pebe Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Dnes po práci se jedeme podívat na sphynxí koťata, tak se těším doufám, že si nás tam nějaký "vybere" no konečně na tu fotku ve vaně se vždycky rád podívám
Povidláček Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 no konečně na tu fotku ve vaně se vždycky rád podívám Díky! Je to vlastně jeho úplně poslední fotka. Na instáči získala bezmála 370 lajků což nechápu. Nikdy jsem snad nepřekročil 50. Nicméně i když dneska jiskra přeskočí, k odběru budou koťata až v půlce října. Takže je to jen na počochnění a odjet
pebe Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 však to stačí, potom už ty tři týdny utečou jak voda
KFL Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Tak mě doběhla situace s kočkou. Sousedovic nedobrovolně nabytá habeška, která tu se*e všechny okolo, protože chodí všem kadit na zahrady, je totální katastrofa. Je to indoor kočka, ale chce bejt venku. Když je venku, chce bejt vevnitř. A když majitelé odjedou na víkend a nechají ji venku společně s jejich normální kočkou (mourek), tak na to očividně není stavěná, protože je jí zima a nic si nechytí, takže se nastěhuje ke komukoli, kdo má otevřený dveře. Aby tam vyžrala ledničku, vys*ala se na zahradě a pak, když se majitelé vrátí, se zase odstěhovala zpět a sousedy nadále užívala jen jako záchodu. Moc bezva situace... Noví majitelé, k nimž se teď zvíře hlásí, to nějak neřeší, je jim to fuk, ale mně to dost pije krev. Už jen proto, že nemůžu otevřít dveře od baráku, aby za nima nečíhalo nebohý zvíře zničený chladem nebo deštěm. Anebo nemůžu jít po zahradě, abych neustále nešlapal do hoven. Kočky je mi svým způsobem líto, protože původní majitelé se na ní vykašlali, noví majitelé ji neřeší a berou jako kočku, která se o sebe postará, nicméně to neznamená, že budu kočku ve výše uvedených ohledech tolerovat. Koček je tu tuna, všechny chodí na záchod domů, chytaj myši nebo ptáky, a necpou se nikomu do baráku. Jen tahle madam ne. Co teď s tím? Mohl bych jí asi adoptovat, zavřít v baráku a převychovat. Na to ovšem nemám ambice ani talent, protože kočce je odhadem cca rok a já nemám chovatelský zkušenosti (vždycky jsme měli jen psy).Kdyby to bylo malý kotě, tak bych to třeba zkusil, ale takhle...?Sousedi se jí asi nebudou chtít zbavit - míněno darovat někomu mimo místní baráky, kdo ten čas a ambici mít bude, ale zároveň neudělají nic proto, aby se situace či kočka změnila, protože to neřeší.Kočku zlikvidovat nepřipadá v úvahu, na to nejsem dostatečnej debil. Odvézt ji nepozorovaně někam pryč a vypustit ji o 50 km dál mi přijde zase jako zhovadilost. Co byste poradili? Mám si koupit mývalího/bengálskýho kocoura a nechat ho, aby si udělal pořádek v rajonu?
KFL Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Vývoj situace pokračuje. Naběhl jsem na právoplatný majitele, abych zjistil, jaký plány s kočkou mají. Jsou tu v okolí noví, nastěhovali se někdy o prázdninách. Pán moc milej, hrozně se omlouval a vypadlo z něj, že kočku dostali těsně před stěhováním od paní, která koupila jejich byt a nemohla tam kočku mít. Takže k ní nemají žádný vztah. A tudíž jim nevadilo, že se kočka přesídlila k sousedům. Říkal, že kočka utíkala vždycky (mají 2 dogy) a že nemají extra plán, jak s ní naložit. Takže na návrh, zda by nebylo lepší ji dát někomu, kdo kočce dát čas a péči, překvapivě nijak negativně nereagoval. Že to probere s manželkou a dá vědět. Tudíž očekávám do 48 hodin papíry a očkovák. No a co teď? Jak jsem psal - kočky je mi líto, ale nemám zkušenost s domestikací ročního zvířete. Je krásná, ale to není relevantní. Dát ji do útulku? Někomu darovat? Anebo si ji zkusit nechat? Nevím - kočku jsem nikdy neměl a poslední věc, po který toužim, je zničenej barák, pokud bude trochu neklidná a bojácná . A časově - chodíme do práce, děti do školy. Víkendy jak kdy - někdy doma, někdy výlety. Habeška není ráda sama. Takže i racionálně je to podle mě nevyhovující setup. A ne, dvě kočky do party nejsou řešení .
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Tak clovek potrebuje v zivote i trosku smuly, aby vedel, ze neni vsechno takova prdel. Jestli byste si to timdle meli vybrat, tak by to nakonec mohla bejt i velka klika.
KFL Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Hezky receno, byt nevim, jestli to brat osobne nebo jen jako retorickej obrat . Kazdopadne diky, ze ses me zastal, predsedo .
Moty Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 je to kocour? je foto? kocoura bych asi udal a měl by se jak v ráji:-)
revue gt Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Tak mě doběhla situace s kočkou. Sousedovic nedobrovolně nabytá habeška, která tu se*e všechny okolo, protože chodí všem kadit na zahrady, je totální katastrofa. Je to indoor kočka, ale chce bejt venku. Když je venku, chce bejt vevnitř. A když majitelé odjedou na víkend a nechají ji venku společně s jejich normální kočkou (mourek), tak na to očividně není stavěná, protože je jí zima a nic si nechytí, takže se nastěhuje ke komukoli, kdo má otevřený dveře. Aby tam vyžrala ledničku, vys*ala se na zahradě a pak, když se majitelé vrátí, se zase odstěhovala zpět a sousedy nadále užívala jen jako záchodu. Moc bezva situace... Noví majitelé, k nimž se teď zvíře hlásí, to nějak neřeší, je jim to fuk, ale mně to dost pije krev. Už jen proto, že nemůžu otevřít dveře od baráku, aby za nima nečíhalo nebohý zvíře zničený chladem nebo deštěm. Anebo nemůžu jít po zahradě, abych neustále nešlapal do hoven. Kočky je mi svým způsobem líto, protože původní majitelé se na ní vykašlali, noví majitelé ji neřeší a berou jako kočku, která se o sebe postará, nicméně to neznamená, že budu kočku ve výše uvedených ohledech tolerovat. Koček je tu tuna, všechny chodí na záchod domů, chytaj myši nebo ptáky, a necpou se nikomu do baráku. Jen tahle madam ne. Co teď s tím? Mohl bych jí asi adoptovat, zavřít v baráku a převychovat. Na to ovšem nemám ambice ani talent, protože kočce je odhadem cca rok a já nemám chovatelský zkušenosti (vždycky jsme měli jen psy).Kdyby to bylo malý kotě, tak bych to třeba zkusil, ale takhle...?Sousedi se jí asi nebudou chtít zbavit - míněno darovat někomu mimo místní baráky, kdo ten čas a ambici mít bude, ale zároveň neudělají nic proto, aby se situace či kočka změnila, protože to neřeší.Kočku zlikvidovat nepřipadá v úvahu, na to nejsem dostatečnej debil. Odvézt ji nepozorovaně někam pryč a vypustit ji o 50 km dál mi přijde zase jako zhovadilost. Co byste poradili? Mám si koupit mývalího/bengálskýho kocoura a nechat ho, aby si udělal pořádek v rajonu? Tady máš různé ukázky a rady. Vytvoříš k baráku kočkarium nějaký průchod do domu žrádlo, škrábadla, no a lásku v srdci. Ona Ti nějak vzdá dík, nebo ne :-)http://jacksongalaxy.com
KFL Odesláno 26. září 2017 Nahlásit Odesláno 26. září 2017 je to kocour? je foto? kocoura bych asi udal a měl by se jak v ráji:-) Kočka, zatím ještě nekastrovaná.
KFL Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Tak, drazí kočkomilové, o osudu habešky je rozhodnuto a hledá nový domov. Podle očkováku dostala první dávku na začátku března 2017, takže je jí cca 6-7 měsíců. Není kastrovaná. Papíry k ní žádné další nejsou. Drží se venku, vevnitř, výchovy očividně moc nedostala (kočkolit zatím ignoruje), ale jinak je hodná a kontaktní. A je fakt hezká.Pokud by ji někdo chtěl a měl čas a chuť se jí pověnovat, rádi ji zdarma přenecháme (resp. sousedi, u kterých teď přebývá). Původní majitel se jí zřekl. Kdyby měl někdo zájem, pište SZ.
bohus76 Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Ale vidět,že Ti to s ní jde :-) /au,už mlčím/
nickolas Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Pojďme hlasovat. Kdo je pro, aby zůstala u Kofolů?
Moty Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Sakra, nemít uz 3kocky tak ji beru hned. Vim ze tos nechtěl slyšet. Poptam se
KFL Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Hele, my na to prostě nemáme - časově a obecně. Zvažovali jsme to dlouho a zkrátka se necítíme na to, abysme doma měli kočku. Možná později, od kotěte, nějakou jo, ale ne teď. Týhle je nám líto, ale tím to končí. Budeme rádi, pokud se dostane k někomu, kdo to s kočkama umí a má je rád, a je na ně uzpůsobenej. Když zůtane tady, bude podle mě nešťastná, protože je přes den venku (když jsou sousedi v práci), hledá útočiště a všichni ji odhánějí (protože už kočku buď mají anebo ji nechtějí). Nehledě k probíhající stavbě kousek od nás, kde ji dělníci nahánějí, aby se jim nemotala všude možně. Takže čím dřív se dostane do safe prostředí, tím lépe.
nickolas Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Kdyz si nejsi jisty, nebo bys ji doma nechal jen z nouze, asi by to nebylo dobry. Ono by si to sednout mohlo, nebo taky ne...a to asi neni dobre. Vlastne proto taky kocku nemame. Takze ja to chapu. Ale zavtipkovat jsem si musel
Murphy97 Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Odesláno 27. září 2017 Karle, ja se dopredu hlasim, abys se mnou nepocital. Jako stene mela kocky rada, jako dospela je ma taky rada. Jen trochu jinak ...
KFL Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Tak jen k završení příběhu. Kočka má od včerejška nový domov, kde bude určitě spokojená. Problém nastal ale u "imigračních" majitelů, kteří si na ni v mezičase zvykli a když včera odjížděla, bylo to hrozný drámo. Nakonec jsem z toho vyšel jako nejhorší člověk na světě, protože mi kočka vadila a proto jsem jí unesl pryč. Tvl, musim říct, že se mi včera otevřela fakt kudla v kapse. Že kočka všem zas*ávala zahrady, budiž, je to zvíře. Ale když frajeři odjeli (do práce/na víkend) a nechali kočku venku, tak nebohý zvíře hledalo útočiště kdekoliv, počínaje náma, dalšíma sousedama a na stavbě mezi dělníkama, což se nelíbilo nikomu. Tak já přijdu s nápadem, jestli by nebylo lepší ji udat někam, kde o ní bude postaráno se vším všudy, všichni to odsouhlaí, já to celý zařídím, kočka odjede, a já nakonec dostanu do ksichtu, že jsem potížista, protože nikomu vlastně nevadila a teď maj v rodině smutek. A že prodaj barák a odstěhujou se. Takhle vytočenej jsem fakt dlouho nebyl. Za dobrotu na žebrotu, fakt.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se