Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow

Krásně sněží, padají velké, těžké vločky, dnes bude hodně padat sníh. Možná přibude nějaký ten centimetr  :) . Polevily mrazy, na začátku týdne atakovaly a jeden den přesáhly v časných ranních hodnich -15°C. Tyhle údaje by vlastně patřily do vlákna Co mě dnes naštvalo a to z jednoho prostého důvodu. Ráno chodím kouřit, nic tak nepotěší jako jedna, dvě cigaretky a šálek dobré kávy na čerstvém vzduchu. Ovšem foukal ostrý vítr a ten zimu ještě přiostřil takže pocitová teplota byla snad -20°C. Vzhledem k tomu, že vyrážím jen v mikině, bývá to někdy poněkud tvrdší, Nedá mi než vzpomenout na kloubika, jak se válí u bazénu někde ve slunné Kalifornii při teplotě minimálně o 40°C vyšší. Jo jo, tvrdý život tam u nás na severu v Kanadě  ;) .

Edit - ilustrační foto

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snow: zrovna o víkendu jsem myslel zas já na Tebe, jestli je nějaký posun v plánované cestě do USA. Byl jsem zrovna lyžovat a kupoval můj úplně první celosezonní skipass, s tím že ho využiju na zbytek sezony (jeden, max. dva víkendy) + celou příští. A při nákupu jsem zjistil, že platí nejen na středisko kam jezdím nejčastěji, ale překvapivě díky stejnému majiteli i na Squaw Valley. Přiznám se, že jsem tam ještě nikdy nelyžoval, přestože do Olympijské vesničky už jsem parkrát zavítal.

No abych to zkrátil, říkal jsem si, že to by bylo něco pro Tebe se tam podívat. Jednou jsem slyšel v rádiu zajímavý pořad o vzniku střediska, jak vyhrálo nad Insbruckem pro pořádání her v roce 1960, jak se majitelé nechávali inspirovat rakouskými pohlednicemi z Alp při stavbě a taky jak to málem všechno skočilo debaklem, protože týden před otvíracím ceremoniálem přišel teplý vítr, který zvedl teploty tak, že několik dní v kuse všude pod 2500m pršelo jak z konve (normálně je tahle oblast velmi bohatá na sníh). Situace byla kritická, když víceméně předposlední noc došlo k náhlému ochlazení a 2 dni před začátkem napadly ve vyšších polohách téměř 3 metry sněhu a muselo být povoláno námořnictvo a armáda, aby stabilizovali a upravili sjezdovky. Taky to byla myslím první olympiáda, kde se určité závody vysílaly živě a při sjezdu mužů byla poprvé v historii televize požádána o přetočení záznamu zpět pro určení rychlejšího lyžaře.

Jestli se tam příští rok dostanu, tak podám do příslušného vlákna případně zprávu :-) Zatím aspon jedna fotka k ranní kávě.

IMG_0606.jpg?ver=0

Odkaz ke komentáři

že v lidlu mají zase to výborný francouzský víno na vaření. ten vašut to vdycky tak dobře vybere. chvála mu

No napsal jsi to přesně. My jsme na zkoušku minule koupili dvě různá vína a obě, po ochutnání, manželka použila na vaření. K pití to zrovna moc nebylo. Proč to ten Vašut dělá??

Odkaz ke komentáři

No napsal jsi to přesně. My jsme na zkoušku minule koupili dvě různá vína a obě, po ochutnání, manželka použila na vaření. K pití to zrovna moc nebylo. Proč to ten Vašut dělá??

Já měl od Vašuta Pinot Blanc a celkem dobré (nejsem žádnej znalec)

CZ_03123_31_b.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...