Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tady ty pojistný podmínky, napsaný milimetrovým písmem na 10 stranách, to je peklo.

Upraveno uživatelem Zdenek1307
Odesláno
před 23 minutami, African napsal:

Aj kristova noho, to musela být šlupa 😖 Tak hlavně že jste v pořádku 👍 Já vím, teď je to samozřejme už bezpředmětné, ale jinak mě Generali jako mazala med kolem huby jak mám asistence a kdesi, cosi, tak před odjezdem do Rakous jsem se tam radši stavil to ověřit a hele, pouze varianta M s odtahem do 30km 🙄 Tak jsem to za 90,- Kč zvednul na 14 dní na L, kde je opravdu vše od hotelu, odtahu a náhradního vozu po celé EU. Tak pro ostatní jako ponaučení, není asistance jako asistance a před odjezdem vždy prověřit :cheers: Jinak mám standartně od Mitsubishi, ale teď jak si nestíhám na servis, tak mi záruka mobility po roce propadla do doby než zase nějáký AD servis navštívím. Přeji ti Gustaf ať to dopadne nejlépe jak to půjde, tohle vždycky mega naštve, už to mám také za sebou 🙏

@Micey jj, docela supa to byla. Ja vlastně ani nevím. Byl bych rád, kdyby se to dalo opravit. Největší průser jsou ty vylitnuty vaky. Ty zvyšují cenu opravy hodně, co mi bylo sděleno. V případě totalky nevím jak se to hodnotí, vypočítává. Díky moc, rád se zase rozepisu....

@African já měl k mému údivu taky M, no. Záruku mobility u VW mám, jelikož je auto v záruce...ale na tohle to asi naplati, ne? Možná díky tomu, jsem ani variantu L nebral. Že když mě auto někde nechá, tak to mobilita vyřeší..... nevím 

Odesláno (upraveno)

Tak zrovna u Generali jsou ty varianty asistence celkem dobře vyspecifikovaný. Ono taky musí člověk číst, co kliká nebo podepisuje. Já třeba ty pojistný podmínky čtu komplet (je to velkej vopruz, samozřejmě, že je pak zapomenu, ale čtu, než to sjednam). No a jinak lepší asistenci třeba na dovolenou do zahraničí je možný si zaplatit v cestovním pojištění jen na potřebnou dobu.

Upraveno uživatelem geometr
  • Dát hlas 1
Odesláno

@Gustaf - jsem rad, ze jste v poradku. Supa to asi musela byt pekna, zaroven teda na autu to nevypada zas tak dramaticky, ale chapu, ze kvuli vylitlejm vakum a asi posramocene geometrii to muze byt fakt totalka.

Kdyz jsem loni kupoval Peugeota, tak jsem tam dostal v ramci servisniho balicku odtah do sveho domovskeho servisu (v Praze) vcetne dopravy cestujicich. Doufam, ze to nikdy nebudu muset pouzit, ale evidentne se takovahle sluzba hodi.

• Like 1
Odesláno
před 1 hodinou, Gustaf napsal:

@Micey jj, docela supa to byla. Ja vlastně ani nevím. Byl bych rád, kdyby se to dalo opravit. Největší průser jsou ty vylitnuty vaky. Ty zvyšují cenu opravy hodně, co mi bylo sděleno. V případě totalky nevím jak se to hodnotí, vypočítává. Díky moc, rád se zase rozepisu....

@African já měl k mému údivu taky M, no. Záruku mobility u VW mám, jelikož je auto v záruce...ale na tohle to asi naplati, ne? Možná díky tomu, jsem ani variantu L nebral. Že když mě auto někde nechá, tak to mobilita vyřeší..... nevím 

K tomu počítání, likvidátor/servis (ve splupráci) zjistí rozsah škody a v případě, že se oprava bude blížit/víc než současná cena ojetiny na trhu tak je to totálka. Cenu auta  vyčíslí, auto jde do aukce a někdo to vydraží a ty mu to prodáš, rozdíl pojišťovna zaplatí tobě. Tzn sejde se ti částka co pojišťovna vypočítala (tam se můžeš patrně dohadovat o ceně v čase, km, výbava, dolňky...). Nebo se jim to do rozpočtu vejde a opraví ti to. Nebo, což nebude tvůj případ, si vezmeš rozpočet a někdo ti to opraví... Snad jsem to nepopletl a je to jasný...

• Dát hlas 1
Odesláno
Před hodinou, AndyAaron napsal:

@Gustaf - jsem rad, ze jste v poradku. Supa to asi musela byt pekna, zaroven teda na autu to nevypada zas tak dramaticky, ale chapu, ze kvuli vylitlejm vakum a asi posramocene geometrii to muze byt fakt totalka.

Kdyz jsem loni kupoval Peugeota, tak jsem tam dostal v ramci servisniho balicku odtah do sveho domovskeho servisu (v Praze) vcetne dopravy cestujicich. Doufam, ze to nikdy nebudu muset pouzit, ale evidentne se takovahle sluzba hodi.

Díky 😉 no do týdne budu moudřejší, ale pořád tak nějak vnitřně doufám, že to dají do kupy. Sloupek to netrefilo tak geo na mohla být cajk. Ta paní v Tusconu měla total předek...tam je to fakt KO. Jako rozdíl v poškození byl na první pohled viditelný. 

Ale pořád říkám, díky bohu, že se nikomu nic nestalo....🙏

Odesláno (upraveno)

Jestli si to dostal nějak hodně na to kolo (nápravu)... + ty pytle...

A samozřejmě, že nejdůležitější je, že jsou všichni v pořádku.

Odesláno
1 hour ago, DavidLC said:

K tomu počítání, likvidátor/servis (ve splupráci) zjistí rozsah škody a v případě, že se oprava bude blížit/víc než současná cena ojetiny na trhu tak je to totálka. Cenu auta  vyčíslí, auto jde do aukce a někdo to vydraží a ty mu to prodáš, rozdíl pojišťovna zaplatí tobě. Tzn sejde se ti částka co pojišťovna vypočítala (tam se můžeš patrně dohadovat o ceně v čase, km, výbava, dolňky...). Nebo se jim to do rozpočtu vejde a opraví ti to. Nebo, což nebude tvůj případ, si vezmeš rozpočet a někdo ti to opraví... Snad jsem to nepopletl a je to jasný...

Záleží hodně na pojištění, nás VW tak nějako ukecal si připlatit, že v případě totálky vyplatí plnou cenu vozu za kterou jsme ho koupili. Takže doporučuji Gustafkovi pořádně projít smlouvy a pojištění od VW. 

Odesláno (upraveno)
před 3 minutami, African napsal:

Záleží hodně na pojištění, nás VW tak nějako ukecal si připlatit, že v případě totálky vyplatí plnou cenu vozu za kterou jsme ho koupili. Takže doporučuji Gustafkovi pořádně projít smlouvy a pojištění od VW. 

To, ale platí tuším, že max 3 roky od nákupu auta. Každá pojišťovna to má jinak (2-3 roky myslim), ale jinak tohle je dobrá služba, kdybych si koupil novou káru, určitě bych do toho šel taky. 

Upraveno uživatelem lamizol
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, African napsal:

Jj, GAP se vyplatí na nové auto...to jsem měl u staré Octavie rs. Teď mám tuším pojištěno na 1mio.... Zítra ještě ověřím. Ale mám ve službě "all risk" částku 1mio.

Odesláno (upraveno)
před 10 minutami, JR_2010 napsal:

Celkem zásadní otázka, čí to byla vina?

Moje....jinak bych měl samozřejmě nárok na náhradní vůz z pojistky viníka. 

Vyjížděl jsem od sjezdovky na hlavní silnici a odbočoval doleva. Nepřehledný vjezd v zatáčce. Musel jsem si více najet, abych viděl doleva. Nic nejelo/neviděl jsem nikoho jet, tak jsem pomalu vjel do pruhu. Když jsem byl v půlce pruhu, tak se zleva po hlavní přiřítila ženská v autě. Musela mě dávno vidět, ale asi se úplně nevěnovala řízení. Ani nebrzdila. Já na to hamstnul a jen stihl říct ženě a dětem ať se pevně drží a pak přišel naráz.... vaky, pasy, prach a e-call.....

Moje chyba, ale kdyby ve druhém autě seděl někdo jinej, asi by to dopadlo jinak. Stačilo by brzdit a točit do protisměru. Možná by to bylo pro obě strany lepší.

Ale prostě sem tam vjel já....

https://maps.app.goo.gl/r2w7htLHzXG18hsT6?g_st=ac

Odtud jela paní.... já přijížděl z té právě strany 

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Nojo, no, stane se...jestli je to auto ještě v záruce, tak si myslím, že to do totálky nespadne, vidím opravu tak +- do 400k, uvidí se, co tam všechno bude na výměnu.

Odesláno
před 2 hodinami, African napsal:

To je dobrý 👍 Mě příjemně překvapila pojišťovna tím, že mi nacenila auto (při totálce, srážka se srnou) na víc, než byla pojistná hodnota ve smlouvě 😁  

• Haha 1
Odesláno
před 1 minutou, geometr napsal:

No, tak tos měl kliku, žes to koupil na to kolo a ne na dveře .

Přesně tak... ješte jsem si v hlavě promítal, že jsem mohl zkusit hodit rychle zpátečku a couvnout. Ale fakt to byl fofr. Aspoň, že jsem zastavil, jinak by to bylo na mé a dcery zadní dveře a mohlo bejt sakra hůř. 

Prostě fakt jsem nechápal, proč paní vůbec nebrzdila. Naopak mi přišlo, že se v poslední chvíli lekla a místo brzdy dupla na plyn. Měla taky automat....

Odesláno
před 7 minutami, JR_2010 napsal:

Nojo, no, stane se...jestli je to auto ještě v záruce, tak si myslím, že to do totálky nespadne, vidím opravu tak +- do 400k, uvidí se, co tam všechno bude na výměnu.

Záruka je ješte rok....no

Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, Gustaf napsal:

Přesně tak... ješte jsem si v hlavě promítal, že jsem mohl zkusit hodit rychle zpátečku a couvnout. Ale fakt to byl fofr. Aspoň, že jsem zastavil, jinak by to bylo na mé a dcery zadní dveře a mohlo bejt sakra hůř. 

Prostě fakt jsem nechápal, proč paní vůbec nebrzdila. Naopak mi přišlo, že se v poslední chvíli lekla a místo brzdy dupla na plyn. Měla taky automat....

Tak to je fakt fofr, stačilo, že třeba na chvilku koukla někam jinam a fakt v blbou chvilku... No a jak píšeš - leknutí a je vymalováno.

Možná to vyzní blbě, ale asi bych se radoval, že to skončilo takhle, čert vem auta. To říkám furt, že musíš mít v životě kliku.

Není to prdel v těch autech, stačí vteřina a všechno může bejt jinak. Uff.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 1 minutou, Gustaf napsal:

Je to fofr a někdy to vyjde a někdy ne.... jde o plechy a ne o zdraví 😉. Trocha zmatků, ale auto dají dokupy....

Souseda kluk nedal přednost, zabrzdil a pán to do něj plácnul. Nikomu nic, ale auta nepojízdný, tak v rámci slušnosti ho soused (přijel k tomu) potom vezl domů a ptal se ho, jestli nešlo uhnout, nebo dobrzdit, pán (starší rok výroby)mu řekl že byl na hlavní, tak proč by brzdil 🙄🙄....   

• Confused 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...