Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo a jeste k te levnejsi prevodovce, k ni je o 25kw slabsi motor a to fakt radeji dolepim folie za svy. Nasel jsem naky maniky za ctyrku...

Odesláno

na díly, za dvojku. přecejen začínala mít nějaký ty mušky, poslední dobou se na ní začaly slétávat jak na mrtvolu, nemělo asi význam ji uržovat při životě.. ale držela se dlouho. nová toyka je taky japan, tak snad mám zase na 20 let vystaráno :D

Odesláno

Tak to je Velká paráda. Šetři si ji jak se kolem píše už pro Evropu nebudou RS6, M3 a díky poslání EU budeme jezdit v litrech a nejraději HTP. Krásná Audi opravdu a ta linie boků.

Odesláno (upraveno)

K výše uvedenému. Oba Bayeři jsou fešáci, zejména ta krásná M3, velká pecka, barva asi TOP.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

A teď s dovolením jeden veteránský dotaz. Nechci to dávát do Petrolheadu, tak to šoupnu sem.

Vzhledem k tomu, že je tady dost lidí, kteří se orientují mezi starými Mercedesy, tak se zeptám zkušenějších. Uvažoval jsem, že prodám své dva nevyužité motorové i tikající stroje a udělám si radost a splním sen, který mě provází už dlouho. To znamená redukce "stojatých vod" za jeden "dream" kousek. Ale je to upřímně "voda" pro mě dost neprobádaná.

Mám dva favority, které jsem dlouhodobě chtěl. Oba Mercedesy. Jeden z nich vystřelil do nesmyslu - jedná se o W124 V8 500. To se dostalo cenově někam, kde už nejsem ochoten to akceptovat. Druhá volba je klasické, dlouhé kupé 500, respektive 560 SEC. Mám v merku dva konkrétní kusy. Od každého jeden a zjišťuji všechny dostupné informace, bohužel každý tvrdí něco jiného, jako u všeho. Jsou lidé, kteří mě od toho odrazují a naopak. Mám v tom bordel. Údajně to není model vhodný pro potencionální zhodnocení. O to mi ani tak nejde, protože to chci pro radost, ale jistý nárust ceny za poslední dva roky tam vidím. Ano, není to takový nesmysl, jako u W124 V8 nebo 190 2.3, ale vzrůstající tendenci to evidentně má.

Mám ve výběru jednoho bílého, ale prostě bílá mi k tomuto typu auta z nějakého důvodu nesedí, na druhou stranu má údajně málo najeto, ale stojí v Itálii, což pro mě není úplně známka důvěry (soudě dle různých hodinkových obchodů jsem na Italy opatrný). Nicméně jsem se po X stovkách prohlédnutých aut usadil u těchto dvou vozů, které mě oslovily, o chlup větším favoritem je ten stříbrný:

1)  bílé 500 SEC

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mercedes-Benz-Mercedes-Benz-500-SEC/vhc:car,pgn:18,pgs:10,ms1:17200_144_/pg:vipcar/250614795.html

2)  stříbrné 560 SEC

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Mercedes-Benz-560-SEC-Optik-Instruments-6.0/vhc:car,pgn:6,pgs:10,ms1:17200_145_/pg:vipcar/236253590.html

Jestli se v tom někdo orientujete, budu rád za každý postřeh, na co si dát pozor. Jaký motor je vhodnější a na co tenhle model trpí? Předem moc díky.

Odesláno

Myslím, že tohle auto měl Uff a vwtyp11 a oba to myslím chválili. Sám nad insignii taky uvažuji ale nejspíš nad klasickým 4v benzín.

Na tento 6v jsem četl už víc negativních reakcí.

http://www.autanet.cz/autonews-test-ojetiny-opel-insignia-2-8-v6-4x4-sports-tourer-%C3%A2-sestivalcova-tloustice-3026

Odesláno

Ka starou Insi nemel, I kdyz jsem s kolegovou parkrat jel. Kazdopadne ne se zminenym motorem, tak nemuzu slouzit...

Odesláno (upraveno)

Davide pokud je to 5tikilo v cajku tak bych neváhal ani minutu.... trochu bych se bál italských nemocí jako auto už po celolaku ( kroupy nebo parkovací šrámy atd ) nebo úprava tacha ( dělaj to stejně jako češi ) na fotkách ovšem vypadá jako to jedno z deseti co se v itálii vyplatí, žádná sůl a sníh. Pro mě je naopak tato bílá v závalů černých, šedých a stříbrných vzácností. Bližší info hledej na mercedesových fórech , bohužel osobní zkušenost nemám, co vím tak tomu rády praskaj zadní okna :-)

To druhý je pro mě už přeplácaný, přespoilerovaný..... já ctím heslo v jednoduchosti je krása  ;)

Upraveno uživatelem M3maniac
Odesláno

M3 e46, čertvě po leštění a voskování. Víkendovka a snad i alespoň trochu investice.

Nádhera, osobně mám raději dakrar než fénix, ale vypadá krásně, takže gratulace. Moje dostala na vánoce ty tuctový kola jak jsi psal :-))) ale doopravdu CSLkový, né CSkový jak má většina spolu s replikami. A na jaře půjde na kontrolu a výměnu všeho potřebného, brzdy ,oleje, filtry atd atd. Tak uvidíme co ji bude scházet , má už 14 let a 77tkm na hrbu  :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Jestli se nepletu tak jsi měl 6tiválec od BMW, nerozumím Tvému směru ..... jdeš o dva levely dolů......... po všech směrech. Pro případné střety s majiteli insignií, píšu jen svůj názor  ;) .

Odesláno

Davide pokud je to 5tikilo v cajku tak bych neváhal ani minutu.... trochu bych se bál italských nemocí jako auto už po celolaku ( kroupy nebo parkovací šrámy atd ) nebo úprava tacha ( dělaj to stejně jako češi ) na fotkách ovšem vypadá jako to jedno z deseti co se v itálii vyplatí, žádná sůl a sníh. Pro mě je naopak tato bílá v závalů černých, šedých a stříbrných vzácností. Bližší info hledej na mercedesových fórech , bohužel osobní zkušenost nemám, co vím tak tomu rády praskaj zadní okna :-)

To druhý je pro mě už přeplácaný, přespoilerovaný..... já ctím heslo v jednoduchosti je krása ;)

podle me je cena mimo a proteces na tom gate. Kdyz uz takovyho mladocha, tak R107..
Odesláno

Nádhera, osobně mám raději dakrar než fénix, ale vypadá krásně, takže gratulace. Moje dostala na vánoce ty tuctový kola jak jsi psal :-))) ale doopravdu CSLkový, né CSkový jak má většina spolu s replikami. A na jaře půjde na kontrolu a výměnu všeho potřebného, brzdy ,oleje, filtry atd atd. Tak uvidíme co ji bude scházet , má už 14 let a 77tkm na hrbu :)

Nádhernej kousek. Smekám...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

podle me je cena mimo a proteces na tom gate. Kdyz uz takovyho mladocha, tak R107..

Tak jestli jsem to pochopil dobre, tak chce něco, co si roky nechá.... taky jsem nikde nenapsal, že bych za to vykukal 20.000  ;) ale oproti 28.000 za super vytuněnej kousek bych volil onu bílou.... Když to koupí za 17.000 tak to nemusí být špatně uložený peníze, to auto má své kouzlo....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...