Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky používám mimo jiné i Nespresso a nemohu si stěžovat. Kvalita kávy je velmi slušná a stroj bezudržbový. Podle mě se dobré kávy ze stroje za 5 tisíc člověk nedočká.

Odesláno

No, ze všeho se dá udělat věda......

Nespresso je určitě dobrá volba, pokud se tím člověk nechce doma moc trápit a chce mít dobrý standard (či Steinhart? :-) ). Je tam vyšší pořizovačka porce kávy, na druhou stranu vakuová kapsle tj. záruka určité čerstvosti.

Levné pressovače s tryskou se příliš nedoporučují, dochází u nich díky trysce k vyšší teplotě a spálení kávy při přípravě.

Ale samozřejmě i na nich se dá.....většinou rozdíl cena vs kvalita home kávovarů (relace do 5000,- vs 10000,- a výše) zdaleka není u všech adekvátní, a výsledný rozdíl v hotovém produktu je někdy zanedbatelný.

Větší roli hraje design, značka, zpracování atd.

Návštěvník Ondra
Odesláno

"Pan Tchibo", Andreas Christmann, v rozhovoru pro Xman.cz, říká, že své chování změnil teprve před 2 lety a koupil si domů automat na kávu. Do té doby pil tento znalec jen překapávanou kávu s mlékem. A já už jsem měl skoro za to, že jsem 100 let za opicema ;)

Odesláno

Nemužu než doporučit Nespresso, doma používáme nejmenší model DeLonghi cena preferovaných 5.000,- a plně nám dostačuje. Výběr druhů kávy je dostačující a výrazné chuťové změny druhů jsou příjemné.

Žena oceňuje i možnost dát si pozdě večer kávu bez kofeinu (v nabídce jsou 3 druhy).

Odesláno (upraveno)

V podstate ja ani mazelka kafe nepijeme, obcas si dam cappuccino. Jak co nejsnadneji a presto kvalitne uspokojit svoje chute v domacim prostredi?

zbytečně tady dublujem už existující vlákno takže jen stručně. Nejlevnější a nejjednodušší způsoby když pominu ratata čuňata brrrrr českýho turka s pilinama jsou orientální vaření v džezvě a taliánská bublybubly chrchly chrchly přebublávací konvička. A na kýbl ranního s mlíkem k snídani asi french press. Domácí kapučíno jde udělat i ručně, dřív to jinak nedělali, předražených strojů nemaje. Upraveno uživatelem PepaSFI
Odesláno

zbytečně tady dublujem už existující vlákno takže jen stručně. Nejlevnější a nejjednodušší způsoby když pominu ratata čuňata brrrrr českýho turka s pilinama jsou orientální vaření v džezvě a taliánská bublybubly chrchly chrchly přebublávací konvička. A na kýbl ranního s mlíkem k snídani asi french press. Domácí kapučíno jde udělat i ručně, dřív to jinak nedělali, předražených strojů nemaje.

A říct jsi toho tím chtěl co, prosím tě?!? :D
Odesláno

A říct jsi toho tím chtěl co, prosím tě?!? :D

nevím kterou část mám vysvětlit. Dotaz na který jsem reagoval je v rámečku, jak nejsnadněji a kvalitně... Chtěl jsem tím říct že na jedno kafe denně kupovat stroj v ceně mírně ojeté škodovky je luxus, že je potřeba si vzít příklad tam kde o kávě asi vědí nejvíc.
Odesláno

zbytečně tady dublujem už existující vlákno takže jen stručně. Nejlevnější a nejjednodušší způsoby když pominu ratata čuňata brrrrr českýho turka s pilinama jsou orientální vaření v džezvě a taliánská bublybubly chrchly chrchly přebublávací konvička. A na kýbl ranního s mlíkem k snídani asi french press. Domácí kapučíno jde udělat i ručně, dřív to jinak nedělali, předražených strojů nemaje.

Jojo, ten klasický mocca překapávač máme taky, je to jeden z tradičních italských způsobů přípravy. Asi nejjednodušší a nejlepší způsob, jak si udělat dobrý kafe.
Odesláno

Kávu nepiju, tak nemůžu posoudit. Odebírám ale spotřebitelský časopis DTest, kde testovali kávovary a překvapivě dobře vyšel v čísle 11/2009 kávovar ETA 1181, který stojí přibližně 2400 Kč. Kvalita kávy byla hodnocena sice jen jako "uspokojivá" (známka 2,7), ale pořád to bylo lepší hodnocení než u tzv. automatických modelů za 15-25 tisíc (Siemens, Saeco, Krups, DeLongi; známka 3,3 až 3,8).

Samozřejmě vyhrávaly kapslové kávovary, nejlépe uspěly ty v systému Nespresso (známka 1,8) ať prodávané přímo pod značkou Nespresso nebo třeba DéLongi (cena necelých 5 tisíc + ale právě cena těch kapslí). Kolegyně z práce mě říkala, že ta káva za to opravdu stojí. Naučila se ji pít, když jim ho zaměstnavatel pořídil do kanceláře.

• po měsících...
Návštěvník Ondra
Odesláno

Poslední 2-3 měsíce si doma dáváme už téměř jen presso nebo latte z Dolce Gusta. Vynikající káva na stole během 2 minut :)

Odesláno

Poslední 2-3 měsíce si doma dáváme už téměř jen presso nebo latte z Dolce Gusta. Vynikající káva na stole během 2 minut :)

S tím hodnocením Dolce Gusto bych byl opatrný, Nespresso je lepší... :-) A to říkám přesto, že jsem manželce do práce Dolce Gusto pořídil. Káva z něj je velmi dobrá, určitě ne vynikající, ve srovnání s úrovní kávy v běžných restauracích a kavárnách však nadprůměrná... Svou roli při výběru sehrála cena samotného přístroje - Dolce Gusto je výrazně levnější, hodí se ale (vzhledem k ceně kapslí cca 117Kč/10ks) k občasnému provozování, pro velké pijáky kávy je nejlepší poměr cena/výkon u pákových přístrojů. Doma však sehrála svou zásadní roli moje lenost - dříve jsem měl nějaké pákové Saeco a nahradil jsem ho plnoautomatem z nejvyšší řady DeLonghi. Káva zdaleka není tak dobrá, ale úspora času spojená s přípravou, údržbou a neustálým čištěním je (pro mě) přednější. Důležitý je i výběr kávy - po zjištění, že supermarketová káva (byť věhlasných značek) je v podstatě nepoužitelná, jsem skončil u primacafe.cz (Brafil Facenda Capim Branco, Hawai Kona + nějaké jejich presso směsi) a jsem celkem spokojený...

Návštěvník Ondra
Odesláno

Káva z něj je velmi dobrá... ve srovnání s úrovní kávy v běžných restauracích a kavárnách nadprůměrná... Doma však sehrála svou zásadní roli moje lenost... úspora času spojená s přípravou, údržbou a neustálým čištěním je (pro mě) přednější.

Tak nějak, vysoká kvalita s minimem námahy a okamžitým efektem :) Jo, něco to stojí... ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...