Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

před 17 hodinami, LovecK napsal:

@CEGY mám to na ježdění a nestojí mi za to těch 60HP a 60Nm navíc u 997 Carrera S, obzvlášť za příplatek 1M. S tím by mi bylo líto jezdit a motat další km, tohle je vlastně pořízením cenově Oktávka :) 

Gratuluji a naprosto chápu. Caymana 987.2 2.9 jsem používal jako daily 3 roky a bylo to super svezení. "S" bude asi ideální, mě v té 2.9 trochu chyběl výkon. Na druhou stranu na daily naprosto dostatečné. A cenově je samozřejmě každý cayman dost jinde než 911 pokud člověk vezme srovnatelné generace. Jasně, 911 je modla a krása, ale pokud s tím chce někdo jezdit, tak cayman dává naprosto smysl navíc za nákladů blízkým normálnímu autu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Boxster/Cayman je až po konec dveří 911 s tím, že se motor před zadní nápravou v mezních situacích chová líp, než motor za nápravou. Servisní náklady bohužel stejné jako na 911. Generace 997 Cayman vypadá rozhodně lépe než 911 996 (volské oko bych za velké terno v dědictví nepovažoval). Za mě parádní volba, dobře jezdící Porsche za rozumnější peníz v porovnání s 911. Ať dobře slouží a dělá radost!

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

S dovolením navážu:

- 996 je pro mě No Go - přední světla a interiér můj autismus nedá, výkonově stejné jako Cayman, ale trochu těžší, navíc pěkná dnes kolem 1M. A ano, 996 by byla o 7-10 let starší.
- 2,9 vs 3,4 - je dost rozdíl a to slabší jsem zavrhnul při výběru hned, cenově nehraje vlastně roli.
- designově jsem po konec dveří úplně v pohodě, zadek je lepčí u nástupce 981

Dost mi v rozhodování pomohlo i to, že tohle auto prodával v roce 2016 zdejší pedantní Porsche positive člen se 61tis km, to jsem odhalil dle SPZ. Aktuálně má lehce přes 65tis km, já s ním dal od středy 750km. Přestože ale stálo, olej a filtry pravidelně, tak uvidím.

Asi vše, na 17 let starou plechovku vypadá fajn, i v interiéru. Zítra jedu Beskydy, tak snad vyjde počasí na nějakou fotku.

Konec hlášení 😉

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Laff napsal:

Boxster/Cayman je až po konec dveří 911 s tím, že se motor před zadní nápravou v mezních situacích chová líp, než motor za nápravou. Servisní náklady bohužel stejné jako na 911. Generace 997 Cayman vypadá rozhodně lépe než 911 996 (volské oko bych za velké terno v dědictví nepovažoval). Za mě parádní volba, dobře jezdící Porsche za rozumnější peníz v porovnání s 911. Ať dobře slouží a dělá radost!

Cayman 987, ale asi překlep… 😇 a nedělej si iluze, jak se to jednou roztočí, tak je vcelku jedno jestli Cayman nebo 911, protože to nebude v 60km/h 🤣

Odkaz ke komentáři

Chápu správně, že od 1. 10. 2024 při silniční kontrole na území ČR (jako fyzická osoba s vlastním/půjčeným motorovým vozidlem) hlídkou Policie ČR, Městské policie, Vojenské policie stačí řidiči jen prokázat svoji totožnost? Třeba pomocí občanského průkazu anebo eDokladu v mobilu, cestovního pasu, apod. a nic dalšího není potřeba (ani "zelená" karta)?

Senioři, případně handicapovaní navíc potvrzení o zdravotní způsobilosti, průkaz ZTP, ZTP/P.

https://www.policie.cz/clanek/jak-probiha-silnicni-kontrola-a-co-vse-je-potreba-predlozit.aspx

https://ckp.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/204-ridici-pozor-od-rijna-dochazi-k-dalsim-zmenam-v-povinnem-ruceni

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, juk napsal:

Chápu správně, že od 1. 10. 2024 při silniční kontrole na území ČR (jako fyzická osoba s vlastním/půjčeným motorovým vozidlem) hlídkou Policie ČR, Městské policie, Vojenské policie stačí řidiči jen prokázat svoji totožnost? Třeba pomocí občanského průkazu anebo eDokladu v mobilu, cestovního pasu, apod. a nic dalšího není potřeba (ani "zelená" karta)?

Senioři, případně handicapovaní navíc potvrzení o zdravotní způsobilosti, průkaz ZTP, ZTP/P.

https://www.policie.cz/clanek/jak-probiha-silnicni-kontrola-a-co-vse-je-potreba-predlozit.aspx

https://ckp.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/204-ridici-pozor-od-rijna-dochazi-k-dalsim-zmenam-v-povinnem-ruceni

Myslím, že dokonce stačí jen sdělit policistovi jméno - ale asi  bude záležet na koho narazíš. 

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, moco napsal:

Myslím, že dokonce stačí jen sdělit policistovi jméno - ale asi  bude záležet na koho narazíš. 

před 2 minutami, Waya03 napsal:

Ta moje dělá na registru vozidel a říkala mi že není potřebné mít už vůbec nic. Fízlovi řekneš jméno a jemu už tam všechno i s fotkou prý vyjede.

Díky pánové! Takže obligátní sadu dokladů (občanka/pas, řidičák, malý techničák, zelená karta) už jen za hranicemi. A teď to zbývá jenom prakticky vyzkoušet 🙂

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, juk napsal:

Díky pánové! Takže obligátní sadu dokladů (občanka/pas, řidičák, malý techničák, zelená karta) už jen za hranicemi. A teď to zbývá jenom prakticky vyzkoušet 🙂

Viděl bych ale problém při nehodě, kdy i tobě samému asi nebude stačit, že ti spoluúčastník nehody řekne všechny informace bez toho, aniž by jsi viděl nějaký doklad (techničák, občanku, zelenou kartu) - to je bod, kdy budeš muset vždy volat policii. 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, moco napsal:

Viděl bych ale problém při nehodě, kdy i tobě samému asi nebude stačit, že ti spoluúčastník nehody řekne všechny informace bez toho, aniž by jsi viděl nějaký doklad (techničák, občanku, zelenou kartu) - to je bod, kdy budeš muset vždy volat policii. 

To je dobrý postřeh! eDoklady v mobilu by, snad, mělo jít použít i k prokázání totožnosti i jiné fyzické osobě s touhle aplikací, ale taky záleží na koho člověk natrefí.

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, juk napsal:

To je dobrý postřeh! eDoklady v mobilu by, snad, mělo jít použít i k prokázání totožnosti i jiné fyzické osobě s touhle aplikací, ale taky záleží na koho člověk natrefí.

Já mám pro jistotu všechno vyfocené, ale dotyčný mi nemusí věřit. Zelenou kartu vozím, to mi nevadí. Oceňuji, že se nemusí vozit malý techničák, protože mít ho v autě je při krádeži auta dost vážný problém pro pojišťovnu při plnění pojistky - jsou schopni kvůli tomuhle "detailu" krátit plnění třebas i o 40%. 

Odkaz ke komentáři

@moco malý techničák už neexistuje. Je jen velký, který je plastová kartička velikosti bývalého malého. V podstatě tam nic moc napsáno není, všechny detaily o vozidle by měly být online. Docela mě mrzí, že se ztratí historie majitelů... (zatím jsem neměl chvilku na zjišťování, jestli půjde někde online vyhrabat).

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, juk napsal:

Byl jsem zastavený PČR a hned mi řekli, když jsem jim vše podával, že už nic vozit s sebou nemusím....

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 43 minutami, Laff napsal:

@moco malý techničák už neexistuje. Je jen velký, který je plastová kartička velikosti bývalého malého. V podstatě tam nic moc napsáno není, všechny detaily o vozidle by měly být online. Docela mě mrzí, že se ztratí historie majitelů... (zatím jsem neměl chvilku na zjišťování, jestli půjde někde online vyhrabat).

Do 31. 12. 2023 to bylo Osvědčení o registraci vozidla část I. - tzv. malý techničák a Osvědčení o registraci vozidla část II. - tzv. velký techničák (leporelo/harmonika, pak formát A4) a od 1. 1. 2024 už se vydává jen Osvědčení o registraci vozidla.

https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Silnicni-doprava/Registrace-vozidel

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, DavidLC napsal:

Byl jsem zastavený PČR a hned mi řekli, když jsem jim vše podával, že už nic vozit s sebou nemusím....

Stejná zkušenost.

Teď ještě počkat na 1.1.2026 a nebude potřeba mít u sebe fyzicky ani zbroják a průkaz zbraně. To mě v peněžence sere nejvíc.

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, Z. Paul napsal:

Stejná zkušenost.

Teď ještě počkat na 1.1.2026 a nebude potřeba mít u sebe fyzicky ani zbroják a průkaz zbraně. To mě v peněžence sere nejvíc.

Jo, je to velký 🙂

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Přátelé, pokud někdo z vás vlastní nějaké zajímavé ikonické auto stáří 20 let + a byl by ochotnej se pochlubit, nechat nafotit a umístit do časopisu, prosím o PM. Domluvíme pak další. Díky moc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...