Moty Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2017 Pro mě taky, minulý víkend jsme byli na místě kde byly dycky a nic, "jen" 2 kozáci a 2 praváci, krom ostatních hub teda, no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2017 Chlapi, jak to máte se sušením babky? Celej život je suším spolu s ostatními hříbky a baštím, teď mě kamarád vyděsil, že babky se nemají sušit v žádném případě. Prý pak způsobují rakovinu. Mám to teda všechno vyhodit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2017 Vyhod kamarada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2017 Babky nesuším, zpracuju je buď hned nebo šup (ve směsi) do mrazáku. Rakovinu dneska může způsobit asi téměř všecko, co člověk žere, tak se příště s kamarádem bav radši o holkách nebo hodinkách. Ale bacha, hodinky způsobujou maniodepresivní psychózu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2017 Chlapi, jak to máte se sušením babky? Celej život je suším spolu s ostatními hříbky a baštím, teď mě kamarád vyděsil, že babky se nemají sušit v žádném případě. Prý pak způsobují rakovinu. Mám to teda všechno vyhodit? Nejracionálnější odpověď a shrnutí najdeš zde, přepošli link i kamarádovi prosím: https://borovicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=277724 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2017 Díky, to zní rozumně. Kamarádovi jsem přeposlal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 Dneska prý václavky... nekecá přítelkyně? Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 Nekecá, drž se jí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 Nekecá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 použil bych jen kloboky,noha je tuhá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 No, ona si taky nebyla moc jistá... nechám jí to sníst první :-) (Jj, že se jí jen klobouky povídala taky.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 mám toho na chatě po kokot. takto mi to vypadá na louce, asi to prostě vyhrabu i s listím, ale mám strach, že to bude v budoucnu horší, protože se to třetím rokem zhoršuje. pod stromy je toho víc, ale roste to i na volné louce. loni jsem si pod lesem udělal parkovací stání, vypálil plevel, haluze atd. a rozhrabal to do roviny a letos je tam václavek, že tam nejde šlápnout na zem. prostě do toho parkuji a šlapu. je to horší než kopřivy. poslední roky mi tam zdechly staré stromy a musel jsem je pokácet, doufám, že to spolu moc nesouvisí? Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 Samozřejmě souvisí, václavka je dřevokazná houba, takže si ji vlastně pěstuješ - na rozkládajícím se pařezu a jeho kořenech.Podhoubí je čistě bílé, odloupni kousek kůry a můžeš si ho prohlédnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 U strýce na zahradě naproti přes ulici se u jabloně a hrušně objevily taky, zatím v míře snesitelné a kuchyňsky využitelné... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 Samozřejmě souvisí, václavka je dřevokazná houba, takže si ji vlastně pěstuješ - na rozkládajícím se pařezu a jeho kořenech.Podhoubí je čistě bílé, odloupni kousek kůry a můžeš si ho prohlédnout.ale tak to tam vypadá všude, v lese, na loukách, u cest atd. s touto logikou zlatej kůrovec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2017 (upraveno) Ber to tak, že dělají užitečnou práci - rozkladem dřeva ti obohacují půdu Navíc je můžeš sníst. A ty si stěžuješ Vydrž, příští rok už nejspíš bude uklizeno. Upraveno 15. října 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2017 (upraveno) ale tak to tam vypadá všude, v lese, na loukách, u cest atd. s touto logikou zlatej kůrovec Václavky se docela činí, ostatně docela často jsou různě zmiňovány největší žijící organismy na světěco zatím známe - v Oregonu, Washingtonu a Michiganu jsou houby, které mají plochu 600 / 900 ha, připorovnání dna jde o stejného jedince houby i několik km od sebe (prorostlé podhoubí pod zemí po kořenech),a jsou to právě václavky. Je jich více druhů, třeba kolega colommbo má na fotce václavku obecnou,kdežto kolega odjinud je zbytečně nedůvěřivý vůči václavce smrkové Upraveno 16. října 2017 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2017 Psilocybe semilanceata Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2017 A jejda - lysohlávky raději nee... A kolegovi tommasovi děkuju za upřesnění! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alky Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2017 My jsme našli tohohle mimozemšťana. Napsal bych nečuchat, ale ono to stejně dopadne jako v obecné škole a namrzlým zábradlím:) Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se