tenge Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 No nedíval, musím se ještě na ní podívat. Ani nevím kde tu mají AD...Kuga se ženě nelíbí...no a mě popravdě ty motory ecoboost desetkrát přeplňovaný nepřijdou že něco vydrží...
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Hondu CRV mozem vrele doporucit, co sa tyka spolahlivosti. Mama ma nabehanych 55 000 km za dva roky uplne bez poruchy a kamos ma starsi model nabehane 520 000 km a okrem spotrebneho material nic nemenil.52t/2r nieje moc vzorka na posudzovanie.Predpokladam ze kamos ma benzin ktory sa uz nerobi.Odhliadnuc od toho, CR-V mozem odporucit (2.2D). Bohuzial novy 1.6D je pre to auto absolutne nedostatocny, to je tragedia. Na dlhe presuny slabe, na kratke by som diesel nebral.
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Tenge: Hele a co ještě zkusit kompromis. Ojetý Mercedes Benz GLK třeba z roku 2013. Tenhle model je pravidelně vyhlašovaný, jako dost spolehlivý vůz a navíc si drží cenu, mj. je to moc pěkné auto. Ale proč ojetý? Mercedes nabízel a nabízí možnost si přikoupit 6 letou záruku/servis zdarma, to už se Tebe sice netýká, ale narazit na takovou 2013 se zárukou do roku 2019 může být docela fajn, protože to jsou ještě 4 roky takové záruky k dobru a to podle mého názoru dělá z auta zajimavého adepta na koupi. Je větší než "B", dá se říct, že se jedná o likvidní model (pokud ho člověk koupí ojetý) a hlavně je to Mercedes .
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Tenge: Hele a co ještě zkusit kompromis. Ojetý Mercedes Benz GLK třeba z roku 2013. Tenhle model je pravidelně vyhlašovaný, jako dost spolehlivý vůz a navíc si drží cenu, mj. je to moc pěkné auto. Ale proč ojetý? Mercedes nabízel a nabízí možnost si přikoupit 6 letou záruku/servis zdarma, to už se Tebe sice netýká, ale narazit na takovou 2013 se zárukou do roku 2019 může být docela fajn, protože to jsou ještě 4 roky takové záruky k dobru a to podle mého názoru dělá z auta zajimavého adepta na koupi. Je větší než "B", dá se říct, že se jedná o likvidní model (pokud ho člověk koupí ojetý) a hlavně je to Mercedes .Mozno nahoda, mozno nie. Kolega si kupil GLK nove, v priebehu 1.5 roku bol v servise cca 30x. Predal to z drastickou stratou lebo tomu autu uz neveril, nebolo mozne prejst 500km bez vaznej zavady. Najhorsia skusenost aku poznam.
runner200 Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Mama ma 2,2 d - 150 koni velmi podareny motor. 55 000 km som pisal preto, lebo dnes bol za mnou kamos ma noveho Chryslera a pri 50 000 km mal prave poruchu na motore a platil 3 000 euro v servise. Co sa tyka novych motorov, tak ano ta 1,6 d je fakt nic moc - myslim ze ten motor uz nevyrzi take porcie kilometrov. Co sa tyka toho kamosa, tak tiez ma 2,2 diesel - robi iba dlhe trasy to je pravda, je to rocnik 2008
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 eskimak: vážně? Asi narazil na špatný kus ... asi jako já s Ravkou .
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 eskimak: vážně? Asi narazil na špatný kus ... asi jako já s Ravkou .Jj, smrtelne vazne. Myslim ze Mercedesu spravil u nas ozajstnu "reklamu" a to teda niesme mala firma. Tak ma napada, dalsi kolega kupoval CLS, 3 rocne, cca 50tkm a podobna skusenost. Casovo doma-v servise asi 1:1. Ale suhlasim (sam to casto vravim) - je to mala vzorka, nic to neznamena. Ale tomu cloveku uz asi stacilo.
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 eskimak: Jinak pravidelně čtu Auto-Bild a podobné magazíny a tam si opravdu GLK drží renomé. Vlastní zkušenost mám taky, nemůžu říct proti tomu autu vůbec nic.
Lion Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Co do spotřeby podle zkušeností tak diesel má 5,5l/100, hybrid 6-6,5l, benzín 8l Na tu spotrebu u ty ravky v dieslu sem zvedavej, podle me se k sesti spis i sedmi podivas s klidnou nohou... Ta 1.6 ecoboost je sice jednim turbem preplnovana 1.6, coz je sice ulet, ale doba si to zada, btw to Bcko ma ve velky casti "motorizaci" 1,6 benzin a 1,5 naftu, tak co resis? Jeste je ta kuga o pul tuny lehci jak Rav 4... Za me bych jeste jednou zvazil Cx 5...
tenge Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Nechci to uspěchat. Novou kugu jsem neviděl. Rav4 v dieslu jsem měl a po tom co nám zamrznula tak jsem na ni zanevrel. (Nám 2.2d4d žrala cca 7-8l)Glk by bylo super, ale ta cena nevím a historii auta taky nebudu vědět
Sphinxx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Zdeňku, už jsem unavenej, tak to nebudu hledat, ale myslím, že GLK (2012/2013) by se mohlo ojeté vejít do Tvého budgetu úplně v pohodě. Jinak Mercedes koupený v ČR určitě nebude problém proklepnout v interní MB databázi, navíc seriozní majitel a prodávající to ochotně doloží sám. Nicméně musíš se rozhodnout jestli jsi ochotný jít do ojetého auta nebo trváš na novém. Pokud nové, mrkni na tu Hondu. A jinak pokud bych tuhle situaci řešil já, tak jdu určitě do Mazdy CX-5, pokud ojeté, tak GLK, ale musíte si k tomu v klidu sednout a znovu zvážit, co vlastně chcete . To, že to nechceš uspěchat je jenom dobře, není to málo peněz. Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem Sphinxx
jebiga Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Ba ne, žena chce SUV..tak jsem to tak studoval a nic moc super není. .vyšlo mi z toho Mazda cx5,rav4,Mitsubishi a Subaru nechce, BMW x1 což se jí taky nelíbí tak nevím. .chceme to v benzínu. .automat výhodou, a zároveň aby mě to nesezralo. Napadá Vas něco v podobný velikosti? Potřebuji tam i kočárek dávat, takže kufr slusnej. Chce vyšší posezení, automat a aby se jí to auto líbilo. .O RS 4x4 asi bude za balík co?a co Forester kupoval jsem predvadecku najeto 3,5 t Km a dostal jsem se na 720 s dph a ma vše co chceš teda tvoje paní
CEGY Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 To glk ma vzduchovej podvozek nebo jenom pruziny?
mrazik Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Panove mate nekdo delsi osobni zkusenost s motorizaci 1,2tsi 81 kW? Nejlepe v Leonu. Nejak se zenou uvazujem, ze ho mozna poridime.
stosi Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 (upraveno) Ahoj, něco málo jsem najezdil s 1.2 a 1.4 tsi - dost živé motory, tím to ovšem pro mě končilo, protože když jsem tomu hodně šlapal po krku, tak spotřeba byla neuvěřitelná, ta 1.4 mi šla i přes 20 litrů na 100. To se mi nepovedlo ani s mnohem většími objemy. Ale pokud má člověk lehkou nohu, tak spotřeba super, životnost nebo tak - netroufám si hodnotit. Upraveno 22. prosince 2015 uživatelem stosi
mrazik Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Chci to domů. Mám služedbní auto, ale musíme mít i něco v rodině. Teď mám pěknou nabídku na Leona v kombíku. Jezdíme 2 x do měsíce k našim ( cca 300km ), něco po nákupech a jednou do roka do Chorvatska k moři. Takže za rok bohatě do 10k. Na jednu stranu je na tento nájezd nový auto zbytečný, ale nabídka je to hodně slušná a 5 letá záruke se mi taky líbí.Co se týče spotřeby, tak na BMW 323i jsem jezdil za 6,8 dlouhodobou, Volvo S60 2,4i jsem měl 7,5. Myslím, že spotřeba u mne nebude problém.
M3maniac Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Tak pokud jsi jezdil ve 323i dlouhodobě za 6,8 tak v tomto budeš jezdit za 4,1 znám jen pár lidí co se jim tsi rozpadlo ve 30tkm ( řetěz), ale snad to už výměnou za rozv.řemen vychytali....Osobní zkušenost mám ze starší generací seatu a bohužel šlo vždy vidět ten rozdíl v použitých materiálech oproti VW a třeba už je to lepší...Exterier je docela fajn jen ten volant a interier je prostě jinej oproti VW. Co se týče techniky tak by to mělo být +- stejný jako golf či kokta. Osobně bych šel raději do golfíku, ale nevím jak je to cenově.
Bells Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Momentálně máme tento motor v Golfu 7 a nemůžu si nijak stěžovat, ale na nějaké hlubší poznatky je dost brzy, jelikož ho máme cca 2 měsíce. Ovšem jede to s relativně lehkým Golfem celkem slušně, kombinovaná spotřeba kolem 6-7l. Předtím jsme měli stejný motor i v Rapidu, ale opět krátce, takže co se týče spolehlivosti, tak ti nic moc neřeknu, za mě zatím spokojenost, až čas ukáže, kolik ty motory vydrží. Jinak asi bych taky mrknul i po Golfu, jak psal M3maniac, přece jen zpracování je tam preciznější, použité materiály uvnitř rozhodně lepší, je to prostě znát, že koncern cpe všechno do WV a Seat a Škodovka jsou proti němu "očesané".
mrazik Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Golf je mimo. Mám Leona a dnes jsem byl v servise s něčím. Jen tak ze srandy jsem se zeptal co by za něj dali na protiúčet a docela mi udělali radost, tak jsem to doma probral a našel u nich na skladě Leona ST s motorem 1,2 81kW a šestikvaltem. Tenhle motor by už měl mít řemen. Záruka je na něj 5 let. Současnýho Leona jsem kupoval před skoro 5 lety s 60k na tachu od kamaráda, teď mám 180k. Jsem s ním spokojenej, celkem to funguje a jede se s ním příjemně. Se Seaty tudíž problém nemám. Kdysi jsem měl Golfa+ a byl jsem s ním furt v servisu.
Kapo Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Mám Seat Altea XL 2011 s 1,2 tsi 77kW, spotřeba mezi 6-7 litry podle stylu jízdy. Najeto mám necelých 70kkm, jediný problém jsem měl s kunami, když mi nakousaly zapalovací kabely. Nastříkal jsem kabely sprejem proti kunám a zatím je klid. Přesto mám náhradní kabely v autě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se