Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

@colommbo To je právě na tom super, že se to může stát komukoli. A úplně se v tom vidím, jako by se to stalo mě. A přesně bych to taky tak komentoval... "A jdu si pro ňho... náááádhera... ua, ty voe... už se... do prdele... kurwáá"🤣

Upraveno uživatelem libor2002
  • Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dnes jen pár Bedlí... Jaký máte názor na Bedle červenající. Oproti Bedle vysoké se prý nedoporučují sbírat a konzumovat. Příznám se, že dřív jsem to nerozlišoval a nikdy jsem žádný problém po konzumaci neměl. 

IMG_20251010_122107_result.jpg

Odesláno

Ahoj! Je fakt, že s bedlou červenající jsem se v přírodě setkal jen velmi sporadicky, i tak si ale myslím, že je mnoho jiných krásných, chutných a zaručeně bez problémů poživatelných hub, než abych musel sebrat právě B.Č. 🙂

• Dát hlas 1
Odesláno

No u nás tam kde chodím rostou opravdu 1:1 A je to v lese. Jsou nižší než Bedla vysoká, po naříznutí růžovějí a nemají takové tygrování na nožce, ale je hladší. I podle aplikace v telefonu mi to vyhodnotí jako Bedlu červenající. 

Ale závěr jsem si udělal, díky :) 

Odesláno

Mikrofón…

image.jpeg.8ad2d0f42625768e120b8f0322390011.jpeg

Upřímně, jako děcka jsme u bedel nikdy neřešili jestli červenají -  prostě jsme je sežrali a nepamatuju že by nám z nich kdy bylo blbě 😛

• Haha 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Našel jsem toto:

image.thumb.jpeg.13e99e28d1a767c91427252621d5ebc6.jpeg

mladé kusy mají lupeny zakryté plachetkou. Jak plachetka, tak kloubouk je "poprášený" oranžovým "prachem", který se lehce
otře.

Rostlo toho hodně na jednom místě:
image.jpeg.8edc428c565116cca1aa96753f88ac1a.jpeg

Toto je foceno pod olší, 900 m.n.m. dnes (polovina října)

Nevíte, prosím, co by to mohlo být?

Odesláno
před 11 hodinami, orol napsal:

Našel jsem toto:

image.thumb.jpeg.13e99e28d1a767c91427252621d5ebc6.jpeg

mladé kusy mají lupeny zakryté plachetkou. Jak plachetka, tak kloubouk je "poprášený" oranžovým "prachem", který se lehce
otře.

Rostlo toho hodně na jednom místě:
image.jpeg.8edc428c565116cca1aa96753f88ac1a.jpeg

Toto je foceno pod olší, 900 m.n.m. dnes (polovina října)

Nevíte, prosím, co by to mohlo být?

Já bych to nejedl, císařka má vyrůstat z " vajíčka". Houby které bezpečně neznám,nejím. Zde se můžeš lehce splést a tím pádem i otrávit .

Odesláno

Císařka to určitě není.
Ale co to je, bych se rád dozvěděl. Ve dvou atlasech, co mám doma, jsem nic podobné nenašel.

Odesláno
Před hodinou, orol napsal:

Strakoš nemá lupeny ;)

Jasný, to sem přehlídnul, že to má lupeny, vycházel jsem jen z fotky a toho seskupení, strakoš roste stejně

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...