Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A to ses dostal blízko k limitu? Tak to máš celkem odvahu... Já bych si po 50km +15 v těch správných podmínkách teda auto nedovolil hnát na limit a ani bych ho nehodnotil, ale každej to má asi jinak :-) BTW když je to posmrkaný, tak je to taky velmi dobrá zábava :-) Ale jsem zaujatej, to netajím :-) 

Odesláno

My měli v tu chvíli za sebou nějakých 350 km po Alpách a byl jsem v ráži. Ale právě že jsem to na limit nehnal. Jenže v těch navlhlých úsecích to najednou začalo šmejkat. Nejdřív zadek, pak i předek. A ten zadek mi přišel dost těžce dávkovatelnej, když se sklouznul. Ta hromada krouťáku byla pro mě nečitelná a od předních kol jsem necítil prakticky nic. Věřím, že je to o zvyku a že se s tím dá naučit lecos, ale prostě ten první kontakt mi přišel takovej odtažitej.

Odesláno

Bells: Hele mluvil jsi o RS5, to podle me neni zadnej zavodak, to je nadupany GT. Proto ti tady vymlouvam stezovani si na automat u tohohle konkretniho auta. :)

O srdcovejch impulzivnich nakupech vim svoje, jinak bych tu rezavou saabi plechovku uz dva roky nezivil (a ze to byl lemon jak blazen... trosku rozdil realita proti zdejsimu inzeratu :))) ale ma to svoje limity. To auto je super, ma dusi (tu si Saaby nejak dokazaly uchovat i po pozreni GM) ale pristi rok chci porizovat nove auto. Soba si necham a dojezdim.

BTW novej Mustang ma dobry jizdni vlastnosti, objevili nezavisly zaveseni. :)

Asi ano, když to beru teď zpětně, tak máš nejspíš pravdu. Já to bral prvně jako RS = nadupaná bestije, ale to jsem bral trošku špatně. Nadupané to je, ale pořád je to spíš klasické auto, než něco vysloveně sportovního, respektive je to takové něco mezi, takže uznávám :)

Tohleto číst je fakt zážitek, napřed Mustang vs Ferrari a pak na okruh GT-R :lol2: Jsem se dvakrát podíval jestli jsem nečet špatně a není tam napsaný GT3(RS) nebo GT4 a vono je tam fakt GT-R :lol2:

Prostě Tě to buď šimrá, nebo nešimrá na pinďourovi, to je to co u těch aut rozhoduje(páč žádnej velkej závodník není při vší úctě asi nikdo z nás, takže o absolutní rychlosti to není), prostě někdo rád holky a jinej vdolky. Je to vlastně stejný jako hodinky. GT-R je pro ty co maj apple watch :death:

Dvakrát ses sice podíval, ale očividně jsi vůbec nepochopil, jak jsem to myslel, ale to nevadí, nebudem se hádat ne? Já si chci tak leda v klidu pokecat o autech, ale zapomněl jsem, že tady se dá zhádat i kvůli kravině, že se věčně bere za každé slovo a všichni se snaží za cokoliv někoho sejmout...nechápu a už mě tento přístup fakt štve. Nevím, že by tady dřív bylo tak, jak je teď.

Btw: Jestli bys chtěl porovnávat GTR vs GT3, tak výsledek by se ti možná nelíbil :) 

Odesláno

Já se nechci hádat, jen jsem řekl svůj názor na to, co si tady čtu - no offense. Ale když jedním slovem říkáš, že auto musí být co největší analog a vadí Ti veškerý pomocníci, tak druhým dechem dodat, že nej auto na okruh je GT-R prostě nedává smysl. Z toho, že je důležitý být nejrychlejší, jsem už dávno vyrostl. Právě na okruhu si můžeš dovolit analogový auto bez pomocníků a posouvat svoje schopnosti, protože je to prostě nejbezpečnější(čest výjimkám typu Ring nebo Macau), kdežto GT-R a v zásadě všechny moderní sportovní auta udělaj velmi rychlýho řidiče z každýho druhýho(sorry). Já mám moc rád analogový auta a říkám, že se člověk musí snažit a tu radost si zasloužit. Dnes to tak většinou není a je to zásluha přeplňování(téměř max. krouťák dostupný prakticky kdykoliv), pohonu všech kol(trakce na výjezdu) a všemožných pomocníků(el. svory a počítače co ladí přenos výkonu různě na všechny 4 kola)...

Mám kámoše, dle mě dobrýho řidiče, co jezdil dlouho foukanou FWD a pak foukanou 4WD a když si sednul do M3, kde najdeš pořádnej výkon mezi 6000 a 8000 ot/min, tzn musíš mít vždy perfektně odřazeno a hlavně umět dávkovat plyn na výjezdech ze zatáček, tak byl nešťastnej. Protože byl zvyklej, že krouťák je v zásadě skoro pořád a uprostřed zatáčky dáš prostě plyn na podlahu a ta čtyřkolka si s tím poradí...

Ale jak jsem psal, sto lidí, sto chutí, je to hlavně o tom, co psal Zmizík...viděl a věděl že ho potřebuje. Je to vážně podobný jak s hodinkama, je to o emocích...

My měli v tu chvíli za sebou nějakých 350 km po Alpách a byl jsem v ráži. Ale právě že jsem to na limit nehnal. Jenže v těch navlhlých úsecích to najednou začalo šmejkat. Nejdřív zadek, pak i předek. A ten zadek mi přišel dost těžce dávkovatelnej, když se sklouznul. Ta hromada krouťáku byla pro mě nečitelná a od předních kol jsem necítil prakticky nic. Věřím, že je to o zvyku a že se s tím dá naučit lecos, ale prostě ten první kontakt mi přišel takovej odtažitej.

Přijde mi jak kdybys celkem přesně popsal rozdíl mezi řízením auta se zadním náhonem a motorem vzadu vs vpředu - každý je prostě jiný jak na ten feeling, tak na správný ovládání :-)

Odesláno

Karussell - jop, tak teď už si rozumíme. V tomto případě jsem i psal, že tím GTR si strašně protiřečím a následně taky to, že bych klidně oželel čupr káru na okruh vůčí jiné. To, že takové GTR dokáže zajet okruh, jako spoustu aut, která by měla být lepší je fakt, ale pravda je, že tomu neskutečně napomůže pravě to, co všechno v něm je a řidič celkem ustupuje. Proto jsem psal, že bych stejně nakonec raději tu starou křapku, ze které bych měl větší radost.

All - No nic, chtěl jsem jen pokecat o autech, nic víc, nic míň. Rozhodně jsem nechtěl nikoho urazit, nebo se někoho dotknout, stejně tak nepotřebuju aby si tady nade mnou někdo nahonil ego. Je to tady o zábavě, tak se normálně bavme no ne? Jdu si snít o staré plechovce Mustangu :)

Odesláno (upraveno)

K těm automatům. Já chtěl Rko v manuálu, bohužel kombík jde jen s DSG. Dnes jsem za to rád, protože jako kompromis auta na běžné ježdění a pro zábavu, je to hrozně fajn. A řekl bych jednoznačně lepší, než manuál (pro toto použití). I na okruhu jsou ta pádla pod volantem praktičtější a rychlejší. Jen prostě - člověk se pak jede projet někam vysočinou, a najednou si uvědomuje, že by chtěl řadit sám. I teď po těch dvou letech se přistihuju, že mám před zatáčkou ruku podvědomě na řadičce, i když mám samozřejmě pádla :-)) vždycky se přitom usměju a říkám si, že si budu muset pořídit nějaký manuál pro tyto účely :-D Pak ale jede člověk v kolonách po dálnici nebo Prahou každou chvíli, a je rád za moderní vymoženosti adaptivních tempomatů v kombinaci s automatem, kdy se to auto posouvá samo. Bral bych DSG pro takové auto znovu. Navíc fartuje :-D

Upraveno uživatelem Mechac
Odesláno

kdyz uz je rec o automatech, je blby spojeni koncernovyho 1.0 tsi s DSG? neni to moc slabej motor na tuhle srandu? .. koukam po necem pro drahou polovicku a to novy polo se mi dost libi..

Odesláno

kdyz uz je rec o automatech, je blby spojeni koncernovyho 1.0 tsi s DSG? neni to moc slabej motor na tuhle srandu? .. koukam po necem pro drahou polovicku a to novy polo se mi dost libi..

Hele to bude mit 7 kvalt a ten ma suchy spojky, ne? Takze to problem nebude. Navic ten litr ma snad 85kW.

Odesláno

Bude to uplne v pohode, zvlast u Pola. Mame 1.2 TSI (110k) se 7DSG v Golfu a zena si to nemuze vynachvalit. Je to samozrejme 95% Praha - prace a nakupy - ale kdyz jela do Liberce, dopravu na dalnici opravdu nezdrzovala. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...