Geodet Odesláno 13. června Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června Tak objednáno. Ale běda vám, jak to nebude fungovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 1. července Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července Nemáte prosím tip na nějakou lehoučkou benzínovou sekačku? Na plochu tak 1500 metrů, rovný terén, ale samý strom a keř, takže se musí furt couvat a se sekačkou různě hýbat (a na traktůrek kvůli nízkým větvím to také není). Je to pro otce, vášnivý trávníkář co v sečení spatřuje smysl života akorát je už v letech a dost ho to zmáhá. Koupil si nějakou těžkou kraksnu a ta dá zabrat i mě (já jsem zvyklý běhat po svých 2000 metrech se stařičkou Tecumseh 3,7 HP s lehkým plechovým chassis a na pohodu). Koupil bych mu stejnou v bazaru, ale to pro něj není dost nóbl. Takže něco nového, prioritou je lehká manipulace; šířka záběru ani objem koše nebo další nehrají až takovou roli. Nejlehčí, co jsem zatím našel, je Mountfield SP 46 (26 kg). Máte s tím nějakou zkušenost nebo ještě lépe jiný tip? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 1. července Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července Rovina a překážky - úzká a bez pojezdu, kuličková ložiska. např: https://www.hondastroje.cz/zahrada/travni-sekacky/motorove-sekacky/sekacky-zakladni-rady-hrg/motorova-sekacka-bez-pojezdu-hrg-466-c1pk/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jone Odesláno 1. července Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července Díky na tu Hondu jsem koukal. Ale přestože je to rovina, táta už potřebuje pojezd (sice sportovní typ, ale přeci jen mu táhne na 80); těch 1200 metrů by sám neutlačil. Proto upřesňuji - lehká manipulace (couvání, zatáčení, obsekávání překážek) + pojezd nutný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července Měli byste někdo tip na malou lehkou elektrickou sekačku (na kabel, ne aku) a posekání plácku pár m2 před vchodem do chalupy? Otec (79) zkonstatoval, že benzínová sekačka, co si pořizoval loni a sekal s ní všeho všudy jednou, je na něj moc rychlá a těžká a že tedy nastane plán B - já budu párkrát za sezónu sekat celou plochu (cca 1000 m2) benzínovou sekačkou (ještě jinou, aby se to nepletlo) a on si bude jen udržovat plácek před vchodem a bezprostředně okolo domu (100-200 m2). Za mě stejný nesmysl jako s tou benzínkou, poseká párkrát a nechá toho, ale má to mít, takže mu mám objednat (viděl u sousedky) tohodle Fieldmana Elektrická sekačka | FZR 2025-E | Fieldmann no ale už ji zase moc nemají, navíc mi nepřijde nic moc extra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave123 Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července Máme doma Stigu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července před 5 hodinami, odjinud napsal: Měli byste někdo tip na malou lehkou elektrickou sekačku (na kabel, ne aku) a posekání plácku pár m2 před vchodem do chalupy? Otec (79) zkonstatoval, že benzínová sekačka, co si pořizoval loni a sekal s ní všeho všudy jednou, je na něj moc rychlá a těžká a že tedy nastane plán B - já budu párkrát za sezónu sekat celou plochu (cca 1000 m2) benzínovou sekačkou (ještě jinou, aby se to nepletlo) a on si bude jen udržovat plácek před vchodem a bezprostředně okolo domu (100-200 m2). Za mě stejný nesmysl jako s tou benzínkou, poseká párkrát a nechá toho, ale má to mít, takže mu mám objednat (viděl u sousedky) tohodle Fieldmana Elektrická sekačka | FZR 2025-E | Fieldmann no ale už ji zase moc nemají, navíc mi nepřijde nic moc extra. velmi dobrá volba je toto https://alko-garden.cz/zahradni-naradi/pece-o-travnik/travni-sekacky/34-e-comfort.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 22. července Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července Zásadní věc je aku, ne kabel. Ostatní je na takovou plochu už jedno. Kabel je tak iritující, že bych ho zařadil so stejně kategorie, jako komár, hovado, placené hajzly s turniketem, dva cyklisti vedle sebe, BMW na prdeli, Turek a Putin. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikinho Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července (upraveno) Já už bych teda kabel za sebou taky nechtěl tahat.. poslední věc, kde jsem se ulakomil byl vertikutátor, sekačku jeině aku nebo ruční vřetenovou.. (když se bavíme o trávníku na ploše do 200m) Upraveno 23. července uživatelem vikinho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července Tak ono má vše nějaký + a -. Dobrá el.sekačka na kabel je takřka bez nějakého starání o ni,jednou za rok nabrousit a vyvážit nůž a jen se seká. Aku technika vyžaduje pravidelně dobít a starat se o akumulátor,vybrat aby mi to posekalo na jedno nabití plochu co potřebuji atd. výhoda je pohyb bez omezení a využití baterie na jiné stroje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července Rád bych oprášil téma robotických sekaček a dříve než požádám o radu nějakou profesionální firmu, se raději zeptám i tady: tcháni mají u chalupy zahradu (tedy původně se jednalo o tři samostatné zahrady, které o své vůli katastr spojil) cca 2700 m2, někde sem tam záhon, někde kůlna, poměrně dost stromů s nízkými větvemi, sem tam keře, terén svažitý, sice mírně, nicméně na různé překážky členitý dost, k sečení bude dobrých přes 2000 m2. Má někdo zkušenost s podobnou zahradou, tip na nějakou robotickou sekačku (či případně zda např. raději zvolit dvě), kde je vhodné dát vodicí kabel a kde je to naopak zbytečné, co s padajícím ovocem…. Tchán měl nyní navíc úraz páteře, a i kdyby neměl, sám sečení už moc nedá, přičemž ve dvou to zabere prakticky celý den. Přinejmenším mulčovat by to chtělo každý týden, což se ženou zase časově nedáme. Traktůrek vzhledem k množství nízkých stromů by nic neřešil. Napadla mne proto robotický sekačka, ale nejsem si jistý tím terénem, respektive zda by se nemusel výrazněji upravit… Díky moc za každou konstruktivní radu nebo za odkaz na někoho, kdo tomu rozumí více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Navazka Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července Leta jsem mel benzinovou s pojezdem od Vari a pred cca tydnem jsem presel na akumulatorovou od ECHO... Jsem uprimne nadseny- lehka s uzasnou manevrovatelnosti...a na obe baterky co se dam daji dat zaroven vydrzi sekat cca 45 minut... Jedina nevyhoda je maly kos.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července @lucid Mám tedy menší zahradu, ale samé "oko". Přijel technik nainstalovat Robomow a hned to vzdal, prý se ta sekačka nedokáže vrátiti do nabíjecí stanice přes ty záhony. Nakonec jsem oslovil Husqvarnu, ta má jeden naváděcí vodič a super, už druhým rokem seče. Ty větší modely mají i dva naváděcí vodiče + GPS, takže by to mohlo fungovat. Jinak kolega si koupil nějakou verzi Manmotion Luba - je to bez kabelů, umí sekat rovně jako klasická sekačka, ne jen cik-cak, má to kamery a dokáže se vyhýbat překážkám, je to i na horší svažitý terén a pod, má ji rok a zatím je spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. července Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července Před hodinou, P_P napsal: @lucid Mám tedy menší zahradu, ale samé "oko". Přijel technik nainstalovat Robomow a hned to vzdal, prý se ta sekačka nedokáže vrátiti do nabíjecí stanice přes ty záhony. Nakonec jsem oslovil Husqvarnu, ta má jeden naváděcí vodič a super, už druhým rokem seče. Ty větší modely mají i dva naváděcí vodiče + GPS, takže by to mohlo fungovat. Jinak kolega si koupil nějakou verzi Manmotion Luba - je to bez kabelů, umí sekat rovně jako klasická sekačka, ne jen cik-cak, má to kamery a dokáže se vyhýbat překážkám, je to i na horší svažitý terén a pod, má ji rok a zatím je spokojený. Díky moc za tip, ty sekačky Manmotion Luba se mi líbí, něco takového bych si právě představoval: umí posekat větší prostory, satelitní navigace, kamery, zóny, schopnost rozpoznat překážky (tchýni co chvíli rýč, konev apod. odpadne od ruky a zůstane již na zahradě ležet), to by bylo fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. července Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července Díky za tipy. Ad kabel - to je pro otce a ten aku nechce ani vidět, to mu nemá cenu vysvětlovat. Já osobně jsem taky vyrostl na kabelu a jak říkám, "kdo nepřesekl kabel, neví, co je svět" takže má pravdu, že sekačka na kabel je v zásadě bez údržbová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 24. července Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července jen u výběru nebrat sekačku s tímto typem motoru poznáš to tak,že je sekačka hodně lehká a má zvuk jak vysvač Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se