Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omyl, nic nehledám. Rád o něm čtu a prohlížím si fotky. Toť vše. Akorát si nejsem jistý, jestli se dá při tak vysoké roční produkci udržet kvalita.

Aldo, ja myslim, ze prave v tomhle je u Rolexu ten vtip. I kdybys sem mrsknul sto podobnejch fotek, bude to delat radove mozna setiny nebo tisiciny promile reklamaci, buchvi jestli uznatelnych.
Odesláno

čoveče, tah obyčejnejch seamasterů je proti submarinerům jen o fous těžší a pocitově (aspoň pro mě) daleko solidnější..

A to "chrastění" plechu, když člověk lehce pohne rukou.. :sad01_anim:

Nicméně i když připustím, že je dokonalý (pro někoho jiného), pak je o to překvapivější, že u Sea Dwellerů, které jsou dražší, udělali krok v tom případě špatným směrem - jejich tah je pro mě příjemnější..

No nevím, ale teď mám v jedné ruce Omegy Seamastery, a v druhé Submarinery, a zvuk je při zatřesení stejný, prostě pro mě milý zvuk pohybující se oceli. :)

Chrastění ani vrzání neslyším ani u jedněch. Jinak Omegy mají kvalitní sponu o tom žádná, ( tedy pokud slouží vnitřní pérko, a nedochází k samovolnému rozepínání - což se u starších a používaných Seamasterů občas stává ),

ale osobu kterou napadlo udělat titěrné lesklé dílky zakomponované do broušených, na tools hodinkách, bych nejradši zabil.Na údržbu jedna z nejopruzovatějších kombinací, navíc až moc elegantní, na diversky.

Nemáš na mysli SD DS? Tam je tah zase o něčem úplně jiném, no taky stojí samotný tolik, co velmi slušné hodinky.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Omyl, nic nehledám. Rád o něm čtu a prohlížím si fotky. Toť vše. Akorát si nejsem jistý, jestli se dá při tak vysoké roční produkci udržet kvalita.

Podle téhle logiky by u Applu, který chrlí milionové serie, měli mít problémy s kvalitou, zatímco garážový stavitel poslepovaných počítaču z komponentů měl mít mnohem vyšší kvalitu jen proto že za rok uplácá pár sestav ??? Upraveno uživatelem Cyber
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

můj poslední žvást k debatě o howně ... co na nich mám, nic, líbí se mě, jsou kvalitní, sedí mě, maj vlastní stroj, toto přihlouplé téma lze aplikovat na kteroukoliv značku, jsou předražené, nekvalitní, ubohé, kříčí něco-cokoli do světa, boože, to je zábava, ale je pravda, že v dobách, kdy jsem na ně neměl jsem jimi také částečně opovrhoval, chápu, že někoho neosloví, ale tento hon na čarodějnice je mě k smíchu, komu se nelíbí ok, mě ano a podobné debaty na tom nic nezmění, pro nepředpojaté přidám pár fotek, mám na nich tohle :)

post-1461-084017600 1288816145.jpg

post-1461-076072300 1288816171.jpg

post-1461-021697100 1288816185.jpg

• Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Hele, řeknu to asi takto.

Moc zkušeností s R nemám. Jen jedny Suby ND - nový od Bechyněho, kupovaný v květnu t.r., vyrobený v r. 2009.

Pohodlí - 100%; nemám důvod nasazovat jiný. Plavání, šnorchlování, dovolená, hrabání se v písku? ... cokoliv.

Lyže, snowboard v zimě ... proč ne?

Spona? Ano, ubohej plíšek. Horko? = nateče ruka ... párátko, propiska, cokoliv ... úprava tahu za 10 sekund.

A co mě na nich s..e?

Ta debilní a hlavně stabilní odchylka! -3s za den, ale prostě kydykoliv, bez ohledu na způsob nošení, běžnou úroveň natažení, způsob odkládání ... cokoliv. Prováděl jsem měření po týdnech podle konkrétního odkládání na noc nebo nošení přes noc ... nic!

Výsledky? Nejlepší -3s, nejhorší -3,14s (zá######ý "pí" - že by schválně?).

Ta stabilita je na mechaniky neuvěřitelná!

A proto mě na R s..e, že nevěnují pozornost dokončenýmu kousku a nevyladí to na +/- 0, když to pouští na trh.

• Dát hlas 2
Odesláno

Nevím, jestli je zrovna tohle správné přirovnání. Tohle je individuální. Ani u výrobce hodinek s produkcí pár set, nebo tisíc kusů ročně ještě neznamená, že jeho výrobek předčí kvalitou výrobce s produkcí statisíců kusů. Ale jsem si jistý, že takoví jsou a jejich výrobek může stát zlomek ceny třeba hodinek Rolex.

Když jsme u toho, mluvil jsem o kvalitě, ne o ceně. Ale když už jsme u ceny, co je zlomek ceny? Všechno má svou cenu, na tom se snad shodneme, ne? Osobně bych si nekoupil auto za zlomek ceny, dokonce si nejsem jistý, jestli bych chtěl jíst rohlík za zlomek ceny. Apropo, uplácaný počítač z garážové dílně může stát víc než sériový a otestovaný výrobek, a stále to nic neříká o kvalitě.
Odesláno

Jediné trochu snesitelné jsou ty Submarinery (a Deepsea), vyměnit za safír bez kyklopa a dalo by se to i nosit Posted Image. Zbytek je nemastný, neslaný, místo Rolex napis Bentime a vůbec bych si jich ani nevšiml.. Ale taky to může být mým věkem a radikálnějším postojem Posted Image Za ty prahy bych čekal, že z nich padnu na zadek, ale třebaže si je prohlížím znovu a znovu, nic to se mnou nedělá... :) Třeba v 50, 60 si řeknu, že Rolex dělá pěkný hodinky.. Posted Image

Odesláno

..ale je pravda, že v dobách, kdy jsem na ně neměl jsem jimi také částečně opovrhoval,..

:thumbsup_anim:

Věř mi, že ne všichni mají tenhle přístup..

Odesláno

...Našel jsem si tedy výrobce, který si pohrál se strojkem nejen vizuálně, který vyřešil problém s prachotěsností a který nabídl ještě něco navíc....

Chci vědět víc!!! :-)
Odesláno

@Alda - k tej fotke spony

nikdy som nevidel rolexy s tak viditelne zvarenou sponou. mozno sa hypophyse ( ten co robil tu fotku ) dostal ku nejakemu nepodarku, alebo fotil fake-y, ale neverim, ze by tateto nieco preslo cez kontroly.. stat sa to samozrejme mohlo, ale urcite to nie je bezny vzhlad spony.

nemam po ruke fotak, tak len foto z mobilu. spona na 116610 - bezchbyna

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Na nových Subech mám docela divně provedené zpracování zářezů lunety,

je tam strašně vidět otisk nástroje, viz foto.

GMT IIc tuto ?chybu? nemají.

Jinak nepřesnost do minusu kolem -2 až -3s mám také.

post-235-017521500 1288879138.jpg

Odesláno (upraveno)

Tohle moc nechápu. Rád se bavím o hodinkách. Rolex mám rád, jen ne jeho cenu, toť vše. Možná to tak nevypadá, ale nic co jsem napsal v tomhle vláknu nebylo myšleno ve zlém.

OK. Já Tě nechtěl urazit. Jen jsem měl pocit, že do toho "šiješ" trochu přes závit a snažíš se najít na Rolex chybu tzv. za každou cenu.

Tak jsem to tu chtěl trochu odlehčit.Pokud máš Rolex rád, tak je to prima. :cheers:

Upraveno uživatelem honza71
Návštěvník YPO
Odesláno

Na nových Subech mám docela divně provedené zpracování zářezů lunety,

je tam strašně vidět otisk nástroje, viz foto.

GMT IIc tuto ?chybu? nemají.

Jinak nepřesnost do minusu kolem -2 až -3s mám také.

tak to čumím - konečně nějaký vlastník nalil čistého vína do korýtka :) = respekt

vypadá to, že jediný benefit RLX je přesnost, což je u hodinek asi nejzásadnější, na druhou stranu není to málo ?

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno (upraveno)

Myslím si, že cenová  politika Rolexu je docela chytrá.Troufal bych si tvrdit že  90 procent lidí,kteří si kupují Rolexy / tím nemyslím vážené členy toho ctěného fora / si nekupuje Rolexy proto,že by toužili po in house calibru,chystali se na hlubiné potápění,nebo se neobešli bez  druhého času, nebo že jejich design byl pro ně neodolatelný ale prostě proto,že tím chtějí dokázat,že jejich majetkové poměry jsou takové, že si to mohou dovolit-něco jako zlatá karta-s tím,že tu ve společnosti zase nemůžete nenápadně ukázat jako Rolexy  :guitar:

V té souvislosti mě napadl ten starý vtip o nových rusech.Kde jsi koupil tyhle hodinky a za kolik? Na Tverdské za 10 000.Blázne proč jsi je nekoupil na Puškinově, tam je mají za 20 000.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

90 procent lidí,kteří si kupují Rolexy / tím nemyslím vážené členy toho ctěného fora / si nekupuje Rolexy proto... ale prostě proto,že tím chtějí dokázat,že jejich majetkové poměry jsou takové, že si to mohou dovolit

to je pak divný, že u PRIMU stejnej model odsuzujeme :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...