Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Volvo XC60 jsme doma měli. První generace, D5 v plné výbavě. Štvalo mě, že do toho nejdou dát ventilované sedačky. Jednou jsme měli poruchu s el. otvíráním kufru. V servisu mi řekli, že tam máme moc příplatkové výbavy a tak se to občas hádá. To mě pobavilo. Neřekli mi, že si mám zaškrtnout max. 5 položek z doplňkové výbavy ;-)

Více info na moje auto CZ: http://moje.auto.cz/Vjace/volviiiino.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsme u toho, vedete si někdo evidenci na Spotřeby.cz? Pepo u Tebe bych to očekával, Ty seš jedna velká kalkulačka. Já si je eviduji a mám tam rozdíl mezi dlouhodobým měřením PC (cca 6.500km) a výpočtem na spotřebách cca 0,7 litru na koncernu, u Volva je to nějakých 1,1 litru, takže Volvo kecá víc než koncern :)

Odkaz ke komentáři

Když už jsme u toho, vedete si někdo evidenci na Spotřeby.cz?

Já to eviduju na spritmonitoru. U Focuse mi PC kecá cca o 0,5 l, Předchozí Lancer neměl klimu a rozdíl léto/zima ve spotřebě jsem u něj měl cca 0,5l - 1l/100 km teď u Forda je to zatím tak 0,2 - 0,3. 

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/737734.html

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/535246.html

Upraveno uživatelem honzyk
Odkaz ke komentáři

Dnesni klima kompresory maji vetsinou plynulou regulaci od takrka jednotek procent vykonu az do max. Takze vypinat klimu v obdobi od podzimu do jara nema moc vyznam. Jedine byt masochista a vypinat ji pro nizsi spotrebu v lete :-)) a nebo ze zdravotnich duvodu.

Nejlepe je videt vliv kłimy na spotrebu pri volnobehu a aktualnim spotrebe l/h , kdyz je auto vyhrate tak to klidne bere o 0,5 az 1l /hod vice a jak klesa teplota v interieru tak to casem pada a v idealnim pripade ( venkovni vzduch chladnejsi ) by uz klima nemela mit vliv. Jo a vyssi tridy aut resi i detaily jako vlhkost vzduchu v kabine a pomoci klimy odmlzuji i kdyz je venku chladneji :)

Upraveno uživatelem jrov
Odkaz ke komentáři

Jo a vyssi tridy aut resi i detaily jako vlhkost vzduchu v kabine a pomoci klimy odmlzuji i kdyz je venku chladneji :)

Každá klimatizace automaticky odvlhčuje, to je jeji vedlejší funkce. V teplejším počasí si to už bez klimy nedokážu představit, jezdit s otevřeným okýnkem je pro mě, až na vyjímky, neskutečný opruz.

Odkaz ke komentáři

Každá klimatizace automaticky odvlhčuje, to je jeji vedlejší funkce. V teplejším počasí si to už bez klimy nedokážu představit, jezdit s otevřeným okýnkem je pro mě, až na vyjímky, neskutečný opruz.

A jak dáváš loket z vokna při macho jízdě ve městě??? :-)))

Odkaz ke komentáři

Já to myslel tak, že ikdyž by pro teplotní pohodu nebylo nutné připojit klima kompresor, tak si automatika pustí klimu sama , aby vysušila vzduch v autě ikdyž si pak ve vyměníku vzduch ohřeje ...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem konečně vytáhl foťák a jdu se podělit. Pomalu si zvykám po přesednutí z turbíny na atmosferickej motor. Přes prvotní nervozitu a nezvyk, že to jede prostě jinak, začínám být pomalu nadšenej. Jednak si užívám průjezdy zatáčkama (ten podvozek je super) a druhak i na specifikaci VTECu, kdy mu trochu stačí stoupnout na krk a jede jak pila. Má to něco do sebe a umí to celkem dost pobavit. Prvních 5 tisíc ale ukáže, hrozně by mě zajímalo přímý srovnání s podvozkem OIII.

post-26116-0-70481600-1468754239_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Krasna Honda, tuhle znacku muzu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...