Přejít na obsah

Zkušenosti s díly z Parexa

Doporučené příspěvky

panove panove, to je zase debata - uz se to blizi diskuzi o parexo pouzdrech na sport2 a letecke 000215, za ktere byl ing. hnevsa vynasen do nebe - zachranil totiz tisicum haviru jejich milovane primky :)

ja uprimne nechapu, jak si nekdo muze koupit ten cifernik nebo lunetu - za prve se porad daji sehnat veci na aukru (reminky, cifry, rucky, pouzdra -ano, cena je vyssi, ale snad mate koule na to, nosit OPRAVDOVE primky a ne nejake cinske sracky). a za druhe je to podle me stejne, jako si koupit na trzisti boty ADIBOS anebo PLIMA a potom si to "ospravedlnovat", ze sice nevypadaji uplne jako origo, vydrzi min jako origo, ale zato stalz o hodne min a z dalky to stejne neni poznat...

No, ono dost záleží na tom, co kdo chce. Já taky stále udržuju v chodi 20 let starého Formana a samozřejmě používám díly z druhovýroby, protože originály už prostě nejsou. Ale stejně samozřejmě nepředstírám, že mám autentického veterána a kromě toho ty díly vesměs nepředstírají, že jsou originál.

Takže pokud chce někdo prostě udržet v chodu staré primky, nechť používá aftermarket made for Parexo. Ale od výrobce a dodavatele by bylo přinejmenším slušné, aby tyto díly nepředstíraly originály. Takže třeba značka PAREXO Sport by při funkční kompatibilitě dílů byla zcela přiměřená, PRIM Sport je docela drzost.

Snad jsem se vyjádřil aspoň trochu srozumitelně.

Jo, a novoměstská blamáž s logem PRIM je tak dúkladná, že by snad bylo nejlepší, kdyby se na to v NMnM vybodli a začali na zelené louce s něčím úplně jiným (ELTON, ANCRE, ...). A bylo by po ptákách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsou to proste fejkovy dily a to tu na chronomagu nepodporujeme. ja nevim, co furt na tom vsichni resite. kdyz na to nemam, tak to nenosim, a je jedno, jestli se bavime o dilech na prim nebo rolex. ja prece taky nebudu na svy rolady davat aftermarket - jak se tomu na ebay vznesene prezdiva - lunetu a tah, abych si origo lunetu nevosoupal a tah nevytahal. ano, voboje se dela a stoji to tak petinu az ctvrtinu originalu. tohle je hodinkovy forum pro milovniky hodinek a kdyz je milujes, tak neni co resit.

jediny, co na tom chapu, je absence zdroje origo dilu. je fakt, ze kdyz rozm.dnu rolady, du k AD a necham je vopravit. ale taky mi teda dil jen tak neprodaj. musim je tam nechat voservisovat. jak to ma elton netusim, jde to uplne mimo me.

Odkaz ke komentáři

Dobrej, jsem tu novej a to jen díky PRIM SPORT koukám Parexo točí světem a hodně lidí odradí od jeho vášně. Před rokem jsem dostal PS 1 + záručák a druhé PS1 + záručák na ELTON SPORT naprosto dokonalé pouzdra a záručáky. Původně jsem to chtěl prodat protože ELTON SPORT asi těžko seženu. Mojí cenu nechtěl nikdo akceptovat. Tak jsem začal dávat dohromady SPORTY mám jich za rok 17 v dost slušném stavu. Nemám žluťásky tak jsem na jedny přihodil a narazil na člověka co mi naznačil že je na Aukru jedna skládačka na kterou jsem měl přihozeno 4444 Kč. Z alarmoval jsem jednu pověřenou osobu a ta také potvrdila že se jedná o PAREXO. Tak to vypadá že asi přestanu něco sbírat prodám to a nebudu se muset bát. Jinak děkuji všem co mi ušetřily peníze jsem zvědav za kolik se prodají.

Odkaz ke komentáři

Dobrej, jsem tu novej a to jen díky PRIM SPORT koukám Parexo točí světem a hodně lidí odradí od jeho vášně. Před rokem jsem dostal PS 1 + záručák a druhé PS1 + záručák na ELTON SPORT naprosto dokonalé pouzdra a záručáky.

Vítej na fóru!

Záruční list na ELTON SPORT - mohl by jsi prosím do tohoto specializovaného vlákna dát pár kvalitních fotek záručního listu (či jiné dokumentace)? Zejména stránka s razítkem prodejny a datem prodeje by byla pro nás všechny hrozně zajímavá. :helpsmilie:

Odkaz ke komentáři

No, ono dost záleží na tom, co kdo chce. Já taky stále udržuju v chodi 20 let starého Formana a samozřejmě používám díly z druhovýroby, protože originály už prostě nejsou. Ale stejně samozřejmě nepředstírám, že mám autentického veterána a kromě toho ty díly vesměs nepředstírají, že jsou originál.

Takže pokud chce někdo prostě udržet v chodu staré primky, nechť používá aftermarket made for Parexo. Ale od výrobce a dodavatele by bylo přinejmenším slušné, aby tyto díly nepředstíraly originály. Takže třeba značka PAREXO Sport by při funkční kompatibilitě dílů byla zcela přiměřená, PRIM Sport je docela drzost.

Snad jsem se vyjádřil aspoň trochu srozumitelně.

Jo, a novoměstská blamáž s logem PRIM je tak dúkladná, že by snad bylo nejlepší, kdyby se na to v NMnM vybodli a začali na zelené louce s něčím úplně jiným (ELTON, ANCRE, ...). A bylo by po ptákách.

ápropo logo Parexo je již na sklíčkách pro běžné velikosti Prim v nevyhovujícím tvaru ovšem za již 40 ká dříve 10 .No ale pokud si objednám 12 položek a příjde jich 6 /poštovné/s tím ,že to z nabídky nejde vymazat tak to mě.....také nevyhovuje.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Mate nekdo alespon zkusenosti s tesnenimi a drobotinou na IGENY od Parexu?

Nebo mate jina doporuceni na tesneni? Ja jsem ted z mych IGENU vyndal puvodni tesneni, ktere bylo uz uplne zpuchrivele az roztekle za pomoci redidla a spejle. Chtelo by to ale nove.

Těsnění dýnka jak na PSI, tak PSII těsní. Co se týče korunek, tak ty také těsní, ale na pohled jsou jiné.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Možná už se to tu probíralo, ale koukám na Aukro, kde je mrak nových dílů na Sport 1 a letecké Prim. Ciferníky, ručičky, lunety,... :mad:

http://aukro.cz/rozjizdime-vyrobu-prim-v-cesku-sledujte-me-aukce-i2513228975.html

Nabídka prodejce: http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=19857900

A protože tohle moc detailně nesleduju, copak to je a odkud? Parexo? Nebo nějaká další nová výroba, jak tvrdí prodejce?

Odkaz ke komentáři

Ano je to šmejd z Parexa.Indexy mají špatně nanesenou lumi,okénka vykousané nakřivo,je to hrůza.Za mne nebrat.

No šmejd... jak se to vezme, když porovnáš ceny (ne ty od šmelináře z aukra)

Ciferník Parexo - 127,- Elton - 1500,- t.j. cca 11x dražší

Ručky Parexo - 120,- Elton - 800,- t.j. cca 6x dražší

Věnec Parexo - 50?? Elton - 490,- t.j. cca 10x dražší

Korunka Parexo - 78,- Elton - 300,- t.j. cca 5x dražší

a tak dále

takže pro běžnýho spotřebitele (ne chronomagora) je to myslim jasná volba protože ten ten rozdíl nevidí a je diskutabilní zda kvalita od Eltonu je např u cifru 11x lepší (se zkušeností na ES kde je Eltonu jedno jaké logo zvolí bych ani neřek) .

Pokud budou nove korunky těsnit tak bychom spíš Parexu měli poděkovat.

Mě by zajímalo jak je na tom např kovová luneta co do provedení a jak se liší od originálu.... nemáte někdo zkušenosti?

Sám přemyšlim o tom že bych si koupil okrový cifr než seženu origo, za tu cenu ... no nekup to..... :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

No šmejd... jak se to vezme, když porovnáš ceny (ne ty od šmelináře z aukra)

Ciferník Parexo - 127,- Elton - 1500,- t.j. cca 11x dražší

Ručky Parexo - 120,- Elton - 800,- t.j. cca 6x dražší

Věnec Parexo - 50?? Elton - 490,- t.j. cca 10x dražší

Korunka Parexo - 78,- Elton - 300,- t.j. cca 5x dražší

a tak dále

takže pro běžnýho spotřebitele (ne chronomagora) je to myslim jasná volba protože ten ten rozdíl nevidí a je diskutabilní zda kvalita od Eltonu je např u cifru 11x lepší (se zkušeností na ES kde je Eltonu jedno jaké logo zvolí bych ani neřek) .

Pokud budou nove korunky těsnit tak bychom spíš Parexu měli poděkovat.

Mě by zajímalo jak je na tom např kovová luneta co do provedení a jak se liší od originálu.... nemáte někdo zkušenosti?

Sám přemyšlim o tom že bych si koupil okrový cifr než seženu origo, za tu cenu ... no nekup to..... :smile_anim:

Pokud budou ty věci kvalitně udělané,můžem se bavit.Sice je to laciné,ale na nic.Štvalo by mne,že mám datumové okénko nakřivo,nedržící ručky a netěsnící korunky.Jestli to někomu nevadí,tak mě to vadí.
Odkaz ke komentáři

Pokud budou ty věci kvalitně udělané,můžem se bavit.Sice je to laciné,ale na nic.Štvalo by mne,že mám datumové okénko nakřivo,nedržící ručky a netěsnící korunky.Jestli to někomu nevadí,tak mě to vadí.

Jasně tebe i mě to štve ovšem 95% spotřebitelům je to buřt.

Tu kvalitu (netěsnící korunky snad už těsní?), potisk ciferníku se zlepšil... až na to okénko, nové ručky by taky měly být OK?

Tu kvalitu by si měli pohlídat hodináři kteří tyto díly odebírají (pokud je odebírají) přes reklamace.

Odkaz ke komentáři

No mě se zase z toho pseudobussinesu dělá mdlo. Nechci Téma Parexo tabuizovat. Naopak by se o tom mělo mluvit a psát co nejvíce, ale asi v jiném kontextu a jinde, třeba zde: Hodinky čínské výroby včetně značek podvrženého luxusu

Odkaz ke komentáři

nemůžete to brát tak že když je jedna součástka špatná tak je všechno špatné. Já osobně mám na těchto Igen dva díly Parexo od svého hodináře. Ručičky a sklíčko. Sklíčko jinde rozumě neseženu a na ručičky čekám až se objeví nějaké dobré původní, do té doby musí vydržet Parexo, protože originální jsou nepoužitelné. Za tu cenu 120 Kč je potom klidně založím do krabičky jako náhradní, lumi je vynikající. A sklíčko těsní, viz jiný příspěvek.

Samozřejmě ciferníky hodinář vůbec nenakupuje. Nové korunky by už snad měli těsnit, ještě netestováno. A kovová luneta mě také zajímá jak vypadá a pasuje.

Dovolil jsem si trochu větší foto aby ty ručky byly vidět:

edit:překlep

post-23282-094121000 1343565625.jpg

Upraveno uživatelem Mila_T
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...