se na to. Je to snad PR?

A nápis ČS5FR, nebo co? Prostě jen normálně souhlasím, je to špatně. Nikdy jsem ale nepsal, že by to bylo správně.

Fakt nechápu, co se ode mě chce. Začíná mi to ale dost vadit. :grrr:

Odkaz ke komentáři

Nemohl bys prosím, trochu korektněji? Víš snad kdo vyrábí pro Parexo? Je to jiný výrobce, než ten který vyrábí pro Steinhart, Olech Wajs, Archimede, Zeno atd. ? Nebo je to tentýž ? Pomluva, nebo vědomost ?
No možná je jiný, možná je to ten co dělá pro Swatch group :whistling:

Odkaz ke komentáři

OT: Zrovna dnes jsem dvoje 501 dostal do ruky přímo z USA, stát California a ty jsou Made in Mexico. :helpsmilie:

Jo, jo, H.I.S. v 90. letech šil v Prostějově, pak už to na ně bylo drahý a nejzápadnější výrobu mají na Ukrajině :) V mé branži Natuzzi - nejzápadnější výroba Rumunsko, hlavně ale Turecko. IKEA už v EU nevyrábí vůbec nic, krom pár kousků v Rumunsku.

No a za chvíli tu bude Franck Mueller made in Bělorusko :)

Odkaz ke komentáři

Jo, jo, H.I.S. v 90. letech šil v Prostějově, pak už to na ně bylo drahý a nejzápadnější výrobu mají na Ukrajině :) V mé branži Natuzzi - nejzápadnější výroba Rumunsko, hlavně ale Turecko. IKEA už v EU nevyrábí vůbec nic, krom pár kousků v Rumunsku.

No a za chvíli tu bude Franck Mueller made in Bělorusko :)

Já to u těch pětsetjedniček mám taky tak, nějaké Mexiko, South Africa, ap., ale co zkrátka naděláme, alespoň to v těchto zemích šijou jistě pod bedlivou kontrolou hlavního zadavatele :)

Odkaz ke komentáři

Já to u těch pětsetjedniček mám taky tak, nějaké Mexiko, South Africa, ap., ale co zkrátka naděláme, alespoň to v těchto zemích šijou jistě pod bedlivou kontrolou hlavního zadavatele :)

"....a víra Tvá Tě uzdravila" :)

Pokud vím, do Číny jezdí kvanta lidí právě kontrolovat výrobu. Ale dle mých informací, pokud Číňan dostane přesné zadání, s kvalitou problémy nebývají (na rozdíl od třeba již zmiňovaného Rumunska).

Problém bývá spíš v šetřivosti zadavatelů - když se snaží stlačit cenu, výrobce to odsouhlasí a použije např. levnější materiály nebo "přizpůsobí" požadované ceně technologii. Hlavně aby vyhověl cenovému požadavku zákazníka. V tomhle Číňané nemají zábrany, proto je potřeba vyjednávat o ceně velice opatrně. Podotýkám, že informace mám z první ruky, neboť firma, kde je angažována paní spolubydlící, s Čínou dost obchoduje a ze začátku měli hodně průserů. Nákupčí se vraceli celí pyšní, jak stlačili cenu, no a zboží té super ceně odpovídalo. Dá se tam nakupovat velice výhodně, ale ne zadarmo.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

Pánové pánové, že vás ta debata o Parexu ještě baví......

Všichni u toho máte naběhlí žíly i na levém palci u nohy, tep 220/130 a třes rukou z toho jak jste navzájem nasraní, ještě vám něco prdne a někdo bude mít oficiální chronomagovský pohřeb :D .

V principu koukáte na nějak naplněnou sklenici, jedna skupina zarputile tvrdíte že sklenice je skoro prázdná a druhá skupina tvrdí, že je skoro plná. Sem tam tomu někdo říká poloprázdná.... Nikdo vás ale nikdy nerozsoudí :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

cigi: Když chcete primky, vždy důsledně vyžadujte originály manufacture prim 1949 a s opravou se vždy obracejte na elton hodinářská a.s. . Každý, kdo vám doporučí něco jiného, sleduje své vlastní zájmy a nikoli ty vaše.

neblázni, když se domluvím já a pár dalších kamarádů, tak jsme schopni zavalit Elton několika tisíci Primek, takže budou při svém tempu práce zaměstnáni na několik let dopředu. Případné reklamace zaberou pár dalších let. Zbývá jen otázka, kdo to zaplatí / neznám moc Primkařů, kteří mají tolik peněz/ a samozřejmě pak, co budeme s tou hromadou neautenticky renovovanýho šrotu dělat. Přeci jen, jinak zní inzerát: "Potřebuji zrenovovat 5000 kusů Š 105 L. Zn. kvalitně, cena nerozhoduje", než: " Hledám firmu na renovaci dvou kusů vozu Rolls Royce Silver Shadow. Zn. adekvátní kvalita a cena samozřejmostí."............

Upraveno uživatelem mischa
Odkaz ke komentáři

Ok tak samodomo: mám dvě ošoupaná mosazná pouzdra typu PS2 a potřeboval bych je zrenovovat (obrousit, vyleštit, pochromovat). Nejsem z Prahy a nemám čas po tom osobně běhat. Ideálně poslat to někam poštou s tím, že to zase přijde se složenkou, fakturou nebo dobírkou zpátky. Máte někdo nějaký rozumný kontakt? Děkuji předem a nepokoušejte se mi to prosím rozmluvit, po všem co jsem si tu přečetl už nechci žádný fejky od Eltonu :-) ani neúměrně drahý náhradní díly z Parexa.

Odkaz ke komentáři

Ok tak samodomo: mám dvě ošoupaná mosazná pouzdra typu PS2 a potřeboval bych je zrenovovat (obrousit, vyleštit, pochromovat). Nejsem z Prahy a nemám čas po tom osobně běhat. Ideálně poslat to někam poštou s tím, že to zase přijde se složenkou, fakturou nebo dobírkou zpátky. Máte někdo nějaký rozumný kontakt? Děkuji předem a nepokoušejte se mi to prosím rozmluvit, po všem co jsem si tu přečetl už nechci žádný fejky od Eltonu :-) ani neúměrně drahý náhradní díly z Parexa.

http://www.galvenn.cz/

Pouzdra poslat bez skel atd. (víčko ale přibalit!) Už s tím mají zkušenost, s poštovným vyjdou ty dvě dohromady na něco málo přes 500. Spodní strana nemá novou vrstvu niklu (nebo co se tam dává za meizkov), jen chrom. Pouzdra budou mít trošku zaoblenější hrany než originály, ale nic kritického. Dal jsem do bastličského vlákna fotky dvou pochromovaných PS2 (bude to někde mezi nejnovějšími příspěvky).

Podobně lze naložit i s pouzdry pro PS1, tam bude cena ještě nižší, ale samo stupeň obroušenosti také. Nicméně lepší, než fakt durch pouzdro hodit do koše.

Doba nového pochromování týden až měsíc.

Odkaz ke komentáři

cigi: Když chcete primky, vždy důsledně vyžadujte originály manufacture prim 1949 a s opravou se vždy obracejte na elton hodinářská a.s. . Každý, kdo vám doporučí něco jiného, sleduje své vlastní zájmy a nikoli ty vaše.

neblázni, když se domluvím já a pár dalších kamarádů, tak jsme schopni zavalit Elton několika tisíci Primek, takže budou při svém tempu práce zaměstnáni na několik let dopředu. Případné reklamace zaberou pár dalších let. Zbývá jen otázka, kdo to zaplatí / neznám moc Primkařů, kteří mají tolik peněz/ a samozřejmě pak, co budeme s tou hromadou neautenticky renovovanýho šrotu dělat. Přeci jen, jinak zní inzerát: "Potřebuji zrenovovat 5000 kusů Š 105 L. Zn. kvalitně, cena nerozhoduje", než: " Hledám firmu na renovaci dvou kusů vozu Rolls Royce Silver Shadow. Zn. adekvátní kvalita a cena samozřejmostí."............

Já svoje sběratelský silvery nerenovuju, takže vám tak 2/3 ubydou .... :D A Jak vyplývá z kontextu, dovolil jsem se obrátit na obecnou , údajně početnou veřejnost, která primky používá toliko k tomu, aby věděla, kolik je hodin.

Odkaz ke komentáři

Děkuju! Takže komunikujou poštou a všechno sami zvládnou? Nebo jim k tomu musí člověk napsat pokyny?

Já jim to vozil vždy osobně. Nicméně jejich majitel (nebo šéf nebo kdo to byl) už má s pochromováním hodinek zkušenosti, takže ví co a jak. Jako ne vždy z nich vypadne perfektní výsledek, ale za ty peníze je to dobrý obchod.

To zabal a pošli s nějakým krátkým úvodním dopisem, víc asi netřeba. Dej jim na sebe telefon.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...