M.K. Odesláno 17. března Nahlásit Odesláno 17. března Moje první vysoká potvora a zároveň první nafťák - no co, nemládnu. Aspoň že to má 6 hrnků... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 7 2
LovecK Odesláno 18. března Nahlásit Odesláno 18. března Tak ať hlavne ta cx80 drží! Moje cx60 mela pred týdnem rok a 60k km, dostal jsem od ní pěkný dárek… aktuálně čekám na novou 48V baterku. To budou jeste asi zajímavé 2 roky OL Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
Drda Odesláno 18. března Nahlásit Odesláno 18. března V 16. 3. 2026 v 20:03, kloubik napsal: Aha, tak to jo. Nejak tak automaticky jsem cekal ze 21 budou i sirsi. Tak drzim palce, mozna zkusit nejake vw forum. Ahoj, nevim jak dnes, ale me pred par lety stačila kopie stránky z návodu na použit od auta ( A6) kde byly ty rozměry vypsané. Stalo to par stovek a dopsaly to do velkého TP.
Rybkin Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března V 17. 3. 2026 v 17:52, M.K. napsal: Moje první vysoká potvora a zároveň první nafťák - no co, nemládnu. Aspoň že to má 6 hrnků... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ty musíš mít koule jak pomeranče koupit nevyzkoušenou naftu od Mazdy po předchozích zkušenostech, ale fandím ti, auto je to hezký.
Thomas Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března V 18. 3. 2026 v 17:13, LovecK napsal: Tak ať hlavne ta cx80 drží! Moje cx60 mela pred týdnem rok a 60k km, dostal jsem od ní pěkný dárek… aktuálně čekám na novou 48V baterku. To budou jeste asi zajímavé 2 roky OL Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To stejný na naší cx60 baterka umřela v lednu a stále čekáme na novou. Prej bude koncem března…
LovecK Odesláno 24. března Nahlásit Odesláno 24. března před 36 minutami, Thomas napsal: To stejný na naší cx60 baterka umřela v lednu a stále čekáme na novou. Prej bude koncem března… teď ve čtvrtek to jedu měnit a v pátek bych měl vyzvedávat... ještě že jen na naftu to jezdí dál, ale chce to vždy po startu odpípat tu diskotéku... 1
Thomas Odesláno 25. března Nahlásit Odesláno 25. března před 14 hodinami, LovecK napsal: teď ve čtvrtek to jedu měnit a v pátek bych měl vyzvedávat... ještě že jen na naftu to jezdí dál, ale chce to vždy po startu odpípat tu diskotéku... Jojo.. a ještě se zasekla nějaká klapka na DPF filtru a hlásí to další chybu.. regenerace. Asi pondělní auto...
Duri86 Odesláno 29. března Nahlásit Odesláno 29. března Mladík z Californie ne ten pán ten je z Mnichova Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
KFL Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna Kam bych to tak vrznul.. třeba sem. Včera jsem vrátil služebáka po skončení operáku. Dalšího už nedostanu, protože firma redukuje CO2 stopu a zrušila komplet flotilu. Teď se teda vyplácí náhrady, každej jezdí vlastním vozem a firma negeneruje žádný emise. Ha! Protože rekonstruuju, náhradu jsem nesháněl a vzal zavděk "naší" 13letou Audinou, kterou má ex doma a kterou velkoryse nabídla k používání, neb s ní nejezdí (pracuje v neekologický firmě, kde ještě služební auta mají). Fajn. Pominu fakt, že jsem A4ku našel týden zpátky v garáži s mrtvou baterkou a že dostat se do kufru, co má elektrickej zámek, bez proudu fakt nejde . Zároveň jsem si připomněl, co mě na tom autě historicky štvalo. Když člověk jede a zastaví, zařadí P, otevře dveře a pokusí se vystoupit, auto samo chcípne. Což po oživení mrtvoly kabelama, kdy motor dobrovolně vypne jen úplnej kre*én, se velmi hodí. Naštěstí se mi to stalo 10 metrů od garáže a ne třeba na pumpě. Ujel jsem asi 50 kilometrů v rámci částečnýho dobití baterky a po návratu jsem chtěl auto nafotit pro pojišťovnu. V tu chvíli mě zaujal kouř, který se jal vycházet zpod kapoty a zarazil mě taky poměrně silnej odér nafty. Po otevření haubny jsem si nemohl nevšimnout třesoucího se tělesa na straně motoru, který vypadalo, že se každou chvíli rozletí a taky dvou natavenejch plastů, z nichž se kouřilo. Celá věc vydávala zvuk jako když třeba masážní pistoli s tvrdym nástavcem opřete o vlnitej plech. Krátká obhlídka objevila uvolněnej šroub držící těleso chladiče vejfukovejch plynů a housing EGRu. Šroub držel v podstatě na posledním závitu a rozkmit na něm byl dobře 1 centimetr (tj. na vršku uchycenýho tělesa dobře 3-4 cm). Dobrý, no. Všechno jsem dotáhnul, věci srovnal tak, jak mají bejt, auto nafotil a šel si dát kafe. Auto další týden stálo na nabíječce, aby bylo ready na včerejší cestu domů. Po startu jsem ještě zkontroloval motorový prostor a vyrazil. Po zastavení na pumpě o pár minut později mě (pro změnu) zaujal kouř unikající líně spárou mezi kapotou a blatníkem a samozřejmě všudypřítomnej smrad spálený nafty (pamětníci si vzpomenou na puch, kterej zůstával za Aviema). Hlavou se mi začaly honit různý teorie o vzlínajícím střiku, popř. poškozenym těsnění svodů (od vibrací) apod. Vizuální kontrola neobjevila nic zásadního. Jel jsem teda dál. Trávit dvě hodiny v autě s doprovodem naftovýho smradu není nic moc. Trochu z toho bolí hlava. Paradoxně jsem zjistil, že když mám zavřený okno, je stav výrazně lepší. Kouř už se navíc znovu neobjevil, auto jede normálně, nic nehlásí, jen ten smrad. Dneska jsem celou páchnoucí oblast motoru důkladně prolezl a částečně očistil. Furt jsem nemohl přijít na to, proč a kudy ten puch uniká. Nakonec se to podařilo. Vibracema uvolněnýho housingu EGR ventilu s chladičem se natrhla trubka pro recirkulaci vejfukovejch plynů, která je pod ním. Myslel jsem, že je to špína, ale dloubání šroubovákem ukázalo, že je trubka na dva kusy. Sice doléhá, ale netěsní. Musím říct, že mi tenhle objev udělal velkou radost - jednak tím, že jsem na to přišel sám a taky proto, že to není třeba vadnej vstřik, prasklej blok, prasklej svod apod. Trubka stojí 1800 a těsnění 49 korun. Jediná potíž je, že to odmítám dělat sám. Musí se odstrojit hromada věcí, aby se k tomu člověk dostal, všechno je navíc oslizlý od nafty/oleje a zajebaný. Navíc nemám servisní manuály pro Audi, takže neznám dotahovací momenty atd. Čili jsem napsal na Jarov, poslal fotky a budu doufat, že se mi přijímací technik ozve kvůli termínu a že to během jednoho dne zvládnou. Do tý doby holt budu jezdit a hodně větrat . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Murphy97 Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna (upraveno) avtomeháánik, bravo Karel! Mas jeste vubec starenu? Upraveno 1. dubna uživatelem Murphy97
Gustaf Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna @KFLdobře ty! Já bych na tohle neměl nervy a rovnou volal "přítele na telefonu"
KFL Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna 59 minutes ago, Murphy97 said: avtomeháánik, bravo Karel! Mas jeste vubec starenu? Samozřejmě... od loňskýho července neopustila garáž. Už mám nachystanej olej a filtry a hned jak bude počasí, tak ji vytasim, umeju, udělam servis a můžu jezdit . Všimni si btw, jak jsem operativní - včera ráno mě napadlo, že by Audině, když s ní teď budu jezdit, slušela nějaká vizuální kůra. Takže jsem otevřel komp a našel 18" ráfky v luxus stavu za super peníze, který řízením osudu byly v Havlbrodě, kterým projíždím cestou domů. Tak jsem je hned přivezl a ještě zatepla objednal nový pryže. Ty přijdou zejtra a pak musim přesvědčit místního gumaře, aby mi to přezul a přehodil (do toho se sám pouštět nebudu ). Sice mám smradlavý auto, ale zase bude vypadat o 100 % líp . Jo a přijde mi taky Carplay jednotka, abych povýšil oldschool displej na něco modernějšího. Taky snad zítra. Bude veselo. A abych nezapomněl - dneska jsem instaloval novou SIM kartu do ovládání webasta (stará už byla neaktivní). Elektrikář se ale činil, stačilo mi rozebrat jen půlku palubky, než jsem ji našel . A chodí to jak víno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 11 minutes ago, Gustaf said: @KFLdobře ty! Já bych na tohle neměl nervy a rovnou volal "přítele na telefonu" Já googlil, to nepopírám, ale nic kloudnýho jsem nenašel. Až po identifikaci problému na mě bafly, při hledání audi tdi egr cooler hose/pipe crack stovky příspěvků na fórech. A taky jsem se dočet, že výměna je na 6-7 hodin práce a zahrnuje i vypuštění chladícího okruhu .. takže jsem rád, že se mi do toho nechtělo . 1 1
Murphy97 Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna dej tam podlozky a nech to takhle vystrceny, aspon te na cestach poznam! 1
gunman Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Příští týden by měl jít motor po generálce zpátky do auta. Ideální načasování na starej turbodiesel Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Jerryl Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Jsem teda na pomezí tématu “co mě naštvalo”, ale chci se vás primárně zeptat, čím si leštíte? Auto - lak auta? Můj oř se mi vrátil ze servisu po ťukanci, který mi opravili za nekřesťanské peníze, ale když dneska na auto zasvítilo hezky z boku dopolední slunce, tak jsem se zhrozil, čím a jak to auto umyli, protože mi na celým autě přibyly miliony drobných vlásečnic. Já to léta mazlim ručně, znám každou pihu, stejně jako na manželce, suším to jelenicí a oni mi to tak dodrbou Už jsem byl na cestě to tam reklamovat, ale pak jsem se na to vysral, protože představa, že by na to auto znova sáhli, je pro mě ještě horší. Také prokazování by bylo asi složité, protože auto jsem přebíral v podvečer bez slunce a to nebylo vidět vůbec nic a auto už nějaký ten rok má. Než se spustím do spárů YT, mohli byste mi něco rozumnýho a osvědčenýho doporučit. Něco, co bych zvládl sám. Materiál a nástroje nakoupím. Že by stačilo nějaký voskování, co by ty vlásečnice skrylo nebo leštění? Nemám s tím zkušenost. díky
vwtyp11 Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Protáhli to prostě myčkou. Žádná tragédie. nejde o to čím budeš leštit ale kde. Zda máš prostor kdecauto umyješ odmastíš navoskuješ
Gustaf Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Dobrá věc se podařila. 21" kola zapsány v TP a dneska nasazený. Ještě jednou veliké díky jednomu místnímu členovi za pomoc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 2
Marty223 Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Před hodinou, Gustaf napsal: Dobrá věc se podařila. 21" kola zapsány v TP a dneska nasazený. Ještě jednou veliké díky jednomu místnímu členovi za pomoc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To vypadá skvěle! Taky se chystám na zápis(spíš přepis), ale mám to takový složitější… konkrétně u M3 e46 jsou zapsaný na předek 225/45 19 jenomže si myslím, že úředník tam udělal chybu, protože se to pomalu ani nevejde a nikde jsem ani nedohledal, že by se tam někdy tak vysoký profil dával… jak složité je to zapsání? Jaké podklady bylo potřeba mít?
Gustaf Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna před 12 minutami, Marty223 napsal: To vypadá skvěle! Taky se chystám na zápis(spíš přepis), ale mám to takový složitější… konkrétně u M3 e46 jsou zapsaný na předek 225/45 19 jenomže si myslím, že úředník tam udělal chybu, protože se to pomalu ani nevejde a nikde jsem ani nedohledal, že by se tam někdy tak vysoký profil dával… jak složité je to zapsání? Jaké podklady bylo potřeba mít? Díky no vzhledem k tomu, že se jedná o originální kola VW, tak stačil typový list přímo od prodejce VW. Pak už jsem šel jen na úřad a nechal zapsat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se