Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky

Doporučené příspěvky

Babky nesuším, zpracuju je buď hned nebo šup (ve směsi) do mrazáku. Rakovinu dneska může způsobit asi téměř všecko, co člověk žere, tak se příště s kamarádem bav radši o holkách nebo hodinkách. Ale bacha, hodinky způsobujou maniodepresivní psychózu... :santa:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, jak to máte se sušením babky? Celej život je suším spolu s ostatními hříbky a baštím, teď mě kamarád vyděsil, že babky se nemají sušit v žádném případě. Prý pak způsobují rakovinu. Mám to teda všechno vyhodit?

Nejracionálnější odpověď  a shrnutí najdeš zde, přepošli link i kamarádovi prosím:

https://borovicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=277724

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

mám toho na chatě po kokot. takto mi to vypadá na louce, asi to prostě vyhrabu i s listím, ale mám strach, že to bude v budoucnu horší, protože se to třetím rokem zhoršuje. pod stromy je toho víc, ale roste to i na volné louce. loni jsem si pod lesem udělal parkovací stání, vypálil plevel, haluze atd. a rozhrabal to do roviny a letos je tam václavek, že tam nejde šlápnout na zem. prostě do toho parkuji a šlapu.  je to horší než kopřivy. poslední roky mi tam zdechly staré stromy a musel jsem je pokácet, doufám, že to spolu moc nesouvisí?

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Odkaz ke komentáři

U strýce na zahradě naproti přes ulici se u jabloně a hrušně objevily taky, zatím v míře snesitelné a kuchyňsky využitelné... :)

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě souvisí, václavka je dřevokazná houba, takže si ji vlastně pěstuješ - na rozkládajícím se pařezu a jeho kořenech.

Podhoubí je čistě bílé, odloupni kousek kůry a můžeš si ho prohlédnout.

ale tak to tam vypadá všude, v lese, na loukách, u cest atd. s touto logikou zlatej kůrovec :eek:

Odkaz ke komentáři

ale tak to tam vypadá všude, v lese, na loukách, u cest atd. s touto logikou zlatej kůrovec :eek:

Václavky se docela činí, ostatně docela často jsou různě zmiňovány největší žijící organismy na světě

co zatím známe - v Oregonu, Washingtonu a Michiganu jsou houby, které mají plochu 600 / 900 ha, při

porovnání dna jde o stejného jedince houby i několik km od sebe (prorostlé podhoubí pod zemí po kořenech),

a jsou to právě václavky.

Je jich více druhů, třeba kolega colommbo má na fotce václavku obecnou,

kdežto kolega odjinud je zbytečně nedůvěřivý vůči václavce smrkové :)

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...