Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Keby ste mali voľných 300 tisíc KČ a nemali ani auto ani hodinky, čo by ste si radšej kúpili?

Jasně že hodinky, jezdit se dá taxikem, to je levnější :)

Odesláno

No proč bych měl zdůvodňovat, že Oktávku nechci?

Co to tady plácáš za blbosti, prosím tě? Já po tobě chci zdůvodnění??? Nespadl ti ten kotel, co spravuješ, na hlavu? :) :) :)

Napsal jsi, že Škodovka je chrastítko a že bys ji nechtěl. Tak jsem se tě slušně zeptal, co doporučuješ v nižší střední třídě místo Oktávky, aby to nebylo chrastítko. Mě to fakt zajímá.

Odesláno

ViCo: Musíš bejt fikanej.. "Můžete si vybrat jakýkoli auto, pokud to bude Oktávka s dieselem do půl mega".

Všichni budou spokojený!:)

Tenhle přístup razil Ford :)

Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black.

Odesláno

Chápu, tak podporují Němce, kteří lejou veškeré zisky ven a lepí tím díry v propadu prodeje VW :)

To je dost svérázný názor :)

Já to vidím spíše tak, že zaměstnávají cca. 26.000 lidí přímo ve fabrice a dalších tisíce u českých subdodavatelů.

A k tomu zisku - koncern VW udělal loni jaký zisk? Cca. 400 miliard Kč, ne?

A z toho Škodovka kolik? 5%?

Člověče, tím toho moc nezalepí, byť je po Audi druhá nejziskovější.

Odesláno

Outback je OK, co není OK je to, že tyhle 2,5motory žerou olej a mám dva kamarády, kterým se rozsvítila kontrolka vpodstatě proto, aby je informovala, že právě zadřeli motor...

Asi si vybíráš blbý kamarády, no. To neuměj číst? V návodu určitě píšou, že se má hladina oleje kontrolovat s každým tankováním. Kdyby, jako každý zodpovědný řidič, dodržovali pokyny, nestalo by se jim to! Blbouni, prostě.

...

...

...

Já zadřel 2.0XT Forestera ;)

Odesláno

U škodovky bych měl asi problém s poruchovostí. Stačí se podívat na různé tabulky ADAC a další a člověk zjistí že to není žádná olympiáda plus máme dvě v práci a taky to jezdí do servisu nějak často. No zase na druhou stranu je to škodovka a ta se v Čechách vždycky bude prodávat dobře.

http://www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehlivosti-automobilu/

Mně fakt jebne :)

Dyť v té tvé tabulce skončila lépe, než Passat, BMW 5, BMW X5, BMW X3, VW Touareg, Mondeo, ...

Četl sis vůbec tu tabulku? :)

Odesláno

A....... Jestli bereš za vzor spolehlivosti proti Octávce ,Passata, Mondeo a další tak tě lituji. Třeba je zas před ní Renault Laguna. No to je jedno. Jen jsem chtěl poukázat na to, že to zas takovej echt wagen není.

Odesláno (upraveno)

Ja myslim ze kdyz je oktavka na stejny urovni jako bmw 5 ci Passat tak to vubec neni spatnej vysledek, fakt sis tim odkazem v argumentaci moc nepomohl :-) priste ho vypust a treba si to nebude nikdo overovat

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Ona spolehlivost dost záleží na náhodě, dá se říct že je pár aut která jsou dlouhodobě spolehlivá, jako porsche 911, ale i tam se najdou chyby. Znám případ kdy u nové 997 4s odešla prvně převodovka, potom začal prosakovat olej a nakonec katalizator s termostatem. To vše během asi 2 měsíců. A zrovna spolehlivost u kokty jsem myslel že je vcelku slušná, neberu v potaz vysypaná turba apod. Protože to je o zacházení a úplně stejně můžou odejít i u jiného auta. Octy s kterýma jsem jezdil a které jsme měli nebo vlastně stále máme i v rodině patří k autům s kterýma není žádný problém.

Prostě celkově bych to přestal řešit, dokud bude existovat BMW 3 tak octa nikdy nejlepší ve třídě nebude, to prostě není možné. Věřím tomu že ted nová by se mohla vyrovnat Mondeu, ale to kdo ví, počkám si až se svezu.

Odesláno

Asi si vybíráš blbý kamarády, no. To neuměj číst? V návodu určitě píšou, že se má hladina oleje kontrolovat s každým tankováním. Kdyby, jako každý zodpovědný řidič, dodržovali pokyny, nestalo by se jim to! Blbouni, prostě.

...

...

...

Já zadřel 2.0XT Forestera ;)

Jak říkám, zlatej třílitr :smile_anim: .

Odesláno

Me trosku vadi to zvetsovani, jako prazak bez garaze jsem se rozhodoval mezi O II a Golfem a golf vyhral hlavne z duvodu parkovani (a taky protoze byl o kilo levnejsi :-))

Odesláno

Pánové já jsem jen chtěl ukázat na to, že Octavie na tom se spolehlivostí není nijak dobře. Vy si tu pletete žebříček oblíbenosti s žebříčkem spolehlivosti, když srovnáváte Passata , Mondeo, Octaviu, BMW X 5, X3 a další. je jasné, že tyto vozy jsou oblíbené, prodávané, ale nejsou opakuji nejsou spolehlivé. Opakuji ano tyto vozy jsou oblíbené, ale nejsou spolehlivé.

Odesláno

Kasprik: Mazda 6 je fajn, i to suv je pry hit, ale nejak se mi nelibi vzhled... ale auto to neni špatný... :)

ViCo: Rav4 sem četl, známý ji má, motorově to ujde ale jinak už je to spíš skoro offroad a k velikosti vevnitř a kufru měl výtky

decebal: outback je ok, prostornost kombíku na vyšším podvozku.... soused jezdí ještě 2.0i a je spokojenej, snad jen interiér je takovej nemastnej neslanej... jak je na tom ten 3,6R?

V tom jsem seděl akorát jednou, já mám H6 3.0. Zajímavé je, že ta 3,6 papá míň. A je to teda kočár náramnej. http://www.auto.cz/test-subaru-outback-3-6r-22041

Odesláno

Ona spolehlivost dost záleží na náhodě, dá se říct že je pár aut která jsou dlouhodobě spolehlivá, jako porsche 911, ale i tam se najdou chyby. Znám případ kdy u nové 997 4s odešla prvně převodovka, potom začal prosakovat olej a nakonec katalizator s termostatem. To vše během asi 2 měsíců. A zrovna spolehlivost u kokty jsem myslel že je vcelku slušná, neberu v potaz vysypaná turba apod. Protože to je o zacházení a úplně stejně můžou odejít i u jiného auta. Octy s kterýma jsem jezdil a které jsme měli nebo vlastně stále máme i v rodině patří k autům s kterýma není žádný problém.

Prostě celkově bych to přestal řešit, dokud bude existovat BMW 3 tak octa nikdy nejlepší ve třídě nebude, to prostě není možné. Věřím tomu že ted nová by se mohla vyrovnat Mondeu, ale to kdo ví, počkám si až se svezu.

..známemu klekl v 911 motor..při 50tis km..samo po záruce..tak je to asi o té náhodě.. :)

..pravdou je že dostal v rámci kulance nějakou slevu při výměně..:smile_anim:

Odesláno

Co to tady plácáš za blbosti, prosím tě? Já po tobě chci zdůvodnění??? Nespadl ti ten kotel, co spravuješ, na hlavu? :) :) :)

Napsal jsi, že Škodovka je chrastítko a že bys ji nechtěl. Tak jsem se tě slušně zeptal, co doporučuješ v nižší střední třídě místo Oktávky, aby to nebylo chrastítko. Mě to fakt zajímá.

Klídek :) . Už jsem někde výše psal, že nemohu poradit které auto koupit, protože je moc neznám (snad jen jako občasný uživatel), no a když ti napíšu kup si bavoráka, tak mě sežereš :clap: .

Odesláno

U škodovky bych měl asi problém s poruchovostí. Stačí se podívat na různé tabulky ADAC a další a člověk zjistí že to není žádná olympiáda plus máme dvě v práci a taky to jezdí do servisu nějak často. No zase na druhou stranu je to škodovka a ta se v Čechách vždycky bude prodávat dobře.

http://www.kurzy.cz/...sti-automobilu/

Tyhle statistiky je třeba brát trochu s rezervou, a když už ji někdo čte, měl by si taky trochu zanalyzovat ty údaje. Například tato statistika pouze říká, kolik "vážných" (co to vlastně znamená) závad se vyskytlo u dotčených aut ve stáří do 3 let. Do padesátého místa téměř všechna auta mají nájez cca 30000km, dál potom celkem běžně o 100% vyšší, počet závad se od 20 místa do cca 60 místa liší o 1.5% a je otázkou, co představuje tu 100% veličinu, je to počet dnů provozu, nebo nájez kilometrů?

Odesláno (upraveno)

To je dost svérázný názor :)

Já to vidím spíše tak, že zaměstnávají cca. 26.000 lidí přímo ve fabrice a dalších tisíce u českých subdodavatelů.

A k tomu zisku - koncern VW udělal loni jaký zisk? Cca. 400 miliard Kč, ne?

A z toho Škodovka kolik? 5%?

Člověče, tím toho moc nezalepí, byť je po Audi druhá nejziskovější.

Nevím jaký zisk udělal VW, Škoda cca 16 mld. Přibližně 50 mld. má půjčeno od škodovky VW.

Co se týká zaměstnaných to neřeším, nevím kolik z těch zaměstnaných jsou češi, kolik českých subdodavatelů jim dodává apod. Jen vím, že kamarád pracuje v Neměcku u firmy, které škodovce vyrobila a v současné době montuje v Kvasinách novou linku ;) Mimochodem v představenstvu je 7 lidí z nich je jedinný Čech a ani ten nesedí v Čechách.

Doplnění :

Počet dodavatelů výrobního nákupu činil 1 432 (2010: 1 317).

288 těchto obchodních partnerů má své sídlo v České republice,

31 sídlí v bezprostředním sousedství závodu Mladá Boleslav.

Upraveno uživatelem Josef01
Odesláno

..známemu klekl v 911 motor..při 50tis km..samo po záruce..tak je to asi o té náhodě.. :)

..pravdou je že dostal v rámci kulance nějakou slevu při výměně..:smile_anim:

Pri týchto nazvyme to "exotických" vozidlách sa nepočíta s vysokým nájazdom km, nakoľo majiteľ týchto vozidiel nemá iba toto jedno odparkované pred panelákom...

Poznám človeka čo v Maserati menil motor po 30 000km, druhý zase do svojho SLR-ka po kúpi minul milióny na servis, ale hold, pre týchto ľudí to nie je nič také, čo by im narušilo životný štandard, proste to dá do servisu a bude chvíľu jazdiť na Range Roveri a pod...

Na druhej strane môj sused nedá dopustiť na auto, ktoré práve vlastí, bez ohľadu na jeho neduhy, až keď ho predá...

Návštěvník Kamil
Odesláno

kurvy a chlast

Moje řeč.:) Ještě bych přidal nějaký výlet do světa.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...