Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Když jsem při brouzdání na netu narazil na toto forum, rozhodl jsem se za jeho pomoci nastoupit léčbu. K hodinkám mám vztah od nepaměti a mám je rád. To samé však hodiny a hodinky nemohou říci o mně a skuteční hodináři si kolikrát klepou na čelo. Coby hodinář amatér trpím chrono-úchylkou, která spočívá v rozebrání porůznu posbíraných modelů (mnohdy funkčních, zachovalých) a následném sestavení jednoho unikátního paskvilu, který pak hrdě nosím na zápěstí. Nemusíte se bát, nebudu zde asi příliš často diskutovat ani nic vystavovat. Rád bych pozvání Chronomagu, potažmo vás, využil jen jako info-studnici a pokusil se o nápravu (díky). Jinak mám slabost pro Primky a jako nový počin jsem se rozhodl opatřit červené Sport II a jejich případnou renovaci (ne demolici). Ted už jen tiše odcházím do ústraní a snad někdy příště Ahoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vsechny cleny. Konecne jsem se skoro po sesti letech pravidelneho toulani po foru rozhoupal k registraci. Vede me k tomu chut se aktivneji zapojit do diskuze a taky mam pred sebou vetsi nakup, coz bych nechtel podcenit samorozhodovanim. Myslim, ze se v hodinkach slusne orientuju, predevsim v porovnani se zbytkem sveta, ale tady na foru si pripadam nekdy jako zacatecnik.Je to ale vyhoda, aspon se stale neco noveho muzu dozvedet. Co se tyka moji osoby, vlastnim dva automaty nizsi tridy, nekolik let odebiram Watch magazine, lezu rad do kramu koukat na hodinky a lidem se ze vseho nejdriv divam na ruce, ale to je asi zde obvykla degenerace. Jsem Prazak, neco pres 30 let, jemne ruce bez znamek viditelne predchozi manualni cinnosti. Takze, dobry vecer

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny vážené členy :)

Na fóru si čtu už dlouho, ale teprve nedávno jsem se zaregistroval, tak se sluší i představit. Hodinky přímo nesbírám, ale vlastním po jednom kousku od Prim, Junghans a několik kousků Timexů - proto ten nápaditý nick.. Jsem připraven na drobná příkoří ze strany zasloužilých členů ve smyslu Timex = čína, šrot apod., ale raději si koupím 1-2 nové Timexy každý rok, než abych držel hladovku a syslil na něco dražšího. Ještě zkusím připojit fotku posledního přírůstku, pokud to zvládnu..

Všechny srdečně zdravím !!

post-25750-0-82028500-1364332676_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Vítej...a myslím, že za Timex se ti nebude nikdo smát...tady má rád každej to svoje a nezálěží na tom, esli je to HH firma nebo low end...z toho tady myslim většina už vyrostla  :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pekny den vsetkym kolegom.

Na fore som registrovany uz dlhsie, pravidelne nasavam hodnotne informacie, no aktivny som doposial nebol. Rad si potrpim na kvalitne veci, samozrejme donedavna ako student len do istej miery :-). Mam rad veci, ktore mi sprijemnuju a zjednodusuju zivot. Totalne som prepadol vyrobkom Apple. Nakolko sa zaoberam vyvojom webovych aplikacii, nie su apple vyrobky pre mna len o tom byt "IN", ale su pre mna hodnotnym pracovnym nacinim. Rad si vychutnam hudbu a dobry zvuk. Nemam rad "plechovy" zvuk repracikov z notebookov. No ale podme na to, na co sme tu - hodinky pre mna vzdy predstavovali doplnok, sperk. Uz od dob mladistvych som obdivoval velke znacky, kvalitu a to take tajomno a historicke pozadie. Radsej sa ani nepriznam co momentalne nosim na ruke, ukamenovali by ste ma :-). Okrem tejto jednej cinskej smeliny mam este Casia automaty, ktore mam uz aspon 10 rokov. Preto by som konecne rad napravil svoju situaciu a prave sa rozhliadam po nejakych novych kuskoch. Aby som sa nevrhol hned po hlave k  niecomu "velkemu" tak mam v merku nejake Steinhart, Archimede ci Stowa oblekovky. Problem vsak je, ze by som najradsej z kazdeho druhu jedny, ci uz oblekovky, pilotky alebo potapky a tak to vyzera, ze som na dobrej ceste k totalnej zavislosti :-)

Odkaz ke komentáři

Zdravim vazene cleny.

Chronomag ctu v podstate od zacatku, jen jsem dosud nemel potrebu byt aktivni na foru. Az ted. Ale od zacatku. Jako dite jsem asi jako kazdy nosil nejake ty primky. To uz si ale nepamatuju. :) Uz X let se aktivne venuju behu a tak jsem vlastnil hodinky, ktere hlavne merily cas. Chronologicky to byly rucni stopky made in USSR, nejaka Casia, Polary co merily rychlost a vzdalenost a v soucasnosti Garminy s GPS. Co se tyce klasickych hodinek tak jsem to neresil a nosil Casia. Az pred 9 lety jsem na nejakem zavode dostal slevnenku na nakup hodinek Kahuna. A tak jsem k narozkam od pritelkyne dostal sportovni quartz hodinky Kahuna. V te dobe staly pres dva tisice, coz mi prislo dost. Mam je dodnes a krome vymeny baterky slapou jako hodinky. :) Druhe hodinky mam oblekovky Gruen. Koupil jsem je diky clanku tady na ChM a myslim, ze nove hodinky s Etou za 971Kc (na kolik me vysly) byl dobry kup. No a jsme v soucasnosti. Nedavno jsem objevil ve skrini Primky po tatkovi, zridil si konto na foru a zacal nakupovat na Aukru. Po pocatecni euforii kdy jsem nakoupil asi patnactery Primky povetsinou sroty, prislo uklidneni a ja jsem momentalne stastnym majitelem Igenu v peknem puvodnim stavu, ktere jeste trosku vylepsuju.

A budoucnost? Uvidime co prinese, ale obavam se, ze uz jsem se nakazil. :) Letos v prosinci me ceka kulate zivotni jubileum. Nejdriv jsem si myslel, ze si necham zrenovovat Igeny. Ty co mam jsou ale pekne, tak si to uz nemyslim. Momentalne bych k onem ctyricatinam chtel neco s tritiem. Ale do prosince je jeste daleko, tak jsem zvedav k cemu dozraju. ;)

Odkaz ke komentáři

Ahoj jmenuji se Jiří, na fóru jsem už nějaký čas registrovaný. Má aktivita na fóru je převážně ve vzdělávání se a rozšiřování obzorů. Nemyslím si, že bych se chtěl aktivně zapojovat do přidávání příspěvků, ale jednou se začít musí. Za těch pár měsíců tady se něco změnilo.

Na chronomag koukám několikrát za den, mám winder, 6x kukačky, quartzky leží v šuplíku a stále mě láká něco jiného. Dřív jsem se uměl těšit z bateriových hodinek i rok, bohužel dnešní realita je jinde. Zatím se protloukám Steinharty a spol., ale už mám skoro vybráno :lol2:

Nejzábavnější asi je právě ta cesta.....

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem závislákům. Jmenuji se Honza, na fóru jsem registrovaný již pár let, nikdy jsem se však aktivně nezapojoval. Až teď. Každý si tu jistě najde to svoje, já už našel. Cesta však byla dlouhá a trnitá.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím všechny maniaky od hodinek, taky jsem se jím po roce stal.

Mám rád hodinky a moje první byly (a stále jsou) skx 007 se safírem a krásným modrým AR od Ondry.  To se stalo před několika měsíci.

Od té doby jsem koupil několik hodinek a ted jsem si objednal oblekovky z Japonska.

MYSLÍM, ŽE JSEM JIŽ CHYCEN!!!

Snažím se to eliminovat, regulovat, ale popravdě, čím víc toho čtu, a čtu vážení fakt hodně, tak se to moc nedá.

Naštěstí mi žena pomáhá svým ženským způsobem, a tak to má asi být.

Jo a v tuto chvíli jsou SNOWFLAKE moje vysněné hodinky k obleku a potápky ke sportovnímu, běžnému oblečení.

tak to je myslím asi dostačující a všem přeji dobrý zrak, protože monitory vážení, ty nám ho kazí asi nejvíce!!!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj, použivám nick tertia jsem muž, zdravím všechny, které zajímají krásné a zajímavé věci kam samozřejmě patří vše kolem hodinek, hodin a vůbec.Hodinky nesbírám aktivně, ale svoje první a zrovna Schaffhausen ve stříbře jsem získal ve svých osmi letech v roce 1973 výměnou za dvě paví oka- akvarijní rybky.Mám je dodnes.Ty hodinky myslím.Pak jsem občas něco dostal, zdědil, koupil.Nyní jich mám asi 200 ks.Zde na foru jsem přišel k asi 27 publikacím, takže už vím, že to co mi z hodinek odpadlo je západkové kolo haha apod.No, docela mě to chytá.Taky bych rád věděl co doma vlastně mám.Je tu spousta a spousta zajímavých info.Nejsem zvzklý moc psát.Uf.Došla mi řeč, mějte se skvěle.Pa.tertia.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

Ahoj, použivám nick tertia jsem muž, zdravím všechny, které zajímají krásné a zajímavé věci kam samozřejmě patří vše kolem hodinek, hodin a vůbec.Hodinky nesbírám aktivně, ale svoje první a zrovna Schaffhausen ve stříbře jsem získal ve svých osmi letech v roce 1973 výměnou za dvě paví oka- akvarijní rybky.Mám je dodnes.Ty hodinky myslím.Pak jsem občas něco dostal, zdědil, koupil.Nyní jich mám asi 200 ks.Zde na foru jsem přišel k asi 27 publikacím, takže už vím, že to co mi z hodinek odpadlo je západkové kolo haha apod.No, docela mě to chytá.Taky bych rád věděl co doma vlastně mám.Je tu spousta a spousta zajímavých info.Nejsem zvzklý moc psát.Uf.Došla mi řeč, mějte se skvěle.Pa.tertia.

Tak vítej na fóru,

PA, dlubix

Odkaz ke komentáři

Zdravím chronopacienty. Sice tu nejsem úplně nový, ale rád bych se také představil. Je mi 32 let, jsem z Prahy a tak trochu začínám propadat hodinkám. Momentálně mám k dispozici pouze "základy", tedy Seiko Monster Black na kovovém tahu ve špičkovém stavu a Citizen Eco-Drive, ty už jsou ale díky nošení v 95% stále na ruce a občas na střídačku, ale jen při vyjímečných situacích. Jsou v dost použitém stavu, čili to se ani nedá říct, že vypadají pěkně, ale zase po 8-mi letech nošení klobouk dolů.

Má vize a cíl na tomto foru jsou pro mě vysněné Breitlingy, ideálně Navitimery na kovovém tahu v perfektní stavu. Případně se mi hodně líbí IWC. Ale Breitling je pro mě cíl, kterého bych jednou rád dosáhnul. Když si tak postupně pročítám forum, tak vlastně zjišťuji, že skoro nic nevím :lol2: , čili rád se poučím a zdokonalím v této i v oblasti.  

Mějte se pěkně a budu rád, když mě přijmete mezi sebe :cheers: !

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...