Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Před hodinou, Gustaf napsal:

@African jj, připadá mě to jako hravé netuctove SUV....

@DavidLCurcite si nenechám vrak pro sebe. Nechám to na pojišťovně. Ten servisak a Olfinu v Trutnově říkal, že tam jezdí hodně Poláci na ty dražby. Takže si myslím, že to půjde.

Každopádně nevím, jestli peníze dostanu po dražbě nebo před, dle odhadnuté ceny vozu před nehodou. Páč defakto vrak je stále můj. Možná že s odsouhlasením vyplácení celé částky dám souhlas i k přepisu na pojišťovnu a tím i nakládání s vrakem.

Nebo budu čekat jak dražba dopadne, já dostanu peníze ponížené o cenu vraku a pak až peníze od dražitele, popřípadě dorovnanou částku pojišťovnou, do celkové hodnoty.

Po dražbě, příklad, auto pojišťovna ohodnotí na 500, za 200 to vydraží, 300 posílá pojišťovna. Ty toprodáš výherci. 

Odesláno (upraveno)
před 21 minutami, DavidLC napsal:

Po dražbě, příklad, auto pojišťovna ohodnotí na 500, za 200 to vydraží, 300 posílá pojišťovna. Ty toprodáš výherci. 

Tak to stihnou? Mají 15 dní na poslání peněz od konce šetření...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

klucove pri likvidacii totalky je na kolko poistovna ohodnoti auto. Samozrejme pre poistovnu je najvyhodnejsie aby to ohodnotila na co najmensiu sumu, kedze to je suma, ktoru ti bude platit. Obvykle sa to robi ze si najdu na internete najlacnejsie porovnatelne auto (rocnik/motor) a hotovo. Nejaka keramika, alebo servis za 30tis pred tyzdnom nikoho nezaujima. Poznam zopar ludi co riesili totalku, vsetci na tom par tisic evri prerobili, tak drzim palce. 

Odesláno

To je to, co mě u těch pojišťoven sere. Pojistim si na nějakou částku, za to platim a podle toho se taky odvíjí výše pojistného. Pak prásk a všechno je trochu jinak. Proto na auto dělam pojistku každej rok novou.

Odesláno

@geometr co znamena "pojistim si na nejakou castku". Ak poistujes povedzme 3 rocne auto, poistovna ti NIKDY nepovie aku ma to auto pre nich hodnotu (=aka je maximalna vyska plnenia). Je to obchodne tajomstvo. Aspon taka je moja skusenost na slovensku s roznymi poistovnami. Auto si nemozes poistit na tebou urcenu sumu, tzv. nadpoistit. To by si kazdy poistil 10r oktaviu na milion a zajtra by spravil totalku :). Vyska poistneho plnenia sa vzdy odvija od "casovej hodnoty auta". Ak je oprava do 80% tejto hodnoty, auto sa opravuje, ak viac, tak totalka. Mechanizmus plnenia pri totalke tu uz bol vysvetleny.

• Dát hlas 1
Odesláno

Když šlo moje byvale bourane auto do dražby tak borec co si to vydrazil ( nabidl slusne prachy tak jsem souhlasil)- si pro to prijel do servisu kde stalo, domluvil si tam setkani se mnou- a ja mu podepsal nejaka papiry a on mi to zaplatil cash... To co mi platila pojistovna ( zbytek) pak priselo do 15 dni na ucet- ale to bylo pred 8 lety...  

Odesláno
před 38 minutami, zacik napsal:

@geometr co znamena "pojistim si na nejakou castku". Ak poistujes povedzme 3 rocne auto, poistovna ti NIKDY nepovie aku ma to auto pre nich hodnotu (=aka je maximalna vyska plnenia). Je to obchodne tajomstvo. Aspon taka je moja skusenost na slovensku s roznymi poistovnami. Auto si nemozes poistit na tebou urcenu sumu, tzv. nadpoistit. To by si kazdy poistil 10r oktaviu na milion a zajtra by spravil totalku :). Vyska poistneho plnenia sa vzdy odvija od "casovej hodnoty auta". Ak je oprava do 80% tejto hodnoty, auto sa opravuje, ak viac, tak totalka. Mechanizmus plnenia pri totalke tu uz bol vysvetleny.

V pojistný smlouvě se uvádí hodnota vozu (ta by měla vycházet z nějaké reálné tržní ceny nebo ceny obvyklé daného vozu daného stáří a stavu). A od té se odvíjí primárně cena pojistného. Samozřejmě, že Ti pojišťovna nedovolí (resp. neuzavře s Tebou smlouvu) na nějakou nesmyslnou hodnotu (ať vysokou nebo nízkou, i když nízkou možná, nezkoušel jsem a trochu vyšší ti taky povolí, to je pak tvoje hloupost). Takže to dělám tak, že si zjistím takovou cenu, případně to s pojišťovnou konzultuju (obvykle se shodnem). No a na rok jakž takž OK, resp. je to smlouva, musí vyhovovat oboum stranám. No ale zkus si nechat takovou smlouvu třeba tři roky a platit pojistku při hodnotě vozu, kterou si uvedl při uzavření smlouvy. A to už nemluvím třeba o bonusech, které Ti naskakují, když nebouráš. Tohle má maximálně smysl u funglovky a GAP.

Odesláno

Já měním každý rok a proto jsem dal teď v srpnu 1mio. Tak nějak se ty auta pohybujou. Snižoval jsem po roce z 1,1mio. A částku mi odsouhlasil i ten týpek, co mně pojistku uzavíral, že tam vidí stejnou cca podobnou částku.

Odesláno

No, jasně. A určitě Ti chtěli na další rok zvednout pojistné (auta jsou dražší, lidi více bouraj a podobný bla, bla, bla pojišťovny). Zrušíš, uzavřeš novou, hodnota ve smlouvě je reálnější a pojistné nižší.

Odesláno (upraveno)
před 6 minutami, geometr napsal:

No, jasně. A určitě Ti chtěli na další rok zvednout pojistné (auta jsou dražší, lidi více bouraj a podobný bla, bla, bla pojišťovny). Zrušíš, uzavřeš novou, hodnota ve smlouvě je reálnější a pojistné nižší.

Hele, já to tak nějak dělam pořád, takže nevím. Ale jednou mi to zvýšení dělalo asi 3 kila, tak jsem to neřešil. Do teď jsem neměl jedinou pojistnou událost, že full bonusy a vždy nabídly lepší cenu. Teď to bude horší, no....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno
před 3 hodinami, geometr napsal:

V pojistný smlouvě se uvádí hodnota vozu (ta by měla vycházet z nějaké reálné tržní ceny nebo ceny obvyklé daného vozu daného stáří a stavu). A od té se odvíjí primárně cena pojistného. Samozřejmě, že Ti pojišťovna nedovolí (resp. neuzavře s Tebou smlouvu) na nějakou nesmyslnou hodnotu (ať vysokou nebo nízkou, i když nízkou možná, nezkoušel jsem a trochu vyšší ti taky povolí, to je pak tvoje hloupost). Takže to dělám tak, že si zjistím takovou cenu, případně to s pojišťovnou konzultuju (obvykle se shodnem). No a na rok jakž takž OK, resp. je to smlouva, musí vyhovovat oboum stranám. No ale zkus si nechat takovou smlouvu třeba tři roky a platit pojistku při hodnotě vozu, kterou si uvedl při uzavření smlouvy. A to už nemluvím třeba o bonusech, které Ti naskakují, když nebouráš. Tohle má maximálně smysl u funglovky a GAP.

Jo i ne, měl jsem sjednanou cenu vozu v pojistce 130 tis. a pojiš´tovna mi ohodnotila (na totálku) a vyplatila cca 165 (oni + kupec bouračky dohromady). Takže patrně přehodnotím výše pojistek u ostatních aut, mě vyšlo, že to pojišťovna vzala dle model/rok/motor/km/výbava z dané chvíle události a výše pojistné ceny v pojistce byla mimo řešení.... Jo divný, ale zažil jsem to, ne kamarád.....🤷‍♂️

Odesláno
12 hours ago, Murphy97 said:

..takze nekdy v lete ho najdeme jako novy na sauto

jj, "unfallfrei" na mobile.de 🤣

• Haha 1
Odesláno

@Gustaf vše na co se čtyři stránky ptáš, včetně plnění kdy a co, je popsáno v “nejčastější dotazy” na stránce pojišťovny nebo se stačí zeptat e-mailem pracovníka likvidace, který mas k dispozici. Z mých zkusenosti jsou ti lidé v poho

Odesláno
před 3 hodinami, vwtyp11 napsal:

@Gustaf vše na co se čtyři stránky ptáš, včetně plnění kdy a co, je popsáno v “nejčastější dotazy” na stránce pojišťovny nebo se stačí zeptat e-mailem pracovníka likvidace, který mas k dispozici. Z mých zkusenosti jsou ti lidé v poho

Jasný, vím...já se jen podělil se svým "zážitkem" a pak už se tady rozproudila diskuze. Svou odpověď jsem dostal...

Odesláno

Jen tak "mimo soutěž" :) - moje nehoda z r. 1997, jeli jsme v tom dva dospělí a dvě děti, vcelku jsme vyvázli dobře, až na mou hlavu, která si bouchla do čelního skla ...
V obci to do nás napral feťák - před ním zastavilo auto a on to šoupnul do protisměru.

Co myslíte, mělo to cenu opravovat nebo ne? Já se tenkrát vlivem neznalosti rozhodl špatně ...
Favorit byl z r. 1993.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Když to po sobě s odstupem čtu, tak musím opravit ten výraz "pod vlivem" a už to rovnou dopovím - napadlo mě totiž pod vlivem okolností, ale bylo to z důvodu mojí neznalosti, že jsem souhlasil s návrhem přivolané odtahovky auto nechat zavézt do nejbližšího servisu mimo Plzeň, který nebyl "značkový" a tam to vzali jako dobrý kšeft, že auto půjde opravit.

Bylo prasklé i čelní sklo, hnutý přední sloupek a geometrie nápravy. Oprava se protahovala a v té době vyšla myslím okolo 90 tisíc ... V té době jsem musel dohledat a přinutit viníka nehody (protože to byl kretén a už ani nevím jak, ale nakonec v Plzni v jednom paneláku se mně podařilo mluvit s jeho otcem), aby nehodu oznámil na pojišťovnu, protože jak mně řekli, jinak nemají co řešit ... Byl jsem z toho tenkrát na nervy, nejdřív sehnat peníze a zaplatit za opravu servisu a pak čekat, jak to vyřídí pojišťovna.
Jaké bylo moje překvapení, když mně při osobním jednání v pojišťovně bylo řečeno - udělal jste zásadní chybu, že jste si auto nenechal opravit ve značkovém servisu Škoda - ten servis, kde jste si to nechal opravit, předražil cenu na náhradních dílech cca o 10 tisíc. Takže o to nám vyplatili míň ..... 

Upraveno uživatelem milomac
Odesláno

Jezdím s novým VW T7, kdyby někdo uvažoval o pořízení, tady pár mých dojmů z užitkové verze tzv. Kastenwagen.

S VW Transportery/Multivany jsem najel stovky tisíc, od T3 prakticky s každou variantou a motorizací.

Největší jízdní zábava byla s benzínovou T3, na převoz lidí a věcí už tak praktická nebyla, to vylepšila až T4 a další.

Přemýšlel jsem, co lepšího oproti T6.1 nabízí nová T7 a ………….

A jediné vylepšení je, že nemusím šroubovat víčko nádrže při tankování, po odklopení deklu můžu rovnou strkat hubici do díry.

Exterier je věcí vkusu, podle mě není ani lepší ani horší, prostě trochu předělaný Ford.

Katastrofa začíná uvnitř, už při otevírání dveří zjišťuji, že se zmenšil úhel otevření.

Sedačka řidiče je krátká a nepodepře dostatečně moje stehna, čalounění ubohé, při přejezdu jednoho drncáku jsem zadkem narazil na konstrukci sedačky. Loketní opěrka už nemá plynule stavitelnou regulaci a po překonání horní polohy spadne dolu.

Výhled z čelního okna se zhoršil díky černé bouli na něm nalepené, kde jsou skrytí „chytří“ asistenti.

Zpětná zrcátka si upravím pomocí tlačítka na horní hraně čalounění dveří, jejich vyhřívání ale musím zapnout pícháním prstu do displeje na palubní desce.

Vypíčený displej uprostřed palubky, který ukazuje nepotřebné věci, se nedá vypnout úplně, v režimu „klidná obrazovka“ stále svítí čas a datum.

Na displeji za volantem se neustále objevují nesmyslná a matoucí hlášení, třeba že mám zatáhnout ruční brzdu ikdyž zrovna jedu 50km/h, že jsem unavený, ikdyž jedu teprve 10min nebo že se vybourám, když zrovna zahajuji manévr předjíždění a to spolu s výstražným zvukem fakt vyděsí.

Otravně asistenty nařízené EU jako line asist nebo varování překročení rychlosti se dá vypnout, ale po vypnutí motoru se musí po startu vypínat znovu.

Díky elektromech.řízení a fordímu podvozku je zpětná vazba od kol strašná, po první jízdě jsem musel nechat zkontrolovat tlaky v pneu, ale těma to bohužel nebylo.

Tlačítka hlasitosti umístěná na volantu mě několikrát spodní hranou škrábly do prstů.

Takže to vypadá, že bych nový T7 ke koupi nedoporučil, ale co jiného? Jinde to bude stejné nebo horší a třeba do Toyoty se nevejde ani motorka.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 1
Odesláno

Jsem se v Rakousku stavil mrknout na jednu Californii 2014 ve čtyřkole, defakto ještě nesmrtelné auto, kde je vše tak jak má být a mega se mě líbí. Chlapík to celou dobu servisoval u VW, veškerá dokumentace, 86.000km najeto...za rovný miliónek. S prodejcem samozřejmě došla řeč i na nové Transportery a ten jenom koulel očima a prej že nebrat, oni i ty motory už nejsou co bývali a mají problém s velkým úbytkem oleje. Teď ta situace na trhu není úplně optimální...už jen ty otravní asistenti a kdesi cosi. Upřímně bych tu starou lemru radši než novinku....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...