Hasňa Odesláno 15. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2018 Pod spodním okrajem snímku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 15. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2018 No. Som sedel na lavicke a ona zastavila asi 20cm pred mojimi nohami. Ani hlavu nezdvihla, elegantne sa vyhla jak robovysavac. Ale ten robi tesnotky, tuto bola velka rezerva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 15. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2018 :-) Já jsem tou Daisy citoval Woodyho Allena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 16. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2018 Aha. Ja som zrovna dokosil, normalnou kosackou. A mam dost. Taka ovecka by sa zisla. Len ona by asi pokosila secko, aj kvetiny a tak. Ci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luka Odesláno 16. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2018 Parádny model. Tichy,ekologicky, ekonomickýno nevim, jako sekačka to nebude uplně jednoduchý: http://www.rozhlas.cz/kraje/hobby/_zprava/chov-ovci-ma-sva-pravidla-na-strihani-musite-mit-slozene-zkousky--1670859 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2018 ivan: Poseká všechno a na oplátku a pro radost ti trávník ozdobí a zaromatizuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 16. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2018 (upraveno) Sak ja by som ich nechoval. Len by som si kazdu sobotu jednu ovecku od chovatela pozical. Najedla by sa / pokosila a potom by som ju vratil. Odvoz/dovoz nejako domyslim. Ta ovecka je ovela malebnejsia ako kosacka. A naucil by som psa aby ju navigoval len po travniku a nepustil ju do kvetov. To by slo, nie ? Edit: ked enngy (nasj pes) zbadala hentie ovecky na fotke, spontanne ich zacala hnat. Vypadalo to ze ich zenie bezcielne, ale trocha cviku to spravi Upraveno 16. června 2018 uživatelem ivan_989 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2018 (upraveno) Ještě zašpuntovat bys ji musel :-) A zvíře není stroj, který naložíš do kufru a odvezeš.Malebné je to jen na obrázku. Ještě rád bys šel pro sekačku. Upraveno 16. června 2018 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2018 Dnes konečně dorazila, bohužel, mezitím nám tráva trochu přerostla a tak ji budu muset nejdřív posekat normální motorovou. První dojem je, že ve srovnání s loňským modelem, který jsem měl půjčený na vyzkoušení, je robustnější, bytelněji udělaná, pevnější, po technické stránce mi přijde opravdu zdokonalená, ale je také trochu těžší (10,5 kg). Výška sečení 25-60 mm, šířka záběru 40 cm, stavitelná rukojeť ze silnějších trubek, mnohem lépe se drží, něco plastu se na ní najde, ale to podstatné je kovové a fakt mi to přijde až předimenzované, dovnitř kol, kde jsou převody na vřeteno s noži nevidím. Minulý koš byl plastový, tenhle je klasika - kovový rám, dno z plastové silné fólie a zbytek síťovina, o koši trochu nevím co si myslet, je větší, skladný ale soudím, že časem se bude párat, uvidíme. Už se těším, pokud bude sekat aspoň jako ta půjčená, bude to bezva. Fotky jsou ilustrační, na jedné je starší model a zbytek ten nový, SCM 240 R. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Právě mi prasklo u MTD lanko pojezdu a divně rachtá převodovka :-( No odvedla velký kus práce, lanko koupím za pětset, sekačku prodám za pětset a bude...dnes asi objednám Hondu, jak Hasňa, už ji máš v garáži? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2018 Jo. Už jsem dvakrát sekal a sjel jsem i zahradu u máti. Na malé zahrady, jako je ta její, je moc velká a těžká. Sam jsem ji nakládal do kufru auta a je to teda heblo. Bez pojezdu je to docela těžká mrcha. Ale motor přede krásně, sbírá to neskutečně, koš je obrovský, pojezd to vytáhl i na hodně prudký svah a poradilo si to s půlmetrovou, nikdy nesekanou, trávou, což jsem čuměl. Pravda, je to úplně první seč a je to zatím hodně řídký pažit a jel jsem pomalu, ale dala to. Dvojité ostří tu trávu krásně nasekalo na jemnou sečku. Liju čistý 100 oktanový benzín, žádné míchání s olejem, pohoda. Je to tak, jak se říká. Japonec na konec. Je to prostě konec experimentování. I když sakra drahej, o tom žádná. Mimochodem, ukázalo se, že Lukin_ova má nemlich tu samou už deset roků. Takže může napsat dlouhodobé zkušenosti. Dovolím si ho zde citovat:"Musím Ti pochválit volbu sekačky. Tuhle kupují jen Ti největší znalci toho nejlepšího, co je na trhu." Tož tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 Tak paráda, slyšel jsem na Hondu také dost pozitivních ohlasů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 Existuje nějaká osvědčená Honda s pojezdem, velkým záběrem, velkými koly, kvalitními ložisky, nejlépe nastavitelnou rychlostí apod.? Máme pozemek 2138 qm, tráva tak 1500 qm, přední část kolem baráku, asi 700 m, teď sjíždíme ruční vřetenovkou, což je fakt bomba, pokud trávník jen tak lehce 1-2x týdně přistřihneme, což jde i u velké plochy překvapivě rychle a bez námahy. Ale zadní část je obyčejná louka, kterou jsem kvůli lenosti sekal tak 3x ročně, takže fakt půlmetrová tráva, mraveniště, nerovnosti (pozemek samotný je na rovině). Vysoká tráva si u země navíc drží vlhkost, potřebuji tedy odolnou sekačku, která dobře seká, využiji vysokou i nízkou výšku sečení, malou rychlost při vysokém výkonu motoru i vyšší rychlost, když se mi náhodou chce louku přejeti když je tráva třeba "jen) 20 cm. Kola by měla vydržet drncání po nerovnostech, výkon musí být takový, aby sekačku nezastavilo najetí do mraveniště atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 Vybíral jsem 2 měsíce, prolezl Hondu, Husqvarnu, Stigu a všelijakej lacinej plevel, nakonec vyhrál Weibang WB 537 SCV PRO, seče dobře, sbírá parádně, koš má 70 litrů a nabušenej vysypat je k servání hřbetu, sekačka je těžká jako prase (malý prase - 46 kg), na kličkování mezi stromky nic moc, na velký plochy super. Bere všechno, rozšvihá to spadený klacky, perfektně sbírá listí, jediný co neusekla, tak maskovanej obrubník, naštěstí to odnesl jen nůž a ne hřídel.Zvládá i hodně přerostlou trávu v květu, jen to chce aby to vypadalo slušně vzít 1x na nejvyšší nastavení a podruhé z nějakou optimální výškou.Bral bych ji asi raději s Kawasaki motorem. Každopádně se jí nebojím doporučit. BTW na jaře nestartovala, takže čištění karburátotu za 500,- , záruku neuznali. Měl jsem prej zimovat na sucho a já zimoval s plnou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 3. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2018 Jero - díky, to vypadá zajímavě. Máme velkou plochu na rovině, jen trochu hrboly od mravenišť a tak, jinak je to obdélník tak 20x40 metrů jen asi 3 keře. Mrknu na to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Mám k ní citový vztah, tak musí Honda ještě chvíli počkat :-) Lanko za 600 docela síla, ale sekáme a to je hlavní :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Sikula. To je spravne eco chovani. Kdyz to jde, opravit a pouzivat dal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Eco, to je zkratka ecologie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Loni jsem koupil robota. Nemuzu si ho vynachválit. Kazdej den vyjede,posece, pes si na nej zvyknul asi tak po 14 dnech a už ho nechá pracovat a jde mu z cesty. A já si vždycky udělám kafe a koukám na to :-). Ale jasný u baráku máme rovinku, na chalupě mám Hondu s pojezdem z Mountfieldu skoro za ty samý peníze a u toho teda se už káva pít nedá! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 5. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2018 Eco, to je zkratka ecologie? Spíš economy eko by byla kosa nebo alespoň vřetenovka. Ja mám ruční vřetenovku Husquarna se sběracím košem, provozuju ji cca 14 let, na podzim ji vždycky pořádně zazimuju a seče stále skvěle (jednou jsem to na podzim kvůli množství jiných starostí neudělal, čepele orezly a už jsem se s ní loučil.. ale naštěstí to šlo řešit olejem, dotažením pozice vřetena vůči liště a chvilkovým ježděním po chodníku). Na mou relativně malou zahradu to byl ideál, ale jen do doby, kdy na trávníku začaly všude možně růst atrakce pro děti. Vřetenovka z principu neumí sekat v celém svém půdorysu, kolem okraje trávníku a kolem objektů v zahradě vždy zůstane cca 7 cm neposekané trávy a ta se musí řešit strunovkou nebo srpem. A když je toho moc, je to časově náročné a člověka to ani nebaví; nejenže nemá prostor na dělání fotbalové šachovnice na trávníku, ono se nedá ani pořádně rozjet.. Takže díky za tohle vlákno - budu pořizovat nějakou ne-eko motorovou kočičku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se