Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

třeba je to tím, že je to věčí země .... je tam víc myslitelů

Odesláno

Ja zeru jejich "dopravni" znacku "Your tax dollars at work". Explicitne je receno, ze jsou to penize danovych poplatniku a pracuje se tam v jejich prospech. Je to sice jen takova symbolicka blbost, ale me se to libi.

Pěkný ty se s tím nemažou. Teď jsem měl pár dní setkání s lidmi z USA, vůbec nechápou jak tady můžeme fungovat, za tu dobu než se u nás odsouhlasí 1 projekt, tak oni jich udělají stovky.

Odesláno

No, ja bych to s tema USA nevidel zas tak ruzove. Silnice primo v NYC jsou naprosta katastrofa (mimo mesto a i jinde jsou pak celkem ok, to je pravda). A tam, jak chodim behat, tak loni v kvetnu zavreli a rozdrbali asi 100m stezky a od te doby to tam je ve stejnem stadiu dodnes.

Je to proste klasika, nejde generalizovat a pausalizovat. Vsude je neco a clovek si nevybere

Odesláno

Měl jsem namysli, projekty, ne zrovna silnice, které nejsou obecně v USA špatné, ale zase taky žádný zázrak. Oni nechápou jak může trvat klidně rok, než zákazník ve státní správě (nemusí to být státní správa) otestuje nějaké řešení v řádu 1 mil. Kč, připraví zadání, vypíše výběrové řízení a nakonec po mnoha útrapách koupí a nebo často zruší. Srovnatelný projekt u nich trvá 1-2 měsíce, prostě ty naše procesy a nezájem lidí o to co dělají, je fascinují. Když jsme u silnic, mám pocit, že jsem někdo četl, zatímco u nás jsme postavili 50km dálnic, v Polsku postavili 1200 km rychlostních silnic (mimochodem i Metrostav tam staví).

Odesláno

Já jsem si říkal, co na tom kousku dvouproudovky na 43 v Brně za Globusem blbnou. Tak vono je to celoplošný. Kdyby raději za ty prachy rozestavěli tu R43, protože ta silnice to je tragedie pro silný povahy, hlavně v pátek odpoledne z Brna - jedno velký parkoviště až na Lipůvku :raygun:

Odesláno

2Lamiczka: Víš dobře že "Hitlerova" R43 nebude nikdy, protože pojebaní zahrádkáři u hráze v Bystrci už 20 let nechtějí aby pod nima vykopali tunel. No a při obvyklé účasti ve volbách jim i jejich pár hlasů stačí na zabrání radnice a zablokování územního plánu, bez ohledu na to že příslušné pozemky jsou vykoupené a pro stavbu "exteritoriální" dálnice až k Moravské Třebové rezervované bezmála 80 let...   :skull:

Místo toho ŘSD už 20 let operuje s prodloužením 4-pruhu od České - ale jen k podělané křižovatce za kuřimským kriminálem a zjevně ne dřív než za 20 let, protože letos na stávající silnici naplácali nový asfalt a do šířky nepřidali ani centimetr. Aby si někdo nevzpomněl na (obcí podporovaný) jižní obchvat Lipůvky na Tišnov (díky čemuž by zmizel zdroj zácp na neřízené křižovatce uprostřed dědiny), tak experti předloni zrušili i provizorní kruháč u kterého měl začínat. A dokud se na následujících 2 km dvouproudovky Lipůvka - Kuřim (které nikdo rozšiřovat nehodlá, přestože by to stálo jen pár kaček) ráno i odpoledne budou slejvat nekonečné kolony dojížděčů ze směrů Svitavy-Brno a Blansko-Kuřim, zácpy na sever od Brna nezmizí nikdy...  :thumbsdown_anim:

Odesláno

Celý tohle mi přijde jako blbý absurdní drama. Zahrádkáři v Brně, co mají pozemky většinou v nájmu a už kdysi bylo jasné, že tudy má vést dálnice najednou sosají z městskýho a krajskýho rozpočtu na hovadiny, kopou kolem sebe a ve finále se tak nepostaví nic. Hlavně, že budou svodidla. Já jsem na to zvyklej, ale kolega z bývalé práce co jezdil na HK cca jednou za měsíc vždycky říkal, že ve Svitavech musí zastavit, nakoupí si piva a řídit dál musí manželka, že to psychicky nedává...

Co jsem slyšel, tak obchvat Lipůvky je neprůchozí ve variantě co byl navržen skrz odpor několika lidí co tam mají baráky a snad i problém s pozemkama - je to teda informace ve stylu jedna paní povídala.

Odesláno

Tohle vlakno by melo primarne slouzit coby chlubirna nasich bouraku, ne?

Původně asi mělo, ale už dávno není. Máme tu vlastně 3 aktivní vlákna o autech: 1) tohle, 2) petrolhead, 3) vybírám káru

V petrolhead jsou káry a bouráky, nad kterými se slintá, ale nikdo z nás je doma v garáži většinou neparkuje.

Vybírám káru je jasný, tam se většinou drží tématu se všemi OT, které k tomu patří.

Takže z toho tak nějak vyplynulo, že všechno ostatní se řeší tady.

Odesláno (upraveno)

Tak jsme s zenou zrejme vybrali nove rodinne auto splnujici podminku 3x isofix: Seat Alhambra 2l benzin automat 162kw (cekacka 6mesicu). Nabidli mi 12% slevu, tak by me zajimalo, jestli mam zkusit tlacit, nebo je to podle vas dobra nabidka? Je to ze Seat Pruhonice.

Par doplnku co me proti Sharanovi mrzi (nejde doobjednat) jsou odvetravane sedacky, parkovaci asistent, odmrazovani celniho skla (z nejakeho duvodu to je polozka v kolizi s Lane Assist a Mrtvy bod) a denni ledky.

Kolik se da dostat sleva u VW?

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno

:punk:Ak by bol aktualny projekt srandakara, tak by Swift Sport bol prvy adept... atmosfera, benzin,  akuratna davka koni a celkom pekny design...

1.3 vystriedal Swift Sport s 1.6, hodne muziky za malo peňazí :)
attachicon.gifIMG_1249.JPG

Odesláno (upraveno)

Co se tyce slevy, tak 12% je akorat, ale kdyz je postrcis myslim ze 15 daji, flotila je zhruba 20%... 2.0 je supr motor, ale jezdi za 10/100 :(

diky za info, zkusim. VW slevy netusis?

spotreba je ok, s tim pocitam. bude to primarne mestske auto a proto chci benzin a ne dyzl, ktery za 5 let bude z toho asi dost zniceny..

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno

Těch 12% na Seata je OK a mělo by projít i 15%. Schválně jsem se díval na nacenění našeho Leona, kterého původní majitel kupoval dokonce taky v Průhonicích a tam byla sleva opravdu 15%, takže to zkus ještě ukecat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...