libor2002 Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října (upraveno) @colommbo To je právě na tom super, že se to může stát komukoli. A úplně se v tom vidím, jako by se to stalo mě. A přesně bych to taky tak komentoval... "A jdu si pro ňho... náááádhera... ua, ty voe... už se... do prdele... kurwáá" Upraveno 9. října uživatelem libor2002
OndraPod Odesláno 9. října Nahlásit Odesláno 9. října Na známých místech ani ťuk, ale kolem cest a cestiček se vždycky pár zapomenutých najde 1 2
Jeronimo Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října Dnes jen pár Bedlí... Jaký máte názor na Bedle červenající. Oproti Bedle vysoké se prý nedoporučují sbírat a konzumovat. Příznám se, že dřív jsem to nerozlišoval a nikdy jsem žádný problém po konzumaci neměl.
colommbo Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října Ahoj! Je fakt, že s bedlou červenající jsem se v přírodě setkal jen velmi sporadicky, i tak si ale myslím, že je mnoho jiných krásných, chutných a zaručeně bez problémů poživatelných hub, než abych musel sebrat právě B.Č. 1
OndraPod Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října V lese rostou jenom jedlé Bedly vysoké, na to se dá myslím spolehnout. Na louce je to trochu loterie
Jeronimo Odesláno 10. října Nahlásit Odesláno 10. října No u nás tam kde chodím rostou opravdu 1:1 A je to v lese. Jsou nižší než Bedla vysoká, po naříznutí růžovějí a nemají takové tygrování na nožce, ale je hladší. I podle aplikace v telefonu mi to vyhodnotí jako Bedlu červenající. Ale závěr jsem si udělal, díky
vzduch Odesláno 11. října Nahlásit Odesláno 11. října Určitě tam něco zůstalo. Ranní Provodov, Zlín. 3
Radek124 Odesláno 11. října Nahlásit Odesláno 11. října Mikrofón… Upřímně, jako děcka jsme u bedel nikdy neřešili jestli červenají - prostě jsme je sežrali a nepamatuju že by nám z nich kdy bylo blbě 1 2
orol Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října Našel jsem toto: mladé kusy mají lupeny zakryté plachetkou. Jak plachetka, tak kloubouk je "poprášený" oranžovým "prachem", který se lehce otře. Rostlo toho hodně na jednom místě: Toto je foceno pod olší, 900 m.n.m. dnes (polovina října) Nevíte, prosím, co by to mohlo být?
Jeronimo Odesláno 19. října Nahlásit Odesláno 19. října Od pasu, z otočky, po tmě: Mochomůrka císařka.
bohus76 Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října před 11 hodinami, orol napsal: Našel jsem toto: mladé kusy mají lupeny zakryté plachetkou. Jak plachetka, tak kloubouk je "poprášený" oranžovým "prachem", který se lehce otře. Rostlo toho hodně na jednom místě: Toto je foceno pod olší, 900 m.n.m. dnes (polovina října) Nevíte, prosím, co by to mohlo být? Já bych to nejedl, císařka má vyrůstat z " vajíčka". Houby které bezpečně neznám,nejím. Zde se můžeš lehce splést a tím pádem i otrávit .
orol Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října Císařka to určitě není. Ale co to je, bych se rád dozvěděl. Ve dvou atlasech, co mám doma, jsem nic podobné nenašel.
Moty Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října Před hodinou, orol napsal: Strakoš nemá lupeny Jasný, to sem přehlídnul, že to má lupeny, vycházel jsem jen z fotky a toho seskupení, strakoš roste stejně
vojt Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října (upraveno) Polnička topolová by to mohla bejt https://www.google.com/search?sca_esv=f3d4f0bd708342fc&udm=2&fbs=AIIjpHz8mDO5Cc0voi7AQgmHq8oIr4vmC6qCqA0CrDtfR1BYNLZGmcNctKyIUb35lZwqvrzp0XaFKh5mxufeKLObNGDz5RasEsDxuRUhJyGfy9pYjq1Uq87vmtauJHCT3HyhX6Yo30Jy6VumBnfUOVwqCorXEWrP0wwhoYURT6V2DXPPDLgYYR8s86xkVrfiwDfSCdf3_s1DuBXZegM_5lx2ZTxHP6ok_w&q=polnička+topolová&sa=X&ved=2ahUKEwi8laDisrKQAxU09AIHHSklJ4QQtKgLegQIHBAB&biw=1869&bih=901&dpr=1 Upraveno 20. října uživatelem vojt
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se